طرز تهیه راحت‌الحلقوم، شیرینی خوشمزه و اصیل ایرانی

طرز تهیه راحت‌الحلقوم

راحت‌الحلقوم یکی از خوشمزه‌ترین انواع شیرینی است که در ایران اصالتی قدیمی دارد و هم اکنون در بین افراد بسیار محبوب و پرطرف‌دار است. این شیرینی خوشمزه را می‌توان به روش‌های متفاوتی تهیه کرد که هرکدام از این روش‌ها به شیرینی شما طعم و جذابیت خاصی می‌دهند.

در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه راحت‌الحلقوم به ساده‌ترین روش‌های ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید، درست‌کردن راحت‌الحلقوم را یاد بگیرید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم برای درست‌کردن راحت‌الحلقوم

مواد اولیه برای تهیه راحت‌الحلقوم

حالا که آماده‌ی درست‌کردن راحت‌الحلقوم هستید، به سراغ مواد اولیه برای تهیه آن می‌رویم. در نظر داشته باشید که شما با این میزان از مواد اولیه می‌توانید راحت‌الحلقوم را حداقل برای ۴ تا ۵ نفر درست کرده و از طعم و مزه‌ی آن لذت ببرید.

مواد اولیه

مقدار موردنیاز
پودر ژله

یک بسته

پودر ژلاتین

یک قاشق غذاخوری
نشاسته گل

۲/۱ لیوان

شکر

یک لیوان
گلاب

۳ قاشق غذاخوری

پودر نشاسته ذرت

به میزان کافی

روغن مایع

۳/۱ لیوان
آب

۵/۱ لیوان

طرز تهیه راحت‌الحلقوم به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

طرز تهیه راحت‌الحلقوم

همان‌طور که گفتیم درست‌کردن راحت‌الحلقوم به روش‌های متفاوتی امکان‌پذیر است. در این مقاله ما سعی کردیم تا ساده‌ترین روش‌ها را به شما آموزش دهیم و مطمئن باشید که خروجی شیرینی شما اگر به این روش صورت گیرد، بسیار فوق‌العاده خواهد بود.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای این که بتوانید یک راحت‌الحلقوم خوشمزه درست کنید، این است که یک ظرف مناسب را انتخاب کرده و پودر ژله را درون آن بریزید. شما می‌توانید وابسته به سلیقه‌ی خود هر طعم ژله‌ای را انتخاب کنید.
  • مرحله‌ی دوم: حالا باید به ژله به میزان کافی آب اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا کاملا درون آب حل شود. سپس پودر ژلاتین را به همراه نشاسته گل، گلاب و شکر به ظرف اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  • مرحله‌ی سوم: در ادامه، تمام مواد را به یک قابلمه منتقل کرده و به میزان کافی روغن نیز به آن‌ها اضافه کرده و به کمک یک همزن دستی یا برقی شروع به‌هم‌زدن مواد کنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شده و بافت آن یکدست شود.
  • مرحله‌ی چهارم: زمانی که تمام مواد به طور کامل با یکدیگر مخلوط شدند، باید قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به‌صورت مداوم شروع به‌هم‌زدن آن کنید تا به یک غلظت مناسب برسد. هم زدن مداوم و پیوسته را باید در حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ادامه دهید، اگر غیر از این را انجام دهید، ممکن است که مایه راحت‌الحلقوم گلوله گلوله و بی‌کیفیت شود.
  • مرحله‌ی پنجم: در نظر داشته باشید که غلظت مطلوب زمانی رخ می‌دهد که مواد به یک حالت کش‌دار برسد. البته در زمان هم‌زدن باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که مواد شما بیش از اندازه غلیظ نشود.
  • مرحله‌ی ششم: در نهایت که مایه راحت‌الحلقوم آماده شد باید بعدازاین که کمی خنک شد، آن را درون یک ظرف پیرکس به شکل مستطیل بریزید. البته قبل از اضافه‌کردن مواد باید کف ظرف را با مقدار خیلی کمی روغن مایع چرب کنید و یک‌لایه پلاستیک فریزر یا سلفون را روی آن پهن کنید و سپس مجددا روی آن را با روغن چرب کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: در ادامه مایه راحت‌الحلقوم را درون ظرف بریزید و با کمک یک لیسک مرطوب کاملا سطح آن را صاف و یکدست کنید. در نهایت ظرف را درون یخچال قرار دهید و بگذارید تا به مدت ۵ تا ۶ ساعت استراحت کند و خود را بگیرید.
  • مرحله‌ی هشتم: بعد از گذشت مدت‌زمان لازم می‌توانید ظرف را از یخچال خارج و با کمک یک چاقوی مرطوب، راحت‌الحلقوم را به چند قسمت تقسیم کرده و مجددا هرکدام از آن قسمت‌ها را به بخش‌های کوچک مکعبی تقسیم کنید.
  • مرحله‌ی نهم: در ادامه باید روی آن‌ها مقداری پودر نشاسته ذرت بپاشید، البته بسته به نوع سلیقه‌ی خودتان می‌توانید راحت‌الحلقوم را درون آرد معمولی یا پودر نارگیل بغلتانید تا هم چسبندگی‌ها از بین برود و هم این که طعم بهتری داشته باشند.
  • مرحله‌ی دهم: راحت‌الحلقوم شما آماده است و تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن‌ها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و با چای نوش جان کرده و لذت ببرید.

طرز تهیه راحت‌الحلقوم رنگی

طرز تهیه راحت‌الحلقوم رنگی

ممکن است که شما راحت‌الحلقوم‌های رنگی را در رنگ‌های مختلف دیده باشید و به نظرتان جالب و جذاب به نظر برسد. باید گفت که درست‌کردن راحت‌الحلقوم به این روش‌ها نیز کار سختی نیست و به‌سادگی می‌توانید این کار را انجام دهید. تنها چیزی که نیاز دارید، رنگ خوراکی دلخواه شما است.

برای انجام این کار کافی است تا طبق روش زیر عمل کنید:

برای درست‌کردن راحت‌الحلقوم رنگی تمام مراحل کار شما مانند روشی است که در بالا توضیح دادیم و تنها کاری که باید انجام دهید این است که در مرحله‌ی مخلوط‌کردن تمام مواد، رنگ خوراکی را نیز اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا پخش شود، به همین سادگی!

طرز تهیه راحت‌الحلقوم با گردو

اگر دوست دارید تا طعم جدید و جالبی را در راحت‌الحلقوم ایجاد کنید، می‌توانید از انواع مغزیجات و آجیل در تهیه آن کمک بگیرید و طعم آن را جذاب‌تر کنید. معمولا از گردو و بادام در تهیه این شیرینی استفاده می‌شود و روش تهیه نیز به سبک زیر است:

مرحله‌ی اول: باید گردو با بادام را از قبل پوست بگیرید و به قطعاتی با اندازه‌ی مناسب خرد کنید.

مرحله‌ی دوم: در مرحله‌ای که مواد در حال رسیدن به غلظت دلخواه هستند، گردو یا بادام را نیز به آن‌ها اضافه کنید و همراه با سایر مواد به‌خوبی مخلوط کنید تا در کل مواد پخش شود.

مرحله‌ی سوم: ادامه‌ی مراحل را مانند روش قبل انجام دهید.

طرز تهیه راحت‌الحلقوم زعفرانی

یکی از روش‌های جذاب‌تری که برای درست‌کردن راحت‌الحلقوم می‌توانید به کار گیرید، استفاده از زعفران در تهیه آن است. برای انجام این کار باید مقداری زعفران را از چند ساعت قبل دم‌کرده و بگذارید تا به‌خوبی رنگ بگیرید.

سپس زمانی که مواد به غلظت کافی رسید و یک تا دو دقیقه قبل از اینکه بخواهید زیر آن را خاموش کنید، زعفران را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا رنگ آن به‌خوبی پخش شود و سایر مراحل را نیز تکرار کنید.

دقت داشته باشید که اگر زعفران را زودتر از این زمان اضافه کنید، ممکن است که مواد شما کمی طعم تلخی بگیرد.

فوت و فن‌های درست‌کردن راحت‌الحلقوم

نکات تهیه راحت‌الحلقوم

برای این که بتوانید یک راحت‌الحلقوم خوشمزه درست کنید، نکاتی وجود دارد که باید بدانید و رعایت کنید. با انجام این نکات شما می‌توانید یک شیرینی لذیذ و دوست‌داشتنی را درست کنید که از خوردن آن لذت ببرید.

  • اگر دوست دارید تا راحت‌الحلقوم شما کمی حالت رژیمی داشته باشد و تمام افراد بدون دغدغه بتوانند آن را میل کنند، می‌توانید کره یا روغن را از دستور شیرینی حذف کنید. بدون استفاده از این دو ماده‌ی اولیه، شما در نهایت می‌توانید یک شیرینی خوشمزه داشته باشید.
  • همان‌طور که گفتیم مرحله‌ی هم زدن مواد بسیار مهم است، به‌طوری‌که شما باید این مرحله را جدی بگیرید و به‌درستی آن را انجام دهید تا مواد حالت خمیری و سفتی داشته باشند و شل و آبکی نباشند.
  • گاهی اوقات ممکن است که شما مواد را به میزان کافی و به‌صورت پیوسته نیز هم بزنید؛ اما باز هم به‌اندازه کافی سفت نشود، بروز این مشکل نشان‌دهنده‌ی اضافه‌شدن بیش از اندازه‌ی آب است.
  • اگر مواد شما به غلظت مناسب نرسید، جای نگرانی نیست شما می‌توانید مایع را با کمی حوصله روی سینی پهن کرده و در یخچال قرار دهید. نشاسته به‌کاررفته در مواد اولیه باعث بسته و سفت‌شدن آن خواهد شد.

راحت‌الحلقوم شما آماده است؛ نوش جان

همان‌طور که خواندید و متوجه شدید طرز تهیه راحت‌الحلقوم بسیار ساده است و شما برای انجام این کار با مراحل سختی روبه‌رو نیستید و می‌توانید به‌سادگی این شیرینی را تهیه کنید.

البته گاهی ممکن است که مواد اولیه برای تهیه را در خانه نداشته باشید که با سفارش آنلاین از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ می‌توانید به‌سادگی هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و بدون نگرانی در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *