در حوزه گردشگری نیز مانند بسیاری از حوزههای دیگر، لغات و اصطلاحات تخصصی زیادی وجود دارد. از جمله این اصطلاحات، میتوان به لغات تخصصی در حوزه هواپیما، هتل، سن مسافر، تورهای گردشگری و … اشاره کرد که در ادامه به هر یک از آنها بهصورت جداگانه میپردازیم.
با ما همراه باشید.
اصطلاحات مربوط به فصلهای مختلف سفر
اصطلاحات و لغات رایج مربوط به فصلهای مختلف سفر، به شرح زیر هستند:
- های سیزن یا High season: های سیزن به فصلی از سفر یا بهتر بگوییم بازه زمانی گفته میشود که در آن متقاضیان بیشتری برای سفر وجود داشته و بهطورکلی تورهای گردشگری پرفروشتر هستند. به طور معمول هزینه خرید تور در های سیزن، به دلیل افزایش تقاضا، افزایش پیدا میکند. به طور مثال عید نوروز و همینطور ایام تابستان و تعطیلات مختلف، از جمله موارد مشمول های سیزن هستند.
- لو سیزن یا Low season: در مقابل لوسیزن نیز به دورههایی گفته میشود که به دلایل مختلف چون شرایط آبوهوایی، باز شدن مدارس و … تقاضای کمتری برای سفرهای گردشگری شکلگرفته و این باعث کاهش هزینه خرید تورهای مختلف خواهد شد.
اصطلاحات مربوط به پرواز با هواپیما
از جمله واژهها و اصطلاحاتی که در زمینه پرواز با هواپیما؛ باید در نظر داشت، این موارد را بهخاطر بسپارید:
- چارتر یا Charter: بلیط هواپیما چارتر به رزرو صندلیهای هواپیما از سوی شرکتها و آژانسهای مسافرتی گفته میشود که باعث خواهد شد تا بتوانند قیمت بلیط هواپیما را با نرخ پایینتری به مشتری به فروش برسانند.
- فول چارتر یا Full Charter: فول چارتر به زمانی گفته میشود که شرکت مسافرتی و گردشگری، تمام صندلیهای یک پرواز را رزرو میکند.
- سیت چارتر یا Seat Charter: در الگوی سیت چارتر، تنها تعدادی از صندلیهای پرواز از سوی شرکت آژانس هواپیمایی رزرو شده و این شامل تمام صندلیهای هواپیما نخواهد شد.
اصطلاحات تخصصی مربوط به هتل
اصطلاحات و لغات تخصصی مربوط به هتل، به شرح زیر هستند:
- سینگل روم یا Single room: اتاق سینگل، همان اتاق یکنفره است.
- دابل روم یا Double room: اتاقهای دابل، برای دو نفر در نظر گرفته شده که ممکن است با یک تختخواب دونفره یا دو تختخواب یکنفره، تکمیل شده باشند.
- تریپل روم یا Triple room: تریپل روم به اتاقهایی گفته میشود که برای ۳ نفر تجهیز شده و در آن یک تخت دونفره به همراه یک تخت یکنفره، یا سه تخت یکنفره وجود دارد.
- سوئیت یا Suit: سوئیتها از واحدهای اقامتی بزرگتر و البته گرانقیمتتر در هتلها هستند که چند اتاق داشته و برای تعداد افراد بیشتر نیز در نظر گرفته شدهاند. جالب است بدانید که بعضی از هتلهای لوکس، سوئیتهای دوبلکس نیز در میان واحدهای اقامتی خود دارند.
- استادیو یا Studio: اتاقهایی در هتلها که آنها را استادیو مینامیم، دارای مساحت بیشتری بوده و در آنها از کاناپههای تختخوابشو و دیگر تجهیزات چون فضای آشپزخانه، استفاده شده است.
- کابانا یا Cabana: کابانا به اتاقهایی گفته میشود که در طبقه همکف ساختمان هتل قرار داشته و یک پنجره یا درب بزرگ، رو به فضای سبز دارند.
- هاف بورد یا Half board: در هتلهای هاف بورد، وعده صبحانه به همراه یکی از وعدههای ناهار یا شام بهصورت رایگان همراه با رزرو اتاق، ارائه میشود.
- فول بورد یا Full borad: در هتلهای فول بورد، با رزرو یک اتاق یا سوئیت در هتل، وعده صبحانه، ناهار و شام؛ به همراه نوشیدنی بهصورت شبانهروزی برای شما فراهم خواهد بود.
- آل اینکلوسیو یا All inclusive: در هتلهای آل اینکلوسیو، میتوانید علاوه بر رزرو اتاق، از کلیه وعدههای غذایی نیز بهصورت رایگان برخوردار باشید.
اصطلاحات مربوط به سن مسافر
مهمترین اصطلاحات مربوط به سن مسافر بهقرار زیر هستند:
- ادالت یا Adult: ادالت به معنای بزرگسال است که بهطورکلی افراد با سن بالای ۱۲ سال را شامل میشود.
- چایلد یا Child: چایلد به کودکان بین ۲ تا ۱۲ سال میگویند.
- اینفنت یا infant: اینفنت، مربوط به نوزادان بوده که بهطورکلی باید زیر ۲ سال سن داشته باشند.
اصطلاحات تخصصی مربوط به تورهای گردشگری
واژهها، عبارات و اصطلاحات تخصصی مربوط به تورهای گردشگری را مطابق زیر دنبال کنید:
- سیتی تور یا City tour: همانطور که میتوان از نام این عبارت حدس زد؛ سیتی تور به تور گردشگری شهری گفته میشود که از طریق آن میتوان مراکز مهم و مکانهای مختلف شهر مقصد را بازدید کرد.
- تور گاید یا Tour guide: تور گاید، راهنمای سفر است که در مسیر گردشگری ضمن آن که مسافران را همراهی میکند، اطلاعات خوب و مناسبی در اختیار آنها قرار خواهد داد.
- لوکال لیدر یا Local leader: لوکال لیدر، همان تور لیدر بومی است که در خصوص مناطق محلی و بومی، اطلاعات کاملی داشته و میتواند بهترین راهنمایی را داشته باشد. به طور مثال برای بازدید از یک غار، راهنمای بومی یا همان لوکال لیدر، نیاز خواهد بود که همه چیز در خصوص آن را بهخوبی دانسته و آشنایی کامل داشته باشد.
انواع اقامتگاههای گردشگری
انواع اقامتگاههای گردشگری به شرح زیر هستند:
- هتل یا hotel: هتلها از رایجترین و شناختهشدهترین اقامتگاههای گردشگری بوده و در انواع تکستاره، دوستاره، سه ستاره، چهارستاره و پنجستاره هستند. هتلها بهطورکلی امکانات رفاهی و تجهیزات بهتری در مقایسه با دیگر انواع اقامتگاهها دارند و این باعث شده که متقاضیان بیشتری نیز داشته باشند.
- هتلآپارتمان یا Apartment Hotel: هتلآپارتمانها یک پله پایینتر از هتلها بوده و در آنها یک واحد اقامتی، بهصورت کامل در اختیار مسافر قرار میگیرد. به لحاظ امکانات، این اقامتگاهها، مناسب هستند؛ اما معمولا تجهیزات رفاهی و تفریحی کمتری در مقایسه با هتلهای ۴ و ۵ ستاره دارند.
- هتلهای فرودگاهی یا Airport Hotel: هتلهای فرودگاهی در فاصله کمی از فرودگاهها واقع بوده و هدف اصلی از ساخت آنها، نزدیک بودن به فرودگاه و اقامت مسافرانی است که نزدیک به زمان پرواز، میخواهند در هتلی اقامت داشته باشند. این هتلها ممکن است ۵ ستاره و لوکس بوده یا ۳ ستاره و معمولی باشند.
- متل یا Motel: متلها، اقامتگاههایی ساده هستند که معمولا در خارج از شهرها و مسیر جادهها قرار گرفتهاند. البته در ایران کمتر نمونهای از متل داریم؛ اما رزرو و اقامت در متلها در کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا بسیار رواج دارد. به این شکل برای مسافرانی که میخواهند یک شب یا ساعاتی را میان راه در مسیر جادهای خود استراحت کنند؛ متل یک اقامتگاه مناسب بهحساب میآید.
- پلاژ یا Plague: پلاژ به واحدهای کوچک اقامتی که اغلب تنها یک اتاق هستند گفته میشود که در ساحل دریا قرار داشته و ممکن است در سطح امکانات رفاهی پایین تا بالا باشند.
- ویلا اجارهای یا Villa: ویلا اجارهای در شهرهای مختلف، از سوی افراد مالک یا مراکز اجاره ویلا، به مسافرانی که خواهان اقامت در ویلا دربست هستند، برای مدتی کوتاه و مشخص، اجاره داده میشود.
- مهمانسرا یا guest house: مهمانسراها نیز از جمله اقامتگاههایی هستند که در آنها واحدهای اقامتی با امکانات محدود، سرویس بهداشتی مشترک در راهرو و … ارائه شده است. هزینه رزرو مهمانسرا بهمراتب کمتر بوده و میتوانید از آنها برای اقامت کوتاه و سادهتری استفاده کنید.
- هاستل یا Hostle: یکی از انواع اقامتگاههای گردشگری هاستل است که در آن معمولا یک سالن بزرگ داریم که به هر مسافر، یک تخت در آن داده میشود. تجهیزات و امکانات رفاهی چون سرویس بهداشتی و … نیز بهصورت اشتراکی در اختیار مسافران قرار میگیرد. همانطور که انتظار میرود هزینه اقامت در هاستل، بهمراتب ارزانتر از چیزی است که در هتلها و هتلآپارتمانها داریم.
- مجتمع توریستی یا Tourist complex: مجتمعهای توریستی، یکی از جذابترین اقامتگاهها در سفرهای مختلف هستند که ضمن داشتن واحدهای اقامتی کوچک تا بزرگ، امکانات و تجهیزات رفاهی و تفریحی عالی دارند. فضای کلی مجتمعهای توریستی، بسیار وسیع بوده و حتی میتوانید در این فضا، از امکانات کمپینگ نیز بهره ببرید.
چرا دانستن اصطلاحات تخصصی گردشگری اهمیت دارد؟
زمانی که برای یک سفر گردشگری آماده میشوید، دانستن اصطلاحات و لغات تخصصی رایج در گردشگری به شما کمک خواهد کرد تا بهتر در خصوص خرید بلیط هواپیما، رزرو هتل و … تصمیمگیری داشته باشید. به طور مثال درصورتیکه بخواهید نسبت به رزرو هتل از طریق سرویس رزرو هتل اسنپ اقدام کنید، شناخت اصطلاحات مربوط به آن، به شما کمک خواهد کرد تا تصمیمگیری بهتری داشته باشید. شما چه اصطلاحات دیگری را در حوزههای بالا میشناسید که در بالا به آنها اشاره نکرده باشیم؟
دیدگاهتان را بنویسید