اصولا غذاهایی که در آنها از مواد اولیه و سبزیجات تازه و خوشمزه برای پرکردن درون چیزی مانند ماهی، مرغ، بوقلمون و مانند آنها استفاده میشود، طرفداران بسیاری دارند. دراینبین، ماهی به دلیل اینکه جز غذاهای اصلی و محبوب دریایی بهحساب میآید، از توجه ویژهای برخوردار بوده که بدین منظور قصد آموزش طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی را به چند روش مختلف داریم. علاوهبرآن کمی جلوتر به انواع ماهیهای مناسب برای شکمپر کردن اشاره خواهیم کرد؛ بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم جهت تهیه ماهی شکمپر مخصوص و مجلسی
با اینکه با مواد سادهای چون گردو، سبزی معطر و رب انار میتوان ماهی شکمپر ساده و البته لذیذی تهیه نمود، اما به دلیل اینکه قصد آموزش مجلسی و حرفهای این غذای مفید و خوشمزه را داریم، طبیعتا مواد اولیه مورداستفاده بیشتر خواهد بود؛ بنابراین ممکن است برای آمادهسازی آنها قدری بهزحمت بیفتید که در این صورت سرویس سوپرمارکت اسنپ میتواند کمکحالتان باشد. درهرصورت، مواد لازم برای تهیه این غذای مطبوع و دلپذیر برای ۶ نفر بهقرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
ماهی سفید یا قزلآلا یا سنگسر یا شوریده یا سرخو یا شعری | یک عدد بزرگ |
مغز گردو | ۱۵۰ گرم |
مجموعه سبزی معطر (جعفری، گشنیز، پونه، نعناع، شنبلیله) | ۲۰۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه سبز | یک قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | یک قاشق غذاخوری |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران | یک قاشق مرباخوری |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
سیر | ۳ حبه |
لیموترش | ۲ عدد |
تخم گشنیز | ۲ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | یک قاشق چایخوری |
پودر سیر | یک قاشق چایخوری |
روغن زیتون، روغن مایع، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پولبیبر، پودر دارچین | به میزان لازم |
مراحل تهیه ماهی شکم پر مجلسی با طعمی فوقالعاده خوشمزه
جهت تهیه ماهی شکمپر ابتدا به مراحل طعمدار کردن ماهی و سپس به آمادهسازی مواد داخل شکم آن میپردازیم. در نهایت، شیوههای پخت این غذا را به چند روش مرسوم که بستگی به مواد و ابزارهای در دسترس شما دارد، در بخش نکات بهوضوح بیان خواهیم کرد. بدین ترتیب ابتدا مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار به سراغ تمیزکردن ماهی میرویم. با چاقوی مناسب، پولکهای روی پوست ماهی را تراشیده و آن را آب بکشید. سپس تیغههای آبششی ماهی را کاملا جدا کنید. حال از بخش زیر باله سینهای تا ابتدای باله مخرجی ماهی را شکاف داده و تمام محتویات شکم آن را به همراه لایه رسوبیمانند و مشکی رنگ سطح داخلی دور بریزید.
- مرحلهی دوم: بعد از چند بار آبکشی، ماهی را خشک کرده و کنار بگذارید. سپس یک عدد از پیازها را درشت خردکرده و در ظرفی مناسب بریزید. در ادامه سه حبه سیر را نیز ورقهای اسلایس کرده و به ظرف پیاز اضافه کنید.
- مرحلهی سوم: آب لیموترشها را گرفته و به همراه دو تا سه قاشق غذاخوری روغن زیتون به سیر و پیاز اضافه کنید. در ادامه، قدری نمک و فلفل سیاه و همچنین زردچوبه و تخم گشنیز را به ظرف پیاز اضافه کرده و مواد را بهخوبی مخلوط کنید. در انتهای این مرحله، مواد مزهدار کننده ماهی شکمپر حاضر است.
- مرحلهی چهارم: حال بایستی روی دو سمت ماهی، سه تا چهار برش کمعمق، بهصورت اریب و موازی با هم بدهید. اکنون ماهی را با مخلوط موادی که تهیه کردهاید بهخوبی ماساژ داده و در آن بخوابانید. در نهایت، روی ظرف را با درب پوشانده و برای مدتی آن را درون یخچال بگذارید تا مواد به خورد ماهی بروند.
- مرحلهی پنجم: تا زمانی که مواد مزهدار کننده به ماهی عطروطعم مناسب را القا کنند، به سراغ آمادهسازی مواد درون شکم آن میرویم؛ بنابراین مجموعه سبزیهای معطر را پس از شستن روی دستمال پارچهای قرار میدهیم تا بهخوبی خشک شوند. سپس آنها را ساطوری کرده و کنار میگذاریم.
- مرحلهی ششم: در این مرحله از طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی، مغز گردو را رنده ریز زده یا اینکه با دستگاه آسیاب کن، آسیاب کنید. در ادامه، یک عدد پیاز را ریزریز کرده و در تابه با مقدار کافی روغن تفت دهید. وقتی پیاز شیشهای شد، اندکی بهاندازه نصف قاشق مرباخوری زردچوبه را به همراه سبزیهای خرد شده به تابه اضافه کنید.
- مرحلهی هفتم: پس از چند دقیقه تفت خوردن، آب سبزی، بخار شده و رنگ آن شروع بهعوض شدن میکند. حال بایستی گردوی آسیاب شده را نیز به تابه افزوده و مواد را بهخوبی با هم ترکیب کنید. دقت داشته باشید قرار نیست سبزی سرخ شود، همین که عطر آن بلند شد، حرارت زیر تابه را خاموش کنید.
- مرحلهی هشتم: اکنون شیر داغ کن را برداشته و رب انار، رب گوجه سبز و رب گوجهفرنگی را در آن با هم ترکیب کنید. اگر رب انار و رب گوجه سبز شما از نوع بسیار غلیظ است، از یک تا دو قاشق چایخوری آب گرم برای بهتر ترکیبشدن آنها استفاده کنید. سپس حرارت را برای مدت کوتاهی روشن کرده، تا از خامی آنها گرفته شود.
- مرحلهی نهم: حال بایستی ترکیب ربها را به مخلوط پیاز، سبزی و گردو اضافه کنید. سپس زرشک را که از قبل برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیسانده بودید را کمی تفتداده و به همراه قدری روغن زیتون و نصف قاشق مرباخوری پودر دارچین و پولبیبر به آنها بیفزایید. در ادامه، پودر پیاز و پودر سیر را نیز به مخلوط اضافه کرده و مواد را بهخوبی با هم میکس کنید.
- مرحلهی دهم: اکنون زعفران را دمکرده و روی تمام قسمتهای ماهی برسکشی کنید. حال بایستی دوباره ماهی را برای مدت ۱۰ دقیقه درون یخچال بگذارید. سپس درون شکم ماهی را با ترکیب موادی که آماده کردهاید پرکرده و بهمنظور بیرون نریختن آنها، محل برش را با نخ دوخته یا از بندی مناسب برای پیچاندن دورتادور ماهی استفاده کنید.
- مرحلهی یازدهم: فر را روشن کرده و با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. تا زمانی که فر بهخوبی گرم شود، سینی آن را چرب کرده و از موادی که در مراحل ابتدایی، برای مزهدار کردن ماهی تهیه کرده بودید در کف آن بریزید. سپس ماهی را روی مواد قرار داده و برای پختن به طبقه وسط فر منتقل کنید.
- مرحلهی دوازدهم: با اینکه ظاهر ماهی شکمپر با زعفران طلاییرنگ و زیبا میشود، میتوانستید مقداری از مواد داخل شکم آن را نگه داشته و برای تزیین ماهی استفاده کنید. بدین ترتیب، وقتی ماهی به پخت ۹۵ درصدی رسید، آن را تزیین کرده و برای بار آخر وارد فر کنید. با این تفاوت که این بار، گریل را برای مدت ۲ تا ۴ دقیقه روشن کرده تا سطح ماهی برشته شود.
- مرحلهی سیزدهم: کار تمام است! در آخر پیشنهاد میکنیم ماهی شکمپر و مجلسی را با چند عدد مغز گردو و برگ ریحان و نیز تربچه دیزاین کرده و آن را به همراه سبزی پلو با تهدیگ زعفرانی سرو کنید.
رازهای خوشمزه شدن انواع ماهی شکمپر مخصوص و مجلسی
فارغ از اینکه تهیه و طبخ هر نوع غذایی کموبیش به یکسری از نکات نیاز دارد، بعضی از غذاها به دلیل تنوع بسیار در مواد اولیه و همچنین تعدد مراحل آمادهسازی و پخت آن، به نکات بیشتر و حتی مهمتری نیازمند هستند. ماهی شکمپر مجلسی جز این غذاها بوده که در بخش زیر، فوت و فنهای خوشمزه شدن آن را به تفکیک شرح دادهایم. بدین منظور، شما را به خواندن آنها دعوت میکنیم:
- برای تهیه ماهی شکم پر مخصوص به روش شمالی میتوانید علاوه بر استفاده از رب انار و گوجهسبز، از رب نارنج یا رب ازگیل نیز استفاده کنید. همچنین به ترکیب سبزی که در جدول بیان کردیم، سبزیهای چوچاق، مرزه، ترخون، برگ سیر و خالواش را نیز اضافه کنید.
- اگر به دنبال عطروطعم ماهی شکمپر به روش رستورانی هستید، بهراحتی میتوانید از ادویه ترکیبی و مخصوص طبخ ماهی که در سوپرمارکتها موجود هستند، استفاده کنید.
- اگر از خوردن روغن منع شده یا اینکه رژیم دارید، میتوانید مواد داخل شکم ماهی را با روغن سرخ نکنید. بدین ترتیب که باید ابتدا پیاز را رنده ریز زده و پس از اینکه آبش را گرفتید با گردو، رب انار و سبزی مخلوط کنید و سپس داخل شکم ماهی قرار دهید.
- اگر از طعم ترش مواد درون شکم ماهی بهخصوص رب انار و زرشک خوشتان نمیآید، میتوانید هنگام تفت دادن زرشک، به آن قدری شکر بیفزایید.
- اگر رب انار ترش یا گوجهسبز در دسترس نداشتید میتوانید از آب تمبر هندی استفاده کنید.
- در شیوه دیگری از پخت ماهی شکمپر میتوانید ابتدا دو طرف ماهی را سرخکرده و مایه داخل شکم آن را نیز به طور جداگانه تفت دهید. سپس شکم ماهی را پرکرده و در قابلمهای که کف آن با یک ردیف از سبزیجات مختلف پر شده است، قرار دهید. در ادامه اجازه دهید ماهی با بخار حاصل از سبزیجات بهخوبی مغزپخت شود.
- در روش دیگر طبخ ماهی شکمپر میتوانید ابتدا شکم ماهی را پرکرده و سپس آن را داخل فویل بپیچید. در ادامه از زغال استفاده کرده و دورتادور فویل و حتی روی آن را با چندتکه از زغال بپوشانید.
ماهی شکم پر مخصوص، غذایی مقوی و مناسب مجالس
اگر به رژیم غذایی صحیح و ارتقای سطح سلامت خانواده خود اهمیت زیادی میدهید، قطعا غذاهای دریایی خصوصا ماهی جز وعدههای غذایی شما هستند. بدین ترتیب، برای تنوع در شیوه پخت و همچنین مجلسی شدن انواعی از ماهیها میتوانید شیوه طبخ حرفهای و مخصوصی که امروز آموختید را مدنظر قرار دهید. بدینجهت، برای فراهمسازی مواد اولیه و متنوع این غذای فوقالعاده لذیذ میتوانید از سرویس سوپرمارکت آنلاین اسنپ استفاده کنید.
همچنین مادامی که احساس میکنید طبخ این غذا برای شما دشوار بوده یا اینکه با تمام حرفهای بودن در این کار، وقت کافی برای آمادهسازی آن ندارید، سرویس غذای اسنپ تمام آن چیزی است که نیاز دارید. فقط کافی است انتخاب کنید چه تعداد ماهی شکمپر دلتان میخواهد تا این سرویس قدرتمند در کسری از زمان، آن را درب منزل شما دلیوری نماید.
دیدگاهتان را بنویسید