مربای توتفرنگی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مرباهایی است که در فصل بهار و تابستان با آمدن توتفرنگی تازه به بازار در بیشتر خانهها طبخ میشود. آشنا شدن با طرز تهیه مربای توتفرنگی و بهکارگیری چند ترفند ساده به شما کمک میکند که بتوانید مربایی خوشمزه، تازه و باکیفیت آماده کنید. برای تهیه مربای توتفرنگی و بهطورکلی هر نوع مربای دیگر پیش از هر چیز مهم است که از مواد اولیه تازه و باکیفیت استفاده کنید. میزان کیفیت مواد اولیه تأثیر مستقیم بر کیفیت مربای شما دارد. پس از تهیه مواد اولیه، حالا کافی است به چند نکته ساده توجه کنید تا مربای شما غلظت، طعم، عطر و ظاهر عالی داشته باشد.
تهیه مربای توتفرنگی کار چندان سختی نیست و مطمئن باشید با هر میزان تجربه در آشپزی بهراحتی میتوانید این مربای خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از تازگی، کیفیت و سلامت مربای دستپخت خود لذت ببرید. در این مطلب همراه ما باشید تا سادهترین روش تهیه مربای توتفرنگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه مربای توتفرنگی
طرز تهیه مربای توتفرنگی میتواند شکلهای مختلفی داشته باشد. اما ما میخواهیم سادهترین و درعینحال بهترین روش تهیه مربای توتفرنگی را به شما آموزش دهیم. پیش از هر چیز مواد لازم برای تهیه مربای توتفرنگی را مرور میکنیم:
مقدار موردنیاز | مواد لازم |
یک کیلوگرم | توتفرنگی |
۸۰۰ گرم | شکر |
یک قاشق غذاخوری | آب لیموترش |
نکته: میزان شکری که برای تهیه مربا استفاده میشود، ارتباط مستقیم با طعم میوه دارد. اگر توتفرنگیهای شما شیرین هستند، میتوانید از همین میزان شکر استفاده کنید. اگر توتفرنگیها شیرینی دلخواه شما را ندارند، میتوانید از نسبت یکبهیک (یک کیلوگرم توتفرنگی، یک کیلوگرم شکر) استفاده کنید.
مرحلهبهمرحله تا رسیدن به یک مربای توتفرنگی خوشمزه
پس از آمادهکردن مواد لازم، مراحل زیر را دنبال کنید و بادقت تمام انجام دهید:
مرحلهی اول: میوههای شسته شده را بهاندازه دلخواه برش بزنید. اگر توتفرنگیهای شما کوچک هستند، میتوانید آنها را به همان شکل درسته بپزید. در هر حالت بهتر است اندازه میوهها نه زیاد بزرگ باشند و نه آنقدر کوچک که در مراحل اولیه پخت له شوند و ظاهر زیبای خود را از دست بدهند. توجه داشته باشید که مربا تا رسیدن به غلظت مناسب باید روی حرارت بماند.
مرحلهی دوم: پس از جداکردن بخش اضافی میوهها، آنها را در قابلمهای ریخته و لابهلای میوهها شکر بریزید.
مرحلهی سوم: سپس ظرف را به مدت یک شب (۸ ساعت) در یخچال بگذارید.
مرحلهی چهارم: پس از ۸ ساعت مشاهده میکنید که شکر کاملا آب شده و توتفرنگی نیز بهاصطلاح آب انداخته است. به طور معمول نیاز به اضافهکردن آب به این ترکیب نیست.
مرحلهی پنجم: میتوانید ظرف را به همان شکل با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید.
مرحلهی ششم: پس از حدود ۳ الی ۴ ساعت، وقتی شهد مربا به غلظت لازم رسید شعله را خاموش کنید.
نکات مهم آمادهسازی مواد اولیه برای تهیه مربای توتفرنگی
اگر دوست دارید مربای شما طعم عالی داشته باشد و به مدت طولانی در یخچال بماند بهتر است در همان ابتدای کار به سراغ باکیفیتترین مواد اولیه بروید. برای آمادهکردن مواد اولیه مربای توتفرنگی به نکات زیر توجه کنید.
توتفرنگیهای تازه طعم بهتری به مربای شما میدهند
اولین و مهمترین کار جهت آمادهسازی مواد اولیه برای مربای توتفرنگی خرید توتفرنگیهای تازه و باکیفیت است. اگر از آن دسته افرادی هستید که در بالکن خانه یا حتی در باغ خود توتفرنگی کشت میکنید و احتمالا تاحدامکان از آفتکشها کمتر استفاده کردهاید، بدون شک مربایی که با این توتفرنگیها تهیه میکنید از کیفیت، سلامت و طعم ویژهای برخوردار خواهد بود. اما توتفرنگیهایی که از بازار خریداری میشوند، نیز میتوانند به شما کمک کنند، مربای خوشعطر و طعم داشته باشید.
به یک اندازه بودن توتفرنگیها تا حد ممکن توجه کنید
برای درستکردن مربای توتفرنگی بهتر است از میوههایی با اندازه نسبتا یکسان استفاده کنید، بهاینترتیب مربای شما ظاهر شکیلتر و زیباتری خواهد داشت. میتوانید از توتفرنگیهای بزرگ استفاده کنید و همه آنها را به یک اندازه برش بزنید یا به سراغ توتفرنگیهای کوچکتر بروید و بهصورت درسته آنها را طبخ کنید که در این صورت نیز مربای شما ظاهری بسیار زیبا خواهد داشت.
همچنین بهتر است از توتهای کمی سفتتر استفاده کنید. بهاینترتیب میوهها در حین پخت بدون آنکه زیادی له شوند، ظاهر خود را بهخوبی حفظ میکنند.
از توتفرنگیهای بدون زدگی استفاده کنید
بهتر است از خرید توتفرنگیهایی که زدگی دارند یا سبز هستند نیز خودداری کنید. توجه داشته باشید که در باغات به طور معمول توتفرنگی روی سطح زمین کشت میشود و با رسیدن میوهها، مورچهها و پرندگان به سراغ این میوههای شیرین و آبدار میآیند؛ بنابراین موقع خرید توتفرنگی بهتر است میوههایی را بردارید که زدگی و خوردگی ندارند.
توتفرنگیها را تمیز و با روش صحیح بشویید
شستن صحیح میوهها به شما کمک میکند بتوانید مربای خود را، بدون آنکه فاسد شود، به مدتی طولانیتر در یخچال نگه دارید. توتفرنگی میوه حساسی است، معمولا در باغات برای جلوگیری از حمله آفت به آنها، از مقدار زیادی سم استفاده میشود. توتفرنگیهایی که بهصورت ارگانیک تهیه میشوند نیز به دلیل عدم استفاده از آفتکش، ممکن است آلوده به آفت یا میکروب باشند؛ بنابراین درهرصورت شما نیاز دارید میوه توتفرنگی را پیش از پخت بهخوبی و بادقت شستشو دهید.
بهترین روش شستشو برای توتفرنگی این است که سینک آشپزخانه را پس از ضدعفونی و آبکشی کامل، از آب پر کنید. میتوانید از یک کاسه بزرگ نیز برای این کار استفاده کنید. ظرف یا سینک را با آب سرد پر و در صورت تمایل میتوانید به آن تنها یک یا دو قطره محلول ضدعفونیکننده نیز اضافه کنید.
توتفرنگیها را به مدت ۳ دقیقه در این آب غوطهور کنید. جهت حفظ دمای آب، اضافهکردن چند قطعه یخ نیز روش بسیار خوبی است. پس از ۳ دقیقه بهآهستگی، بدون آنکه ذرات خاک تهنشین شده در ظرف متلاطم شوند، میوهها را به یک سبد منتقل کنید. در نهایت با آب سرد میوهها را بهخوبی آبکشی کنید و در محیطی تمیز و نسبتا خنک اجازه دهید، آب میوهها خارج شود.
نکات مهم در حین پخت مربای توتفرنگی
برای داشتن یک مربای خوشمزهتر لازم است تا به نکاتی که در ادامه میآوریم توجه داشته باشید:
- بهتر است برای هم زدن مربای توتفرنگی از قاشق چوبی تمیز استفاده کنید. استفاده از قاشقهای فلزی ممکن است باعث ایجاد واکنشهای شیمیایی شود و روی ظاهر و طعم مربای شما تأثیر بگذارد.
- میتوانید حدود ۱۵ دقیقه پس از به جوش آمدن ترکیب، بهآهستگی کفهای روی مربا را جدا و آن را هرچند دقیقه یکبار تکرار کنید. این کار تأثیر زیادی بر کیفیت نهایی مربای شما خواهد داشت. جمعکردن کف باعث میشود مربای شما ظاهری شفاف و زیبا داشته باشد و همچنین از عطر و طعمی دلپذیرتر برخوردار شود.
- در چند دقیقه پایانی پخت مربا، میتوانید یک قاشق آب لیموترش به آن اضافه کنید تا مربای شما ماندگاری بالاتری پیدا کند.
اگر توتفرنگیها در حین پخت له شدند چه کنیم؟
اگر متوجه شدید که توتفرنگیها در حین پخت در حال له شدن هستند، میتوانید میوهها را از شهد جدا کنید، سپس اجازه دهید شهد به غلظت کافی برسد. برای تشخیص غلظت مناسب نیز کافی است چند قطره شهد مربا را بین دو انگشت خود قرار دهید و با جداکردن انگشتان میزان غلظت آن را بررسی کنید.
شهد مربا نباید زیاد غلیظ و چسبناک یا زیاد رقیق و آبکی باشد. بهتر است شهد بین دو انگشت شما حدود یک سانتیمتر کشیده و سپس جدا شود. این بهترین غلظت ممکن برای شهد مربا توتفرنگی است. در نهایت پس از اینکه شهد از حرارت افتاد، میتوانید میوهها را بهآهستگی دوباره به آن اضافه کنید.
روش نگهداری از مربای توتفرنگی به مدت طولانی
شما بهسادگی میتوانید مربای توتفرنگی خود را به مدت چند ماه در یخچال نگهداری کنید. تنها کافی است که چند نکته مهم را بهخاطر بسپارید.
- بهتر است از تازهترین و سالمترین میوهها استفاده شود.
- میوهها باید بهخوبی شسته شده باشند و شکر، عاری از هر آلودگی و ذرات اضافه باشد.
- تمام ظرفهای استفاده شده برای پخت و جمعآوری کاملا تمیز باشند.
- میتوانید شیشههای مربا را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کاملا ضدعفونی شوند.
- شیشههای مربا پس از شستشو و قرارگرفتن در آب جوش ابتدا باید کاملا خشک و سپس با مربا پر شوند. رطوبت شیشه میتواند باعث کپک زدن مربا شود.
- اضافهکردن آبلیمو میتواند اندک آلودگیهای باقیمانده در مربا را از بین ببرد.
- جمعکردن کف روی مربا میتواند هر آلودگی را از ترکیب جدا کند.
- مربا پس از سرد شدن باید در یخچال نگهداری شود.
درستکردن مربای توتفرنگی با تازهترین مواد اولیه
تهیه مواد اولیه سالم و مرغوب نقش مهمی در تهیه مربای خانگی باکیفیت دارد. مهمترین نکته در این بخش تهیه توتفرنگی با بالاترین کیفیت است. شما میتوانید بهسادگی کار خرید توتفرنگیهای سالم و شکر باکیفیت را به سرویس سوپرمارکت اسنپ واگذار کنید. سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ میتواند در کوتاهترین زمان ممکن تمام مواد موردنیاز شما برای درستکردن مربای توتفرنگی را خریداری کند و در هر کجای شهر که باشید درب منزل به شما تحویل دهد. بهاینترتیب پخت یک مربای خانگی خوشمزه میتواند با صرف کمترین زمان برایتان امکانپذیر شود.
دیدگاهتان را بنویسید