طرز تهیه سیمیت با بهترین و راحت‌ترین دستور پخت دنیا

نان سیمیت یکی از نان‌های خوشمزه و اصیل ترکی محسوب می‌شود که در نوع خود بی‌نظیر است و در ترکیه قدمتی طولانی دارد. اگر به استانبول سفر کرده باشید احتمالا در آنجا نانی گرد و پیچ‌پیچی که در کنجد فراوان غلت خورده است را در میان دست‌فروش‌های این شهر دیده باشید، این همان نان سیمیت معروف ترکی است.

بد نیست بدانید که تاریخچه نان سیمیت مربوط به قرن ۱۵ میلادی است که درست در آن زمان حاکم وقت در ماه رمضان برای سربازان خود نان سیمیت تهیه کرد و به آن‌ها هدیه داد.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

به همین دلیل است که در فرهنگ مردمان کشور ترکیه این نان یک هدیه و پیشکش بسیار با ارزش محسوب می‌شود.

مواد اولیه برای پخت نان سیمیت

در ابتدای این مطلب نیز به این موضوع اشاره کردیم که نان سیمیت یک نان ترکی است که به‌شدت مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی بوده و به همین دلیل در میان تمام اقشار مردم کشور ترکیه مورد توجه و محبوب است.

مردم از این نان استقبال فراوانی می‌کنند؛ چون به‌راحتی و با ساده‌ترین مواد اولیه قادر به تهیه یک نان خوشمزه و بسیار ترد و سبک در منزل هستند. در ادامه با ارائه مواد اولیه و مورد نیاز برای درست‌کردن سیمیت خانگی و ترد با شما خواهیم بود.

مواد اولیه

مقدار مورد نیاز
شیر

نصف پیمانه یا ۱۴۰ گرم

شکر

یک قاشق غذاخوری
نمک

یک قاشق مرباخوری

خمیرمایه

۲ قاشق غذاخوری
آب ولرم

یک پیمانه

آرد

۴ پیمانه
روغن

۸ قاشق غذاخوری

کنجد بوداده شده

یک پیمانه و نیم
شیره انگور، شیره خرما، شیره توت یا شیره انجیر

۲ الی ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه نان سیمیت ترکی خانگی

در طرز تهیه سیمیت بهتر است بدانید که رول نواری شما هرچه بلندتر باشد بهتر است. اگر کوتاه باشد بعد از استراحت دایره‌ای که در وسط آن قرار می‌گیرد کوچک شده و سبب می‌شود که رول نان شما به‌هیچ‌عنوان شکل نان سیمیت به خود نگیرد.

همان‌طور که در تمام طرز تهیه‌ها با فر نیز اشاره کردیم حتما فر را قبل از تهیه نان یا غذا گرم کنید. برای تهیه نان سیمیت نیز باید فر را ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از تهیه و آماده‌کردن نان با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد، به‌خوبی گرم کنید.

در انتها فراموش نکنید که در تهیه این نان از آرد اضافی استفاده نشود، چون موجب خشک‌شدن نان‌های شما خواهد شد. در ادامه با طرز تهیه نان سیمیت خانگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله با شما هستیم.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از درست‌کردن سیمیت خانگی ابتدا باید آب ولرم را به داخل یک لیوان منتقل کرده و دقت کنید که گرمای آن نباید دست شما را بسوزاند. بعد از آن شکر را به داخل آب ریخته و به‌خوبی هم بزنید. سپس یک درب روی لیوان قرار بدهید تا در مدت‌زمان ۱۰ دقیقه خمیرمایه به‌خوبی استراحت کند. بعد از آن خمیرمایه شما آماده است و حالا می‌توانید درب آن را بردارید.

مرحله‌ی دوم: در گام بعدی از طرز تهیه سیمیت، در یک کاسه بزرگ خمیر مایه عمل‌آمده را با شیر مخلوط کرده و به‌خوبی هم بزنید. بعد از مخلوط شدن خمیرمایه و شیر، روغن را اضافه و آرد را آهسته‌آهسته به این مخلوط اضافه کنید. قبل از آن فراموش نکنید که شما باید آرد و نمک را در طی ۲ مرحله الک کرده باشید و سپس در ۳ مرحله متوالی آن را به مخلوط خود اضافه کنید. دقت کرده که آرد شما گلوله گلوله نشود و این کار را تا مرحله‌ای انجام دهید که خمیر شما به‌خوبی جمع شده و شکل بگیرد.

مرحله‌ی سوم: در این مرحله فراموش نکنید که جنس و نوع آرد‌ها با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل ممکن است شما به میزان بیشتر یا کمتری از آرد نیاز داشته باشید. وقتی که خمیر جمع شد و چسبندگی آن به میزان مقبول رسید، حالا آن را روی سطح کار پهن کرده و به مدت‌زمان ۱۵ دقیقه به‌خوبی ورز دهید. سپس ۲۰ بار آن را به سطح کار بکوبید. بعد از آن خمیر را در ظرفی که از قبل چرب شده قرار دهید، روی آن را با سلفون آشپزخانه بپوشانید و اجازه بدهید در دمای آشپزخانه یک ساعت استراحت کند. این کار باعث می‌شود که حجم خمیر شما ۲ برابر شود.

مرحله‌ی چهارم: وقتی که خمیر بعد از یک ساعت استراحت کرده و تغییر حجم داد، آن را در مشت گرفته و به گلوله‌هایی ۱۳۰ گرمی تقسیم کنید یا به عبارتی چانه بگیرید. بعد از آن‌یکی از چانه‌ها را برداشته و پارچه‌ای روی دیگر چانه‌ها قرار بدهید تا از خشک‌شدن آن‌ها جلوگیری شود. بهتر است پارچه نخی باشد و از الیاف پلاستیک در آن استفاده نشده باشد تا تمام خمیر‌ها تازه بمانند.

 

مرحله‌ی پنجم: در مرحله‌ی بعد هر چانه را به ۲ قسمت تقسیم کرده و با ماساژ دادن آن را به نواری باریک و بلند تبدیل کنید. سپس دقت کنید که نوار شما نه خیلی نازک باشند و نه خیلی ضخیم. بعد از آن ۲ نوار را به هم چسبانده و خمیر‌ها را به یکدیگر بپیچید یا به عبارتی ببافید. دوسر ابتدا و انتها را خوب به هم بچسبانید تا در طول انجام مراحل دیگر نان شما از هم وا نرفته و به عبارتی پاره نشود. تمام چانه‌ها را به همین ترتیب آماده کرده به شکل نوار درآورده و آن‌ها را به یکدیگر ببافید. بعد از آماده‌شدن تمام خمیر‌ها اجازه بدهید تا ۳۰ دقیقه در دمای آشپزخانه استراحت کرده و مجددا حجم آن‌ها بیشتر شود.

مرحله‌ی ششم: در گام بعد بد نیست بدانید که اگر در منزل کنجد بوداده شده نداشتید به‌راحتی می‌توانید کنجد‌ها را در یک تابه ریخته و آن‌ها را به‌صورت مداوم هم بزنید تا تغییر رنگ داده و قهوه‌ای شوند. فراموش نکنید که کنجد باید روی حرارت به‌صورت مداوم و سریع هم خورده شود تا نسوزند. بعد از آن کنجد‌ها را در ظرفی مناسب ریخته و نان‌های خود را در این کنجد‌ها بغلتانید. در یک کاسه دیگر کمی شیره خرما، انگور، انجیر یا توت ریخته سپس با یک پیمانه آب ولرم به‌خوبی مخلوط کنید و در کناری قرار دهید.

مرحله‌ی هفتم: بعد از اینکه نان سیمیت خانگی شما به‌خوبی حجم گرفت، آن را با کمک یک کفگیر در داخل شهد شیره به‌خوبی خیس کنید تا شهد شیره به خورد آن برود. بعد از آن خمیر را در کنجد بغلتانید و سپس روی سینی فر که از قبل کاغذ روغنی در کف آن انداخته‌اید و زیر کاغذ روغنی را چرب کرده‌اید، قرار دهید.

مرحله‌ی هشتم: بعد از قرار دادن تمام نان‌های سیمیت روی سینی فر و کاغذ روغنی، آن‌ها را در داخل فر از قبل گرم شده به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه با حرارتی معادل ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و اجازه بدهید که سطحی رویه آن‌ها به‌خوبی طلایی شود. سپس نان‌ها را از فر خارج کرده و به مدت‌زمان ۳۰ دقیقه درون یک کیسه پارچه‌ای قرار دهید. بعدازاین مدت‌زمان نان سیمیت خانگی شما آماده است، با چای نوش جان کنید.

هنرنمایی به سبک نان سیمیت

در این مطلب برای شما از درست‌کردن سیمیت خانگی گفتیم. نانی جذاب و خوش‌عطر که تحفه‌ای از کشور ترکیه بوده و طعم آن فراموش‌نشدنی است. همان‌طور که متوجه شدید، بدون دردسر تهیه می‌شود و زحمت زیادی ندارد.

درهرحال اگر هوس کردید تا در منزل یک نان سیمیت خانگی و متفاوت را امتحان کنید؛ اما مواد اولیه آن را در منزل نداشتید، به شما توصیه می‌کنیم که حتما با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ تمام مواد لازم را در مدت‌زمان ۳۰ دقیقه درب منزل تحویل گرفته و خود را با پخت یک نان سیمیت ترکی اصیل غافلگیر کنید. نانی اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه که بدون شک تمام اهل منزل عاشق آن خواهند شد.

اشتراک گذاری پست

1 دیدگاه

  • غلامرضا پاسخ

    کامله… واقعا ،بی نظیره.

    ۳۰ شهریور, ۱۴۰۱ در ۱:۳۰ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *