طرز تهیه سس سویا در منزل

طرز تهیه سس سویا در منزل

سس سویا، یکی از چاشنی‌های بی نظیر در کنار غذاهای مختلف است. البته باید بدانید که مراحل تهیه آن کمی پیچیده‌تر از انواع دیگر سس‌هاست. اما در هر صورت نمی‌تواند آنقدری پیچیده باشد که نتوان آن را در منزل تهیه کرد. سس سویا را با اسامی Soya Sauce یا Soya Sauce نیز می‌شناسند. یک طعم دهنده با رنگ تیره که از دانه‌های گیاه سویا گرفته شده و طعم آن تقریبا شور است. بیشتر موارد استفاده از این سس در کشورهایی مانند چین و ژاپن و برای مزه‌دار کردن غذای مخصوص آنهاست، اما در دیگر کشورهای جهان نیز طرفدارانی را پیدا کرده است.

اگر تمایل دارید تا خودتان با روند تهیه این سس آشنا شده و آن را در منزل تهیه کنید، این مطلب می‌تواند برایتان مفید باشد.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم برای تهیه سس سویا در منزل

روش درست کردن سس سویا در منزل

به طور کلی سس سویا در دو مدل غلیظ و پر رنگ و رقیق و کم‌رنگ تهیه می‌شود. مدل‌های کم‌رنگ طعم شوری بیشتری را دارند و تنها به عنوان طعم دهنده به کار می‌روند و رنگ غذا را تغییر نمی‌دهند اما انواع پررنگ، طعم و مزه قوی‌تری را دارند. در هر صورت برای تهیه این سس متفاوت باید ترکیبات زیر را آماده کنید:

ترکیبات مورد نیاز برای طرز تهیه سس سویا در منزل
مواد لازم مقدار مورد نیاز
دانه سویا ۴ فنجان
گندم ۴ فنجان
آب ۱۶ فنجان
نمک نصف فنجان

مراحل و روش درست کردن سس سویا در منزل

این روش، اصلی‌ترین کاری است که برای درست کردن سس سویا باید به کار ببرید:

مرحله اول: دانه‌های سویا را پس از شستن و آبکشی درون آب ریخته و اجازه دهید تا برای ۲۴ ساعت کاملا خیس بخورد.

مرحله دوم: پس از گذشت این مدت، باید دانه‌های حجیم شده را از داخل آب خارج کرده و آن‌ها را درون قابلمه‌ای بریزید که درپوشی ندارد. اکنون اجازه دهید این دانه‌ها برای ۴ تا ۵ ساعت روی حرارت باقی بماند.

مرحله سوم: اگر زودپز را برای پخت دانه‌های سویا انتخاب می‌کنید، باید ۱ فنجان آب به سویاها اضافه کرده و زمان پخت آن را ۲۰ دقیقه در نظر بگیرید.

مرحله چهارم: پس از گذشت این زمان، با استفاده از غذاساز یا هاونگ، دانه‌های سویا را به خوبی له کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد.

مرحله پنجم: در مرحله بعد باید مقدار آردی را که آماده کرده‌اید به این خمیر اضافه کرده و آن‌ها را خوب ورز دهید تا با هم مخلوط شود.

مرحله ششم: این مخلوط را در یک سینی استیل بریزید و آن را کاملا پخش کنید. باید سطح روی آن کاملا یکنواخت باشد.

مرحله هفتم: پس از صاف کردن، آن را به برش‌های متوسطی تقسیم کنید.

مرحله هشتم: برش‌های ایجاد شده از خمیر سویا را درون حوله‌ کاغذی قرار داده و روی آن را بپوشانید.

مرحله نهم: برای ۷ روز باید این تکه‌ها را در گوشه‌ای از منزل با هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود.

مرحله دهم: بعد از گذشت ۷ روز، مخلوط سویا را درون سینی دیگری قرار داده و اجازه دهید برای ۲ روز دیگر زیر نور مستقیم خورشید خشک شوند.

مرحله یازدهم: نصف فنجان نمک را در ۱۶ فنجان آب حل کنید.

مرحله دوازدهم: سویاهای تکه شده را درون شیشه‌ای گذاشته و آب نمک را روی آن بریزید. سپس این ترکیب را درون فضایی گرم قرار دهید.

مرحله سیزدهم: در اولین هفته از آماده‌سازی این شیشه، روزی یکبار باید آن را هم بزنید.

مرحله چهاردهم: 6 ماه باید صبر کنید تا سس شما آماده شود. البته نباید آن را به همان صورت میل کنید و مراحل پاستوریزه شدن آن باید سپری شود.

مرحله پانزدهم: اکنون نوبت به تخمیر مخلوط سویا می‌رسد. برای این کار باید سس سویای آماده شده را درون پارچه ریخته و آن را صاف کنید.

مرحله شانزدهم: مایع آماده شده را برای مدت زمان ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید.

مرحله هفدهم: پس از خاموش کردن شعله و سرد شدن سس، آن را در داخل یک بطری ریخته و درون یخچال قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه سس سویای جایگزین

 طرز تهیه سس سویا در منزل

برای درست کردن این سس نیازمند فراهم کردن ترکیبات زیر هستید:

ترکیبات مورد نیاز تهیه سس سویای جایگزین
مواد لازم مقدار مورد نیاز
پودر سیر ۸/۱ قاشق چایخوری
آب گوشت ۱.۵ پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سفید ۸/۱ قاشق چایخوری
پودر زنجبیل ¼ قاشق چایخوری
عسل ۲ قاشق چایخوری
سرکه بالزامیک ۴ قاشق چایخوری
لوبیای سویا ۴۳۵ گرم
آرد ۳۴۰ گرم
نمک ۲۲۶ گرم
آب ۳.۵ لیتر

روش درست کردن سس سویای جایگزین

پس از آماده کردن مواد لازم باید مراحل زیر را برای درست کردن این سس انجام دهید:

مرحله اول: آب گوشت را درون یک تابه ریخته و اجازه دهید تا روی حرارت گرم شده و به جوش آید.

مرحله دوم: تمام ترکیباتی که در جدول وجود دارد را به جز نمک به آب گوشت اضافه کنید.

مرحله سوم: اجازه دهید تا این مواد برای ۱۵ دقیقه و با حرارت بالا بجوشند و تبخیر شوند.

مرحله چهارم: پس از تبخیر، دقیقا زمانی که مقدار مایع موجود در قابلمه تنها ۱ فنجان بود، مقداری از نمک را به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم: سس را درون یک ظرف شیشه‌ای بریزید و در نهایت ۱ هفته آن را در داخل یخچال قرار دهید.

درست کردن سس سویا در منزل، چاشنی برای تمام غذاها

درست کردن سس سویا در منزل

همان طور که مشاهده کردید، درست کردن سس سویا در منزل مراحل پیچیده‌ای داشته و نیازمند طی کردن مدت زمان زیادی است. مطمئنا روشی که در بخش بالا به آن‌ها اشاره شد، از عهده هر فردی بر نمی‌آید.

ممکن است پس از طی کردن این مدت زمان طولانی به دلیل رعایت نکردن حتی یک نکته، تمام زحمات شما به هدر برود. در هر صورت بهترین انتخاب قبل از تصمیم به درست کردن این سس، خرید محصولات آماده آن است. کافی است سری به سرویس سوپر مارکت اسنپ بزنید و این سس را به نزدیک‌ترین فروشگاه محل زندگی خود سفارش دهید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *