طرز تهیه آلبالو پلو، یک غذای متفاوت

آلبالو پلو مخصوص

دستور پخت آلبالو پلو بسیار راحت و سریع است. یک غذای سنتی که به دلیل حضور پررنگ آلبالو یک غذای فصلی نیز محسوب می‌شود. اصالتا این غذا متعلق به شهر شیراز بوده که البته در حال حاضر در سراسر ایران می‌توان این غذا را نوش جان کنید. اگر علاقه زیادی به این غذا دارید، توصیه می‌کنیم در فصل تابستان آلبالو تهیه کرده، هسته آن را جدا و آن را در فریزر نگه دارید. این‌گونه در تمام فصل‌ها می‌توانید یک آلبالو پلو خوش طعم و جذاب تهیه کنید.

مواد لازم برای درست‌کردن آلبالو پلو

مواد لازم برای آلبالو پلو

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، آلبالو پلو غذایی سنتی و شیرازی است که مواد اولیه راحت و در دسترسی دارد. البته اگر هوس تهیه یک آلبالو پلوی ملس و خوش طعم کردید، بهتر است که آن را در تابستان نوش جان کنید. به‌هرحال بد نیست بدانید که حضور هر میوه در هر فصلی بدون علت و حکمت نیست. آلبالو طبع سردی دارد و به همین دلیل بهتر است که در همان فصل تابستان آلبالو پلو را تهیه و نوش جان کنید. آلبالو خواص متعدد و مفیدی دارد که از جمله آن می‌توان به کم‌خونی، تسکین درد، ضدالتهاب بودن و سلامت پوست و مو اشاره کرد.

مواد لازم

مقدار موردنیاز

برنج

۳ پیمانه
مرغ یا گوشت

به میزان دلخواه

آلبالو

یک پیمانه و نیم
زعفران دم‌کرده

یک استکان

خلال پسته و بادام

به میزان دلخواه برای تزئین
نمک و فلفل

به میزان لازم

روغن

به میزان لازم
پیاز

یک عدد

طرز تهیه آلبالو پلو به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

مراحل پخت آلبالو پلو

درست‌کردن آلبالو پلو از آن دستور پخت‌هایی است که شما را سر ذوق می‌آورد. وقتی از همان ابتدای کار شروع به گرفتن هسته‌های آلبالو می‌کنید و بعد مراحل را یکی‌یکی جلو می‌برید، چنان شور و اشتیاقی را به شما القا می‌کند که نظیر آن را تاکنون تجربه نکرده‌اید. کارکردن و لمس مواد اولیه در زمان آشپزی هر فردی را بر سر شوق می‌آورد و آلبالو پلو دقیقا از همین غذا‌های پر شروشور محسوب می‌شود. در ادامه مرحله‌به‌مرحله با یک آلبالو پلو جذاب و خوش‌رنگ به رنگ آلبالویی با شما هستیم.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه آلبالو پلو بد نیست بدانید که شما می‌توانید این غذا را هم با گوشت مرغ و هم با گوشت گوسفند و گوساله تهیه کنید. گوشت‌ها می‌توانند به شکل قیمه شده یا چرخ‌کرده و کوفته‌قلقلی تهیه شوند و اگر هم تصمیم داشتید از مرغ استفاده کنید به‌راحتی می‌توانید قطعات مرغ را تکه‌تکه کرده و در آلبالو پلو خود استفاده کنید.

مرحله‌ی دوم: سپس پیاز را پوست گرفته، شسته و به‌صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. در یک تابه روغن ریخته، آن را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید تا داغ شود. سپس پیاز‌ها را درون روغن داغ ریخته و آن‌ها را تفت بدهید.

مرحله‌ی سوم: در گام بعدی، بعد از اینکه پیاز‌ها تفت خورده و سبک و طلایی شدند، تکه‌های مرغ یا گوشت قیمه شده را به آن اضافه کنید و در روغن به‌خوبی آن‌ها را سرخ کنید. در ادامه نصف استکان از زعفران و کمی نمک را بعد از پخته‌شدن گوشت یا تکه‌های مرغ به ماهیتابه خود اضافه کنید.

آلبالو پلو مخصوص

مرحله‌ی چهارم: بعد از آن زیر حرارت را کم کنید و اجازه بدهید که مرغ و گوشت شما با زعفران به‌خوبی پخته شده و طلایی شوند. بعدازاین مرحله آلبالو‌های خود را شسته و برگ و چوب آن‌ها را جدا کنید و هسته‌ها را نیز بگیرید. سپس آلبالو‌ها را با یک لیوان آب و نصف لیوان شکر پخته و اجازه بدهید که رنگ خود را پس بدهد. آلبالو‌ها را آبکش کرده و آب آن را با دو لیوان آب معمولی برای خیس کردن برنج کنار بگذارید.

مرحله‌ی پنجم: در گام بعد برنج را بشویید و آن را به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید. برای آب برنج و خیس کردن آن از مخلوط آب آلبالو و آب معمولی استفاده کنید. بعد از اینکه برنج شما خیس خورد، برنج را روی حرارت قرار دهید و اجازه بدهید تا برنج نیم‌پز شود. آب آلبالو باید به خورد دانه‌های برنج برود و شما شاهد تغییر رنگ دانه‌های برنج خواهید بود.

مرحله‌ی ششم: در مرحله‌ی آخر برنج را آبکش کرده و آن را با مخلوط آلبالو، گوشت یا مرغ تفت‌داده شده در پیاز و زعفران به‌صورت لایه‌لایه در قابلمه قرار داده و به مدت‌زمان ۴۵ دقیقه اجازه بدهید تا پلوی شما دم بکشد. بعد از دم کشیدن آلبالو پلو می‌توانید آن را با خلال پسته، خلال بادام و مابقی زعفران آب شده خود تزیین کنید.

نکات مهم برای پخت یک آلبالو پلو خوشمزه

نکاتی مهم در پخت آلبالو پلو

چند نکته کوچک که در مورد دستور پخت آلبالو پلو باید به آن اشاره کنیم این است که:

  • اگر تصمیم گرفتید از گوشت چرخ‌کرده به‌جای گوشت گوسفند یا گوساله و مرغ استفاده کنید، بد نیست بدانید که ابتدا باید گوشت چرخ‌کرده را به‌صورت کوفته‌قلقلی تهیه کرده، در روغن سرخ کنید و در پایان کار آن را لابه‌لای آلبالو پلو خود قرار بدهید. همچنین برخی از افراد تمایل دارند تا مرغ و گوشت سرخ شده و آلبالو را بعد از تهیه شدن و آماده‌شدن با یکدیگر ترکیب کنند و این ترکیب را لابه‌لای آلبالو پلو قرار بدهند.
  • اما برخی دیگر ترجیح می‌دهند که آلبالو‌های پخته شده را با مرغ یا گوشت تفت‌داده شده، مخلوط نکنند و در نهایت در زمان دم کردن برنج، آلبالو و مرغ یا گوشت را به‌صورت جداگانه و لایه‌لایه بین لایه‌های برنج قرار داده و سپس برنج خود را دم کنند.
  • هیچ‌کدام از این روش‌ها اشتباه یا غلط نیست و همگی آن‌ها با درنظرگرفتن ذائقه، سلیقه و نظر شخصی شما در نهایت یک آلبالو پلوی خوش‌رنگ و خوش طعم را به شما ارائه خواهند داد.

مثل آلبالو پلو، موجه و سنگین

در این مطلب طرز تهیه آلبالو پلو را با هم مرور کردیم و گفتیم که تهیه و طبخ آن به هر روشی در نهایت شما را به یک آلبالو پلوی خوش‌رنگ و لذیذ می‌رساند. درهرحال اگر یک روز هوس کردید که در منزل این غذای شیرازی و سنتی بسیار خوش‌رنگ و خوش طعم را تهیه کنید؛ اما مواد اولیه آن به‌خصوص آلبالو را در دسترس نداشتید، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کنار شماست تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه تمام مواد اولیه و لازم برای یک آلبالو پلوی بی‌نظیر را درب منزل به شما تحویل دهد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.