بدون شک شما هم ضربالمثل ” برای یک سامورایی همهجا ژاپن است ” را شنیدهاید. معنای این ضربالمثل یعنی فردی که از پس تمام مشکلات خود بر میآید هیچگاه در روبرو شدن با مشکلات جدید، تسلیم نشده و شکست نخواهد خورد. غذای سوشی نیز یک غذای سنتی ژاپن با طرز تهیهای پیچیده و درعینحال آسان است. شاید تصاویری که از سوشی در گوگل مشاهده میکنید شما را از تهیه این غذا منصرف کنند، اما اجازه دهید همینجا اعتراف کنیم که این غذا تصویر پیچیدهای دارد؛ ولی در حالت کلی طرز تهیه آن اصلا سخت نیست. پس با طرز تهیه سوشی همراه شوید و آن را مهمان وعدههای غذاییتان کنید.
مواد لازم برای تهیه سوشی ژاپنی
سوشی یکی از غذاهای معروف مردمان کشور ژاپن بوده که حتی در خارج از ژاپن نیز بسیار معروف بوده و به عبارتی برای تمام مردم دنیا شناخته شده است. در میان ژاپنیها محبوبیت غذای سوشی بهاندازه محبوبیت کلهپاچه در میان ما ایرانیها است. در کشور ژاپن سوشی را معمولا برای جشنها و مناسبتهای خاصی تهیه میکنند.
بد نیست بدانید که غذای سوشی انواع و اقسام مختلفی دارد و شما تنها با تغییر دادن مواد اولیه و اصلی آن میتوانید انواع سوشیها را تهیه کنید. در میان انواع سوشیها اما سوشی فوتوماکی از همه معروفتر است و در ادامه با مواد اولیه برای تهیه این سوشی با شما همراه هستیم.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
برنج | یک لیوان |
ماهی بدون تیغ | ۲۵۰ گرم |
جلبک | یک بسته |
سرکه | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
خیار بدون پوست | یک بسته |
طرز تهیه سوشی ژاپنی لذیذ
همانطور که در قسمت قبل گفتیم، سوشی یک غذای کاملا معروف ژاپنی است که از میوه، برنج، سبزیجات، گوشت یا ماهی خام تهیه میشود. به عبارتی سوشی یک نوع فینگرفود است و به غذایی اطلاق میشود که از برنج در ترکیب با ماهی، سبزیجات و میوه تهیه شده است. در ژاپن با چاشنی سرکه و اضافهکردن چندگونه خوراک دریایی خام در کنار تخممرغ و سبزیجات، سوشی جذاب و لذیذ را تهیه میکنند که آن را باید سرد سرو کرد.
در ابتدا، سوشی تنها روشی بود که در قسمت آسیای شرقی برای نگهداری از ماهیها مورداستفاده قرار میگرفت، ولی بعدازاین که به چین وارد شد سروکله آن در ژاپن هم پیدا شد. در حالت کلی سوشی را با چاشنی سویا سس میل میکنند و برای ضدعفونیکردن مواد مانند ماهی از فرایند یخزدگی استفاده میشود تا انگلهای آن کاملا کشته شوند. در ادامه با هم مرحلهبهمرحله دستور تهیه سوشی را مرور خواهیم کرد.
مرحلهی اول: در گام اول از درستکردن سوشی، یک قابلمه مناسب آماده کرده و برنج را به همراه ۲ لیوان آب و البته نمک در قابلمه بریزید. اجازه بدهید برنج با حرارت ملایم شروع به پخت کند.
مرحلهی دوم: در گام بعدی ظرفی دیگر انتخاب کرده و کمی شکر، نمک و سرکه را در این ظرف ریخته بهخوبی با هم مخلوط کنید. بعد از مخلوط شدن دانههای نمک و شکر، این ظرف را نیز کنار بگذارید.
مرحلهی سوم: در گام سوم از دستور تهیه سوشی، فر را روشن کنید و دمای آن را روی ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. حال اجازه بدهید تا فضای داخلی فر شما بهخوبی گرم شود. بعد از آن جلبکها را روی سینی فر را داده و سینی را درون فر بگذارید. جلبکها بعد از گذشت ۲۰ دقیقه کاملا پخته خواهند شد.
مرحلهی چهارم: وقتی برنج شما پخته شد، حرارت زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود. برای تهیه سوشی، برنج باید شفته باشد و بتوان با دست مانند خمیر، به آن حالت داد. بعد از آمادهشدن جلبکها، روی میز کار آشپزخانه ابتدا یک نایلون یا سلفون آشپزی تمیز پهن کنید. سپس جلبکها را روی این نایلون قرار داده و مرتب آنها را کنار هم بچینید.
مرحلهی پنجم: در مرحلهی بعد از طرز تهیه سوشی و بعدازاین که چیدن جلبکها تمام شد، برنج پخته شده و خنک شده را از قابلمه درآورده و در ظرفی دیگر بریزید. برنج باید با ترکیب سرکه، نمک و شکر طعمدار شود.
مرحلهی ششم: سپس بعد از مخلوط شدن برنج با سرکه، نمک و شکر و طعمدار شدن آن، یکلایه برنج روی جلبکها قرار دهید. دقت کنید که تمام سطح جلبکها با برنج پوشانده شود و فقط چهار طرف برنج شما بهاندازه یکبند انگشت با لبه جلبکهای پهن شده بر روی نایلون فاصله داشته باشد. یعنی لایه برنج عقبتر باشد.
مرحلهی هفتم: بعد از آن ماهیهای بدون استخوان را که شسته و خرد کردهاید را نیز با ترکیب سرکه، نمک و شکر طعمدار کنید. بهتر است آنها را از یک یا ۲ روز قبل در این ترکیب بخوابانید و اجازه دهید طعم بگیرند. سپس آنها را بهصورت یک نوار باریک در وسط لایه برنج قرار بدهید.
مرحلهی هشتم: بعد از آن خیارها را نیز ورقهورقهای برش داده و در کنار ماهی قرار دهید. خیار نیز بهتر است هم ردیف با ماهی روی لایه برنج پهن شود. در صورت تمایل میتوانید آووکادو برش خورده و خرد شده را نیز در طبخ سوشی و در میان لایه برنج، درست در کنار ردیف ماهیها و خیار مورداستفاده قرار دهید.
مرحلهی نهم: بعدازاین که مواد اولیه را بر روی لایه برنج قرار دادید، حالا بهآرامی سوشی را پیچیده و رول کنید. به شما توصیه میکنیم که نایلون سطح زیرین سوشی را بر روی یک زیر بشقابی قرار بدهید و بعد از اتمام کار با زیر بشقابی سوشی خود را بپیچید.
مرحلهی دهم: حالا در مرحلهی آخر میتوانید به کمک یک کارد تیز آشپزخانه، سوشی فوتوماکی را در قطعات دلخواه و البته کوچک برش بزنید. سوشی شما آماده شد، نوش جان!
چند نکته ظریف برای تهیه بهتر سوشی
در این قسمت چند نکتهی کوتاه اما مهم را برای تهیه یک سوشی خوش طعم برای شما شرح خواهیم داد:
- نکتهی اول اینکه در درستکردن سوشی شما بهراحتی میتوانید از هر نوع ماهی که بدون تیغ و استخوان باشد، استفاده کنید.
- همچنین در صورت تمایل میتوان از تربچه و هویج نیز در تهیه سوشی فوتوماکی استفاده کرد.
- فراموش نکنید این سوشی که ما به شما آموزش دادیم، سوشی پایه و اصلی محسوب میشود. به عبارتی سوشی مادر نام دارد و در بقیه انواع سوشیها صرفا با تغییر در مواد اولیه، شما با غذاهای متنوعی روبرو خواهید بود.
- همچنین برای تهیه سایر سوشیهای خوشخوراک ژاپنی با طعمهای متنوع، شما میتوانید همین مواد اولیه اصلی را کم یا زیاد کنید.
- در آخر باید خاطرنشان کنیم که بعد از آمادهشدن نهایی سوشی فوتوماکی، شما میتوانید در صورت تمایل آن را در مدتزمان ۴ الی ۵ ساعت درون یخچال قرار دهید تا بهخوبی جا بیفتد و سپس آن را نوش جان کنید.
سوشی، همان که انتظارش را داشتید
این مطلب به طرز تهیه سوشی و دستور آمادهسازی مواد اولیه و طبخ آن اختصاص داشت. همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، سوشی ترکیبی از خوراک دریایی، میوهها، سبزیجات و برنج است که پروتئین فراوانی دارد و علاوهبرآن ویتامینها و مواد معدنی زیادی نیز در آن وجود دارد. در گذشته بعد از خوردن سوشی چای سبز میخوردند که مسمومیت غذایی را از بین ببرد. بد نیست بدانید که فرایند معروف شدن و جهانیشدن این غذا از آمریکا شروع شد و امروزه سوشی را یک غذای مفید و مناسب برای بدن انسان میدانند.
درهرحال اگر تمایل داشتید تا برای خود و اهل منزل یک سوشی سامورایی اصیل تهیه کنید و مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس میتوانید مواد اولیه و موردنیاز خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن آن را درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید