رشته پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که روشهای پخت متفاوتی دارد. معمولا این غذا را با استفاده از مواد اولیه متنوعی درست میکنند؛ اما تمام مدلهای پخت این غذا بسیار جذاب و خوشمزه است و میتوانید آن را بهعنوان یک وعدهی هیجانانگیز امتحان کنید. در این مقاله قرار است به طرز تهیه رشته پلو به روشهای متفاوت بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا مدلهای مختلف درستکردن این غذا را یاد بگیرد و در خانه نوش جان کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای تهیه رشته پلو
رشته پلو در دستهی غذاهایی قرار میگیرد که با یک هزینه معقول میتوانید آن را تهیه و درست کنید. حالا که آمادهی درستکردن این غذای خوشمزه هستید به سراغ مواد اولیه و لازم برای تهیه آن میرویم. فقط باید در نظر داشته باشید که این میزان از مواد اولیه برای درستکردن رشته پلو برای ۴ نفر است. البته خودتان میتوانید برحسب نفرات مقادیر و اندازهها را تغییر دهید.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
برنج | ۴ پیمانه |
مرغ | ۴۰۰ گرم |
کشمش | ۲ پیمانه |
رشتهپلویی | ۲۰۰ گرم |
مغز گردو | به میزان کافی |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
طرز تهیه رشته پلو با مرغ بهصورت مرحلهبهمرحله
یکی از روشهایی که در تهیه رشته پلو مورداستفاده قرار میگیرد، پخت این غذا با مرغ است. البته بسته به ذائقه میتوانید آن را با گوشت چرخکرده نیز درست کنید که آموزش آن را نیز خواهیم داد. با استفاده از این روش تهیه، شما میتوانید رشته پلو را به سادهترین و البته خوشمزهترین شکل آماده کرده و نوش جان کنید.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای تهیه رشته پلو این است که برنج را خیس کنید. بهمنظور انجام این کار باید میزان لازم از برنج را در یک قابلمه بریزید و روی آن را پرازآب کنید. سپس یک قاشق غذاخوری نمک به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خیس بخورد.
- مرحلهی دوم: بعد از گذشت مدتزمان لازم از خیس خوردن برنج، باید آب آن را عوض کنید و چندین بار بشویید تا خیالتان راحت باشد که کاملا تمیز است.
- مرحلهی سوم: مجددا قابلمه را تا نیمه پرازآب کنید و برنج شسته شده را به آن اضافه کنید. به میزان کافی نمک و روغن بریزید و اجازه دهید تا برنج روی حرارت زیاد شروع به پخت کند.
- مرحلهی چهارم: بعد از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بسته به نوع برنج شما، احتمالا برنج مغز پخت میشود. تقریبا ۳ دقیقه قبل از این که بخواهید زیر برنج را خاموش کنید، رشتههای پلویی را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا همراه با برنج بپزد و نرم شود.
- مرحلهی پنجم: بعدازاین که برنج و رشته هر دو کاملا نرم و مغز پخت شدند، زیر قابلمه را خاموش کنید و برنج را به همراه رشته با آب سرد، بلافاصله آبکشی کنید.
- مرحلهی ششم: بعدازاین که آب اضافهی برنج و رشته گرفته شد، یک قابلمهی مناسب را انتخاب کنید. در ته قابلمه مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود. اگر دوست داشتید در این مرحله از نان لواش برای درستکردن تهدیگ استفاده کنید و آن را در کف قابلمه قرار دهید. همچنین میتوانید از ورقههای نازک سیبزمینی نیز برای انجام این کار استفاده کنید.
- مرحلهی هفتم: در ادامه برنج و رشته را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم شروع به پخت کند. البته برای این که حرارت بهتر و به طور یکنواخت پخش شود، بهتر است تا از یک شعله پخش استفاده کنید. درب قابلمه را ببندید و به سراغ سایر مراحل پخت بروید. (رشته پلو باید در حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا پخته شود.)
- مرحلهی هشتم: حالا نوبت به درستکردن مواد رشته پلو است. برای انجام این کار لازم است تا در ابتدا پیاز را بهخوبی شسته و پوست بگیرید. در ادامه با استفاده از یک چاقوی تیز و تخته، پیاز را بهصورت خلالهای درشت خرد کنید.
- مرحلهی نهم: همین کار را باید با سیرها نیز انجام دهید، یعنی آنها را بشویید و سپس خرد کنید. البته بهتر است تا سیرها را بهجای خردکردن با استفاده از یک رنده دندانه ریز بهخوبی رنده کنید.
- مرحلهی دهم: یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و در آن به مقدار کافی روغن بریزید، بعدازاین که روغن بهخوبی داغ شد، سیر و پیاز را به آن اضافه کنید و بگذارید تا روی حرارت ملایم سرخ و طلایی شود.
- مرحلهی یازدهم: بعدازاین که در حدود چند دقیقه آنها را تفت دادید مقداری زردچوبه، نمک، فلفل نیز به پیازها اضافه کنید و مجددا تفت دهید تا جایی که عطر ادویهها آزاد شود و طعم آن به خورد سیر و پیاز برود.
- مرحلهی دوازدهم: حالا نوبت به اضافهکردن مرغ میرسد. برای استفاده از مرغ در این غذا بهتر است تا از سینه مرغ استفاده کنید. چرا که بافت نرمتر و جذابتری دارد.
- مرحلهی سیزدهم: مرغ را به قابلمه اضافه کنید و بهخوبی با سیر و پیاز مخلوط کنید و اجازه دهید تا سرخ شود. انجام این کار را تا جایی ادامه دهید که هر دو طرف مرغ کاملا سرخ شده و رنگ آن طلایی شود.
- مرحلهی چهاردهم: بعدازاین که مرغ سرخ شد، به میزان کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید. مقدار آب در حدی باشد که روی سطح مرغ را کاملا بپوشاند. سپس حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید و بگذارید تا مرغ بهخوبی بپزد.
- مرحلهی پانزدهم: در تمام این مراحل باید حواستان به قابلمه باشد و زمانی که متوجه شدید آب در حال جوشیدن است، زیر آن را کم کنید و بگذارید تا مرغ به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
- مرحلهی شانزدهم: بعد از گذشت مدتزمان لازم، مرغ را تست کنید و اگر پخته بود زیر آن را خاموش کنید. سینه مرغ را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
- مرحلهی هفدهم: بعدازاین که مرغ را با استفاده از یک چنگال، به حالت ریشریش در بیاورید. تا جایی که برایتان ممکن است سعی کنید قطعاتی که ریشریش میکنید هم اندازه باشد تا ظاهر مرغ شما جذابتر و مجلسیتر باشد.
- مرحلهی هجدهم: نوبت به گردوها میرسد. با استفاده از یک چاقو مغز گردوها را به ۴ قسمت مساوی تقسیم میکنید.
- مرحلهی نوزدهم: حالا یک تابهی مناسب را انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و به میزان کافی روغن درون آن بریزید. بعد از اضافهکردن روغن و داغ شدن آن به میزان کافی، مرغ ریشریش شده را به تابه اضافه کنید.
- مرحلهی بیستم: مرغ را تفت دهید تا بهخوبی سرخ شود و بعدازاین که کمی برشته شد، زعفران دمکرده را به مرغها اضافه کرده و بهخوبی مخلوط کنید. در ادامه نیز باید گردو را به تابه اضافه کنید و مجددا با مرغ تفت دهید.
- مرحلهی بیست و یکم: تفت دادن گردوها را باید تا جایی ادامه دهید که خامی آنها گرفته شود. در نهایت کشمش را درون تابه بریزید و آن را نیز کمی با سایر مواد تفت دهید. حالا مواد رشتهپلوی شما آماده است و میتوانید آن را خاموش کنید.
- مرحلهی بیست و دوم: به سراغ قابلمهی برنج و رشته بروید و مواد درون قابلمه را هم بزنید تا رشته و برنج کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. حالا ظرف موردنظر خود را انتخاب کنید و برنج را درون آن بریزید. در ادامه روی برنج از مواد بریزید و به سلیقهی خود تزیین کنید. رشته پلو با مرغ شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
طرز تهیه رشته پلو با گوشت چرخکرده
درستکردن رشته پلو با گوشت چرخکرده نیز بسیار ساده و راحت است. مراحل درستکردن برنج کاملا یکسان است و تنها مرحلهی آمادهسازی مواد تفاوت دارد. برای آمادهکردن مواد باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
مرحلهی اول: در ابتدای کار یک پیاز را با رندهی دندانه ریز بهخوبی رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و بهخوبی با کمک دست ورز دهید.
مرحلهی دوم: بعدازاین که گوشت را در حدود چند دقیقه ورز دادید به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و مجددا مواد را مخلوط کنید و ورز دهید تا کاملا یکسان شود.
مرحلهی سوم: سپس مقداری از گوشت را بردارید و به اندازهی یک گردوی کوچک به شکل دایرهای و قلقلی در بیاورید.
مرحلهی چهارم: یک در تابه به میزان کافی روغن بریزید و گوشتهای قلقلی را به آن اضافه کنید و بگذارید تا سرخ شوند و کاملا مغز پخت شوند. بعدازاین که تمام آنها سرخ و مغز پخت شدند از تابه خارج کنید.
مرحلهی پنجم: در ادامه گردوی خرد شده و کشمش را به تابه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا از حالت خامی خارج شود. سپس آنها با گوشت قلقلی مخلوط کنید. مواد رشته پلو شما به همین سادگی آماده شد. نوش جان …
سفارش آنلاین هر چیزی که نیاز داری از سوپرمارکت اسنپ
همانطور که متوجه شدید طرز تهیه رشته پلو بسیار ساده است و میتوانید بهسادگی آن را در خانه تهیه کنید. برای فراهمکردن مواد اولیه برای این غذا، هرآنچه که نیاز دارید را بهصورت آنلاین از سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش دهید و دردسر خرید حضوری را نداشته باشید و بهسادگی هرآنچه که نیاز دارید را فراهم کنید و غذای موردنظر خود را درست کنید.
همچنین اگر به دنبال راهکاری ساده برای تهیه غذای شرکتی هستید، سرویس غذای سازمانی اسنپ انتخابی هوشمندانه است. با این سرویس میتوانید غذای کارکنان خود را بهراحتی و با قیمتی مناسب تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید