خانه
دانستنی‌های غذایی
بهترین روش تشخیص گوشت قرمز تازه از گوشت مانده چیست؟
خانه و زندگی دانستنی‌های غذایی

بهترین روش تشخیص گوشت قرمز تازه از گوشت مانده چیست؟

۳۰ شهریور ۱۴۰۴
0 دیدگاه

به‌راحتی با دانستن چند نکته درباره رنگ و بوی گوشت قرمز می‌توانید متوجه تازگی یا ماندگی آن شوید. گوشت قرمز تازه رنگ شفاف و روشنی دارد و بوی نامطبوع و زننده‌ای از آن به مشام نمی‌رسد. بافت و چربی آن هم می‌توانند اطلاعات خوبی درباره تازگی گوشت در اختیارتان بگذارند. در این مطلب، از روش‌های تشخیص گوشت قرمز تازه از مانده برایتان می‌گوییم. حواستان باشد و بدانید که آگاهی این نکات واقعاً لازم و ضروری‌اند. مصرف گوشت مانده و فاسد سلامتی را به‌شدت به‌خطر می‌اندازد. حتی اگر گوشت فقط مانده باشد و خبری از فاسدشدن در آن نباشد هم روی طعم غذایتان اثر بسیار بدی می‌گذارد.

۱.رنگ گوشت

مهم‌ترین و واضح‌ترین نشانه‌ای که برای تشخیص گوشت قرمز تازه و مانده استفاده می‌شود، بررسی رنگ است. گوشت تازه رنگ قرمز روشن دارد و خبری از کدربودن و تیرگی در آن نیست. رنگ قرمز بافت گوشت حالت زنده و براقی دارد.

اگر گوشت چربی زیادی داشته باشد، رگه‌های سفید چربی بافت قرمز گوشت را شبیه به سنگ مرمر می‌کنند. گوشت بره بیشتر این حالت را دارد و بافت آن به‌رنگ قرمز با رگه‌های سفید چربی است. این‌ها نشانه گوشت سالم‌ و تازه‌اند، اما در زمان خرید گوشت به این موارد دقت کنید:

  • گوشت فاسد به رنگ قهوه‌ای است؛
  • بافت گوشت مانده اصلاً براق نیست؛
  • لکه‌های تیره در بافت گوشت مانده دیده می‌شود.

۲. بوی گوشت قرمز

گوشت بوی خاصی دارد و زمانی که تازه است، این بو حالتی ملایم و غیرزننده دارد. شاید از همین بوی طبیعی هم خوشتان نیاید، اما دست‌کم منزجر هم نمی‌شوید. در واقع، بوی آمونیاک یا گندیدگی از آن به مشام نمی‌رسد.

این در حالی است که:

  • گوشت مانده و فاسد بوی بسیار تند و زننده‌ای دارد.
  • در محل اتصال گوشت به استخوان هم بوی بد ماندگی تشدید می‌شود.

۳. مقدار چربی موجود در گوشت

چربی اطراف گوشت تازه حالت سفت و رنگ سفیدی دارد. بنابراین، در زمان خرید گوشت قرمز، به بافت چربی در آن دقت کنید. ترکیب چربی و بافت عضلانی گوشت گاو یا گوسفند ترکیبی از دو رنگ قرمز براق و سفیدی خالص است، اما:

  • چربی گوشت مانده رنگ زرد دارد؛
  • بوی چربی گوشت مانده نامطبوع و زننده است؛
  • گاهی فساد گوشت باعث خاکستری‌شدن رنگ چربی می‌شود.

۴. بافت و شکل گوشت

گوشت قرمز تازه بافت قابل ارتجاع و سفتی دارد. در این گوشت رطوبت هست و زمانی که انگشت خود را روی آن می‌گذارید، بافت به داخل می‌رود و سریع برمی‌گردد. اگر گوشتی بیش از حد مانده یا در آستانه فاسدشدن باشد، ویژگی‌های زیر را پیدا می‌کند:

  • گوشت حالت لزج و چسبناک پیدا می‌کند.
  • بافت گوشت شل و وارفته می‌شود.
  • گوشت خاصیت ارتجاعی ندارد.

به این نکته هم توجه کنید که اگر گوشتی مانده باشد و در آستانه فساد قرار بگیرد، حالتی خشک و چروکیده خواهد داشت. به‌عبارت دقیق‌تر، گوشت‌هایی که در معرض هوا قرار می‌گیرند و مانده هستند، چنین حالتی پیدا می‌کنند. در خرید گوشت به این موضوع دقت زیادی داشته باشید.

۵. وجود بافت غیرعادی و قارچ

وجود هرگونه رشد غیرعادی روی بافت گوشت و قارچ قابل مشاهده هم نشان از فساد دارد. کپک و قارچ به‌شکل لکه‌های سفید خود را نشان می‌دهند. اگر چنین چیزهایی روی بافت گوشت مشاهده کردید، باید خیلی زود و سریع آن را دور بریزید. گاهی گوشت رنگ قرمز و براقی دارد و اصلاً بوی نامطبوعی نمی‌دهد، اما وجود چنین لکه‌ها یا رشدهای غیرعادی روی آن، نشان می‌دهد که فاسد شده و به‌هیچ‌وجه نباید استفاده شود.

۶. توجه به تاریخ تولید و بسته‌بندی

در زمان خرید گوشت‌های بسته‌بندی به تاریخ تولید و انقضا دقت کنید. اگر گوشتی تاریخ‌گذشته است، هرگز آن را نخرید. این را هم یادتان باشد که گاهی‌اوقات، به‌رغم اینکه تاریخ انقضا هنوز نرسیده، گوشت فاسد می‌شود.

پس همیشه به نشانه‌های فساد و ماندگی دقت کنید؛ چه گوشت تاریخ مصرف داشته باشد و چه نه. اگر بسته‌بندی گوشت پاره و مخدوش است هم امکان فساد آن بالا می‌رود. پس بهتر است که در فروشگاه، به سراغ گزینه‌ای دیگر بروید.

اگر بسته‌بندی گوشت پر از مایع است، اصلاً آن را برندارید. رطوبت بیش از اندازه و وجود مایع زیاد در بسته‌بندی گوشت نشان می‌دهد که اصول استاندارد دما در تولید و نگهداری آن‌ها رعایت نشده و احتمال ماندگی و فساد هم بالاست.

بسته‌بندی‌هایی که حالت بادکرده و متورم دارند هم مشکوک هستند و اگر چنین چیزی را مشاهده کردید، هرگز محصول را خریداری نکنید. احتمال ماندگی و خرابی چنین گوشتی بسیار زیاد است.

۷. تفت‌دادن در روغن

روش ساده دیگری هم برای تشخیص گوشت مانده و فاسد از سالم وجود دارد. یک تکه کوچک از گوشت مشکوک را داخل تابه بگذارید و بدون اینکه در آن، روغن بریزید، اجازه بدهید که کمی سرخ شود.

اگر گوشت فاسد یا مانده باشد، بوی نامطبوعی از آن بلند می‌شود. ضمن اینکه رنگ آن هم تیره و حتی مایل به خاکستری می‌شود. با آگاهی از این نشانه‌ها، متوجه می‌شوید که نباید گوشت قرمز را مصرف کنید.

روش‌های پیشگیری از فساد و ماندگی گوشت

برای اینکه گوشت را تازه و به دور از فاسدشدن نگه دارید، به این نکته‌ها دقت کنید. به‌طور کلی، بهتر است که گوشت را کم بخرید و زود مصرف کنید. توصیه‌های کاربردی از این قرار هستند:

  • بلافاصله پس از خرید گوشت قرمز، آن را به یخچال منتقل کنید.
  • از بسته‌بندی‌های هوادار برای ذخیره‌کردن گوشت در فریزر استفاده کنید.
  • گوشت‌های قرمز چرخ‌کرده باید در دمای تقریباً ۷۵ سانتی‌گراد پخته شوند.
  • فراموش نکنید که فقط ۲ ساعت می‌توان گوشت را خارج از یخچال نگه داشت.
  • برش‌های کامل و تکه‌های گوشت باید در دمای حدود ۶۰ سانتی‌گراد پخته شوند.
  • گوشت قرمز باید در دمای ۵ سانتی‌گراد در یخچال یا ۱۵ سانتی‌گراد در فریزر نگهداری شود.

نکته مهم درباره خرید گوشت قرمز به‌شکل آنلاین

یکی از راحت‌ترین روش‌های تهیه گوشت قرمز، خرید آنلاین است. خوشبختانه، در کمترین زمان ممکن و با سرزدن به سامانه‌ای معتبر مانند اسنپ پروتئین می‌توانید گوشت موردنیازتان را سفارش بدهید. در این زمینه، چند نکته وجود دارد که دانستن آن‌ها لازم است:

  • از فروشگاه‌های معتبری خرید کنید که کاربران دیگر نظرات زیادی درباره کیفیت محصولشان درج کرده‌اند.
  • در اسنپ پروتئین، برخی از فروشگاه‌ها تضمین تاریخ دارند. این یعنی حتماً و صددرصد گوشتی تازه و با تاریخ انقضای معتبر به شما می‌فروشند. پس از آن‌ها خرید کنید تا خیالتان راحت‌تر باشد.

نکته‌های جانبی درباره تازگی و فساد گوشت قرمز

اگر می‌خواهید با روش بوکردن از تازگی گوشت چرخ‌کرده مطمئن شوید، باید بدانید که اگر گوشت به حالت منجمد درآمده، این راه‌کار مفید نخواهد بود. باید اجازه بدهید که گوشت از حالت یخ‌زدگی بیرون بیاید و بعد آن را بو کنید.

حواستان باشد که گوشت چرخ‌کرده، به‌طور کلی، سریع‌تر از گوشت تکه‌ای فاسد می‌شود. پس در هنگام خرید باید دقت بیشتری به خرج بدهید. نکته دیگری که نباید از خاطرتان برود، اهمیت وجود مهر استاندارد دامپزشکی و علائم استاندارد و سلامت روی بسته‌بندی گوشت‌هاست. اگر روی بسته‌بندی گوشت خبری از علائم رسمی نهادهای بهداشتی نیست، اصلاً و ابداً به‌سمت خرید آن نروید.

در آخر

برای حفظ سلامت خود و پختن غذاهای خوشمزه، گوشت تازه و بهداشتی مصرف کنید. با مرور نکاتی که درباره تشخیص گوشت سالم از مانده و فاسد گفته شد، خرید محصولاتی مناسب اصلاً سخت نیست. اگر شما هم تجربه‌ای درباره تشخیص گوشت غیرتازه دارید، ما را در جریان بگذارید. اگر هم به سلامت و ماندگی گوشتی مشکوک هستید، اصلاً خطر نکنید و از مصرف آن، جداً بپرهیزید.

اسنپ
اسنپ

تست

دیدگاه خود را بنویسید