طرز تهیه انواع ماکارونی‌های خوشمزه

ماکارونی، قهرمان هر آشپزخانه

شاید در حال حاضر نه اما همه ما در زمان کودکی عاشق ماکارونی بوده‌ایم و هنوز هم تعدادی از ما که به سن بزرگسالی رسیده‌ایم همچنان عاشقانه این غذا را می‌پرستیم. این خوراکی یک غذای لذیذ و پرطرف‌دار است که تحفه کشور ایتالیا محسوب می‌شود و در میان تمام مردم دنیا به‌شدت محبوب بوده و به همین دلیل آن را یکی از پرمصرف‌ترین غذا‌ها در تمام دنیا می‌دانند. یک غذای خوشمزه و ساده که به‌راحتی می‌توانید با تمام مواد اولیه آن را ترکیب کنید. یعنی اصلا لزومی ندارد که ماده خاصی در منزل داشته باشید چرا که با انواع گوشت‌ها و سبزیجات و ادویه‌جات یکی شده و در نهایت با طعم بی‌نظیر خود شما را غافلگیر می‌کند. در کشور ما ماکارونی را با ته دیگ سیب‌زمینی می‌شناسند و به همین دلیل یکی از غذا‌های به‌شدت محبوب، محسوب می‌شود. در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه ماکارونی با دستور پخت‌های متفاوت را با هم مرور کنیم.

ماکارونی رژیمی

ماکارونی رژیمی

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

صنعت مد و فشن کمی ما انسان‌ها را برده خودکرده و به همین دلیل افراد زیادی هستند که نه با قصد رسیدن به‌سلامتی جسمی که تنها برای به‌روز بودن و پذیرفته شدن، تصمیم به داشتن رژیم‌های متعدد و سخت می‌گیرند. این غذا، یک غذای سالم و ورزشکارانه است که آن را به‌راحتی می‌توانید تهیه و نوش جان کنید. بدون اینکه دغدغه‌ای برای بالارفتن و اضافه‌شدن کالری یا وزن خود باشید.

مواد اولیه مقدار موردنیاز
ماکارونی ۴۰۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
هویج ۲ عدد
لوبیا سبز ۲۰۰ گرم
سیر یک حبه
قارچ ۶ عدد
پیاز یک عدد بزرگ
نخود سبز یک پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم

 

نحوه پخت ماکارونی رژیمی

ماکارونی رژیمی از سیزیجات تشکیل شده و طعم متفاوت و جذابی دارد. این غذا در حالت کلی بدون گوشت یا هیچ ماده دیگری و تنها بانمک و فلفل و رب گوجه‌فرنگی، به‌تنهایی هم لذیذ است. اما شک نکنید که این طرز تهیه ماکارونی هم متفاوت و پرطرف‌دار است.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه ماکارونی رژیمی، ابتدا هویج‌ها را خردکرده و ترجیحا آن‌ها را حلقه‌حلقه کنید. سپس پیاز‌ها را نیز خلال کرده و لوبیا سبز‌ها را نیز بعد از شستن و گرفتن آب آن‌ها، با چاقو به قطعات یک سانتی‌متری خرد کنید. قارچ‌ها نیز باید خرد شوند؛ اما آن‌ها را به قطعات کوچک تبدیل نکنید.

مرحله‌ی دوم: بعد از آن با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، تمام این مواد را در تابه ریخته و تفت بدهید. دقت کنید که غذا‌های رژیمی باید کم‌نمک و کم روغن باشند.

مرحله‌ی سوم: در مرحله‌ی بعد سیر را له یا رنده کنید و در کنار بقیه مواد به تابه اضافه کرده و تفت بدهید. بعدازاینکه مواد شروع به تفت خوردن کردند، تنها ۱۰ دقیقه کافی است تا تمام آن‌ها با یکدیگر پخته و یکدست شوند.

مرحله‌ی چهارم: بعد از آن یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و آن را پرازآب کنید. منتظر باشید تا آب به جوش آید، سپس یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و کمی نمک به همراه زردچوبه به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از آن اسپاگتی‌ها را درون قابلمه ریخته و اجازه بدهید تا نرم شوند. می‌توانید اسپاگتی‌ها را به شکل درسته یا نصفه شده درون آب جوش قرار دهید تا نرم شوند، اما له نشوند.

مرحله‌ی پنجم: بعد از آن، آن‌ها را آبکش کرده و کمی آب ولرم روی آن‌ها بریزید و اجازه بدهید تا آب آن‌ها گرفته شود. بعد از آن که آب اسپاگتی‌ها گرفته شد، آن‌ها را در ظرف موردنظر ریخته و مخلفات یا همان سس ماکارونی با سبزیجاتی که تهیه کردید را به آن‌ها اضافه کنید.

 

 

ماکارونی دم‌کرده با گوشت چرخی

ماکارونی دم‌کرده با گوشت چرخی

 

کدبانو‌های ایرانی در کشور ما، این غذا را با روش دیگری تهیه می‌کنند. برای تهیه سس تمام مراحل کاملا یکسان است؛ اما در انتها بعد از آبکش کردن، آن را دم می‌کنند. در ادامه طرز تهیه ماکارونی دم‌کرده با گوشت چرخی را با هم مرور خواهیم کرد.

مواد لازم مقدار موردنیاز
ماکارونی ۴۰۰ گرم
پیاز یک عدد
گوشت چرخ‌کرده ۴۰۰ گرم
نمک و فلفل و آویشن به میزان لازم
روغن به میزان لازم
رب گوجه‌فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
فلفل‌دلمه‌ای یک عدد

 

مراحل تهیه ماکارونی دم‌کرده با گوشت چرخی

خوردن ماکارونی دم‌کرده کمی نسبت به ماکارونی دم نکرده، سنگین‌تر است. به همین دلیل اگر طرف‌دار غذا‌های سبک هستید به شما توصیه می‌کنیم که حتما از ماکارونی دم نکرده استفاده کنید. اما درهرحال این هم یک روش جذاب و دوست‌داشتنی است که طرف‌داران خاص خود را دارد.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه این ماکارونی، یک تابه مناسب انتخاب کنید و پیاز‌ها را نگینی خردکرده و درون تابه با یک قاشق روغن تفت بدهید. پیاز‌ها باید سبک و طلایی شوند؛ اما سعی کنید که خیلی سرخ نشده و تغییر رنگ ندهند. بعد از آن کمی زردچوبه اضافه کنید و پیاز را در روغن و زردچوبه به‌خوبی تفت بدهید.

مرحله‌ی دوم: بعدازاینکه پیاز با زردچوبه به‌خوبی مخلوط و سرخ شد، فلفل‌دلمه‌ای را شسته و آن را نیز نگینی خرد کنید و در کناری قرار دهید. سپس گوشت چرخ‌کرده را در پیاز تفت‌داده شده ریخته و اجازه بدهید تا به‌خوبی پخته شود. ۳۰ دقیقه کافی است تا گوشت چرخی شما کاملا پخته شده و عطر آن فضای آشپزخانه را پر کند.

مرحله‌ی سوم: بعد از آن به گوشت هم کمی زردچوبه بزنید و فلفل‌دلمه‌ای خرد شده را نیز به آن اضافه کنید و مجددا در ظرف را ببندید و اجازه بدهید تا ترکیب پیاز و گوشت و فلفل‌دلمه‌ای به‌خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. تقریبا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کافی است تا سس ماکارونی شما آماده شود.

مرحله‌ی چهارم: بعد از پخته‌شدن کامل گوشت و فلفل‌دلمه‌ای، رب گوجه‌فرنگی به این مایه اضافه کنید و مجدد تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا رب گوجه‌فرنگی سراسر سس ماکارونی شما را بگیرد. در نهایت نمک و فلفل زده و حرارت زیر تابه را خاموش کنید.

مرحله‌ی پنجم: بعد از آماده‌شدن سس، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و آن را تا نصف پرازآب کنید. همین که آب درون قابلمه جوش آمد، در آن یک قاشق غذاخوری روغن، کمی زردچوبه و نمک اضافه کنید و ماکارونی‌ها را در آن قرار دهید. ماکارونی‌ها باید نیم‌پز شده؛ اما له نشوند. به‌محض پخته‌شدن ماکارونی‌ها، قابلمه را از روی حرارت برداشته و آن را در یک آبکش خالی کنید.

مرحله‌ی ششم: روی ماکارونی‌های آبکش شده آب خنک بریزید تا حرارت آن‌ها کم شود. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و کف آن را ابتدا با کمی روغن و سپس با نان یا سیب‌زمینی بپوشانید.

مرحله‌ی هفتم: بعد از آن یک‌لایه ماکارونی آبکش شده روی سیب‌زمینی‌ها یا نان‌های کف قابلمه بریزید و سپس روی آن را با مواد ماکارونی پر کنید. این پروسه را تا زمان تمام شدن ماکارونی‌ها ادامه بدهید. در انتها روی ماکارونی باید یک‌لایه سس ماکارونی قرار بگیرد.

مرحله‌ی هشتم: در نهایت درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و آن را روی قابلمه قرار بدهید. تقریبا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کافی است تا این غذا، دم کشیده و آماده سرو شود. سپس آن را در ظرف موردنظر برای پذیرایی قرارداده و نوش جان کنید.

 

ماکارونی با قارچ

ماکارونی با قارچ

 

یکی دیگر از ماکارونی‌های به‌شدت خوشمزه، ماکارونی با قارچ است. طرز تهیه ماکارونی با قارچ به‌شدت راحت و آسان است و شما برای تهیه آن به هیچ موادی به جز ماکارونی، قارچ، ادویه‌جات و سبزیجات احتیاج ندارید. در این نوع غذا برابر ذائقه خود می‌توانید از رب گوجه‌فرنگی نیز استفاده کنید.

 

مواد لازم مقدار موردنیاز
ماکارونی ۴۰۰ گرم
قارچ ۳۰۰ گرم
فلفل‌دلمه‌ای یک عدد
پیاز یک عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی ۲ عدد

 

مراحل و طرز تهیه ماکارونی با قارچ

مرحله‌ی اول: برای تهیه ماکارونی با قارچ ابتدا باید قارچ‌ها را شسته، تمیز کرده و سپس آن‌ها را خرد کنید. بعد از آن پیاز و فلفل‌دلمه‌ای را نیز به‌صورت نگینی خرد کنید.

مرحله‌ی دوم: تابه را روی حرارت قرار داده و قارچ‌های خرد شده را به همراه روغن در تابه ریخته و تفت بدهید. قارچ‌ها باید سرخ شوند.

مرحله‌ی سوم: بعد از آن پیاز و فلفل‌دلمه‌ای خرد شده را نیز به قارچ‌ها اضافه کنید و بعدازاینکه به‌خوبی تفت خوردند رب گوجه‌فرنگی را نیز با آن‌ها مخلوط کنید.

مرحله‌ی چهارم: در نهایت گوجه‌فرنگی‌های نگینی خرد شده را نیز به سس ماکارونی اضافه کنید و اجازه بدهید تا مایه ماکارونی شما به‌خوبی پخته شود. در انتها نمک و فلفل اضافه کرده و تمام مواد را بادقت با یکدیگر مخلوط کنید. سپس حرارت زیر تابه را کم کرده و اجازه بدهید تا سس ماکارونی به‌خوبی پخته شود.

مرحله‌ی پنجم: در گام بعدی درون قابلمه‌ای مناسب آب ریخته و کمی نمک و یک قاشق روغن زیتون اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید.

مرحله‌ی ششم: بعد از به جوش آمدن آب، ماکارونی‌ها را درون آب جوش ریخته و تقریبا ۸ الی ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا به‌خوبی پخته شوند. فراموش نکنید که ماکارونی‌ها باید پخته شده نه اینکه له شوند.

مرحله‌ی هفتم: بعدازاینکه پخته شدند، آن‌ها را درون آبکش ریخته و آب آن‌ها را بگیرید. قابلمه‌ای دیگر را روی حرارت قرار داده و کمی روغن درون آن بریزید و مایه ماکارونی و ماکارونی آبکش شده را درون آن ریخته و شروع به‌هم‌زدن و مخلوط کردن کنید. تقریبا ۲ دقیقه کافی است تا ماکارونی‌های پخته شده و آبکش شده شما به‌خوبی با سس ترکیب و مخلوط شوند و این غذا آماده سرو بشود. البته در صورت تمایل می‌توانید آن را دم‌کنید.

 

ماکارونی با کوفته‌قلقلی

ماکارونی با کوفته‌قلقلی

 

یکی از لذیذ‌ترین روش‌های تهیه این غذا، استفاده از کوفته در سس آن است که به این روش، طرز تهیه ماکارونی با کوفته‌قلقلی می‌گویند. به‌شدت خوش طعم و پرطرف‌دار بوده و ما در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه ماکارونی با کوفته‌قلقلی را برای شما شرح دهیم.

مواد لازم مقدار موردنیاز
ماکارونی ۴۰۰ گرم
گوشت چرخ‌کرده ۴۰۰ گرم
تخم‌مرغ یک عدد
پیاز ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
پنیر پارمزان در صورت تمایل
برگ ریحان در صورت تمایل

 

مراحل تهیه ماکارونی با گوشت چرخ‌کرده

در روش تهیه این غذا با کوفته‌قلقلی تنها سختی کار قل‌قلی کردن کوفته‌ها است. البته چون کوفته‌ها را درشت تهیه می‌کنیم، زمان زیادی را از ما نخواهند گرفت. این طرز تهیه ماکارونی به‌شدت در میان بچه‌ها محبوب است. در ادامه با این روش طبخ با شما هستیم.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه ماکارونی کوفته‌قلقلی، در یک قابلمه مناسب آب ریخته و اجازه بدهید به جوش آید. بعدازاینکه آب جوش آمد کمی زردچوبه، نمک و روغن را در آن ریخته و ماکارونی‌ها را به‌صورت شکسته یا کامل در آب جوش قرار دهید.

مرحله‌ی دوم: بعدازاینکه ماکارونی‌ها نرم شدند، آن‌ها را آبکش کنید. سپس ظرف ماکارونی‌های خنک شده را در گوشه‌ای قرار داده و آماده شوید تا سس آن را تهیه کنید.

مرحله‌ی سوم: برای این کار ابتدا پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. بعد از آن پیاز را با تخم‌مرغ، گوشت چرخ‌کرده، نمک و فلفل ترکیب کنید و به‌خوبی چنگ بزنید تا تمام مواد یکدست شوند. در ادامه به‌قاعده یک گردو از گوشت چرخ‌کرده جدا کنید، در دستان خود آن را گرد کرده و در تابه‌ای که از قبل درون آن روغن ریخته و روی حرارت قرار داده‌اید تا گرم شود، کوفته‌ها را سرخ کنید.

مرحله‌ی چهارم: بعدازاینکه تمام کوفته‌ها آماده شدند، پیاز دیگر را نگینی خردکرده و در روغن استفاده شده برای کوفته‌قلقلی‌ها، سرخ کنید و کمی زردچوبه بزنید. سپس به آن رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید و مجددا پیاز‌ها و رب گوجه را تفت بدهید.

مرحله‌ی پنجم: در ادامه نصف نصف استکان آب به این مخلوط اضافه کنید. در مرحله‌ی بعد گوشت‌های قل‌قلی آماده شده را به مخلوط پیاز و رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده و برگ‌های ریحان را با دست خردکرده و با آن‌ها اضافه کنید. این مخلوط را به‌خوبی هم بزنید و بعد از ۵ دقیقه حرارت زیر آن را خاموش کنید.

مرحله‌ی ششم: در مرحله‌ی پایانی وقتی که مایه ماکارونی شما آماده شد، آن را با ماکارونی آبکش شده مخلوط کرده و نوش جان کنید. البته اگر تمایل داشتید می‌توانید این غذا را نیز دم‌کنید. به این صورت که در یک قابلمه کمی روغن ریخته و ماکارونی‌ها و مایه آن را درون قابلمه بریزید. سپس درب آن را بسته و اجازه بدهید تا در مدت‌زمان ۳۰ دقیقه دم بکشد. بعدازاین مدت غذای شما آماده است. در زمان سرو نیز می‌توانید روی آن پنیر پارمسان ریخته و نوش جان کنید.

 

ماکارونی‌ها و دنیای ناتمام آن‌ها

در این مطلب سعی کردیم تا طرز تهیه چند نوع ماکارونی پرطرف‌دار و لذیذ را برای شما شرح دهیم. نکته جالب این است که با هر ماده‌ای می‌توان آن را تهیه کرد. این غذای لذیذ هم با انواع سبزیجات و صیفی‌جات و هم با انواع محصولات پروتئینی قابل خوردن و لذیذ است. درهرحال اگر تمایل داشتید تا یک غذای لذیذ تهیه کنید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن تمام مواد موردنیاز شما را تهیه کرده و در مدت‌زمان حداکثری ۳۰ دقیقه درب منزل به شما تحویل دهد.

همچنین شما توانید برای تهیه ناهار کارکنان شرکت خود، سرویس سفارش غذای سازمانی اسنپ را در نظر بگیرید. این سرویس امکان سفارش سریع و آسان غذاهای شرکتی را با هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه فراهم می‌کند.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *