با انواع اتاق هتل و تفاوت‌هایشان آشنا شوید

انواع اتاق هتل

سفر، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است. هتل نیز یکی از اصلی‌ترین ابزار‌هایی بوده که زمینه دسترسی انسان به چنین لذتی را فراهم می‌کند. با این‌حال، تجربه حضور در هر هتل با دیگری متفاوت است. گستردگی انواع اتاق هتل از اصلی‌ترین دلایل این موضوع است. در واقع، بسته به اینکه هتل در چه سطحی از کیفیت قرار دارد، اتاق‌های آن نیز می‌توانند متفاوت باشند.

هدف از این مقاله، آشنایی با انواع اتاق‌ها در هتل‌هاست. در این راستا ابتدا انواع اتاق‌هایی که ممکن است در هتل‌های چهار یا پنج ستاره با آن‌ها مواجه شوید را بررسی کرده و سپس به معرفی انواع دیگر اتاق هتل می‌پردازیم. درصورتی‌که قصد سفر و اقامت در هتل را دارید، مطالعه این مقاله قطعا کیفیت تجربه شما را بهبود می‌بخشد.

رزرو اینترنتی هتل با اسنپ

انواع اتاق هتل‌های چهار و پنج ستاره

پیش از اینکه به معرفی انواع اتاق‌ها بپردازیم، باید بگوییم که اساسا هتل‌های درجه‌یک و با کیفیت، تنوع بیشتری از نظر نوع اتاق را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. هرکدام از این اتاق‌ها مساحت، تعداد تخت، امکانات، ویژگی‌ها و متعاقبا قیمت خاص خود را دارند.

البته برخی از انواع هتل‌های لوکس که سایز کوچک‌تری دارند ممکن است با هدف قرار دادن افراد خاص به‌عنوان مشتری خود تنها دو یا حداکثر سه نوع از انواع اتاق را پیشنهاد دهند. در ادامه به معرفی انواع اتاق هتل‌های لوکس و باکیفیت می‌پردازیم.

اتاق سینگل یا تک‌نفره

اتاق سینگل روم

یکی از رایج‌ترین انواع اتاق هتل، اتاق یک‌نفره یا single room بوده، که تنها یک تخت دارد؛ اما لزوما به این معنی نیست که اندازه اتاق کوچک است.

یک اتاق Single Room می‌تواند امکانات بسیار زیاد و در نتیجه، مساحت نسبتا بزرگی داشته باشد. چنین اتاق‌هایی معمولا در هتل‌های لوکس پنج ستاره دیده می‌شوند. یک اتاق یک‌نفره معمولا توسط افرادی که به مقاصد کاری و تجاری سفر می‌کنند، استفاده می‌شود که معمولا سفرشان نیز کوتاه است.

همچنین، برخی اتاق‌های سینگل، شامل یک تخت دونفره هستند. این اتاق از اتاق سینگل یک‌نفره بزرگ‌تر بوده و برای دو نفر، طراحی شده است.

اتاق‌های دونفره تویین و دبل

اتاق دبل روم هتل

اتاق‌های double و twin، هر دو شامل دو تخت هستند با این تفاوت که اتاق تواین دارای دو تخت یک‌نفره مجزا و اتاق دبل دارای دو تخت دونفره است. به‌این‌ترتیب، اتاق توئین برای دو نفر و اتاق دبل برای چهار نفر طراحی شده است.

این اتاق‌ها برای خانواده‌ها یا افرادی که با دوستان خود مسافرت می‌کنند، بهترین گزینه به شمار ‌می‌روند. امکانات آن‌ها در برخی هتل‌های پنج ستاره می‌تواند تا حد یک اتاق مستر عالی، افزایش یابد.

اتاق استودیو

آشنایی با انواع اتاق‌های هتل-استودیو

یک اتاق استودیو (Studio Room) بزرگ‌تر از اتاق توئین و کوچک‌تر از اتاق دبل است. به همین نسبت معمولا قیمت آن نیز بین این دو اتاق تعیین می‌شود. این اتاق معمولا یک تخت یک یا دونفره دارد که در اوقات غیر از خواب می‌توان آن‌ها را به کاناپه تبدیل کرد.

در برخی هتل‌های لوکس‌تر، یک آشپزخانه کوچک، یخچال و امکانات دیگر نیز برای اتاق‌های استودیو در نظر گرفته می‌شوند. این اتاق برای افرادی که به دنبال قیمت‌های ارزان و اقامت طولانی‌تر هستند، گزینه مناسبی است.

اتاق دولوکس

اتاق دولوکس هتل

در ادامه آشنایی با انواع اتاق‌های هتل به یکی از لوکس‌ترین اتاق‌ها می‌رسیم.

نام این اتاق نیز به زبان فرانسه به معنی لوکس (Deluxe) است. معمولا تمامی هتل‌های پنج ستاره این اتاق را در میان دیگر اتاق‌های خود نیز دارند. وجه تمایز اتاق دلوکس، نسبت به اتاق‌های دیگر، امکانات رفاهی بیشتر آن‌هاست. یک اتاق دلوکس دارای حداقل دو تخت دونفره بوده و بنابراین برای افرادی که به‌صورت گروهی مسافرت می‌کنند و از هتل خود انتظار امکانات بیشتر از متوسط را دارند، مناسب است.

از جمله امکانات چنین اتاقی می‌توان به فضای نشیمن با میز و صندلی، چای‌ساز، قهوه‌ساز و مینی‌بار در کشور‌های خارجی اشاره کرد. اتاق دلوکس از اتاق‌های دبل بزرگ‌تر بوده و بیشتر شبیه به یک اتاق‌خواب مستر برای چهار نفر است.

سوئیت

معرفی انواع اتاق هتل-سوئیت

یکی از انواع اتاق هتل، سوئیت است. این اتاق برای افرادی مناسب بوده که با تعداد بیشتر از چهار نفر سفر می‌کنند و تمایلی به اقامت جدا از یکدیگر ندارند. یک سوئیت، خود از چندین اتاق متصل ‌به‌هم تشکیل می‌شود که نقطه مرکزی آن‌ها یک اتاق نشیمن است. به‌این‌ترتیب، افراد می‌توانند بدون اینکه وارد فضای خصوصی یکدیگر شوند یا مجبور باشند، دائم بین اتاق‌ها رفت‌وآمد کنند در یک فضا اقامت داشته باشند.

از امکانات این اتاق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آشپزخانه
  • میز ناهارخوری
  • مبل تختخواب‌شو
  • تلویزیون
  • حمام اختصاصی برای هر یک از اتاق‌های سوئیت

از آنجا که هتل‌های پنج ستاره معمولا در مناطق خوب شهر‌ها واقع شده‌اند، احتمال اینکه یک سوئیت از یکی از وجوهش، یک چشم‌انداز یا ویوی عالی داشته باشد زیاد است.

این سوئیت‌ها معمولا بالکن یا تراس نیز دارند. همچنین به سوئیت‌های دوطبقه که با یک راه‌پله به یکدیگر متصل شده باشند، سوئیت دوبلکس (Duplex) گفته می‌شود. این سوئیت‌ها نیز از گران‌ترین انواع اتاق هتل هستند که تنها در هتل‌های بسیار مجلل یافت می‌شوند.

سوئیت ریاستی

سوئیت ریاستی در هتل‌های پنج ستاره

در ادامه آشنایی با انواع اتاق‌های هتل، لوکس‌ترین اتاق، یعنی سوئیت ریاستی یا Presidential Suite را معرفی می‌کنیم. این اتاق از بیشترین امکانات یک هتل پنج ستاره برخوردار است و گران‌ترین اتاق نیز به‌حساب می‌آید. اساس این سوئیت، همان سوئیت معمولی است که امکانات، فضا، دکوراسیون زیباتر و خدمات بیشتری دارد.

این امکانات و خدمات ممکن است ضروری نباشند؛ اما حتما تجربه بهتری از اقامت در هتل و سفر را موجب می‌شوند. از امکانات معمول یک سوئیت ریاستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میز کار بزرگ
  • حمام اختصاصی و لوکس
  • شومینه یا وسایل گرمایشی پیشرفته
  • آشپزخانه مجهز
  • اتاق ورزش
  • استخر خصوصی
  • پیشخدمت‌های اختصاصی ۷/۲۴

این نوع از انواع اتاق هتل، اغلب توسط افراد ثروتمند یا مشهور استفاده می‌شود به همین دلیل، امنیت آن‌ها نیز به شکل اختصاصی‌تری تأمین می‌شود. درصورتی‌که این اتاق در طبقه آخر هتل واقع شده باشد به آن اتاق پنت‌هاوس نیز گفته می‌شود.

معرفی دیگر انواع اتاق هتل

در ادامه آشنایی با انواع اتاق‌های هتل به معرفی اتاق‌هایی که ممکن است در هتل‌های معمولی‌تر دنیا یا حتی هاستل‌ها با آن‌ها برخورد داشته باشید، می‌پردازیم. این اتاق‌ها اغلب قیمت نسبتا پایین‌تری نسبت به اتاق‌های هتل‌های لوکس دارند. البته، انواع اتاق هتل که در قسمت قبل بررسی کردیم، معمولا در تمامی هتل‌ها یافت می‌شوند؛ اما خدمات و کیفیت متفاوتی دارند.

اتاق سه‌نفره (Triple): این اتاق دارای سه تخت جداگانه یک‌نفره است که اغلب توسط گروه‌های دوستی، رزرو می‌شود. برخی اتاق‌های سه‌نفره نیز شامل یک تخت دونفره و یک تخت یک‌نفره هستند.

اتاق سه‌نفره در هتل

اتاق چهارنفره (Quad): ظرفیت این اتاق مانند اتاق دبل است با این تفاوت که چهار تخت یک‌نفره مجزا دارد.

اتاق توئین هالیوودی (Hollywood Twin): این اتاق را با این عنوان ممکن است در کشور‌های اروپایی یا آمریکا ببینید. با این‌حال از نظر نوع و تعداد تخت‌ها بسیاری از هتل‌های ایرانی نیز آن را پیشنهاد می‌دهند. این اتاق دو تخت یک‌نفره و یک تخت دونفره داشته و معمولا به‌اندازه اتاق چهارنفره است.

اتاق کینگ (King): این اتاق اساسا یک‌نفره است؛ اما اندازه تخت آن بزرگ‌تر از تخت‌های یک‌نفره و تقریبا ۱٫۸ متر در ۱٫۸ متر است.

اتاق کویین (Queen): این اتاق نیز یک‌نفره است؛ اما تختی بزرگ‌تر از تخت‌های یک‌نفره معمولی دارد. ابعاد این تخت تقریبا ۱٫۵ متر در ۱٫۵ متر است.

اتاق مجاور (Adjacent): این اتاق، بسیار نزدیک به اتاق دیگر است؛ اما دیوار مشترکی با آن ندارد.

اتاق پارلور (Parlour): این اتاق، تخت خواب ندارد و تنها از آن به‌عنوان نشیمن استفاده می‌شود. از اتاق پارلور، افرادی که در طول روز قصد اقامت موقت در یک هتل را دارند استفاده کرده و می‌تواند اندازه‌های متفاوتی داشته باشد.

اتاق کابانا (Cabana): این اتاق، دور از ساختمان هتل اصلی و معمولا در کنار استخر یا ساحل دریا واقع می‌شود. اتاق کابانا می‌تواند با یا بدون تخت باشد؛ اما به‌طورکلی از آن به‌عنوان رختکن اختصاصی استفاده می‌شود.

اتاق لانای (Lanai): این اتاق دارای ایوان یا پاسیو مسقف است و معمولا به‌عنوان اتاق نشیمن یا کار به‌صورت ساعتی استفاده می‌شود.

سخن آخر

آشنایی با انواع اتاق‌های هتل، پیش از بررسی وب‌سایت هتل‌ها می‌تواند تا مقدار زیادی در وقت شما صرفه‌جویی کرده و نیز انتخاب مطمئن‌تری را برای شما رقم بزند. همان‌طور که در این مقاله گفتیم، اتاق‌های سینگل، تواین و دبل، استودیو، دلوکس، سوئیت و سوئیت ریاستی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین اتاق‌هایی هستند که هتل‌های چهار و پنج ستاره دارند.

از مهم‌ترین تفاوت‌های انواع اتاق هتل، اندازه، تعداد و نوع تخت‌ها، امکانات، خدمات و چشم‌انداز آن‌ها هستند. علاوه بر اتاق‌های اصلی، انواع دیگری از اتاق مانند سه‌نفره، چهارنفره، کینگ و کویین نیز از مهم‌ترین اتاق‌هایی هستند که هتل‌های معمولی‌تر و یا هاستل‌ها آن‌ها را ارائه می‌دهند. برای اقامت در بهترین هتل‌ها می‌توانید از سرویس رزرو هتل اسنپ استفاده کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *