شاید در ابتدای کار تصور کنید که طرز تهیه آبغوره خانگی ممکن است سخت باشد؛ اما واقعیت این است که راحتترین کار دنیا تهیه آبغوره در منزل است. کار لذتبخشی محسوب میشود که اگر در زمان کودکی و در منزل پدربزرگ و مادربزرگ تجربه انجام آن را داشته باشید، شما را با خود به آن دوران شیرین خواهد برد.
طرز تهیه آبغوره خانگی قرار است به شما کمک کند تا بدون هیچ دغدغهای یک آبغوره دست افشار و اصیل تهیه کنید و دیگر نگران مواد استفاده شده در آن نباشید. در نهایت شما مطمئن هستید که آبغوره شما اصیل و خالص است و هیچ اضافات و نگهدارندهای در آن استفاده نشده است.
آبغوره اصیل خانگی
همانطور که اشاره کردیم آبغوره یکی از طعمدهندهها و چاشنیهایی است که ما ایرانیها بهوفور از آن در تهیه غذاهای خود استفاده میکنیم. در حالت کلی غوره همان انگور نرسیده و کال است که سرشار از ویتامین ث بوده و برای سلامتی فایدههای زیادی دارد. برای مثال یکی از خواص آبغوره صاف کردن خون است و البته چون غوره طبع سردی دارد باید در استفاده از آن حد تعادل را رعایت کنید. در ادامه برای درستکردن آبغوره خانگی خواهیم گفت که به چه مواد اولیهای احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه آبغوره خانگی
مواد لازم برای تهیه آبغوره خانگی در جدول زیر آمده است:
مواد لازم | میزان موردنیاز |
غوره شیرازی یا عسگری | به میزان دلخواه |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه آبغوره خانگی
در ابتدای کار برای تهیه آبغوره خانگی بهتر است بدانید که چه نوع غورهای برای این کار مناسب است. برای تهیه آبغوره خانگی میتوانید از انواع غوره استفاده کنید؛ اما فراموش نکنید که غوره شما باید کاملا نارس و ترش باشد. بهتر است نوع غوره باکیفیت باشد. ما به شما غوره عسکری را برای این کار پیشنهاد میکنیم. بد نیست بدانید که غوره عسگری آب ندارد و غوره شما را تلخ نمیکند. البته فراموش نکنید که غورههای درشتتر، آب بیشتری دارند.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول برای تهیه آبغوره باید غورهها را پاککرده و آنها را از ساقه و دم جدا کنید. سپس متناسب با حجم غورهای که دارید آنها را در یک تشت بزرگ ریخته و بهخوبی بشویید.
مرحلهی دوم: در مرحلهی بعد از درستکردن آبغوره خانگی، غورههای شسته شده را از آب خارج کرده و آنها را در آبکش بریزید. بعد از آن یک پارچه بزرگ پهن کرده و غورهها را روی پارچه بریزید.
مرحلهی سوم: یک دستمال تمیز و نخی متناسب با حجم غورهها را انتخاب کنید و آن را روی غورهها بکشید تا بهخوبی خشک شده و آب آنها گرفته شود.
مرحلهی چهارم: بعد از اینکه غورهها خشک شدند، آنها را در آبمیوهگیری ریخته و آب آنها را بگیرید. حتی میتوانید غورهها را در مخلوطکن بریزید و بعد از اینکه پوست و گوشت آنها بهخوبی له شد، آنها را در آبکش ریخته و آبغورهها را از تفاله آنها جدا کنید.
مرحلهی پنجم: در مرحلهی آخر از طرز تهیه آبغوره خانگی، با درنظرگرفتن حجم آبغوره تهیه شده به آن نمک بزنید. آبغوره اگر نمک نداشته باشد ماندگاری کمی پیدا میکند. بهتر است کمی آن را شور کنید تا در زمان نگهداری آن با مشکلی مواجه نشوید.
چند نکته مهم در باب نگهداری از آبغوره
چند نکته مهم در مورد نگهداری آبغوره این است که ممکن است بعد از درستکردن آبغوره خانگی آبغوره شما کپک بزند این مشکل به دلیل نفوذ هوا به ظرف نگهدارنده آبغوره شما است. در ادامه به شما خواهیم گفت که با چه روشهایی میتوانید از کپک زدن آبغوره جلوگیری کنید.
بهعنوان اولین توصیه باید به شما بگوییم که اگر میخواهید آبغوره شما کپک نزده و ماندگاری خوبی داشته باشد باید درب بطری را به طور کامل ببندید تا از نفوذ هوا به بطری آبغوره جلوگیری کنید. یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از نفوذ هوا به بطری آبغوره، استفاده از ترکیب آرد و آب است که در نهایت خمیری را به شما میدهد و شما میتوانید با استفاده از آن دور درب شیشه آبغوره را خمیر اندود کنید.
همچنین با استفاده از نوار چسبهای محکم هم میتوانید درب بطری را روی شیشه آبغوره محکم کنید. در روش دوم برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره به شما توصیه میکنیم که یک قاشق روغن زیتون روی آبغوره خود بریزید تا از نفوذ هوا به داخل آن جلوگیری کرده و بعد یکتکه پلاستیک روی درب بطری قرار دهید و درب اصلی بطری را روی آن محکم کنید.
در ادامه برای اینکه یک آبغوره خوشرنگ و خوش طعم داشته باشید به شما توصیه میکنیم که بعد از اضافهکردن نمک به آبغوره آن را به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت بسیار ملایم بجوشانید. آبغوره بعد از جوشیدن کمی غلیظتر و البته ترشتر خواهد شد. بعد از اینکه آبغوره جوشیده شده شما خنک شد، املاح آن تهنشین میشوند. پس بهتر است که آبغوره را صافکرده و در بطری شیشهای بریزید و درب آن را با روشهای ارائه شده در بالا، محکم روی بطری ببندید تا از نفوذ هوا به داخل شیشه آبغوره جلوگیری کند.
یک چاشنی دلبر و ترش، آبغوره
حال طرز تهیه آبغوره خانگی را میدانید. تفاوت چندانی ندارد که شما خود آبغوره را در منزل تهیه کنید یا آن را بهصورت آماده و کارخانهای از فروشگاههای موجود در سطح شهر تهیه کنید. البته آبغورههای خانگی طعم متفاوتی دارند و خیال ما راحت است که در تهیه کردن آنها از نگهدارندههای خاصی استفاده نشده است.
درهرحال اگر هوس کردید تا در منزل درستکردن آبغوره خانگی را امتحان کنید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نیست، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ میتوانید تمام نیازهای خود برای تهیه آبغوره را در کوتاهترین زمان ممکن برطرف کنید.
دیدگاهتان را بنویسید