غذاهای دریایی به دلیل رایحهای که دارند، چندان محبوب نیستند. خاصیت و فواید این غذاها بسیار زیاد است. به قدری که پژوهشگران سفارش میکنند که در هفته حداقل ۲ بار غذاهای دریایی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. اما بیشتر افراد علاقه چندانی به ماهی و میگو نشان نمیدهند. در تمام دنیا ماهیها و میگوها یک رایحه و بو دارند. بعضی شدیدتر و بعضی کمتر، اما واقعیت این است که اگر شما طرز صحیح پخت آنها را بدانید، بدون شک عاشق غذاهای دریایی خواهید شد.
ماهی پفکی برای نهار
ممکن است در یک روز سرد زمستانی گرسنه و خسته برای نهار به منزل برگردید و با عطر و رایحهای خوش و کمی عجیب روبهرو شوید. رایحهای که تا به حال با آن مواجه نشده بودید. این رایحه به قدری جدید و جذاب است که شما را هزار برابر گرسنهتر میکند. وقتی بر سر سفره حاضر میشوید با ماهیهای پفکی و سوخاری روبهرو خواهید شد که حتی تصویرشان اشتهای شما را بیشتر میکند. طرز تهیه ماهی پفکی اصلاً سخت نیست و تنها به کمی حوصله و خلاقیت احتیاج دارد. در ادامه با این دستور تهیه ما را همراهی کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد نشاسته ذرت | یک دوم لیوان |
آرد سفید | یک سوم لیوان |
آرد برنج | یک دوم لیوان |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران ساییده | ۱ قاشق مرباخوری |
ماءالشعیر | به میزان لازم |
فلفل و نمک | به میزان لازم |
فیله ماهی | ۱ عدد |
طرز تهیه ماهی پفکی
در این قسمت طرز تهیه ماهی پفکی لذیذ را با هم مرور خواهیم کرد.
مرحله اول: در مرحله اول از دستور تهیه ماهی پفکی شما باید فیله ماهی را به قطعات کوچکتری تبدیل کنید. بعد از تکه کردن فیله ماهی، آن را درون یک ظرف مناسب بریزید. اگر از ادویه و چاشنی مخصوصی استفاده میکنید در این مرحله فیلههای ماهی را به ادویه یا چاشنی خود آغشته کنید. اگر ادویه یا چاشنی خاصی ندارید با ما به مرحله بعد بیایید.
مرحله دوم: در گام بعد از درست کردن ماهی پفکی، یک کاسه مناسب انتخاب کرده و آرد سفید، آرد برنج و آرد نشاسته ذرت را به همراه بکینگ پودر این کاسه بریزید. حالا همه مواد خشک را خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم: بعد از آن نمک، فلفل و زعفران را نیز به ترکیب مواد خشک خود اضافه کرده و مجدد با چنگال هم بزنید. در ظرفی دیگر تخم مرغ را شکسته و با چنگال مخلوط کنید. تخم مرغ شما کاملاً باید از لختی درآمده و سفیده و زرده آن یکپارچه شوند.
مرحله چهارم: حالا در مرحله بعد از دستور تهیه ماهی پفکی تخم مرغ هم زده را به ترکیب مواد خشک خود اضافه کنید. به آرامی هم بزنید تا آرد شما گلوله گلوله نشود.
مرحله پنجم: بعد از اضافه کردن تخم مرغ همزده به آرد سفید، آرد برنج، نشاسته ذرت، بکینگ پودر، نمک، فلفل و زعفران ساییده و ترکیب کردن آنها، شما یک مایه کاملا یک دست دارید. کرمی غلیظ که آماده مرحله بعد از است.
مرحله ششم: در گام بعد از طرز تهیه ماهی پفکی ، ماءالشعیر را آهسته آهسته به آن اضافه کنید و مجددا به آرامی با چنگال هم بزنید. در نهایت شما یک خمیر مایه آماده برای غلتاندن فیلههای ماهی خود دارید. این خمیر مایه را ۱۵ دقیقه در گوشهای از آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله هفتم: بعد از آن به سراغ ماهیها رفته و آنها را بر روی میز کار قرار دهید. ۱۵ دقیقه گذشته و خمیر مایه ماهی پفکی شما کاملا آماده است. حالا در این قسمت از درست کردن ماهی پفکی، تکههای فیله ماهی را در این خمیر مایه بغلتانید و تمام اطراف ماهی را به آن آغشته کنید.
مرحله هشتم: بعد از آغشته شدن ماهیها، تابه را بر روی حرارت قرار دهید. سپس روغن را در آن بریزید و اجازه دهید که خوب گرم شود. بعد از گرم شدن تابه و روغن، ماهیهای آغشته شده به خمیر مایه پفکی را درون روغن قرار دهید و اجازه دهید که به خوبی سرخ شوند.
مرحله نهم: بعد از سرخ شدن یک طرف ماهیها، طرف دیگر را نیز در روغن داغ سرخ کنید. در نهایت ماهی پفکی لذیذ و پرطرفدار شما آماده شد. نکته مهم اینکه شما میتوانید قارچ، میگو، پیاز حلقه شده، سیب زمینی و کلم بروکلی بخارپز شده را نیز در این خمیر مایه غلتانده و به شکل پفکی و ترد در روغن سرخ کنید.
مرحله دهم: در نهایت بعد از آماده شدن ماهیهای پفکی میتوانید آنها را در خلال بادام یا کنجد بغلتانید و در ظرف سرو نهایی قرار دهید.
نکات پایانی دستور تهیه ماهی پفکی
در این قسمت چند نکته مهم را به عنوان نکات طلایی برای درست کردن ماهی پفکی به شما گوشزد خواهیم کرد.
- نکته اول اینکه ماءالشعیر را باید به صورت مرحلهای و آهسته به مواد خشک خود اضافه کنید. دقت کنید که خمیر مایه ماهی پفکی شما نباید زیاد رقیق باشد. به عبارتی خمیر مایه شما نباید زیاد سفت و یا بیش از اندازه شل و وارفته باشد. غلظت مناسب برای خمیر مایه در طرز تهیه ماهی پفکی باید به اندازه ماستهای پرچرب در نظر گرفته شود.
- پیشنهاد ما این است که از ماهی تیلاپیا برای تهیه ماهی پفکی استفاده کنید، چون تیغ و خار ندارد.
- فراموش نکنید که حتماً در کنار دستور تهیه ماهی پفکی ، قارچ و حلقههای پیاز سوخاری و پفکی نیز استفاده کنید. شک نکنید که پیازهای سوخاری و پفکی بیشتر از ماهیها مورد توجه قرار میگیرند.
- در صورت تمایل میتوانید از پودر سیر نیز در این ترکیبات استفاده کنید.
- دقت کنید که اگر ماهی شما بیش از اندازه بو میدهد، قبل از شروع پفکی کردن و پختن ماهی، قطعههای ماهی را حداقل ۲ ساعت در ترکیب آبلیمو و ادویه، پیاز و سیر نگه دارید. این کار باعث میشود تا ماهیهای شما تردتر و خوش مزهتر باشند.
- البته اگر ماهی مورد استفاده شما تیلاپیا است بدون شک ممکن است کمی بوی بیشتری داشته باشد. این ماهی را نیز قبل از پفکی کردن درون این مواد بگذارید.
- همچنین ظرف سرخ کردن ماهی شما نباید بیش از اندازه بزرگ و بیش از اندازه کوچک باشد. تابه شما باید قابلیت نگهداری روغن زیادی را داشته باشد. چون اگر ماهیها را در روغن زیاد قرار دهید سریعتر پفکی و پخته میشوند.
- روغن شما نیز نباید سرد و یا بیش از اندازه داغ باشد. برای امتحان میتوانید قطرهای از مواد را در روغن بریزید تا متوجه شوید که دمای روغن خوب است یا نه. اگر مواد شما سریع پف کرد یعنی روغن شما آماده است.
- در نهایت به شما توصیه میکنیم که حتماً از آرد برنج مرغوب برای طرز تهیه ماهی پفکی استفاده کنید.
ماهی پفکی که عاشقش خواهید شد
درست کردن ماهی پفکی را مرحله به مرحله با هم انجام دادیم. شما بهراحتی میتوانید آرد برنج را نیز در منزل تهیه کنید. کافیست که برنج را به مدت ۲ روز خیس کرده و هر روز آب آن را عوض کنید. روز سوم آب آن را گرفته و برنج را کوبیده و الک کرده و در محلی به دور از رفتوآمد در آفتاب آن را پهن کنید.
بعد از خشک شدن کامل برنج، بار دیگر آن را الک کرده و آرد برنج مرغوب خود را برای درست کردن ماهی پفکی استفاده کنید. درهرحال اگر مایل به تهیه یک ماهی پفکی ترد و نمکی برای ناهار یا شام بودید، سرویس سوپرمارکت اینترنتی اسنپ در کنار شماست تا تمام مایحتاج شما برای یک ناهار دلچسب یا شام پرطرفدار را برایتان تهیه کند.
همچنین اگر به دنبال روشی آسان و مطمئن برای سفارش غذای شرکتی هستید، سرویس غذای سازمانی اسنپ را امتحان کنید. با این سرویس، میتوانید ناهار کارکنان را بهراحتی و با انتخاب از میان گزینههای متنوع، تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید