جاهای دیدنی اندیمشک

اندیمشک زیبا و سرسبز یکی از قدیمی‌ترین شهرهای استان خوزستان است که روی خرابه‌های شهر باستانی لور بنا شده و هر گوشه آن مملو از جاذبه و زیبایی است. از زیبایی‌های طبیعی گرفته تا آثار تاریخی و اماکن مذهبی، این شهر جنوبی روح هر گردشگر را به شکل متفاوتی می‌نوازد. همراه ما باشید تا با قشنگ‌ترین جاهای دیدنی اندیمشک آشنا شویم.

زیبایی‌های طبیعی اندیمشک

به‌لطف همسایگی اندیمشک با دامنه‌های سرسبز زاگرس و آب‌و‌هوای معتدل و مطلوبی که دارد، طبیعت بکر این شهر با مناظر چشم‌نواز به استقبال گردشگران می‌رود. در ادامه، زیباترین جاذبه‌های طبیعی اندیمشک را معرفی می‌کنیم.

۱. کوه و دره تنگوان

کوه و دره تنگوان

کوه تنگوان در بخش شمالی اندیمشک و در همسایگی کوه سنگ سیلان، بالارود شمالی، سد و نیروگاه دز قرار گرفته است. بلندترین منطقه این کوه تا ۶ هزار متر ارتفاع دارد و دیواره‌های کاملا صخره‌ای و صاف آن، وسوسه فتح را به دل صخره‌نوردان می‌اندازد. بازدید از این جاذبه طبیعی رایگان است.

آدرس: خوزستان، ۱۹ کیلومتری شمال اندیمشک، در منطقه‌ای به نام بام اندیمشک

۲. منطقه شکارممنوع چهل‌پا

 منطقه شکارممنوع چهل‌پا

این منطقه حفاظت‌شده و شکارممنوع در ناحیه تنگوان قرار گرفته و علاوه‌بر امکانات خوبی که برای اسکان گردشگران دارد، روح آنان را با چشم‌انداز‌ حیرت‌انگیز دره‌های عمیق و زیبا، ارتفاعات چشمگیر و پوشش گیاهی سرسبز و ایدئال منطقه می‌نوازد. با خرید بلیط اتوبوس و سفر به این منطقه می‌توانید از شنا و اسکی روی آب دریاچه لذت ببرید و جست‌و‌خیز بزهای زیبای کوهی را روی صخره‌ها ببینید.

آدرس: خوزستان، ۱۵کیلومتری شهرستان اندیمشک

۳. سد پرشکوه دز

سد پرشکوه دز

در همان ناحیه تنگوان، کمی چشم بچرخانید تا چشم‌انداز رؤیایی سد و نیروگاه دز را ببینید. در روزهای بارانی، سد پرآب می‌شود و میان پوشش گیاهی سبز پیرامون خود، جلوه بی‌نظیری خلق می‌کند. به‌راحتی و با خرید بلیط هواپیما دزفول و بعد پیمودن مسیر ۴۰کیلومتری با تاکسی می‌توانید خود را به این جاذبه تماشایی برسانید.

آدرس: خوزستان، حدود ۲۵کیلومتری شمال شرقی شهر اندیمشک

۴. سد کرخه

سد کرخه

یکی دیگر از جاهای دیدنی اندیمشک سد کرخه و دریاچه مصنوعی باشکوهی است که پشت آن جا خوش کرده است. اینجا بزرگ‌ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است و زیبایی‌اش در در اواخر زمستان، اوایل بهار و همچنین در فصل پاییز به اوج می‌رسد. همچنین می‌توانید از منطقه تفریحی کمونه در فاصله ۵کیلومتری این سد دیدن کنید.

آدرس: خوزستان، حدود ۳۰کیلومتری شمال غرب اندیمشک

۵. منطقه گردشگری منگره

منطقه گردشگری منگره

روستای زیبای منگره گوشه دنجی برای طبیعت‌گردی، کوهنوردی و حتی گشت تاریخی است. این منطقه باصفا یکی از جاهای دیدنی اندیمشک است که کوه‌های سنگی و ابهت درختان سرسبزش، چشمه‌های پرآب و باغات میوه پربارش در نگاه اول مجذوبتان می‌کند.

آدرس: خوزستان، ۴۰کیلومتری شمال اندیمشک

۶. منطقه چال‌کندی یا چم‌سبز

منطقه چال‌کندی یا چم‌سبز

چم‌سبز یا چم‌سوز در تمام فصل‌های سال به‌غیر از تابستان، سرسبز و باطراوت است. عده‌ای دلیل این نام‌گذاری را جریان آب سبزرنگی می‌دانند که در دل آن جاری است. عمیق‌بودن آب و دیواره‌های بلند چال‌کندی به آب‌و‌هوای خنک و مطلوب آن در فصل تابستان کمک می‌کند.

آدرس: خوزستان، اندیمشک، چم‌گلک (فاصله سد دز تا قلعه مختار)

زیبایی‌های تاریخی اندیمشک

در قامت شهری که روی خرابه‌های یک شهر باستانی بنا شده، سراسر اندیمشک پر از جاذبه‌های تاریخی تماشایی است. در ادامه تعدادی از آنها را معرفی می‌کنیم.

۷. قلعه حسینی

قلعه حسینی

این قلعه یک کاروان‌سرای قدیمی است که در همسایگی قلعه رزه قرار گرفته و از آثار ملی ثبت‌شده کشورمان به‌حساب می‌آید. این بنای چارگوش دوطبقه که عمده مصالحش را ساروج و سنگ لاشه تشکیل می‌دهد، مدت‌ها محل سکونت شخصی به نام حسین بود و امروز از جذاب‌ترین جاهای دیدنی اندیمشک برای تاریخ‌دوستان به‌شمار می‌رود.

آدرس: خوزستان، جاده اندیمشک به پلدختر

۸. قلعه باستانی رزه یا رزمان

قلعه باستانی رزه یا رزمان

قلعه رزه یادگاری از دوران صفویه است. در زمان‌های دور، مسافرانی که از خرم‌آباد به‌سمت اندیمشک سفر می‌کردند، محل اقامتشان در ۱۴ اتاق متصل‌به‌هم قلعه رزه بود. در‌حال‌حاضر چیز زیادی از این قلعه کهن باقی نمانده، اما دیدن خرابه‌های آن هم خالی از لطف نیست. بازدید از این جاذبه تاریخی هیچ هزینه‌ای ندارد.

آدرس: خوزستان، کیلومتر ۴۶ جاده اندیمشک به پلدختر

۹. پادگان دوکوهه

 پادگان دوکوهه

پادگان دوکوهه روزگاری محل آماده‌سازی رزمندگان در جنگ ایران و عراق بود و امروز یادگار حضور شجاعانه شهیدان در میدان دفاع مقدس است. این منطقه را دوکوهه می‌نامند: جایی که دو کوه پرابهت ۳۱۶ و ۲۸۸متری به‌سختی یکدیگر را در آغوش گرفته‌اند.

آدرس: خوزستان، ۴کیلومتری شمال غربی شهر اندیمشک، کنار شهرک دوکوهه

۱۰. موزه راه‌آهن

موزه راه‌آهن

اگر با خرید بلیط قطار و سفر ریلی خود را به اندیمشک رسانده‌اید، بد نیست درباره تاریخ و قدمت راه‌آهن در این منطقه هم بدانید. موزه راه‌آهن اندیمشک آثاری از روزهای ساخت راه‌آهن را به نمایش می‌گذارد و یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی اندیمشک برای گردشگران پیر و جوان است.

آدرس: خوزستان، شهرستان اندیمشک، بلوار راه‌آهن، در نزدیکی پاساژ تخت‌جمشید

۱۱. پل صیحه

 پل صیحه

اگر از خود اندیمشکی‌ها درباره جاذبه‌های تاریخی شهرشان بپرسید، حتما به پل زیبای صیحه، معروف به آباره عباس‌خان، اشاره می‌کنند. این جاذبه اگرچه جذابیت ظاهری کم‌رنگ‌تری دارد، به‌عنوان یک بنای مستحکم که قدمتش به دوران صفویان برمی‌گردد، در فهرست آثار ملی کشورمان به‌ثبت رسیده و از پربازدیدترین جاهای دیدنی اندیمشک است.

آدرس: خوزستان، کیلومتر ۸ جاده اندیمشک ـ شوش

۱۲. پل زیبای بالارود

پل زیبای بالارود سازه باستانی مستحکمی است که روی رودخانه‌ای به همین نام قرار گرفته و یادگاری از دوران حکومت ساسانیان در ایران است. اگرچه اطراف این پل امکانات تفریحی و رفاهی خاصی وجود ندارد و طی این سال‌ها خسارات زیادی دیده، تماشای آن تا زمانی که همچنان سرپاست، به گردشگران و مسافران اندیمشک توصیه می‌شود.

آدرس: خوزستان، ۲۷کیلومتری شمال شهر اندیمشک، در روستای بالارود از توابع الوارسیری

مکان‌های مذهبی اندیمشک

در طول تاریخ، نگاه معنوی اهالی اندیمشک به آرامگاه‌ها و بقعه‌های مذهبی باعث شده تا این جاذبه‌ها کم‌و‌بیش سالم بمانند و در ردیف جذاب‌ترین جاهای دیدنی اندیمشک قرار بگیرند. در ادامه چند جاذبه مذهبی معروف این شهر را بیان می‌کنیم.

۱۳. بقعه بابالنگ

 بقعه بابالنگ

یک گنبد مخروطی به ارتفاع ۱۲ متر با مقبره‌ای که دورتادورش را کاشی‌های سبزرنگ احاطه کرده، تمام چیزی است که در نگاه اول در بقعه بابالنگ می‌بینید. سازه‌ای که می‌بینید قدمتش به قرن‌های ۶ و ۷ هجری برمی‌گردد و آرامگاه یکی از یاران احمدبن‌موسی کاظم (ع) است.

آدرس: خوزستان، ۸۵کیلومتری شمال شرقی اندیمشک، ۲۰کیلومتری شرق روستای مازو

۱۴. امامزاده شاهزاده احمد

 امامزاده شاهزاده احمد

در انتهای مسیری سبز با پیچ‌های تماشایی که به جاده چالوس خوزستان معروف است، به امامزاده‌ای می‌رسید که خادمان آن عمامه قرمز بر سر دارند! این بقعه با معماری به‌سبک عهد تیموری، امروز به تفرجگاهی محبوب برای گردشگران و مسافران اندیمشک تبدیل شده است.

آدرس: خوزستان، اندیمشک، بخش الوار، روستای حسینیه

۱۵. آرامگاه محمود علی

آرامگاه محمود علی

نگاه به خرابه‌هایش نکنید؛ به‌عنوان یک اثر تاریخی متعلق به قرون میانه اسلامی، جای شکرش باقی است که تا امروز به سلامت حفظ شده و پابرجاست. این آرامگاه در قلب گورستانی باستانی قرار گرفته که روی سنگ قبرهایش نوشته‌هایی به خط کوفی به ‌چشم می‌خورد. بازدید از این جاذبه تاریخی هزینه‌ای ندارد و برای همه گردشگران امکان‌پذیر است.

آدرس: خوزستان، اندیمشک، بخش الوار گرمسیری، دهستان مازو، روستای محمودعلی

۱۶. بقعه داوود خادم

بقعه داوود خادم

در سفر به اندیمشک یک روز کامل را به بازدید از بقعه داوود خادم اختصاص دهید. بقعه کوچکی که پیش رویتان می‌بینید، قدمتش به دوران پس از اسلام بازمی‌گردد و یکی از آثار ملی ارزشمند کشورمان است. روی سنگ قبر‌های اطراف این آرامگاه باستانی، ستاره‌هایی شبیه ستاره داوود نبی به‌ چشم می‌خورد!

آدرس: خوزستان، اندیمشک، بخش الوار گرمسیری، دهستان قیلاب، ۷۵کیلومتری روستای شیخ

۱۷. دژ سرقلا یا بقعه امیر سیف

 دژ سرقلا یا بقعه امیر سیف

در جاده روستای جااردو، بقعه‌ای کوچک اما تماشایی در میان یک آرامستان قدیمی قرار گرفته که هم به دژ سرقلا شهرت دارد، هم به بقعه امیرسیف: یکی از اتابکان لر کوچک. مورخان قدمت دژ را دوران عیلامیان تخمین می‌زنند. پیشنهاد می‌کنیم در سفرتان به اندیمشک، حتما به این بقعه سر بزنید.

آدرس: خوزستان، اندیمشک، بخش الوار گرمسیری، دهستان قیلاب، حوالی روستای امیر سیف

جاذبه‌های تفریحی اندیمشک

اگر برای تفریح و سرگرمی عازم اندیمشک شده‌اید، بازدید از تفرجگاه‌ها و دهکده‌های گردشگری این شهر را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

۱۸. دهکده گردشگری ساحلی والفجر

دهکده گردشگری ساحلی والفجر

از دیگر جاهای دیدنی اندیمشک که امکانات خوبی برای پذیرایی از گردشگران فراهم کرده، دهکده گردشگری والفجر است. اگرچه اطراف این دهکده خبری از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی نیست، فرصت خوبی برای کالسکه‌سواری، دوچرخه‌سواری، اسب‌سواری، ورزش‌های آبی و بازی در شهربازی برای مسافران فراهم می‌کند.

آدرس: خوزستان، کمربندی اندیمشک به دزفول، جنب پل چهارم، ساحل رود دز

۱۹. تفرجگاه قلعه مختار

تفرجگاه قلعه مختار

در آخر دعوت می‌کنیم در سفرتان به اندیمشک مهمان تفرجگاه تماشایی قلعه مختار باشید. هر روز از ساعت ۵ عصر تا ۹ شب کنار فضای سبز قلعه مختار و زیر سایه آلاچیق پیک‌نیک کنید یا به تفریحات هیجان‌انگیز مثل قایق‌سواری و ورزش‌های آبی مشغول شوید. حضور در این تفرجگاه رایگان است، اما هزینه تفریحاتش را می‌پردازید.

آدرس: خوزستان، ۱۱کیلومتری شرق شهرستان اندیمشک

بهترین زمان سفر به اندیمشک

اندیمشک شهری کوهستانی در همسایگی زاگرس است. بنابراین آب‌وهوای سرد و کوهستانی دارد و سرمای زمستان‌هایش استخوان‌سوز است. با گرم‌شدن تدریجی هوا و سرسبزشدن دشت‌ها از اوایل فصل بهار، اندیمشک آغوش پرمهرش را به‌روی گردشگران باز می‌کند. بهترین زمان سفر به این شهر جنوبی، اواسط اردیبهشت‌ماه تا اواسط مرداد، برای فرار از گرمای تابستانه شهرهای شمالی و مرکزی است. با فرارسیدن شهریورماه، هوا آرام‌آرام خنک می‌شود و شهر حال‌و‌هوای پاییزه می‌گیرد. اگر می‌خواهید از طبیعت بهشتی اندیمشک لذت ببرید، سفر در اواخر زمستان و فصل بهار را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

سخن آخر

گذشته از جذابیت‌های طبیعی و تاریخی، خون‌گرمی و مهمان‌نوازی ذاتی مردم مهربان لر مهم‌ترین عاملی است که گردشگران را به‌سمت اندیمشک می‌کشاند. اینجا دروازه خوزستان و نقطه تلاقی سه استان کرمانشاه، خوزستان و لرستان است. هر زمان گذرتان به این شهر افتاد، حتما به جاذبه‌هایی که در این مقاله اشاره کردیم، سر بزنید تا یکی از بهترین سفرهای عمرتان را تجربه کنید.

شما چه تجربه‌ای از سفر به اندیمشک دارید؟ کدام جاذبه‌های این شهر جنوبی را بیشتر می‌پسندید؟ مشتاق شنیدن نظرات، خاطرات و تجربیات ارزشمند شما عزیزان هستیم.

اشتراک گذاری پست

1 دیدگاه

  • رضایی پاسخ

    واقعا زیبا بود …
    فقط شهدای گمنام اندیمشک که زیارتگاه و محل تجمع زاعرین آقا سیدالشهداء هست رافراموش کردید…‌

    ۱۲ آذر, ۱۴۰۲ در ۷:۲۶ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *