کمک خلبان کیست؟ + شرح وظایف

کمک خلبان

حتما می‌دانید که در هر پرواز، یک خلبان و یک کمک در کنار خلبان حضور دارند و قطعا وظایفی برای کمک خلبان در پرواز‌های مختلف، تعریف شده است که حضور او را الزامی می‌کند. برای شناخت بیشتر این کاراکتر مهم در پرواز هواپیما و هلیکوپتر، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

کمک خلبان کیست؟

در واقع شخصی است که در طول پرواز در صندلی کنار خلبان اول قرار داشته و بخشی از امور و مسئولیت‌های مربوط به هدایت پرواز و کنترل امنیت و شرایط آن، برعهده وی است.

وظیفه کمک خلبان چیست؟

وظیفه کمک پرواز

قطعا مسئولیت و کار‌هایی برعهده این نیروی پرواز قرار دارد که باعث می‌شود در هر پرواز، حضور وی الزامی باشد. از جمله این وظایف، می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

بررسی چک‌لیست موتور و به‌طورکلی سیستم‌های هواپیما

لازم است که پیش از پرواز کلیه سیستم‌های مربوط به هواپیما، چک و بررسی شده و همه چیز چون چک‌لیست موتور و هیدرولیک، ارزیابی شوند. در صورت وجود هرگونه مشکلی، باید قطعا پیش از پرواز و بلندشدن هواپیما از روی زمین؛ این مشکلات به‌خوبی و با اطمینان کامل رفع شوند؛ تا اجازه پرواز داده شود.

اطمینان از قرارگرفتن محموله‌ها در موقعیت مناسب

دیگر وظیفه کمک خلبان این است که از قرار داشتن کلیه بار‌های مسافران و هرگونه محموله‌ای که قرار است با هواپیما حمل شود در جای صحیح و مناسب خود، مطمئن شود. از آن جایی که عدم مهار بار‌ها، باعث خواهد شد تا در طول پرواز بار‌ها از جای خود تکان خورده و مشکلاتی به وجود بیاورند؛ این مورد حتما به‌وسیله این شخص بررسی خواهد شد.

بررسی وضعیت آب‌وهوایی و جوی

هرگونه مشکلی در شرایط جوی و آب‌وهوایی؛ مانع پرواز بوده و باید حتما پیش از اقدام به پرواز، به‌خوبی ازاین‌حیث بررسی‌های لازم صورت بگیرد. در نظر داشته باشید که امنیت پرواز با جان تک‌تک سرنشینان هواپیما در ارتباط مستقیم بوده و درصورتی‌که مشکلی از این بابت وجود داشته باشد، ریسک‌های جبران‌ناپذیری شکل خواهد گرفت.

بررسی وضعیت سوخت هواپیما

قطعا باید وضعیت سوخت هواپیما، پیش از اقدام به پرواز؛ به‌درستی بررسی شود. درصورتی‌که هواپیما نیاز به سوخت‌گیری داشته باشد، پیش از پرواز، این کار انجام خواهد شد و کمک خلبان از آن اطمینان پیدا می‌کند.

ارتباط با برج کنترل و چک کردن شرایط پرواز

این وظیفه کمک خلبان است که با برج کنترل ارتباط برقرار کرده و وضعیت پرواز و اجازه آن و دیگر موارد را چک کند.

روشن‌کردن موتور هواپیما و پیش‌بردن آن تا نقطه تیک‌آف

کابین پرواز

همین‌طور از دیگر وظایف آن می‌توان به روشن‌کردن موتور هواپیما و هدایت آن تا زمانی که باید تیک‌آف انجام شود؛ اشاره کرد. قطعا تیک‌آف به‌وسیله خلبان اصلی انجام خواهد شد، اما در صورت کمک نیز باید قادر به انجام این وظیفه باشد.

چک کردن مسیر پرواز

در طول پرواز نیز وضعیت مسیر و شرایط مختلف آن، به‌وسیله کمک به طور مرتب بررسی شده و درصورتی‌که نکته‌ای در خصوص شرایط جوی یا دیگر موارد وجود داشته باشد، به خلبان گزارش خواهد شد.

کمک به صعود و فرود با امنیت کامل هواپیما

باتوجه‌به بررسی‌های لازم و چک کردن جوانب و شرایط مختلف، کمک در کنار خلبان، از صعود و فرود بدون نقص، اطمینان پیدا خواهد کرد و در این فرایند حضور فعال دارد.

جمع‌بندی

در این مقاله کمک خلبان را به شما معرفی کرده و وظایف آن را برای شما برشمردیم. حال، شما بگویید که چه موارد دیگری را می‌شناسید که بتوان به فهرست بالا اضافه کرده و آن‌ها را در شمار یک وظیفه کمک خلبان جای داد؟ این موارد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همین‌طور پیشنهاد می‌کنیم که برای خرید بلیط هواپیما، از سرویس بلیت سفر اسنپ اقدام کرده و بهترین تجربه خرید اینترنتی بلیط پرواز داخلی یا خارجی را از بهترین شرکت‌های هواپیمایی داشته باشید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *