انواع ترشیجات بهعنوان چاشنیهای خوشمزه، با غذاهای مختلف همراه شده و طعمی عالی و لذتبخش را برای ما ایجاد میکنند.
اگر شما نیز به ترشیهای مختلف علاقهمند هستید، در اینجا قصد داریم که طرز تهیه ترشی لیته مخلوط را آموزش داده و میتوانید به این طریق، روش تهیه آن را در آشپزخانه منزل خود دنبال کنید.
ترشی لیته مخلوط
ترشی لیته با داشتن بادمجان و دیگر سبزیها و صیفیجات مختلف؛ یکی از خوشمزهترین انواع ترشی بوده و همراه با غذاهای مختلف سرو میشود.
مواد اولیه ترشی لیته مخلوط
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه ترشی لیته مخلوط، به شرح زیر هستند:
مواد اولیه | میزان لازم |
بادمجان | یک کیلوگرم |
هویج | ۳ عدد بزرگ |
فلفلدلمهای | یک عدد ریز |
ترخون خشک | یک قاشق چایخوری |
نعناع خشک | یک قاشق چایخوری |
مرزه خشک | یک قاشق چایخوری |
زردچوبه | یک قاشق غذاخوری |
سیر | ۱۰ حبه |
فلفل تند | ۲ عدد |
سرکه | یک لیتر |
نمک | یک قاشق مرباخوری |
گلپر | یک قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | یک قاشق چایخوری |
مراحل درستکردن ترشی لیته مخلوط
برای تهیه هر چه بهتر ترشی لیته مخلوط، این مراحل را دنبال کنید:
- مرحلهی اول: پیش از انجام هر کاری باید بادمجانها را شسته و پوست آنها را بکنید. هر یک از بادمجانها را به شکل ریز خرد کنید.
- مرحلهی دوم: در گام بعدی، هویجها را نیز شسته و پوست آنها را بکنید. سپس هر یک از هویجها را به شکل کاملا ریز و نگینی خرد کنید.
- مرحلهی سوم: فلفلدلمهای و فلفل تند را نیز شسته و ریز خرد کنید.
- مرحلهی چهارم: هر یک از حبههای سیر را پوستکنده و ریز خرد کنید.
- مرحلهی پنجم: حالا تمام این مواد خرد کرده را در یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. حرارت باید ملایم باشد تا مواد بهخوبی پخته شده و آب بیندازند.
- مرحلهی ششم: پس از آن که مواد آب انداخت، نوبت آن میرسد که ادویهها و سبزیجات خشک را نیز به آنها اضافه کرده و کمی هم بزنید تا بهخوبی مخلوط شوند.
- مرحلهی هفتم: در نهایت سرکه را نیز به محتویات قابلمه اضافه کرده و هم بزنید. سپس منتظر بمانید تا آب داخل قابلمه تبخیر شده و غلظت لازم مواد حاصل شود.
- مرحلهی هشتم: پس از آن که آب محتویات قابلمه تبخیر شد، آن را از روی حرارت شعله گاز برداشته و در محلی خشک و خنک (خارج از یخچال) قرار دهید تا دمای آن پایین بیاید.
- مرحلهی نهم: در مرحله آخر ترشی را در شیشه ریخته و درب آن را محکم ببینید. حالا میتوانید ظرف ترشی را داخل یخچال قرار دهید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
نکات مهم طرز تهیه ترشی لیته مخلوط
برای آن که بتوانید بهترینترشی لیته مخلوط را آماده کنید، این نکات را در نظر بگیرید:
- بعضی از بادمجانها طعم تلخی دارند. پیشنهاد میکنیم پیش از خرد کردن بادمجان، کمی از آن بچشید که زهر تلخی نداشته باشد. درصورتیکه مشاهده کردید بادمجان تلخ است، حتما آن را کنار گذاشته و از انواع بدون تلخی آن در تهیه این ترشی استفاده کنید.
- از بادمجانهای درشت استفاده کنید که تخمهای زیادی داشته باشد. این تخمها در ترشی لیته، فوقالعاده خوشمزه و جذاب هستند.
- اگر به طعمهای تند علاقه دارید، میتوانید کمی فلفل قرمز یا حتی بیشتر به مواد ترشی اضافه کرده و ترشی لیته تند تهیه کنید.
مواد اولیه باکیفیت در طرز تهیه ترشی لیته مخلوط
دقت داشته باشید که اهمیت زیادی دارد حتما از مواد اولیه باکیفیت در طرز تهیه این ترشی خوشمزه استفاده کنید.
شما میتوانید سبزیجات و صیفیجات مورد نیاز خود را برای تهیه این ترشی، از سرویس سوپرمارکت اسنپ بهصورت آنلاین سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
به این صورت نیازی نخواهد بود که زمانی اختصاص داده و برای خرید این مواد اولیه مرغوب و دستچین، حضوری مراجعه کنید.
شما چه نکات دیگری میشناسید که در اینجا به آنها اشاره نشده باشد؟ نظرات و تجربیات خود در این باره را در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران وبسایت به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید