طرز تهیه رب گوجه‌فرنگی خانگی بسیار خوشمزه

طرز تهیه رب گوجه خانگی

رب گوجه‌فرنگی یکی از مواد اصلی در تهیه و پخت غذا‌ها است. معمولا کمتر غذای ایرانی وجود دارد که از رب در آن استفاده نشود؛ بنابراین اگر در درست‌کردن غذا از ربی استفاده کنید که کیفیت خوبی نداشته باشد، در مزه و همچنین رنگ غذای شما اثر‌گذار خواهد بود.

در این مقاله قرار است به شما طرز تهیه رب گوجه‌فرنگی خانگی را آموزش دهیم و بگوییم چطور می‌توانید رب باکیفیت و خوش‌رنگ را خودتان در خانه و بدون نیاز به امکانات درست کنید. پس اگر دوست دارید تا در این مورد اطلاعاتی داشته باشید تا انتهای مقاله با ما همراه بمانید.

مواد لازم برای درست‌کردن رب گوجه‌فرنگی خانگی

درست‌کردن رب گوجه‌فرنگی در خانه حالا که آماده درست‌کردن رب گوجه خانگی هستید به سراغ مواد لازم برای تهیه آن می‌رویم. در نظر داشته باشید که درست‌کردن رب خیلی پرهزینه نیست و با هزینه‌ی کمی می‌توانید آن را تهیه کنید. در جدول زیر مواد لازم برای درست‌کردن ۳ تا ۴ شیشه از این رب خوشمزه آماده است که بر حسب مقدار موردنیاز خود و اندازه‌ای که قصد دارید درست کنید، می‌توانید این مقادیر را تغییر دهید.

مواد لازم مقدار موردنیاز
گوجه‌فرنگی ۴ کیلوگرم
روغن مایع یک پیمانه
نمک ۲۰ گرم
آب به میزان لازم

دستور پخت رب گوجه‌فرنگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

طرز تهیه رب گوجه‌فرنگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله در این آموزش به شما یاد خواهیم داد که چطور رب خوش‌رنگ گوجه‌فرنگی را به ساده‌ترین شکل و بدون دردسر درست کنید. همچنین ربی که با استفاده از این روش تولید خواهید کرد، نسبت به رب‌های موجود در بازار از بابت کیفیت و سلامت بهتر خواهد بود و خیال شما نیز از این بابت راحت است.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن رب گوجه خانگی، انتخاب نوع گوجه‌فرنگی است. برای این منظور بهتر است تا در زمان خرید، به سراغ انتخاب گوجه‌هایی بروید که حالت گوشتی‌تر و سفت‌تری دارند.
  • مرحله‌ی دوم: گوجه‌فرنگی‌ها را بادقت و بسیار تمیز بشویید و سپس آن‌ها را در یک آبکش قرار دهید و اجازه دهید تا آب اضافه‌ی آن‌ها گرفته و کاملا خشک شوند.
  • مرحله‌ی سوم: حالا باید با استفاده از یک چاقوی تیز، گوجه‌فرنگی‌ها را به چهار قسمت تقسیم کنید و در یک قابلمه‌ی بزرگ بریزید.
  • مرحله‌ی چهارم: قابلمه را روی حرارت با شعله‌ی زیاد قرار داده و اجازه دهید تا گوجه‌فرنگی‌ها شروع به پخت کند و آب اضافه‌ی آن‌ها خارج شود. اگر این کار را انجام دهید، سبب می‌شود تا پوست گوجه‌فرنگی به‌راحتی جدا و دردسری برای کندن پوست آن نخواهید داشت. (البته باید دقت داشته باشید تا در موقع پخت به دلیل حرارت بالا، گوجه‌فرنگی‌ها به ته قابلمه نچسبند و نسوزند!)
  • مرحله‌ی پنجم: زمانی که گوجه‌فرنگی‌ها کاملا نرم شدند و آب اضافه‌ی آن‌ها نیز گرفته شد، می‌توانید زیر قابلمه را خاموش کنید و بگذارید تا کمی خنک شوند.
  • مرحله‌ی ششم: حالا از یک آبکش (ترجیحا فلزی) که دارای سوراخ‌های ریز است، استفاده کنید و آن را روی یک قابلمه‎ی دیگر قرار دهید. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را درون آبکش بریزید و با کمک دست آن را صاف کنید تا پوست و گوشت گوجه‌فرنگی به‌خوبی از هم جدا شوند.
  • رب گوجه خانگی مرحله‌ی هفتم: برای اینکه خیالتان راحت باشد و گوجه‌فرنگی نهایی شما نیز ناخالصی نداشته باشد، بهتر است تا مرحله‌ی صاف کردن را چندین بار تکرار کنید. دقت کنید که مرحله‌ی صاف کردن بسیار مهم است و اگر در این مرحله به‌اشتباه پوست یا تخم گوجه‌فرنگی از توری رد شود و به مرحله‌ی پخت برسد، سبب می‌شود تا رب شما به‌سرعت کپک بزند و خراب شود.
  • مرحله‌ی هشتم: بعدازاین که مراحل صاف کردن رب گوجه‌فرنگی به پایان رسید، باید قابلمه حاوی گوجه‌فرنگی صاف شده را روی حرارت با شعله‌ی ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا بپزد و حالت غلیظی پیدا کند.
  • مرحله‌ی نهم: زمانی که رب به غلظت موردنظر رسید، وقت آن است که نمک را اضافه و به‌خوبی با گوجه‌فرنگی‌ها مخلوط کنید تا طعم نمک در آن‌ها پخش شود.
  • مرحله‌ی دهم: ممکن است که برای شما سؤال ایجاد شود که چطور رب به غلظت کافی می‌رسد، برای متوجه شدن این موضوع می‌توانید از یک قاشق غذاخوری استفاده کنید و روی رب با استفاده از آن یک خط ایجاد کنید. اگر خطی که ایجاد کردید، خیلی سریع پر شد هنوز رب شما به غلظت کافی و موردنظر نرسیده است و برای این که به این مرحله برسد باید اجازه دهید تا مدت‌زمان بیشتری بپزد!
  • مرحله‌ی یازدهم: بعد از گذشت مدت زمان دیگری، مجددا با استفاده از قاشق روی سطح رب خطی ایجاد کنید و اگر طول کشید تا پر شود رب شما به غلظت کافی رسیده و آماده شده‌است.
  • مرحله‌ی دوازدهم: دقت داشته باشید زمانی که رب شما به این مرحله رسید، باید به طور مداوم آن را هم بزنید. چرا که اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است که رب شما ته بگیرید و بسوزد که بروز این اتفاق سبب ایجاد طعم تلخی در رب خواهد شد.
  • مرحله‌ی سیزدهم: زمانی که مطمئن شدید که رب شما کاملا به غلظت موردنظر رسیده است، باید روغن مایع را به آن اضافه کنید و با استفاده از یک همزن به‌خوبی هم بزنید تا با رب مخلوط شود. انجام این کار سبب ایجاد رنگ درخشانی در رب گوجه‌فرنگی شما خواهد شد.
  • مرحله‌ی چهاردهم: رب شما آماده است. می‌توانید زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسد. به‌منظور نگهداری از رب خانگی گوجه‌فرنگی باید چند شیشه‌ی تمیز را آماده کنید که کاملا خشک باشند و سپس رب را درون آن‌ها بریزید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

نکات طلایی در طرز تهیه رب گوجه‌فرنگی خانگی

نکات مهم در درست‌کردن رب گوجه‌فرنگی خانگی برای این که بتوانید یک رب گوجه خانگی فوق‌العاده درست کنید، نکاتی وجود دارد که اگر آن‌ها را بدانید و رعایت کنید محصول نهایی شما بی‌نظیر خواهد شد، در ادامه به این نکات اشاره شده است.

در رب گوجه‌فرنگی‌های صنعتی که خریداری می‌کنید، برای این که ماندگاری بیشتر و بهتری داشته باشند، از مواد نگهدارنده استفاده می‌شود اما به دلیل این که در رب گوجه خانگی از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود، احتمال کپک زدن و خرابی آن بیشتر است. اما اگر چند نکته را رعایت کنید و انجام دهید امکان ایجاد کپک در رب شما به پایین‌ترین حد ممکن خواهد رسید:

  • زمانی که قصد دارید تا رب خود را صاف کنید، همان‌طور که گفتیم مطمئن شوید تا تخمه یا پوست گوجه‌فرنگی از صافی شما عبور نمی‌کند.
  • اجازه دهید تا رب شما حتما به غلظت کافی برسد، چرا که اگر این کار را انجام ندهید و رب شما حالت شل و آبکی داشته باشد، خیلی سریع کپک می‌زند.
  • به‌عنوان نکته‌ی آخر نیز باید گفت هر زمان که از رب استفاده کردید، درب ظرف آن را محکم ببندید تا هوا وارد ظرف رب نشود و کپک نزند.
  • برای این که بتوانید از رب در مدت‌زمان طولانی‌تری استفاده کنید و در این مدت دچار کپک و خرابی نشود، می‌توانید روی سطح رب گوجه‌فرنگی کمی روغن بزنید. با انجام این کار و استفاده از این روش امکان نگهداری آن بدون مواد نگهدارنده تا یک سال وجود دارد.

به‌عنوان جمع‌بندی باید گفت که …

همان‌طور که دیدید، طرز تهیه و درست‌کردن رب گوجه‌فرنگی بسیار راحت است و خودتان می‌توانید به‌سادگی در خانه آن را آماده کنید. معمولا با استفاده از چهار کیلو گوجه‌فرنگی می‌توانید یک کیلو رب را آماده کنید. اگر قصد دارید تا خودتان در خانه رب درست کرده می‌توانید با استفاده از سوپرمارکت اسنپ، هرچند کیلو گوجه‌فرنگی را که نیاز دارید سفارش دهید و در زمان کمی تحویل بگیرید. همچنین امکان خرید سریع رب آماده از سرویس سوپرمارکت فوری اسنپ نیز وجود دارد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.