خانه
آموزشی
توصیه‌های ایمنی برای رانندگان جوان
آموزشی

توصیه‌های ایمنی برای رانندگان جوان

۹ مرداد ۱۳۹۵
0 دیدگاه

رانندگی از جمله مهارت‌هایی است که نیاز به دقت و حضور ذهن بسیار زیادی دارد. چرا که تنها با یک لحظه غفلت احتمال وقوع حادثه وجود دارد که گاها تبعات بسیار سنگین خواهد بود. این موضوع برای رانندگان جوان بسیار با اهمیت‌تر است چرا که رانندگی نیز مانند هر مهارت دیگری نیاز به گذر زمان و کسب تجربه دارد.

اما با تمرین تکینک‌هایی برای رانندگی ایمن می‌توان تا حدود بسیار زیادی از خطرات دور شد و رانندگی بسیار ایمن‌تر و با کیفیت‌تری را به خود هدیه دهید. از طرفی با کم‌تر شدن حوادث رانندگی، ارزش خودروی خود را بیشتر از حالت عادی می‌توانید حفظ کنید.

در این مطلب قصد داریم به نکات کوتاه و آموزنده‌ای در رابطه با رانندگی ایمن برای رانندگان جوان بپردازیم. در ادامه مطلب با اسنپ همراه باشید.

هیچ فرقی ندارد که شما چند ماه از عمر گواهینامه شما گذشته باشد یا چند سال؛ رانندگی بسیار خطرناک است و همانطور که گفتیم، به حضور ذهن بسیاری نیاز دارد. اما این ۸ نکته به شما کمک بسیار فراوانی در بالا بردن امنیت رانندگی شما می‌کند:

۱- تلفن‌همراه خود را خاموش (یا سایلنت) کنید

بسیاری از مطالعات نشان از آن دارد که بسیاری از حوادث رانندگی به دلیل کم شدن تمرکز راننده رخ می‌دهد. این موضوع می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد که یکی از آنها، تلفن همراه است ولو اینکه مکالمه به وسیله هندزفری باشد.

همانطور که مطلع هستید، استفاده از تلفن همراه حین رانندگی ممنوع بوده و راننده خاطی در صورت مشاهده با جریمه مالی مواجه می‌شود. به همین دلیل ما توصیه می‌کنیم که تلفن همراه خود را حین رانندگی به طور کامل سایلنت یا حتی خاموش کنید تا از وقوع هرگونه اتفاق ناخوش‌آیندی جلوگیری کنید.

۲- پیامک نزنید

تحقیقات نشان می‌هد که پیامک زدن حین رانندگی می‌تواند در ۴.۶ ثانیه تمرکز راننده به جاده را کاهش دهد. در همین مدت زمان شما می‌توانید طول یک زمین فوتبال را با خودروی خود طی کنید. اما کافیست چشم‌تان به جاده نباشد تا به سادگی هرچه تمام‌تر از مسیر خود منحرف شوید.

حتی زمان توقف نیز از پیامک زدن خودداری کنید، کما اینکه قطعا از این نکته مطلع هستید که همانند مورد قبل، استفاده از تلفن همراه شامل پیامک زدن هم می‌شود و این موضوع به کلی ممنوع است. دلیل این ممنوعیت در پایین بودن سر به هنگام استفاده از تلفن همراه است. به یاد داشته باشید، حتی حین توقف هم باید توجه کاملی به خیابان داشته باشید.

۳- چراغ‌ها را روشن کنید

استفاده از چراغ‌ها علاوه بر بالاتر بردن دید شما، به دیگر رانندگان هم کمک می‌کند تا شما را به خوبی ببینند و در این موضوع میزان روشنایی هوا یا محیط به هیچ عنوان مطرح نیست.

بهتر است که چراغ‌های ماشین خود را در اوایل صبح یا اوایل غروب (هوای گرگ و میش) روشن بگذارید تا دیگر راننده‌ها شما را ببینند در غیر این صورت احتمال حادثه مرگ‌بار بسیار افزایش خواهد یافت.

۴- از محدودیت سرعت اطاعت کنید

اساسا رانندگان جوان علاقه بسیاری به پر سرعت رانندگی کردن دارند و همین موضوع باعث شده سرعت بالا در رانندگی یکی از عوامل مهم در حوادث رانندگی باشد. مخصوصا در خیابان‌های شلوغ یا ناآشنا این موضوع نمود بیشتری پیدا می‌کند.

از در ترافیک قرار گرفتن فرار نکنید و بدانید که دیگران نیز همراه شما هستند و کسی پرواز نمی‌کند. رانندگی با سرعت مطمئنه هشیاری و سرعت عملل شما را تا حد بسیار زیادی بالا می‌برد و شما را از حوادث احتمالی دور می‌کند.

۵- حواس‌پرتی‌های خود را کم کنید

شاید نوشیدن، خوردن، تغییر کانال رادیو و یا حتی پخش موسیقی با صدای زیاد بسیار وسوسه‌کننده باشد. ولی تمام موارد فوق می‌تواند به سادگی حتی به اندازه چند ثانیه تمرکز و فکر شما را از رانندگی دور کند.

حواس‌پرتی در شما به عنوان یک راننده کم‌تجربه نسبت به دیگر رانندگان با تجربه راحت‌تر رخ می‌دهد و امکان بیشتری در از دست رفتن کنترل خودرو وجود دارد. حواس‌پرتی‌ها به طور عمده دو اتفاق را تشدید میکند: ۱) عدم یا دیر شدن توجه به خطر در حال وقوع و ۲) از دست رفتن کنترل خودرو.

۶- تنها رانندگی کنید

رانندگی برای رانندگان جوان با وجود مسافر کودک ریسک وقوع تصادف را دو برابر از حالت عادی می‌کند. به همین نسبت بیشتر شدن تعداد مسافران این موضوع را تشدید خواهد کرد. به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم تا به تنهایی رانندگی کنید و یا در انتخاب مسافر بیشتر فکر کنید.

۷- رانندگی محتاط را تمرین کنید

در تمامی لحظات به خودروهای روبرو، عقب و کنار خود توجه داشته باشید. حتی احتمال از مسیر خارج شدن دیگر خودروها را نیز متصور شوید. همواره فاصله ایمنی (به اندازه طول یک ماشین) را با خودروی روبروی خود حفظ کنید تا در صورت کاهش سرعت، زمان کافی را برای ترمز گرفتن داشته باشید.

۸- خودروی ایمن را انتخاب کنید

در صورت امکان، خودرویی با بیشتری امکانات محافظتی (مثل کیسه هوا، ترمز ABS، کنترل پایداری الکترونیکی و غیره) را به عنوان خودروی شخصی خود انتخاب کنید. همچنین توجه به میزان مقاومت ماشین‌ها در حوادث رانندگی می‌تواند از گزینه‌های اصلی شما در انتخاب ماشین باشد.

سخن آخر

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، هیچ چیزی جز تجربه و گذر زمان به بهبود وضعیت رانندگی شما کمک نمی‌کند. اما توجه به نکات ریز در جلوگیری از تصادفات رانندگی کمک شایانی خواهد کرد. همچنین با رانندگی بدون تصادف، استفاده از تخفیف‌های مربوط به تمدید بیمه سالیانه ماشین را به همراه دارد.

https://secure.gravatar.com/avatar/f7673d8db7fd775726072b40bf464feb?s=96&d=mm&r=g
اسنپ