خانواده کلمها از جمله سبزیجاتی هستند که میتوانید آنها را در بیشتر غذاها استفاده کنید. این خانواده مقوی و مفید بهقدری اعتمادبهنفس بالایی دارند که حتی در برخی از غذاها و خوراکها اعلام استقلال کرده و پایه اصلی غذا را تشکیل میدهند. البته، استقلال آنها هم به حق بوده و کلم یک سبزی پرخاصیت است که هر نوع آن مورداستفاده قرار بگیرد برای بدن انسان مفید خواهد بود. کلم بروکلی، کلمبرگ، کلم قمری یا کلم سر، کلم بروکسل و غیره همگی از جمله سبزیجات مفید و پرخاصیت هستند و ما امروز قصد داریم با کلم بروکلی یک غذای لذیذ و سریع را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید و طرز تهیه گراتن بروکلی را از دست ندهید.
مواد اولیه برای تهیه گراتن بروکلی
مواد لازمی که برای درستکردن گراتن بروکلی مورداستفاده قرار میگیرند همانطور که از نام این غذا کاملا مشخص است، کلم بروکلی به همراه سیبزمینی، پنیر و البته سس بشامل است.
دررابطهبا کلم بروکلی باید بگوییم که همانند خواهران و برادران خود میتواند هم بهصورت کاملا خام و هم پخته شده مورداستفاده قرار گیرد. خام آن را در انواع سالادها و پخته آن را به همراه دیگر سبزیجات مانند ذرت، قارچ، هویج، سیبزمینی یا گوشت مرغ و میگو سرو میکنند. البته ترکیب این کلم با گوشت قرمز نیز خوش طعم و لذیذ است. ضمن اینکه اگر ورزشکار هستید یا رژیم غذایی خاصی دارید این کلم را در ترکیب با سایر سبزیجات میتوانید با ادویه و کمی روغن زیتون آب پز کرده و نوش جان کنید.
در ادامه مواد اولیه برای درستکردن گراتن بروکلی را با هم مرور خواهیم کرد.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
کلم بروکلی | ۲ عدد متوسط |
پنیر پیتزا | به میزان لازم |
پنیر پارمزان | به میزان لازم |
سیبزمینی | ۳ عدد |
فلفل سیاه، نمک و جوز هندی | به میزان لازم |
مواد لازم برای سس بشامل | مقدار موردنیاز |
شیر | ۴۰۰ گرم |
کره | ۴ قاشق غذاخوری |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه، نمک و جوز هندی | به میزان لازم |
طرز تهیه گراتن پرطرفدار بروکلی
در این قسمت مرحلهبهمرحله و گامبهگام طرز تهیه گراتن بروکلی را با هم مرور خواهیم کرد. فقط به این نکته دقت کنید که در زمان شستن کلمبروکلیها به دلیل تراکم و انبوه بودن کلم بروکلی، آنها را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در کمی آبنمک خیس کنید. با این کار، اگر موجودی خارجی در میان شاخههای سبز کلم وجود داشته باشد از آن خارج میشود و از بین میرود.
کلم شما هرچه تازهتر باشد رنگ آن سبزتر خواهد بود، اما اگر مانده و کهنه باشد، رنگ آن سبز مایل به زرد است. فراموش نکنید که حتما از کلمبروکلیهای کوچک و ظریف استفاده کنید نه کلمبروکلیهای بزرگ؛ چون کلمبروکلیهای کوچک تردتر هستند و پخت آنها سریعتر انجام میشود.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از درستکردن گراتن بروکلی، شما باید سیبزمینیها را شسته و پوست بگیرید، سپس آنها را بهصورت ورقهای برش بزنید. سعی کنید که ورقههای سیبزمینی خیلی نازک و ترد یا خیلی ضخیم و کلفت برش داده نشوند. پیشنهاد میکنیم که ورقهها را با یک ضخامت ۵ میلیمتری برش بزنید.
مرحلهی دوم: بعد از برش خوردن تمام ورقههای سیبزمینی، آنها را در یک قابلمه که آب سرد در آن وجود دارد قرار دهید.
مرحلهی سوم: در گام بعد از دستور تهیه گراتن بروکلی، قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه بدهید تا سیبزمینیها ۱۰ دقیقه در آب جوش مانده و نرم شوند. به عبارتی شما با این کار باعث پختهشدن بافت داخلی سیبزمینی خواهید شد.
مرحلهی چهارم: بعد از پختهشدن سیبزمینیها، آنها را از قابلمه خارج کرده و در ظرفی قرار دهید تا آب آنها بهخوبی گرفته شود. در این مرحله از طرز تهیه گراتن بروکلی باید فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا محیط داخلی آن بهخوبی گرم شود.
مرحلهی پنجم: در گام بعد از درستکردن گراتن بروکلی باید سس بشامل را تهیه کنید. برای درستکردن سس بشامل، قابلمه مناسبی انتخاب کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. کره را در قابلمه بگذارید و اجازه دهید بهآرامی آب شود. در مدتزمان ذوب شدن کره، آرد را مرحلهبهمرحله و قاشق قاشق به قابلمه کره در حال ذوب اضافه کنید. بعد از آن آرد را بهخوبی تفت بدهید تا بوی خامی نداشته باشد.
مرحلهی ششم: بعد از تفتداده شدن آرد، باید شیر را به آن، اضافه کنید. همچنین جوز هندی، نمک و فلفل را نیز به این ترکیب افزوده و مدام هم بزنید. سس بشامل شما باید غلظتی همانند فرنی داشته باشد.
مرحلهی هفتم: در گام بعدی از دستور تهیه گراتن بروکلی، یک ظرف مناسب برای قرارگرفتن درون فر انتخاب کنید. درون ظرف، سس بشامل ریخته و آن را بهخوبی کف ظرف خود پهن کنید. سپس ورقههای سیبزمینی پخته شده را بر روی لایه سس بشامل بچینید.
مرحلهی هشتم: حالا به سراغ کلمبروکلیها میرویم. در این قسمت کلمبروکلیها را شسته و از ساقه جدا کنید. بهتر است که برای کامل شسته شدن کلمها آنها را ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در آبنمک خیس کنید تا بهخوبی تمیز شوند. بعد از آن کلمها را بهخوبی شسته و قسمت سبز آنها را از ساقه جدا کرده و آنها را بلانچ کنید.
مرحلهی نهم: در این قسمت از درستکردن گراتن بروکلی؛ بر روی یکلایه سیبزمینی پخته شده در کف ظرف، کلم بروکلی خرد شده و پنیر پیتزا بریزید و تا مرحله تمام شدن مواد اولیه این کار را همچنان ادامه دهید.
مرحلهی دهم: بعد از آن بر روی تمام مواد مجددا یکلایه پنیر پیتزا بریزید و سطح رویی را با پنیر بپوشانید. در قسمت بعدی سطح روی ظرف را با فویل آلومینیوم پوشانده و ۴۵ دقیقه تا یک ساعت آن را درون فر قرار دهید. در ۱۰ دقیقه آخر پخت، فویل آلومینیوم را از روی ظرف جدا کنید.
مرحلهی یازدهم: در گام آخر از دستور تهیه گراتن بروکلی، گریل را روشن کنید و اجازه بدهید که پنیر پیتزای شما خوشرنگ و طلایی شود. بعد از طلایی شدن پنیر پیتزا، ظرف را از فر خارج کرده و اجازه بدهید که گراتن شما خنک شود. بعد از خنک شدن نیز میتوانید آن را به شکل دلخواه برش داده و با سس دوستداشتنی و موردنظر خود سرو کنید.
بروکلی و اینهمه طرفدار
غذایی که با هم در این مطلب آن را تهیه کردیم دستور پخت گراتن بروکلی بود. سبزی بروکلی ممکن است در حالت کلی چندان طعم دلچسبی نداشته باشد؛ اما وقتی آن را پخته و با سایر سبزیجات و مواد ترکیب میکنید بدون شک مزه بینظیری پیدا میکند. درهرحال به شما توصیه میکنیم که حتما برای یکبار هم که شده گراتن بروکلی را در منزل تهیه کنید و آن را بهعنوان یک شام سبک میل کنید.
البته، اگر مواد اولیه برای تهیه این غذای خوشمزه را در منزل ندارید، از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس خرید شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید