طرز تهیه شیرین پلو، پلویی به شیرینی قند

شیرین پلو

شیرین پلو یکی از غذا‌هایی است که می‌توانید آن را به‌سادگی درست کنید و در دسته‌ی غذا‌های پرطرف‌دار ایرانی قرار می‌گیرد. این غذا از گذشته‌های دور مهمان سفره‌های ایرانی بوده است.

معمولا این غذا را در شهر‌های مختلف با روش‌های متنوعی درست می‌کنند. البته اگر شما دوست دارید تا ساده‌ترین شکل طرز تهیه شیرین پلو را یاد بگیرد؛ تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد اولیه در دستور تهیه شیرین پلو

مواد اولیه برای درست‌کردن شیرین پلو به‌راحتی در دسترس است و شما می‌توانید این غذا را با هزینه‌ی کمی تهیه کرده و نوش جان کنید. در ادامه مواد اولیه و لازم برای درست‌کردن شیرین پلو آمده است.

البته این میزان از مواد اولیه برای ۴ نفر است که خودتان می‌توانید بر حسب نفرات اندازه‌ها را تغییر دهید.

مقدار موردنیاز

مواد اولیه

۲۰۰ گرم

سینه مرغ
۳ پیمانه

برنج

۳ عدد متوسط

پیاز
۴ قاشق غذاخوری

خلال پسته و بادام

۴ قاشق غذاخوری

زرشک
یک عدد متوسط

پرتقال

۳ عدد متوسط

هویج
به میزان لازم

گلاب

به میزان لازم

کره
به میزان لازم

زعفران دم‌کرده

۶ قاشق غذاخوری

شکر
به میزان کافی

ادویه (نمک، فلفل سیاه زردچوبه)

طرز تهیه شیرین پلو به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

شیرین پلو

در ادامه به آموزش طرز تهیه شیرین پلو به‌صورت مرحله‌به‌مرحله پرداخته‌ایم. شما با این آموزش می‌توانید شیرین پلو را به ساده‌ترین شکل ممکن درست کنید. قطعا اگر یکبار طعم این غذا را امتحان کنید، شیفته‌ی آن خواهید شد.

  • مرحله‌ی اول: اولین مرحله برای درست‌کردن شیرین پلو این است که یک کاسه مناسب را انتخاب کنید و سپس برنج را درون آن بریزید. سپس چندین مرتبه برنج را بشویید تا کاملا تمیز شود.
  • مرحله‌ی دوم: بعدازاین که برنج را به‌خوبی شستید، به اندازه‌ی ۳ بند انگشت به آن آب اضافه کنید. همچنین به میزان کافی نمک درون کاسه بریزید و اجازه دهید تا به مدت ۳ ساعت خیس بخورد.
  • مرحله‌ی سوم: در یک کاسه دیگر خلال پسته و خلال بادام بریزید و به میزان کافی گلاب اضافه کنید. اجازه دهید تا این مواد به مدت ۲ ساعت در کاسه باقی بماند.
  • مرحله‌ی چهارم: حالا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن تا نصفه آب بریزید. سپس یک پیاز را به‌خوبی بشویید و به چهار قسمت تقسیم کنید و درون قابلمه بیندازید.
  • مرحله‌ی پنجم: مرغ‌ها را که از قبل به‌خوبی شسته‌اید نیز به قابلمه اضافه کنید. همچنین مقداری زردچوبه، نمک و فلفل نیز اضافه کرده و زیر قابلمه را روشن کنید.
  • مرحله‌ی ششم: شعله را روی دمای متوسط تنظیم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ‌ها به مدت یک ساعت آب‌پز شوند و به طور کامل بپزند.
  • مرحله‌ی هفتم: به مرحله‌ی هفتم از دستور تهیه شیرین پلو رسیدیم. حالا نوبت به پرتقال می‌رسد و بایستی پرتقال را به‌خوبی بشویید و سپس پوست آن را بگیرید. در ادامه پوست پرتقال را به‌صورت خلالی خرد کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: در یک قابلمه‌ی دیگر تا نصفه آب بریزید، آن را روی حرارت قرار دهید و پوست‌های پرتقال را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا آب درون قابلمه به نقطه‌ی جوش برسد.
  • مرحله‌ی نهم: بعدازاین که آب درون قابلمه به نقطه‌ی جوش رسید، پوست پرتقال‌ها را آبکش کنید و بگذارید تا آب اضافه‌ی آن‌ها خارج شود. برای اینکه تلخی پوست پرتقال گرفته شود، بهتر است تا آن را سه تا چهار مرتبه آبکش کنید.
  • مرحله‌ی دهم: هویج‌ها را نیز به‌خوبی بشویید و پوست آن را به کمک پوست‌کن جدا کنید. سپس هویج را به‌صورت خلالی خرد کنید.
  • مرحله‌ی یازدهم: بقیه‌ی پیاز‌ها را به‌صورت خلال‌های ریز خرد کنید. حالا در یک تابه به میزان کافی روغن بریزد و اجازه دهید تا به‌خوبی داغ شود. پیاز‌ها را درون تابه بریزید و بگذارید تا به‌خوبی سرخ و طلایی شوند.
  • مرحله‌ی دوازدهم: بعدازاین که پیاز‌ها به طور کامل سرخ شدند، خلال‌های هویج را به تابه اضافه کرده و بگذارید تا سرخ شوند. در همین مرحله نیمی از زعفران دم‌کرده را به همراه مقداری کره به تابه اضافه کنید.

  • مرحله‌ی سیزدهم: بعدازاین که این مواد کاملا سرخ شدند، آن‎‌ها را از تابه خارج کنید. سپس درون تابه مقداری کره بریزید و اجازه دهید تا ذوب شود.
  • مرحله‌ی چهاردهم: بعدازاین که کره به طور کامل ذوب شد، زرشک را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید و سپس از روی حرارت بردارید.
  • مرحله‌ی پانزدهم: بعد از تفت دادن زرشک‌ها، خلال‌های پرتقال را به همراه شکر درون تابه بریزید و تفت دهید تا خلال‌های پرتقال کاملا سرخ شود.
  • مرحله‌ی شانزدهم: نوبت به آن می‌رسد که خلال‌های پسته و بادام را درون تابه بریزید و با مقداری کره تفت دهید.
  • مرحله‌ی هفدهم: در این مرحله به مرغ سر بزنید و اگر به طور کامل پخته شده بود آن را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را به‌صورت خلالی یا مکعب‌های درشت خرد کنید.
  • مرحله‌ی هجدهم: تقریبا تمام مراحل برای درست‌کردن شیرین پلو به اتمام رسیده است و باید به سراغ پخت برنج بروید. به‌منظور انجام این کار قابلمه‌ی حاوی برنج را روی حرارت قرار داده و به آن مقداری روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.
  • مرحله‌ی نوزدهم: بعد از گذشت این مدت دانه‌های برنج را تست کنید و اگر کامل پخت شده بود آن را آبکش کنید.
  • مرحله‌ی بیستم: در ته قابلمه مقداری آب و روغن را ترکیب کنید و اگر دوست داشتید از یک‌تکه نان لواش به‌عنوان ته‌دیگ استفاده کنید.
  • مرحله‌ی بیست و یکم: سپس یک‌لایه از برنج آبکش شده را به قابلمه اضافه کرده و مقداری زعفران دم‌کرده روی آن بریزید.
  • مرحله‌ی بیست و دوم: در این مرحله هویج سرخ شده را به همراه مرغ، به‌عنوان یک‌لایه‌ی دیگر روی برنج بریزید، سپس مجددا برنج و بعد از آن یک‌لایه‌ی دیگر از این مواد را اضافه کنید. انجام این کار را تا جایی ادامه دهید که تمام مواد به اتمام برسد و قابلمه پر شود.
  • مرحله‌ی بیست و سوم: به‌عنوان لایه آخر پرتقال سرخ شده را روی سطح برنج بریزید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد. بهتر است تا قابلمه را روی شعله‌پخش‌کن و تحت حرارت ملایم قرار دهید.
  • مرحله‌ی آخر: دستور تهیه شیرین پلو در اینجا به پایان می‌رسد. بعد از گذشت مدت زمان لازم شیرین پلوی شما آماده است و می‌توانید زیر آن را خاموش کنید. مواد را درون قابلمه مخلوط کرده تا کاملا یکدست شود. سپس آن را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید. برای تزیین این غذا نیز می‌توانید از خلال پسته، خلال بادام و زرشکی که آماده کردید، استفاده کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیرین پلو

برای درست‌کردن شیرین پلو نکاتی وجود دارد که اگر آن‌ها را بدانید و رعایت کنید، غذای شما خوش‌طعم‌تر خواهد شد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره کرده‌ایم.

  • در طرز تهیه شیرین پلو میزان اضافه‌کردن شکر به غذا کاملا به سلیقه‌ی شما بستگی دارد. البته دقت کنید که به میزان زیادی، شکر اضافه نکنید. چرا که سبب ایجاد چسبندگی درون برنج می‌شود.
  • اگر دوست داشته باشید می‌توانید به میزان دلخواه و در صورت علاقه‌مندی به این غذا کشمش نیز اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید تا طعم غذای شما شیرین‌تر شود، می‌توانید مقداری آب و شکر را مخلوط کرده و شربت تهیه کنید. در نهایت سپس تمام مغز‌ها (بادام و پسته به همراه زرشک) را داخل شربت ریخته و به همراه مرغ در بین برنج بریزید.
  • اگر دوست دارید تا برنج شما رنگ جذاب‌تری داشته باشد، به آن زعفران بیشتری اضافه کنید.

شیرین پلو را در شیرینی لحظه‌هایتان سهیم کنید

همان‌طور که با خواندن این مقاله متوجه شدید، طرز تهیه و درست‌کردن شیرین پلو ساده است و می‌توانید این غذا را به‌سادگی در خانه درست کنید.

البته گاهی ممکن است که مواد اولیه برای درست‌کردن این غذا را در خانه نداشته باشد که در این صورت می‌توانید نرم‌افزار اسنپ را نصب کنید و از سرویس سوپرمارکت اسنپ هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید.

با استفاده از این سرویس امکان سفارش تمام مواد مورد نیاز برای خانه وجود دارد و می‌توانید بدون صرف وقت یا هزینه‌ی اضافه هرآنچه که نیاز دارید را تهیه کنید.

همچنین، اگر وقت کافی برای تهیه آن را ندارید، می‌توانید از سرویس غذای اسنپ استفاده کنید و شیرین پلو را درب منزل دریافت کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *