طرز تهیه لای پلو مخصوص برای روزهای سرد زمستان

لای پلو

طرز تهیه لای پلو به قوم بزرگ قشقایی برمی‌گردد. غذای اصیل، سنتی و ایرانی که در دسته پلوهای خوشمزه قرار دارد. این غذا شما را در زمستان گرم و در تابستان با دوغ و ماست به اشتها می‌آورد. برای تهیه این پلوی لذیذ می‌توانید از قسمت‌های مختلف گوشت استفاده کرده و تنوع غذایی خود را افزایش دهید. عطر این غذا شما را دیوانه می‌کند و ما در این مطلب قصد داریم تا این غذای دیوانه کننده را به شما ارائه کنیم.

لای پلو با طعمی عجیب

بفرمایید لای پلو

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

توصیه می‌کنیم که برای درست کردن لای پلو حتما از گوشت تازه استفاده کنید. گوشت گوسفند یا گوساله فرقی ندارد. ضمن اینکه بهتر است برنج شما برنج دودی یا برنج ایرانی باشد. این کار سبب می‌شود که عطر غذای شما بیشتر بوده و غذا لذیذتر شود. زمان مورد نیاز برای پخت غذای لای پلو کاملاً به گوشت مورد استفاده شما بستگی خواهد داشت. در هر حال اگر از پلو خورشت‌های و سایر غذاهای تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید تا غذاهای جدید را امتحان کنید لای پلو می‌تواند شما را به وجد آورد و اشتهای اهل خانه را بیشتر تحریک کند.

مواد اولیه

مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی یا گوساله

۴۰۰ گرم

پیاز

۲ عدد
برنج

۳ پیمانه

زعفران

دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
گردو

یک چهارم پیمانه

انار خشک

به میزان دلخواه
کشمش

۱ قاشق غذا خوری

زرشک

۲ قاشق غذا خوری
فلفل، نمک و زردچوبه

به میزان لازم

طرز تهیه لای پلو لذیذ

در ادامه با این طرز تهیه جذاب با شما هستیم.

مرحله اول: در مرحله اول از درست کردن لای پلو ابتدا برنج خود را پاک کنید. سپس برنج را شسته و در ظرفی مناسب به همراه نمک خیس کنید. برنج خیس کرده را در کناری قرار دهید.

مرحله دوم: حالا به سراغ گوشت بروید. در ادامه طرز تهیه لای پلو گوشت‌های گوساله و یا گوسفندی خود را به قطعات کوچک‌تری خرد کنید. شما حتی می‌توانید از گوشت‌های قیمه‌ای که برای خورشت خرد کرده‌اید نیز استفاده کنید. بی‌استخوان بودن یا استخوان‌دار بودن آنها نیز به شما بستگی دارد.

مرحله سوم: در قسمت بعدی طرز تهیه لای پلو ، گوشت‌ها را شسته و در ظرفی مناسب به همراه زعفران آب کرده و آن را با نمک طعم‌‌دار و مزه‌دار کنید. سپس یک تابه مناسب انتخاب کنید و آن را بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا به‌خوبی گرم شود.

مرحله چهارم: بعد از آن مواد را درون تابه روغن بریزید. در حین گرم شدن تابه و روغن درون آن، پیازها را پوست گرفته، شسته و نگینی و ریز خرد کنید. بعد از اینکه تابه به‌خوبی حرارت دید و روغن درون آن داغ شد، پیازها را درون روغن داغ ریخته و خوب سرخ کنید. به محض سبک شدن پیازها، زردچوبه را نیز به آنها اضافه کنید و اجازه دهید تا پیازهای شما به خوبی طلایی شوند.

مرحله پنجم: سپس آنها را از تابه خارج کنید. بعد از آن مجددا کمی روغن درون تابه بریزید و گوشت را به همراه نمک و زعفرانی که برای مزه‌دار شدن به آن اضافه کرده‌اید در روغن خوب سرخ کرده و تفت بدهید. گوشت تغییر رنگ خواهد داد و این به معنای پخته شدن آن است.

مرحله ششم: حالا گوشت‌ها را نیز از تابه خارج کرده در ظرفی مناسب و در کناری قرار دهید. در مرحله بعد از درست کردن لای پلو بهتر است که گردوها را خرد کرده به همراه کشمش آنها را خیس کنید. ۳۰ دقیقه تا یک ساعت کافی است که گردو و کشمش به خوبی در آب خیس بخورند.

مرحله هفتم: بعد از آن گردو و کشمش را به یک تابه مناسب که بر روی حرارت قرار دارد، منتقل کنید و اجازه دهید تا گردوها از خامی در آمده و کشمش‌ها نیز کمی پف کنند. بعد از آن زرشک را به این ترکیب اضافه کنید.

مرحله هشتم: بعد از تفت خوردن زرشک با گردو و کشمش، گوشت‌های سرخ شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به این ترکیب اضافه کنید. مجدداً تمام مواد را خوب با یکدیگر هم بزنید تا یکدست شده و عطر ادویه‌ها فضای آشپزخانه شما را پر کند.

مرحله نهم: بعد از تفت خوردن و سرخ شدن تمام مواد با یکدیگر حالا در مرحله نهایی پیاز داغ سرخ شده را اضافه کنید. در این قسمت از درست کردن لای پلو دقت کنید که نباید پیاز داغ در ابتدا با این مواد ترکیب شود. چون بدون شک پیاز در مدت زمان طی شدن پروسه پختن سایر مواد، می‌سوزد. پس پیاز سرخ شده را در مرحله آخر اضافه کنید.

مرحله دهم: حالا به سراغ برنج خیس خورده بروید. برنج را به قابلمه آب درحال جوشیدن اضافه کرده و صبر کنید تا به‌خوبی قل بخورد و نرم شود. بعد از آن کف روی برنج را بگیرید. بهتر است که برنج را کمی دون‌تر آبکشی کنید.

مرحله یازدهم: در نهایت بعد از آبکشی کردن برنج حالا به سراغ قابلمه نهایی برای طبخ لای پلو بروید. کف قابلمه را کمی با روغن چرب کنید. برای ته دیگ سیب زمینی، کاهو، نان یا غیره را در کف قابلمه قرار دهید. حالا کمی برنج در کف قابلمه ریخته و مواد گوشتی را بر روی برنج قرار دهید.

مرحله دوازدهم: مجدد این پروسه را تا پایان یافتن برنج و مواد گوشتی ادامه دهید. در نهایت وقتی تمام مواد شما تمام شد، حالا شعله پخش کن را بر روی حرارت بگذارید. قابلمه را بر روی شعله پخش کن گذاشته و درب آن را با دم کنی ببندید. باید دو ساعت اجازه دهید تا برنج و مواد گوشتی به‌خوبی با هم پخته شده و نرم شوند. بعد از دو ساعت از درست کردن لای پلو غذای شما آماده است. آن را در ظرف نهایی سرو کشیده و نوش جان کنید.

چند نکته طلایی برای یک لایی پلویی لذیذ

در این قسمت چند نکته مهم برای درست کردن لای پلو را به شما خواهیم گفت.

  • نکته اول اینکه شما در انتها برای تزیین غذا به دلخواه می‌توانید زعفران و زرشک را بر روی پلو ریخته و آن را تزیین کنید.
  • همچنین اگر تمایل داشتید می‌توانید گوشت را نیم‌پز آماده کنید و بعد آن را در میان پلو قرار بدهید.
  • فراموش نکنید که استفاده از کوفته قلقلی یعنی گوشت قلقلی شده یا گوشت چرخی معمولی در تهیه این غذا بلامانع است.
  • در انتها بر روی لای پلو خود کمی کره آب شده بریزید.
  • و فراموش نکنید که طی دو ساعت آماده شدن این غذا بهتر است که حرارت بسیار کم باشد تا گوشت و برنج به خوبی و به‌آرامی پخته و با هم ترکیب شوند .

لای پلو، آرام و کمی خجالتی

لای پلو را حتما تهیه کنید

این مطلب به طرز تهیه لای پلو اختصاص یافت. غذایی که بدون شک بعد از یک‌بار تهیه کردن عاشق و دلباخته آن خواهید شد. به شما هشدار می‌دهیم که عطر لای پلو بعد از دو ساعت پخته شدن به‌شدت دیوانه کننده است. حالا اگر تصمیم گرفته که این غذا را آماده کنید و مواد اولیه آن را در منزل ندارید، سرویس سوپرمارکت اینترنتی اسنپ به کمک شما خواهد آمد تا این مواد را به‌راحتی در اختیارتان قرار دهد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *