اگر نخستین بار است که قصد سوار شدن به هواپیما را دارید، اما با مراحل آن آشنا نیستید، جای نگرانی نیست؛ در ادامه، مراحل گام به گام سوار شدن به هواپیما در پروازهای داخلی و خارجی را تشریح کردهایم تا تمام کارها را بتوانید خیلی سریع و بدون مشکل انجام دهید.
چند ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر شویم؟
به منظور انجام کارهای اولیه و دریافت کارت پرواز، همیشه چند ساعت زودتر باید در فرودگاه حاضر شد. برای پروازهای داخلی، توصیه میشود ۲ ساعت قبل از پرواز در سالن فرودگاه حاضر باشید؛ برای پروازهای خارجی نیز به خاطر تشریفات بیشتر و متفاوت بودن محیط، حداقل ۳ ساعت زودتر باید در سالن حضور پیدا کرد.
حتما سعی کنید از چند روز قبل، بلیط هواپیما را تهیه کنید. یکی از سادهترین راهها برای رزرو بلیط هواپیما، استفاده از سرویس بلیت سفر اسنپ است. با این اپلیکیشن میتوان بلیط هواپیما را به صورت اینترنتی و بدون نیاز به مراجعه به فرودگاه خریداری کرد. بعد از رزرو بلیط هواپیما نیز رسید مربوطه در اختیارتان قرار میگیرد که موقع مراجعه به فرودگاه و دریافت کارت پرواز میتوانید آن را ارائه کنید.
« خرید اینترنتی بلیط هواپیما »
مراحل سوار شدن به هواپیما
روش سوار شدن به هواپیما در پروازهای داخلی و خارجی، تقریبا یکسان است. با این حال، تشریفات بیشتر مربوط به پروازهای خارجی، در هر مرحله بیان میشود.
۱- ورود به فرودگاه
روی بلیط هواپیما، جزئیات مربوط به پرواز از جمله نام فرودگاه، شماره ترمینال و ساعت حرکت دقیقا ذکر شدهاند؛ اگر به اشتباه در ترمینال دیگری حاضر شوید، زمان را تا حد زیادی از دست خواهید داد. توجه به این مسئله در فرودگاههای بزرگی مثل مهرآباد که ترمینالها فاصله زیادی با یکدیگر دارند، اهمیت زیادی دارد.
بعد از ورود به ترمینال، باید وارد سالن اصلی شوید. معمولا افراد زیادی همراه با ساک در مسیرهای مشخصی به طرف سالن اصلی حرکت میکنند که میتوانید همراه با آنها وارد سالن شوید.
۲- دریافت کارت پرواز
پس از عبور از گیت بازرسی، نوبت به مراجعه برای دریافت کارت پرواز میرسد. در این مرحله که اصطلاحا چکاین (Check-in) نامیده میشود، باید به کانتر مربوط به شرکت هواپیمایی خود مراجعه کرده و با ارائه بلیط یا شماره ملی، کارت پرواز خود را دریافت کنید. اگر از مسافران پروازهای خارجی باشید، میتوانید پاسپورت خود را هم برای دریافت کارت پرواز ارائه کنید.
بعد از دریافت کارت، زمان وزنکشی چمدانهاست؛ اگر اضافهبار داشته باشید، لازم است هزینه اضافی آن را در بانکی که معمولا داخل همان سالن مستقر است، پرداخت کرده و سپس بارتان را تحویل مامور مربوطه دهید.
۳- چک پاسپورت
برای پروازهای خارجی، لازم است عوارض خروج از کشور را نیز پرداخت کرده؛ بدین منظور باید به بانک مستقر در سالن مراجعه و مبلغ اعلامی را پرداخت کنید. اگر از قبل عوارض را پرداخت کرده باشید، رسید آن را در بخش چک پاسپورت به متصدی ارائه کنید.
به منظور جلوگیری از سردرگمی، معمولا واحدهای مخصوص چک پاسپورت برای اتباع خارجی هم در نظر گرفته میشود، پس صف را اشتباهی نروید.
۴- سالن انتظار
بعد از دریافت کارت پرواز باید به سمت سالن انتظار پروازهای داخلی یا خارجی بروید. در بخش ورودی سالن، کارت پرواز به منظور مطابقت دوباره با هویت و بلیط شما بررسی و مجددا بازرسی میشوید. بعد از عبور از مرحله بازرسی، کاری جز انتظار برای اعلام باز شدن گیتهای پرواز نخواهید داشت.
۵- پیدا کردن گیت
معمولا ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از ساعت حرکت پرواز، شماره گیت به همراه مقصد پرواز و شرکت هواپیمایی مورد نظر از طریق بلندگوهای سالن اعلام میشود. در سالن انتظار، به اندازه کافی تابلو و راهنما برای پیدا کردن گیتها هست، اما در صورت نیاز میتوانید از ماموران داخل سالن نیز کمک بگیرید.
بعد از رسیدن به گیت، باید منتظر باز شدن و ارائه کارت پرواز باشید. معمولا خود مسافران برای ارائه کارت پرواز، یک صف، پشت گیتها تشکیل میدهند که شما نیز باید در صف مربوط به گیت خود قرار بگیرید.
۶- ارائه کارت پرواز و گذرنامه
زمانی که نوبت شما میرسد، متصدی مربوطه، مجددا اطلاعات شما را چک کرده و بخشی از کارت پرواز را جدا میکند و بخش دوم را به شما میدهد که برای دریافت بار، حتما باید تا انتهای سفر، آن را همراه خود داشته باشید.
۷- سوار شدن در هواپیما
عبور از گیت با هدایت به سمت مسیرهای منتهی به هواپیما تمام میشود. در فرودگاههای کوچک یا پروازهای خاص، باید خودتان مسیری تونلشکل را برای رسیدن به هواپیما طی کنید، اما در فرودگاههای بزرگتر، معمولا اتوبوس یا ونهایی کوچک در مقابل درب خروجی قرار گرفتهاند که شما را پای پرواز میبرند.
۸- پیدا کردن صندلی
بعد از بالا رفتن از پله و ورود به هواپیما، مهمانداران به شما خوشآمدگویی میکنند؛ در اینجا کارت پرواز خود را به مهماندار ارائه کنید تا صندلی شما را نشان دهد. اگر وسایلی کوچک همراه خود دارید، میتوانید آنها را در قفسهای که بالای سرتان هست، قرار دهید. بعد از نشستن بر روی صندلی نیز باید منتظر شروع پرواز بمانید.
در پایان…
سیستمهای فرودگاهی، استانداردی جهانی دارند و در تمام کشورها، مراحل سوار شدن به هواپیما کاملا یکسان است. اگرچه هر کشوری قانون خود را دارد، اما این اختلافها صرفا به متفاوت بودن تشریفات مربوط میشود.
در صورتی که نیاز به رزرو بلیط هواپیما برای هریک از پروازهای داخلی یا خارجی را دارید، میتوانید در هر زمان از سرویس بلیت سفر اسنپ استفاده کنید. کار کردن با این اپلیکیشن، کاملا رایگان است و پیش از رزرو بلیط هم میتوان تمام اطلاعات مانند تعداد نفرات، تاریخ رفتوبرگشت و … را به صورت دقیق وارد کرد تا در مراحل بعدی، مشکلی در صدور کارت پرواز وجود نداشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید