طرز تهیه شیربرنج؛ سفیدبرفی در قاب سفره شما

طرز تهیه شیربرنج

شیربرنج یکی از غذا‌های سنتی ساده ایرانی بوده که هم به‌عنوان دسر و هم نذری پخته می‌شود. علاوه بر طعم خوبی که این خوراکی دارد، روش تهیه آن نیز بسیار راحت بوده و نیازمند ترکیبات بسیار ساده‌ای است. این غذا هم به‌صورت خنک و هم داغ سرو می‌شود. همان‌طور که از نام آن پیداست پایه و اساس تهیه‌اش شیر و برنج است. اما در دستورالعمل‌های مختلف ترکیبات طعم‌دهنده دیگری نیز به آن اضافه می‌شود. در اینجا به آموزش پخت آن با چند روش مختلف پرداخته‌ایم.

شیربرنج مجلسی و مواد اولیه آن

مواد اولیه شیربرنج

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

این غذا معمولا به‌عنوان دسر برای مهمان یا نذری تهیه می‌شود. نسبت به انواع ساده آن ترکیبات بیشتری دارد. شما می‌توانید مقادیر چاشنی‌های آن را کم‌وزیاد کنید.

مواد لازم مقدار موردنیاز
برنج نیم دانه ایرانی یک پیمانه
آب ۴ پیمانه
شیر ۶ پیمانه
شکر ۱.۵ پیمانه
پودر هل ½ قاشق چایخوری
گلاب ¼ پیمانه
کره ۲۰ گرم
خامه صبحانه ¼ پیمانه

 

طرز تهیه شیربرنج مجلسی در سه سوت

پس از اینکه مواد لازم برای تهیه این غذای سنتی را آماده کردید، حالا باید به سراغ طرز تهیه آن بروید:

مرحله‌ی اول: برنج را به‌خوبی شسته، مقداری آب را به آن اضافه کرده و برای ساعاتی کنار بگذارید. (تقریبا آب باید روی برنج‌ها را بپوشاند.)

مرحله‌ی دوم: برنج را دوباره شسته و درون یک قابلمه بریزید.

مرحله‌ی سوم: آب را به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت مستقیم قرار دهید.

مرحله‌ی چهارم: باید صبر کنید تا آب به جوش آمده و سپس برنج تا یک ساعت روی حرارت باقی بماند تا خوب پخته شود.

مرحله‌ی پنجم: شیر را به محتویات داخل قابلمه اضافه کرده و با فواصل زمانی مشخص هم بزنید، تا ته نگیرد.

مرحله‌ی ششم: اکنون برنج لعاب انداخته و نوبت به اضافه‌کردن شکر است.

مرحله‌ی هفتم: پس از ۱۰ دقیقه کره را اضافه کنید.

مرحله‌ی هشتم: اجازه دهید تا ۴۵ دقیقه ترکیبات روی گاز باقی‌مانده و بپزد.

مرحله‌ی نهم: پس از این مدت گلاب و پودر هل را اضافه کرده و اجازه دهید تا غلیظ شود.

مرحله‌ی دهم: قابلمه را از روی حرارت برداشته و خامه را اضافه کنید.

مرحله‌ی یازدهم: اکنون شیربرنج شما آماده سرو است.

شیربرنج ساده و مواد اولیه آن

طرز تهیه شیربرنج ساده

شیربرنج ساده همان طعمی را دارد که در دوران کودکی‌مان تجربه کرده‌ایم. ترکیبات موردنیاز برای این روش بسیار کم و ساده است. اگر به دنبال ساده‌ترین روش تهیه این غذا هستید، این گزینه بهترین پیشنهاد برای شما خواهد بود.

مواد لازم مقدار موردنیاز
شیر یک لیتر
برنج یک پیمانه
گلاب ½ پیمانه

مراحل طرز تهیه شیربرنج ساده

مرحله‌ی اول: باید یک پیمانه برنج نیم دانه را از شب قبل خیس کنید. (می‌توانید درون آب یا گلاب این کار را انجام دهید)

مرحله‌ی دوم: به برنج ۲ لیوان آب اضافه کرده و آن را درون یک قابلمه بریزید.

مرحله‌ی سوم: باید قابلمه را به همراه محتویات آن روی شعله قرار دهید.

مرحله‌ی چهارم: اجازه دهید برنج جوشیده و آب آن کم شود.

مرحله‌ی پنجم: زمانی که آب به نصف مقدار اولیه خود رسید باید شیر را اضافه کنید.

مرحله‌ی ششم: اجازه دهید تا غلیظ شود و سپس گلاب را به آن اضافه کنید.

مرحله‌ی هفتم: شیربرنج آماده سرو کردن است.

شیربرنج قالبی و مواد لازم برای آن

طرز تهیه شیربرنج قالبی

شیربرنج قالبی نیز به‌عنوان دسر در مهمانی‌ها سرو می‌شود. تنها تفاوتش با مدل‌های قبلی در نحوه سرو آن بوده و طعمشان تقریبا یکی است. می‌توانید با اضافه کردن زعفران به مقداری از ترکیب خود، یک دسر دو رنگ با طعم خوشمزه داشته باشید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
شکر یک پیمانه
خامه ۳/۲ پیمانه
پودر ژلاتین ۳ قاشق غذاخوری
شیر ۸ لیتر
برنج ۲ پیمانه
گلاب ½ پیمانه

مراحل طرز تهیه شیربرنج قالبی

مرحله‌ی اول: برنج را از شب قبل با گلاب یا آب خیس کنید.

مرحله‌ی دوم: برنج را با ۳ لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا جایی که نصف لیوان از آب باقی‌مانده باشد.

مرحله‌ی سوم: شیر را به قابلمه حاوی برنج اضافه کرده و اجازه دهید تا به‌خوبی بپزد.

مرحله‌ی چهارم: شکر را با آب جوش قاطی کرده و اضافه کنید. (مرتب ترکیب خود را هم بزنید تا شیر ته نگیرد.)

مرحله‌ی پنجم: گلاب را به ترکیبات اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله‌ی ششم: حرارت را خاموش و یک دم‌کنی را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه روی قابلمه بگذارید.

مرحله‌ی هفتم: پودر ژلاتین را حل کرده و به ترکیب خود اضافه کنید.

مرحله‌ی هشتم: خامه را بزنید و به ترکیبات اضافه کنید.

مرحله‌ی نهم: اکنون شیربرنج قالبی شما آماده سرو است.

نکات مهم برای تهیه شیربرنج

تهیه شیربرنج

به‌طورکلی هر غذایی فوت و فن‎‌هایی دارد که تنها باتجربه به دست می‌آید. در اینجا سعی کردیم تا به تعدادی از این موارد برای تهیه این غذای سنتی بپردازیم. مطمئنا رعایت این نکات در طعم نهایی آن تأثیر زیادی را خواهد داشت:

  • می‌توانید برای ایجاد عطروطعم نذری به آن گلاب اضافه کنید.
  • این غذا را با شیره یا مربا درست نکنید.
  • برای تهیه این غذای سنتی حتما از برنج مرغوب ایرانی و نیم دانه استفاده کنید.
  • دانه‎‌های برنج باید به طور کامل باز شوند.
  • پس از اضافه‌کردن شیر، حرارت را بالا ببرید، تا شیر به جوش آید. پس از آن می‌توانید حرارت را کم کنید.
  • پس از اضافه‌کردن شیر درب قابلمه را برای جلوگیری از سر رفتن شیر به‌صورت نیمه‌باز قرار دهید.
  • اگر تمایلی به استفاده از شکر نداشتید، می‌توانید نبات را جایگزین کنید.
  • برای تزئین این دسر خوشمزه می‌توانید از دارچین یا مربا استفاده کنید.

سخن پایانی

همان‌طور که مشاهده کردید، نحوه تهیه شیربرنج در تمام روش‌ها تقریبا مشابه است. تنها تفاوت، نوع چاشنی‌های آنهاست. شما می‌توانید ترکیبات موردنیاز برای تهیه این دسر خوشمزه را از طریق سرویس سوپرمارکت اسنپ تهیه کنید. همچنین اگر تجربه‌ای از نوع متفاوتی از طرز تهیه شیربرنج دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *