اصولا تهیه انواع شیرینیها به جهت آنکه همه افراد آن را دوست دارند، بسیار لذتبخش است. حتی مواد اولیه تهیه شیرینیها به سبب عطر خوشایندی که دارند، حس خوبی به انسان میدهند. از بین تمام شیرینیهای خوشمزه و لذیذی که اسمشان را شنیدهاید، امروز تصمیم داریم شیرینی قرابیه تبریزی را معرفی کرده و طرز تهیه قرابیه را به روشی ساده بیان کنیم. لازم به ذکر است که تهیه این شیرینی بسیار راحت بوده و در زمان بسیار کوتاهی نیز صورت میپذیرد؛ بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا پخت یکی از شیرینیهای خوشمزه تبریزی را بیاموزید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه
همانطور که پیشتر اشاره کردیم تهیه این شیرینی ساده بوده و این سادگی به دلیل مواد اولیه محدود و در دسترس آن است. با نگاهی به جدول زیر مشاهده میکنید که مواد اصلی تهیه شیرینی خوشمزه قرابیه فقط بر پایه بادام بوده که با مواد بدیهی چون شکر و تخممرغ مخلوط میشود. خالیازلطف نیست که بدانید با اینکه تهیه قرابیه معمولا با بادام مرسوم است، اما بعضا بر پایه گردو نیز تهیه میشود. درهرصورت، مواد لازم برای تهیه این شیرینی دوستداشتنی که در جدول زیر آمده است، تقریبا یک دیس کامل را پرکرده و در نتیجه میتوان با آن، لذت خوردن قرابیه را برای ۵ تا ۶ نفر مهیا کرد:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
بادام | ۳۰۰ گرم |
شکر | ۳۰۰ گرم |
تخممرغ | ۴ عدد |
وانیل | یک قاشق مرباخوری |
خلال بادام و پسته | به مقدار لازم |
طرز تهیه قرابیه خوشمزه تبریزی
در بخش زیر مراحل ساده تهیه شیرینی مقوی قرابیه آورده شده که پس از مطالعه آن میتوانید بهراحتی این شیرینی مطبوع و دلپذیر را تهیه کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار به سراغ آمادهسازی بادامها میرویم؛ بنابراین آنها را شسته و سپس در ظرفی برای مدتی بخیسانید. پس از طی زمان لازم، بادقت پوست آنها را جدا کرده تا به بافت سفیدرنگ و یکدست آن برسید. حال آنها را بار دیگر شسته و روی دستمال نخی پهن کنید، تا خشک شوند.
- مرحلهی دوم: در ادامه اگر غذاساز یا آسیاب کن در دسترس دارید، بادامها را در آن ریخته تا بهخوبی آسیاب و پودر شوند. اکنون چیزی که باید در دست داشته باشید بادام آسیاب شده با بافتی یکدست و نرم است. البته اگر تهیه بادام آسیاب شده برای شما دشوار است میتوانید از آرد بادام موجود در سوپرمارکتها استفاده کنید.
- مرحلهی سوم: در ادامه، شکر را به ظرف بادام اضافه کرده و مواد را خوب با هم ترکیب کنید. اگر همزن برقی در منزل داشته باشید این کار بهسادگی، در کمترین زمان ممکن برای شما انجام میشود. در غیر این صورت، پس از کمی هم زدن با همزن دستی، ترکیب بادام و شکر را به تابهای اضافه کرده و آن را روی حرارت ملایم شعله قرار دهید. پس از مدتی خواهید دید که شکر، آب شده و ترکیب حاصل نرم و براق میشود.
- مرحلهی چهارم: حال بایستی تخممرغها را نوبت بهنوبت در ظرفی جداگانه بشکنید تا در صورت ماندگی یا خرابی، باقی تخممرغها خراب نشوند. سپس سفیده را از زرده تخممرغ جدا کرده و در ظرف دیگری بریزید. در ادامه، کمی سفیده را هم زده تا از لختگی درآید.
- مرحلهی پنجم: اکنون دو عدد از سفیدههای تخممرغ را به ظرف مواد شیرینی قرابیه اضافه کرده و با همزن برقی یا به روش دستی، مواد را بهخوبی با هم ترکیب کنید. پس از اینکه بافت مواد شیرینی تقریبا نرم و یکدست شد، دو عدد سفیده تخممرغ باقیمانده را نیز اضافه کرده و دوباره از نو، شروع بههمزدن کنید.
- مرحلهی ششم: پس از هم زدنهای متوالی، یک قاشق مرباخوری وانیل را به مواد موردنظر اضافه کرده و بایستی برای بار آخر، مواد را بهخوبی با هم مخلوط و یکدست کنید. در ادامه، وقتی بافت مایه شیرینی به غلظت مناسب رسید، بخش مهم کار تمام شده است.
- مرحلهی هفتم: اکنون کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس قیف را مهیا کرده و آن را از مواد شیرینی پر کنید. حال، انتهای قیف را برش زده و مایه شیرینی را روی سینی پایپ کنید. دقت داشته باشید باید قیف را بهصورت عمودی و ثابت در بالای سینی نگه داشته و علاوهبرآن، فاصله قیف با سطح سینی بسیار کم باشد.
- مرحلهی هشتم: در این مرحله بایستی خلال بادام و پسته را برای تزیین شیرینی به کار ببرید. برای این کار دوراه وجود دارد. در راه اول میتوانید خلالهای بادام و پسته را آسیاب کرده و مخلوط پودر آنها را روی شیرینی بپاشید. در شیوه دوم که مرسومتر است میتوانید خلال بادام را دورتادور شیرینی قرار داده و سپس در وسط آن، خلال پسته را فیکس کنید.
- مرحلهی نهم: اکنون فر را روشن کرده و با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. در ادامه، بایستی سینی حاوی شیرینی را در طبقه وسط فر قرار داده و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا قرابیهها بهخوبی پخته و برشته شوند.
- مرحلهی دهم: دست آخر، یادتان باشد پس از اینکه شیرینی پخته و حاضر شد، آن را سریعا از فر خارج نکنید. به عبارتی باید برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درب فر را بهصورت نیمهباز قرار دهید تا شیرینی آرامآرام از حرارت افتاده و آماده سرو شود.
رازهای خوشمزه شدن شیرینی قرابیه تبریزی
پخت شیرینی و کیک اگر باتوجهبه نکات و ظرافتهای خاص خودش صورت نپذیرد، ممکن است مزه شیرینی همان چیزی که انتظارش را میکشیدید از آب درنیاید. در نتیجه، همیشه نیاز به دانستن یکسری نکات ریزودرشت احساس میشود. بدین منظور، در بخش زیر، مجموعه نکاتی که باید در حین آمادهسازی مایه شیرینی، پخت آن و حتی نگهداری قرابیه بدانید برای شما گردآوری شده است، بنابراین از این نکات غافل نشوید:
- اگر ابزار برقی مانند فود پراسسور یا آسیاب کن در منزل ندارید میتوانید بادام پودر شده را بهصورت حاضری خریداری کنید.
- در طرز تهیه قرابیه نیاز به استفاده از ماسوره همراه با قیف نیست. چراکه فرم ساده و کوکی مانند قرابیه با انتهای بریده شده قیف نیز امکانپذیر است. البته درصورتیکه بدون ماسوره برایتان این کار مقدور نیست میتوانید از ماسوره ساده استفاده کنید.
- اگر برای هم زدن شکر و بادام آسیاب شده از حرارت شعله استفاده کردید، حتما دقت داشته باشید که ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مواد از حرارت بیفتند و سپس سفیده تخممرغها را اضافه کنید. به این دلیل که حرارت تابه و مواد شیرینی باعث میشود سفیده تخممرغ تا حدودی روی آنها بپزد که ما ابدا این را نمیخواهیم.
- سعی کنید خلالهای بادام و پسته را با کمی فشار دادن روی سطح بالایی قرابیهها، بهنوعی ثابت کنید.
- برای اطمینان از اینکه به غلظت مناسب مایه شیرینی رسیدهاید، بدانید که بافت موردنظر نباید شل یا سفت باشد. برای نمونه وقتی آن را در سینی فر پایپ میکنید نباید از هم باز شود.
- مدتزمان پخت قرابیه میتواند از ۲۰ تا ۴۰ دقیقه باشد و این مورد تماما بهاندازه مقدار مایه شیرینی که روی سینی پایپ میکنید بستگی دارد. طبیعتا زمان پخت را باید باتوجهبه اندازه شیرینی خود در نظر گرفته تا از خشکی بیش از حد یا سوختگی آن جلوگیری شود.
- نگهداری از شیرینی خوشمزه قرابیه به سبب آنکه جز شیرینیهای خشک بهحساب میآید ابدا کار سختی نبوده و میتوانید آن را درون ظرف دربداری درون یخچال برای مدت تقریبا طولانی نگهداری کنید.
رفع خستگی با یک فنجان چای و شیرینی قرابیه!
اگر از دوستداران شیرینی و شیرینیپزی هستید، دستور طرز تهیه قرابیه را که هم اکنون از نظر گذراندید را بهخاطر سپرده و این شیرینی ساده اما خوشمزه را برای صبحانه، عصرانه یا حتی بهعنوان میان وعدهای سالم و مقوی همراه با چای، تهیه کنید.
بدین ترتیب برای تهیه این شیرینی به مواد اولیه خاصی جز آرد بادام یا خود بادام نیاز نخواهید داشت که پیشنهاد میکنیم تهیه آن را به سرویس سوپر مارکت آنلاین اسنپ بسپارید. از طرفی، اگر احساس میکنید برای تهیه این شیرینی ساده، وقت کافی نداشته یا نیاز به خرید مقدار زیادی از آن برای پذیرایی در مهمانی دارید، پیشنهاد همیشگی و خوب ما استفاده از سرویس غذای اسنپ بوده که در زمان کوتاهی انواع شیرینیها را برای شما ارسال میکند.
دیدگاهتان را بنویسید