طرز تهیه سمنو خانگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

طرز تهیه سمنوی خانگی

طرز تهیه سمنو کار سختی نیست و شما می‌توانید به‌آسانی آن را تهیه کنید. همه‌ی ما از کودکی و زمان چیدن سفره‌ی هفت‌سین با سمنو آشنا شده‌ایم. اما جالب است بدانید که سمنو قدمتی تاریخی دارد و برای اولین‌بار در کشور‌های آذربایجان و افغانستان پخته شده و بعد‌ها به ایران نیز راه پیدا کرده است.

در این مقاله قرار است به طرز تهیه سمنو به ساده‌ترین شکل ممکن بپردازیم، بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا درست‌کردن سمنو خانگی را یاد بگیرید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

مواد لازم برای تهیه سمنو

مواد لازم برای تهیه سمنو خانگی

در جدول زیر مواد لازم برای تهیه سمنو ذکر شده است. شما با این میزان از مواد اولیه می‌توانید سمنو را برای ۴ نفر تهیه و آماده کنید. البته اگر دوست داشته باشید می‌توانید خودتان مقادیر و اندازه‌ها را کمتر یا بیشتر کنید. باید بدانید که سمنو خواص و فواید زیادی دارد و با مصرف آن می‌توانید برخی از ویتامین‌های موردنیاز بدن خود را تأمین کنید.

مواد اولیه مقدار موردنیاز
گندم یک لیوان
آرد مخصوص سمنو یا آرد گندم ۲ لیوان
آب ۵ لیوان

 

 

مراحل تهیه سمنو خانگی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

مراحل تهیه سمنو خانگی

در ادامه به روش تهیه سمنو به‌صورت مرحله‌به‌مرحله پرداخته‌ایم. شما با استفاده از این آموزش می‌توانید سمنو را به ساده‌ترین شکل تهیه کنید و البته این دستور پخت برای سمنو طعم فوق‌العاده‌ای نیز خواهد داشت. باید اضافه کرد که این امکان نیز وجود دارد تا سمنو را به‌صورت آماده از بیرون تهیه کنید؛ اما طرز تهیه سمنو بسیار راحت است و ارزش یکبار امتحان کردن و درست‌کردن در خانه را دارد.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن سمنو خانگی، تمیزکردن گندم سمنو و شستن آن است؛ بنابراین در ابتدای کار شما باید گندم را به‌خوبی تمیز کنید و مراقب باشید که سنگ‌ریزه نداشته باشد. سپس باید گندم‌ها را بادقت بشویید.
  • مرحله‌ی دوم: برای شستن گندم باید از آب سرد استفاده کنید و تمام گندم‌ها را در یک ظرف بزرگ ریخته و آب را روی آن بریزید و اجازه دهید تا حداقل به مدت ۲۰ دقیقه گندم‌ها خیس بخورند و اگر گل و لایی دارند، خارج شود. بهتر است تا دانه‌های شکسته‌ی گندم را جدا کنید و از دانه‌هایی استفاده کنید که سالم است.
  • مرحله‌ی سوم: حالا گندم‌ها را آبکش کنید و در یک ظرف دیگر بریزید. دقت کنید که ابعاد ظرف مناسب باشد، چرا که باید روی گندم‌ها آب بریزید و اجازه دهید تا مدتی بماند و جوانه بزند و در اصطلاح سبز شود. میزان آب روی گندم‌ها باید در حد ۲ بند انگشت باشد و باید به مدت ۲ روز در محیطی کاملا خشک و کم‌نور قرار گیرد.
  • مرحله‌ی چهارم: بهتر است تا در طول مدت این ۲ روز تا جایی که برایتان امکان دارد آب گندم‌ها را عوض کنید. بعد از گذشت ۲ روز متوجه ایجاد جوانه‌های سفید روی گندم می‌شوید.
  • مرحله‌ی پنجم: حالا نوبت به این می‌رسد که گندم‌های جوانه‌زده را به مدت ۲۴ ساعت در یک‌پارچه تنظیف مرطوب و کاملا تمیز قرار دهید. همچنین باید پارچه را در یک آبکش قرار داده تا دانه‌های گندم این فضا را داشته باشند تا کمی ریشه بزنند.
  • مرحله‌ی ششم: برای این که مرحله‌ی رشته زدن گندم‌ها به‌خوبی انجام شود باید در طول مدت ۲۴ ساعتی که گندم‌ها در پارچه تنظیف است، پارچه را نمناک نگه دارید؛ اما خیس نباشند.
  • مرحله‌ی هفتم: در این مرحله و بعد از گذشت ۲۴ ساعت، باید گندم‌ها را از کیسه خارج کنید و درون یک آبکش بریزید. به این نکته باید دقت کنید که وقتی گندم‎‌ها را درون آبکش می‌ریزید نباید روی‌هم تلنبار و انباشته شود و بهتر است تا سطح و ارتفاع آن‌ها کم باشد.
  • مرحله‌ی هشتم: بعدازاین باید گندم‌ها را بشویید؛ اما فشار آب باید روی ملایم باشد، چرا که فشار آب زیاد ممکن است به جوانه‌ها آسیب بزند.
  • مرحله‌ی نهم: حالا اجازه دهید تا گندم‌ها در همان آبکش بماند و اما حتما روی آن‌ها را با استفاده از یک‌پارچه تنظیف مرطوب، بپوشانید. به این نکته دقت داشته باشید که پارچه باید همیشه مرطوب باشد. در نهایت اجازه دهید تا گندم‌های جوانه‌زده به مدت ۲ تا ۳ روز درون آبکش بمانند.
  • مرحله‌ی دهم: نگهداری جوانه‌ها در این چند روز به مراقبت نیاز دارد. به طور مثال شما باید در این مدت روی پارچه آب بریزید تا بوی نامطبوعی نگیرد و به طور دائم نیز آن را چک کنید.

 

مراحل پخت سمنو

 

  • مرحله‌ی یازدهم: زمانی جوانه‌ها آماده است که قد بکشد؛ اما از پارچه‌ی تنظیف بیرون نزده باشد. اگر گندم‌ها خیلی سبز و بلند شوند و طوری رشد کنند که از پارچه تنظیف بیرون بزنند سمنوی شما تلخ خواهد شد و شیرینی آن کم می‌شود.
  • مرحله‌ی دوازدهم: حالا باید جوانه‌های سبز شده را زیر شیر آب سرد بگیرید و به‌خوبی بشویید. بعد از شستن نیاز است تا جوانه‌ها را بخش‌بخش کنید. جوانه‌های خرد شده را با مقدار کمی آب گرم در مخلوط‌کن بریزید و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه به‌خوبی میکس کنید.
  • مرحله‌ی سیزدهم: در نهایت گندم‌هایی را که میکس کرده‌اید در یک صافی پارچه‌ای یا پارچه‌ی تمیز که یک سمت آن بسته است، بریزید و به‌خوبی آن را فشار دهید تا شیره‌ی آن به طور کامل خارج شود.
  • مرحله‌ی چهاردهم: شیره گندم را به‌صورت تدریجی روی آرد مخصوص سمنو بریزید. البته اگر این مدل آرد را پیدا نکردید از آرد گندم نیز می‌توانید استفاده کنید. به‌تدریج آرد را هم بزنید تا گلوله نشود و اگر این اتفاق رخ داد، حتما آرد را الک کنید.
  • مرحله‌ی پانزدهم: در نهایت به موادی که تهیه کردید، در حدود ۵ لیوان آب اضافه کنید و آن را به ظرف مسی یا روحی انتقال دهید و روی حرارت متوسط بگذارید و به‌صورت مداوم هم بزنید.
  • مرحله‌ی شانزدهم: زمانی که احساس کردید که مخلوط درون ظرف به حالت جوش رسیده است باید حرارت را کم کنید و مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد. غلظت سمنو باید در حد فرنی شود. بعدازاین که به این مرحله رسید زیر آن را کم کنید و درب آن را با دم‌کنی بپوشانید. این کار برای خوش‌رنگ‌تر شدن سمنو انجام می‌شود.
  • مرحله‌ی هفدهم: در نهایت بگذارید تا سمنو به مدت یک ساعت شروع به پخت کند و در این مدت نیز چندین مرتبه به آن سر بزنید و مواد درون قابلمه را هم بزنید. در دقایق انتهایی پخت می‌توانید چند دانه بادام یا گردو را با پوست داخل سمنو بریزید تا طعم آن را جذاب‌تر کند. سمنوی شما به همین سادگی آماده شد و می‌توانید آن را نوش جان کنید.

 

نکات طلایی در طرز تهیه سمنو

نکات مهم در تهیه سمنو خانگی

در تهیه سمنو نکاتی و ترفند‌هایی وجود دارد که با به‌کارگیری آن‌ها می‌توانید سمنوی خوش‌طعم‌تری را تهیه کنید که در ادامه به برخی از این موارد اشاره کرده‌ایم.

 

  1. همان‌طور که متوجه شدید در دستور تهیه سمنوی خانگینیازی به استفاده از شکر نیست. چرا که در واقع زمانی که گندم‌ها جوانه می‌زنند، شیرین می‌شوند و طعم شیرینی در سمنو ایجاد می‌شود. این در حالی است که در سمنویی که از بیرون تهیه می‌کنید از شکر استفاده می‌شود. چرا که به‌صورت طبیعی از جوانه‌ی گندم سبز شده استفاده نمی‌کنند و طعم شیرینی در سمنو ایجاد نمی‌شود.
  2. اگر دوست دارید تا رنگ سمنوی شما جذاب‌تر و خوش‌رنگ‌تر باشد می‌توانید در ساعات آخر پخت، در حدود ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا سمنو همراه با روغن بپزد.
  3. برخی از افراد به سمنوی در حال پخت یخ اضافه می‌کنند و برای خیلی از افراد سؤال است که علت انجام این کار چیست که در پاسخ باید گفت موجب ایجاد رنگ بهتری در سمنو می‌شود.
  4. از آن جایی که تهیه و پخت سمنو به زمان زیادی نیاز دارد باید صبور باشید. چرا که در ساده‌ترین حالت انجام این کار نهایتا ۳ تا ۴ ساعت ممکن است به طول بینجامد.
  5. اگر دقت کنید به‌سادگی متوجه خواهید شد که سمنو حالت کش‌داری دارد که به دلیل وجود جوانه گندم است. البته جوانه‌ی گندم خواص و فوایدی زیادی دارد و سرشار از ویتامین‌ها برای سلامتی بدن است.

 

با پخت یک سمنو خانگی، اهل خانه را غافلگیر کن!

همان‌طور که با خواندن این مقاله متوجه شدید، طرز تهیه و آماده‌سازی سمنو بسیار ساده است و می‌توانید در خانه این کار را انجام دهید. البته گاهی اوقات ممکن است که مواد اولیه و لازم برای تهیه آن را نداشته باشید که در این مواقع می‌توانید از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید و هرآنچه که نیاز دارید را در سریع‌ترین زمان ممکن سفارش دهید و تحویل بگیرد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *