طرز تهیه سوتلاچ خانگی شما را با یکی از خوشمزهترین دسرهای دنیا که متعلق به کشور ترکیه است آشنا خواهد کرد. این دسر را پودینگ برنج نیز مینامند. یک دسر راحت و ساده که بیشتر برای ماه مبارک رمضان مناسب است و میتوان آن را بهعنوان یک شام سبک و همچنین پیشغذا نیز استفاده کرد. این دسر ترکی در ایران هم طرفداران زیادی دارد که آن را بهعنوان یک شام سبک و حتی صبحانهای لذیذ تهیه میکنند. این دسر را میتوانید در فر یا تنور قرار بدهید و آماده کنید. اما اگر تمایل نداشتید از فر استفاده کنید بعد از اینکه کاسهها را پر از شیربرنج کردید آنها را داخل تابه گذاشته، سپس تابه را تا نیمه پرازآب جوش کنید و اجازه بدهید تا روی حرارت کم بهآرامی پخته شود.
مواد اولیه برای تهیه سوتلاچ
بهعنوان چند ریزهکاری در درستکردن سوتلاچ باید به شما بگوییم که اگر خواستید که دسر شما خوشمزه باشد، مواد را بهخوبی هم بزنید و در طول مدتزمان پخت از هم زدن این دسر دست نکشید. ضمن اینکه شما میتوانید در تهیه این دسر از هر نوع نشاستهای که تمایل دارید، استفاده کنید.
فراموش نکنید که در پایان پخت میتوانید یک قاشق غذاخوری از خامه صبحانه برای داشتن یک بافت کرمی به این دسر اضافه کنید. در پایان هم برنج شما بهتر است که کاملا نرم و پخته شده باشد و بعد از پختهشدن کامل برنج، شیر را به آن اضافه کنید. در غیر این صورت دانههای برنج شما به شکل دانه و درسته درون دسر باقی میمانند.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
شیر | یک لیتر |
شکر | نصف پیمانه |
برنج | یک پیمانه |
آب | ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیلیتر |
عصاره وانیل | یک قاشق غذاخوری |
نشاسته | یک و نیم قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سوتلاچ ترکی
همانطور که اشاره کردیم سوتلاچ یک دسر ترکی محسوب میشود که لذیذ و جذاب است و میتوانید آن را بهعنوان یک میان وعده یا وعده اصلی سبک در صبحانه، ناهار، شام یا بعد از وعده اصلی بهعنوان یک دسر لذیذ نوش جان کنید. مواد اصلی برای تهیه این دسر آسان، برنج، نشاسته، شیر و وانیل است که همگی بدون شک در دسترس شما هستند و برای تهیه کردن آنها هیچ مشکلی نخواهید داشت. این دسر چون ریشه ایرانی ندارد ممکن بوده در تهیه آن شما را با کمی مشکل مواجه کند. به همین دلیل قرار است در ادامه، مرحلهبهمرحله با یکدیگر درستکردن آن را انجام بدهیم.
مرحلهی اول: در اولین قدم از طرز تهیه این دسر، باید برنجها را بشویید و سپس به همراه نصف قاشقچایخوری نمک در آب ریخته و آن را خیس کنید. ۲ ساعت کافی است که برنج شما خیسخورده و درون ترکیب آب و نمک باقی بماند.
مرحلهی دوم: در مرحلهی بعد از درستکردن سوتلاچ، برنج را آبکش کرده و به همراه یک پیمانه و نیم آب در یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید که برنج ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بهخوبی جوش زده و بپزد.
مرحلهی سوم: بعد از اینکه تمام آب برنج تبخیر شد، شیر و شکر را به آن اضافه کرده و با آن مخلوط کنید. اجازه بدهید که شیر درون برنج و شکر بهخوبی حل شود. مدتزمان ۲۰ دقیقه کافی است تا شیر روی حرارت به جوش آید.
مرحلهی چهارم: بعد از آن باید مداوم این مخلوط را هم بزنید تا شیر سر نرود. در ادامه نشاسته را اضافه کرده و نصف پیمانه آب نیز به این ترکیب اضافه کنید. در تمام طول مدتزمان پخت، باید مخلوط را بهخوبی هم بزنید. هم زدن مداوم شما سبب میشود تا نشاسته بهخوبی حل شود.
مرحلهی پنجم: بعد از اینکه نشاسته را اضافه کردید، عصاره وانیل را نیز به این مخلوط اضافه کنید.
مرحلهی ششم: در گام بعدی اجازه بدهید تا مخلوط شما ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند و قل بزند. بعد از به جوش آمدن مواد، حرارت را خاموش کنید.
مرحلهی هفتم: بعد از آن فر را روی حرارت ۲۵۰ تا ۲۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و اجازه بدهید که گرم شود. بعد از اینکه فضای داخلی فر شما بهخوبی گرم شد، مایه دسر را به کاسههای مخصوص برای سرو منتقل کرده و آنها را در فر قرار دهید.
مرحلهی هشتم: در این مرحله باید کاسهها را در سینی فر بچینید و سعی کنید که به یکدیگر نزدیک باشند. بعد از آن که دسر را درون فر گذاشتید، کافی است که قبل از سفت شدن، مقداری آب جوش درون سینی فر ریخته تا اطراف ظرفها را پر کند و سپس سینی آن را در طبقه وسط فر قرار دهید.
مرحلهی نهم: بهتر است این دسر تا زمانی درون فر بماند که سطح رویه آن برشته و قهوهای شود. در مرحلهی آخر دسر شما آماده است. آن را از فر خارج کنید و با تکههای میوه، پودر پسته، مغز فندق، پودر گردو خرد شده یا پودر بادام تزیین کنید. بهتر است که صبرکرده تا بهخوبی خنک شود و بعد از آن این دسر لذیذ را درون یخچال قرار دهید تا سرد شده و خود را بگیرد. در نهایت آن را بهصورت سرد سرو کنید.
سوتلاچ، دسری برای تمام زمانها
این مطلب به طرز تهیه سوتلاچ خانگی پرداخت و آن را ریزبهریز و گامبهگام با تمام جزئیات به شما ارائه کرد. این دسر با اینکه ساده و آسان به نظر میرسد؛ اما یک راز مهم دارد. به عبارتی فوت کوزهگری در تهیه این دسر آن است که در تمام طول مدتزمان طبخ، باید بهصورت مداوم و ممتد آن را هم بزنید. این هم زدن سبب میشود تا دسر شما ما بهخوبی جاافتاده شود و در نهایت یک دسر لذیذ و اصیل ترکی داشته باشید.
دوباره تأکید کرده که استفاده از هرگونه نشاسته مانند نشاسته ذرت یا هر نشاسته دیگری در تهیه این دسر مجاز است. در نهایت اگر هوس پختن یک سوتلاچ خانگی جذاب و خوش طعم بهعنوان یک میان وعده یا وعده اصلی را داشتید با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ بهراحتی و در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر تا ۳۰ دقیقه میتوانید تمام مواد اولیه و لازم موردنظر را درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید