با انواع خرما و خواص آن آشنا شوید

در یک تعریف ساده خرما را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین منابع تغذیه انسان‌ها و‌ محصولات کشاورزی دانست. برای اولین بار خرما در منطقه‌ی بین النهرین کاشته شد و‌ به اندازه‌ای در بین افراد آن منطقه محبوب شد که به آن درخت زندگی می‌گفتند.

احتمالا می‌دانید که خرما انواع مختلفی دارد و‌ هر کدام از نظر ظاهری، طعم، خاصیت و کیفیت با یکدیگر تفاوت دارند. در این مقاله قرار است به بررسی انواع خرما بپردازیم و از ویژگی‌های آن‌ها بگوییم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا در این مورد اطلاعاتی داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

بررسی انواع خرما

در این قسمت قرار است تا انواع خرما را از نظر ظاهر و ‌طعم بررسی کنیم. معمولا در شهرهای جنوبی ایران مانند بوشهر و اهواز با تنوع بسیار زیادی از خرما روبه رو هستیم. به طوری که اگر به آنجا سر بزنید این حجم از تنوع ممکن است، شما را شگفت زده کند. بیشتر مدل‌های خرما را می‌توانید در فروشگاه‌ها پیدا کنید.

۱- خرمای آجوا

این نوع خرما که به آن عجوه نیز می‌گویند، نوعی خرمای بدون شهد است. این خرما از نظر طعم شیرین و ‌گوشتی بوده و ‌خواص درمانی زیادی نیز دارد. همچنین مقدار زیادی فیبر و‌ خواص آنتی اکسیدان را در خود جای داده‌ است. این خرما، از نظر محل کشت بیشتر در عربستان و مدینه یافت می‌شود و از نظر ظاهری نیز کشیده است و رنگ آن به قهوه‌ای تیره کشیده ‌می‌شود.

۲- خرمای مجول

این نوع خرما را می‌توان در دسته‌بندی گران قیمت‌ترین خرماها قرار داد که علاوه بر قیمت بالا از کیفیت زیادی نیز برخوردار است. معمولا خرمای مجول را در حجم زیادی صادر می‌کنند و محل اصلی کشت آن در کشور ایران و استان فارس است.

در این استان، می‌توان مرغوب‌ترین نوع خرمای مجول را خریداری کرد. خرمای مجول از نظر ظاهری کشیده‌ با‌ پوست نازک است و‌ شیره‌ی زیادی نیز ندارد. رنگ آن قهوه ای مایل به تیره است. این نوع خرما، هرچه تازه‌تر باشد، کیفیت بیشتری نیز دارد.

۳- خرمای دجلت

اگر بخواهیم در مورد یکی از خوشمزه‌ترین خرماها صحبت کنیم، قطعا نام خرمای دجلت در این لیست خواهد بود. این خرما از نظر طعم بسیار شیرین و دلچسب است و بافت نرم و لطیفی نیز دارد. اگر قصد پخت شیرینی و دسر با خرما را دارید، قطعا این نوع خرمای با کیفیت برای این کار، بهترین خواهد بود. همچنین بسیاری از کارشناسان غذایی، مزه‌ی آن را طعم حقیقی میوه‌ی نخل می‌دانند.

۴- خرمای مضافتی

قطعا نام این نوع خرما بیشتر از هر کدام از مدل‌های دیگر به گوشتان خورده‌ است. نوعی از خرما که در هر فروشگاه می‌توان آن را تهیه و خریداری کرد. بهترین نوع از این خرما در بم کشت می‌شود. خرمای مضافتی از نظر ظاهری براق و صاف است و می‌توانید پوست آن را به آسانی جدا کنید و همچنین طعم شیرینی دارد.

۵- خرمای پیارم

افرادی که دیابت دارند تصور می‌کنند که شاید نتوانند خرما را به دلیل شیرینی استفاده کنند. اما خرمای پیارم، دقیقا مناسب این افراد است که طعمی بین کارامل، تافی و خرما را دارد. از نظر ظاهری پوست این خرما کاملا به آن چسبیده و ‌بدون شهد است. محل اصلی کشت این خرما استان هرمزگان است و‌ معمولا زمان رسیدن آن بیشتر از سایر خرماها طول می‌کشد.

۶- خرمای دیری

دیر در واقع یکی از شهرهای استان بوشهر است و نام این خرما از محل کشت آن گرفته شده ‌ا‌ست. این خرما به دلیل طعمی که دارد برای خوردن به همراه نوشیدنی مناسب نیست و‌ کاربرد آن بیشتر برای پخت نان و ‌شیرینی است. از نظر ظاهری مستطیل شکل و رنگ کهربایی دارد.

۷- خرمای برحی

این نوع خرما را می‌توانید، به صورت نارس یا کاملا رسیده، میل کنید. از نظر ظاهری، نوع نارس آن، زرد رنگ است و‌ از نظر طعم، مزه‌ی آن بین شیرین و‌ گس بوده و بیشتر در پخت شیرینی‌ و ‌دسر کاربرد دارد. اما وقتی که می‌رسد، رنگ آن قهوه‌ای روشن است و طعم شیرین و‌ دلچسبی دارد.

۸- خرمای خاخام ایرانی الاصل

این نوع خرما را می‌توان یکی از اصیل‌ترین نوع خرما دانست که بیشتر در شهر سیستان و بلوچستان و زابل کشت می‌شود. از نظر طعم این خرما شیرین و شهد دار است. پوست خرمای خاخام به گوشت آن چسبیده و بافتی نرم و گوشتی دارد.

۹- خرمای کبکاب

اگر در جستجوی خرید یک خرمای شهد دار و خوشمزه هستید، این نوع خرما یکی از محصولات تنگستان است و می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. خرمای کبکاب از نظر ظاهری کشیده و بیضی شکل است و توانسته جایگاه سومین خرمای پر فروش در ایران را به دست آورد.

۱۰- خرمای سوکاری

خرمای سوکاری که به قند طلایی یا قند خرما نیز معروف است. از نظر ظاهری کوچک است و بافت نرمی دارد و در زمان خوردن آن نیازی نیست تا خیلی آن را بجویید و به نوعی در دهان آب می‌شود. در مقایسه با سایر خرماهایی که معرفی کردیم، این نوع خرما حتی در زمانی که می‌رسد، رنگ روشن‌تری نسبت به سایر خرماها دارد.

۱۱- خرمای شاهانی

اگر بخواهیم در این لیست یک خرمای درجه یک و بسیار عالی را معرفی کنیم، قطعا خرمای شاهانی است. این نوع خرما به دلیل طعم شیرین و بافت نرمی که دارد برای درست کردن شیره‌ی خرما مورد استفاده قرار می‌گیرد. محل اصلی کشت خرمای شاهانی در نخلستان‌های اهرم است.

معمولا خرما یکی از میان وعده‌های مفید است که خوردن آن در طول روز می‌تواند انرژی زیادی به شما ببخشید. در این مقاله ۱۱ نوع خرما که هر کدام ویژگی‌های مخصوص به خود را داشتند، معرفی کردیم. ممکن است که شما قصد خرید یک نوع خرما را داشته باشید اما زمان کافی برای رفتن به خرید را ندارید یا این که نتوانید آن را پیدا کنید. اینجاست که استفاده از سرویس سوپر مارکت و فروشگاه اسنپ کار شما را راحت کرده‌ است.

با استفاده از سرویس سوپرمارکت اسنپ شما می‌توانید به سادگی هر آنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید و جدا از آن به دلیل این که می‌توانید از مکان‌های مختلف با تنوع محصولی زیاد خرید کنید، دیگر لازم نیست نگران پیدا کردن محصول مورد نظرتان باشید و می‌توانید تجربه‌ی یک خرید راحت را داشته باشید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *