از خواص و ارزش غذایی آب کرفس چه می­دانید؟!

آب کرفس

کرفس یکی از سبزیجات است که خواص بی‌شماری دارد. این سبزی به حفظ سلامت بدن کمک کرده، از انواع بیماری­ها جلوگیری کرده و برای لاغری مفید است. کرفس را به صورت خام و یا پخته مصرف می­کنند و آن را در سالاد یا برخی از غذاها به کار می­برند. آب کرفس نیز یکی از بهترین و مقوی­ترین نوشیدنی­هاست.

در این مطلب ما تمامی خواص آب کرفس و حتی مضرات آن را معرفی می­­کنیم، ارزش غذایی آن را بررسی کرده و در نهایت طرز تهیه آب کرفس را آموزش می­دهیم. شما می­توانید این نوشیدنی را در منزل تهیه کنید و یا سفارش آنلاین آب کرفس را در اسنپ انجام دهید.

«خرید انواع آبمیوه»

کرفس گرم است یا سرد؟

کرفس طبع گرم و خشک دارد، به بدن گرما داده و رطوبت بدن را می­گیرد؛ در نتیجه مناسب افراد با طبع سرد و تر است. کسانی که طبع سرد و تر دارند با مصرف کرفس دچار مشکل نمی­شوند، مگر آنکه در خوردن آن زیاده­روی کنند. برعکس کسانی که طبع گرم و خشک دارند، باید در مصرف کرفس دقت داشته باشند. مصلح کرفس، سرکه است. پس افراد با طبع گرم و خشک باید برای ایجاد اعتدال، کرفس را با سرکه میل کنند تا دچار مشکلاتی شبیه نفخ نشوند.

ارزش غذایی آب کرفس

تهیه آب کرفس در بین سایر نوشیدنی­ها ارزش غذایی زیادی دارد. هر ۱۰۰ گرم آب کرفس طبیعی حاوی ۱۶ کالری انرژی است. در جدول زیر کلیه مواد تشکیل­دهنده، مواد معدنی و ویتامین­های موجود در آب کرفس را در هر ۱۰۰ گرم معرفی کرده­ایم.

ماده تشکیل­دهنده مقدار ویتامین مقدار
پروتئین ۶۹/۰ گرم ویتامین B1 ۰۲/۰ میلی گرم
کربوهیدرات ۹۷/۲ گرم ویتامین B2 ۰۶/۰ میلی گرم
آب ۴۳/۹۵ گرم ویتامین B3 ۳۲/۰ میلی گرم
چربی ۱۷/۰ گرم ویتامین B4 ۱۰/۶ میلی گرم
فیبر ۶۰/۱ گرم ویتامین B5 ۲۵/۰ میلی گرم
کلسترول ۰۰/۰ گرم ویتامین B6 ۰۷/۰ میلی گرم
مس ۰۴/۰ میلی گرم ویتامین B9 ۰۰/۳۶ میکروگرم
منیزیم ۰۰/۱۱ میلی گرم ویتامین B12 ۰۰/۰ میلی گرم
کلسیم ۰۰/۴۰ میلی گرم ویتامین C ۱۰/۳ میلی گرم
فسفر ۰۰/۲۴ میلی گرم ویتامین E ۲۷/۰ میلی گرم
سدیم ۰۰/۸۰ میلی گرم ویتامین K ۳۰/۲۹ میکروگرم
آهن ۲۰/۰ میلی گرم ویتامین A ۰۰/۲۲ میکروگرم
روی ۱۳/۰ میلی گرم ویتامین D ۰۰/۰ میکروگرم

 

فواید آب کرفس

آب کرفس

همان طور که گفتیم، آب کرفس خواص بی‌شماری دارد، مصرف آن برای سلامت پوست و مو مفید است و به کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می­کند. در این بخش به بررسی خواص آب کرفس می­پردازیم.

۱. ابتلا به سرطان را کاهش می­دهد

آب کرفس حاوی هشت ماده ضد سرطان مانند پلی‌آستیلن است. این ترکیبات با رادیکال­های آزاد محرک سرطان مقابله می­کنند. این نوشیدنی از ابتلا به سرطان سینه، روده و لوسمی پیشگیری می­کند. اسیدهای فنولیک موجود در آب کرفس گسترش تومورهای سرطان­زا در بدن را محدود می­کنند. مصرف آب کرفس موجب افزایش اتوفاژی می­شود، فرایندی که در طی آن سلول­های ناکارامد عامل ایجاد سرطان از بین می­رود.

۲. موجب کاهش فشار خون می­شود

بر طبق مطالعات مختلف، نیترات و پتاسیم موجود در کرفس فشار خون را کاهش می­دهد. ترکیبات موجود در کرفس موجب انبساط سرخرگ­ها می­شود که به کاهش فشار خون کمک می­کند. در طب سنتی چینی کرفس، یک ماده خنک و کم­کننده فشار خون نامیده شده است. برای تنظیم فشار خون می­توانید روزانه یک لیوان آب کرفس میل کنید.

۳. به لاغری و کاهش وزن کمک می­کند

آب کرفس کالری بسیار کمی دارد و مصرف آن شما را به دیگر نوشیدنی­های شیرین و پرکالری بی­میل می­کند. این کاهش اشتها موجب می­شود تا غذای کمتری بخورید. به همین دلیل به کسانی که رژیم­های لاغری دارند توصیه می‌شود تا روزانه یک لیوان آب کرفس میل کنند.

۴. عملکرد کبد را بهبود می­بخشد

تنظیم عملکرد کبد، از دیگر خواص آب کرفس است. مصرف کرفس به سم­زدایی کبد کمک می­کند و بدن را از شر باکتری، قارچ و ویروس­ها نجات می­دهد. ترکیبات موجود در کرفس آنزیم­های کبد را تنظیم کرده و از ابتلا به بیماری کبد چرب جلوگیری می­کند.

۵. سلامت دستگاه گوارش را تقویت می­کند

فیبر موجود در کرفس توسط باکتری­های روده بزرگ تخمیر می­شود و سلامت دستگاه گوارش را افزایش می­دهد. بر طبق مطالعات، ترکیبات موجود در کرفس ابتلا به بیماری­های روده و معده و یبوست را کاهش می­دهد. همچنین مصرف آب کرفس حرکات روده را تقویت می­کند.

۶. به درمان دیابت کمک می­کند

کرفس حاوی آنتی اکسیدان­هایی است که سطح قند خون را کاهش می­دهد. ویتامین K موجود در کرفس موجب بهبود متابولیسم گلوکز شده و خواص ضد دیابت دارد. بر طبق تحقیقات بر روی موش­های آزمایشگاهی مصرف کرفس بیماری دیابت نوع ۲ را کنترل می­کند.

۷. موجب سلامت قلب و عروق می­شود

ترکیبات موجود در کرفس موجب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید می­شود و از این طریق از ابتلا به بیماری­های قلبی و عروقی جلوگیری می­کند. آنتی اکسیدان­های کرفس باعث کاهش رادیکال­های آزاد بدن شده و سلامت قلب و عروق را بهبود می­بخشد.

۸. از آلزایمر جلوگیری می­کند

کرفس حاوی دو ترکیب لوتئولین و آپیژنین است که خطر از دست رفتن حافظه و ابتلا به بیماری­های مغزی را کاهش می­دهد. آپیژنین می­تواند به سلامت نورون­ها کمک کند. مطالعه روی موش­های آزمایشگاهی نشان داده است که مصرف کرفس پیشرفت بیماری آلزایمر را محدود می­کند.

۹. سیستم ایمنی بدن را تقویت می­کند

ویتامین C و آنتی اکسیدان­های موجود در کرفس سلول­های ایمنی را بهبود می­بخشند و از بدن در مقابل بیماری­های عفونی مانند سرماخوردگی و برونشیت محافظت می­کنند.

۱۰. به درمان سنگ کلیه کمک می­کند

مصرف آب کرفس با کاهش اسید اوریک موجب تولید ادرار می­شود و به سلامت کلیه­ها کمک می­کند. ترکیبات موجود در کرفس موجب تخریب کریستال­های کلسیم موجود در سنگ کلیه می­شود و از این طریق در بهبود بیماری سنگ کلیه سودمند است.

۱۱. حفظ سلامت پوست را موجب می­شود

کرفس یک آبرسان و مرطوب­کننده طبیعی است که موجب شادابی و درخشان شدن پوست می­شود. ویتامین­های A، B، K و C موجود در آب کرفس از طریق تولید رشته­های کلاژن به جوان­سازی پوست کمک می­کنند.

۱۲. موجب تقویت مو می­شود

یکی دیگر از خواص آب کرفس، حفظ سلامت مو است. ویتامین A و دیگر ترکیبات موجود در کرفس به تقویت ریشه و ساقه مو می­پردازند و از این طریق در زیبایی و سلامت آن تاثیرگذار هستند.

۱۳. بهبود مفاصل را به دنبال دارد

کرفس حاوی مواد ضد التهاب است که برای درمان درد مفاصل و نقرص مفید است. کرفس غنی از ترکیب سدانولید بوده که به کاهش و بهبود بیماری روماتیسم می­پردازد.

۱۴. موجب آرامش­ اعصاب می­شود

کلسیم و منیزیم موجود در آب کرفس مانند آرام­بخش عمل کرده و می­تواند بی­خوابی را نیز درمان کند. پس اگر از بی­خوابی رنج می­برید، مصرف آب کرفس را در رژیم غذایی خود جای دهید.

۱۵. بینایی را بهبود می­بخشد

آب کرفس به دلیل وجود ویتامین A سلامت چشم را افزایش می دهد و از ابتلا به سایر بیماری­های چشم نظیر آب مروارید پیشگیری می­کند.

بهترین زمان خوردن آب کرفس

تا اینجا با ارزش غذایی و فواید آب کرفس آشنا شدیم و دانستیم که این نوشیدنی در تقویت بدن، حفظ سلامتی، پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری­ها سودمند است. بهترین زمان برای خوردن آب کرفس، صبح و به صورت ناشتا است. این کار موجب می­شود حداکثر بهره را از خواص آب کرفس ببرید. برای کسانی که آب کرفس را با هدف لاغری میل می­کنند، خوردن آن به صورت ناشتا بیشتر توصیه می­شود.

طرز تهیه آب کرفس

حال که با خواص کرفس آشنا شدیم، بهتر است که طرز تهیه آب کرفس را نیز بدانیم. با ما در این بخش همراه باشید.

مواد مورد نیاز برای تهیه آب کرفس

توجه داشته باشید که با هر ۲ دسته کرفس، می­توانید آب کرفس مورد نیاز برای دو وعده را تهیه کنید. آب کرفس به تنهایی طعم خوبی ندارد، به همین دلیل می توانید آن را با دیگر میوه ­ها مانند سیب، آناناس، خیار و هویج ترکیب کنید.

مواد اولیه مقدار
کرفس تازه ۱ یا ۲ دسته
آب لیمو ترش تازه (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
سیب یا آناناس خرد شده اختیاری

«خرید انواع آبمیوه»

در دو روش و با استفاده از دستگاه آبمیوه ­گیری و مخلوط­کن می­توان آب کرفس را تهیه کرد.

روش اول: استفاده از آبمیوه ­گیری

  • مرحله اول: ابتدا کرفس­ها را با آب سرد بشویید. می­توانید برای این کار از برس سبزیجات استفاده کنید.
  • مرحله دوم: انتها و برگ­های کرفس را جدا کرده و آن­ها را به قطعات کوچکتر خرد کنید.

 خرد کردن کرفس

  • مرحله سوم: آناناس و یا سیب را نیز شسته و خرد کنید.
  • مرحله چهارم: کرفس­های خرد شده را به همراه میوه­ های دیگر در دستگاه آبمیوه ­گیری بریزید تا آب آن­ها گرفته شود.
  • مرحله پنجم: اگر مایل بودید مقدار کمی آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید. این کار باعث بهتر شدن طعم آب کرفس می­شود.

بهتر است آب کرفس را بلافاصله میل کنید.

روش دوم: استفاده از مخلوط­کن

  • مرحله اول: ابتدا کرفس­ها را با آب سرد بشویید. می­توانید برای این کار از برس سبزیجات استفاده کنید.
  • مرحله دوم: انتها و برگ­های کرفس را جدا کرده و آن ها را به قطعات کوچکتر خرد کنید.
  • مرحله سوم: آناناس، سیب و یا هر میوه مورد نظر دیگری را نیز شسته و خرد کنید.
  • مرحله چهارم: کرفس و میوه ­های خرد شده را در مخلوط­کن و یا غذاساز ریخته و صبر کنید تا به خوبی پوره شوند.
  • مرحله پنجم: با استفاده از یک صافی دستی، تفاله­ها را از آب کرفس جدا کنید.

 جدا کردن تفاله ­ها از آب کرفس

  • مرحله ششم: اگر مایل بودید مقدار کمی آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید. این کار باعث بهتر شدن طعم آب کرفس می­شود.

آب کرفس شما آماده است. نوش جان!

فواید دانه کرفس

دانه کرفس

دانه کرفس که همان بذر آن است حاوی انواع مواد معدنی، فیبر و ویتامین­هاست و خواص بسیاری دارد. دانه کرفس به صورت ادویه، روغن، دمنوش و همچنین در غذاهای مختلف استفاده می­شود. در این بخش خواص دانه کرفس را بررسی می­کنیم.

  • به علت وجود کلسیم، از پوکی استخوان جلوگیری کرده و باعث تقویت استخوان­ها می­شود.
  • منبع آهن است و در بهبود فقر آهن و کم خونی سودمند است.
  • حاوی مواد ضد میکروب است، در نتیجه به صورت آنتی بیوتیک عمل می­کند.
  • به دلیل خاصیت ضد التهابی در درمان آرتروز و نقرس مفید است.
  • با کاهش چربی و تری گلیسیرید، از کلسترول بالا و ابتلا به بیماری­های قلب و عروق جلوگیری می­کند.
  • با افزایش ادرار و از بین بردن میکروب­ها، موجب رفع عفونت­های ادراری می­شود.
  • آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنول‌های موجود در تخم کرفس، از ابتلا به سرطان پیشگیری می­کند.
  • موجب کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ می­شود.
  • مصرف جوشانده دانه کرفس با افزایش متابولیسم چربی­ها، در کاهش وزن و لاغری کاربرد دارد.
  • ترکیبات فلاونوئید و آلکلالوئید موجود در دانه کرفس، ابتلا به بیماری زخم معده را کاهش می­دهد.

خواص عرق کرفس

عرق کرفس، یکی از عرقیات گیاهی است که از ساقه و برگ گیاه کرفس به دست می­آید. این ترکیب خواص درمانی و فواید بی‌شماری برای بدن دارد و به همین دلیل از جایگاه ویژه­ای در طب سنتی برخوردار است. اما توجه داشته باشید که نباید در مصرف آن زیاده­روی کرد. در ادامه به معرفی خواص این ترکیب می­پردازیم:

  • در درمان کیست­های تخمدان مفید است، اما نباید در دوران قاعدگی مصرف شود زیرا خونریزی را افزایش می­دهد.
  • در درمان بیماری­های عفونی، مانند آنتی بیوتیک عمل می­کند.
  • در درمان زخم معده، سوء هاضمه و دیگر نارسایی­های دستگاه گوارش تاثیرگذار است.
  • سرشار از مواد معدنی است که در درمان بواسیر مفید هستند.
  • به رفع بوی بد و زخم­های دهان کمک می­کند.
  • در پاکسازی کلیه­ها اثر داشته و باعث تولید ادرار می­شود.
  • موجب درمان دیابت و کاهش قند خون می­شود.
  • از آلزایمر و تحلیل توانایی­های ذهنی جلوگیری می­کند.
  • جریان خون در عروق را بهبود بخشیده و از ابتلا به بیماری­های قلبی پیشگیری می­کند.
  • با کمک به کاهش وزن، موجب لاغری می­شود.

خواص آب هویج و کرفس

 آب هویج و کرفس

ترکیب آب کرفس با هویج، از طرفی موجب بهتر شدن طعم آن می­شود و از طرف دیگر خواص و فواید بسیاری را برای بدن به همراه دارد. اگر شما به این نوشیدنی خوش طعم علاقه دارید، در این بخش همراه ما باشید تا با خواص آن نیز آشنا شوید.

  • میان وعده­ای مفید و پرخاصیت است که به رشد کودکان کمک می­کند.
  • موجب پیشگیری از بیماری­های چشم همچون آب مروارید و پیرچشمی می­شود.
  • سردردهای عصبی همچون میگرن را کاهش می­دهد.
  • به تقویت حافظه و بهبود یادگیری کمک کرده و از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می­کند.
  • با کاهش استرس و اضطراب­های روزانه، موجب ایجاد احساس آرامش عصبی می­شود.
  • در بهبود گردش خون و فشار خون مفید بوده و ابتلا به بیماری­های قلبی و عروقی را کاهش می­دهد.
  • آنزیم­های کبد را تنظیم کرده و به درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می­کند.
  • میگرن و دیگر سردردهای عصبی را به طور قابل ملاحظه­ای کنترل می‌کند.
  • مصرف آن موجب تقویت قوای جنسی در مردان می­شود.
  • کریستال­های کلسیم در سنگ­های کلیه و مثانه را از بین می­برد.

عوارض و مضرات کرفس

با وجود آنکه خواص آب کرفس بسیار زیاد است، دقت کنید که مصرف بیش از حد آن می­تواند مشکل­آفرین شود و عوارض مختلفی را برای بدن به همراه داشته باشد. در این قسمت مضرات مصرف زیاد کرفس را عنوان می­کنیم.

  • موجب حساسیت به نور شده که خارش و جوش­های صورت را به همراه خواهد داشت.
  • تجمع اگزالات موجود در کرفس، عناصر مفید بدن همچون کلسیم، منیزیم و روی را از بین می­برد.
  • به علت وجود سدیم مصرف زیاد کرفس موجب افزایش فشار خون و ایجاد بیماری می­شود.
  • فیبر موجود در کرفس می­تواند موجب کاهش میزان آب بدن شود.
  • افرادی که فشار پایینی دارند باید از مصرف کرفس پرهیز کنند؛ زیرا باعث تشدید افت فشار می­شود.
  • از مصرف کرفس دو هفته قبل از عمل جراحی بپرهیزید، زیرا موجب تضعیف سیستم عصبی مرکزی می­شود.
  • اگر به اسهال مبتلا هستید، کرفس نخورید، زیرا موجب تشدید آن می­شود.
  • از مصرف کرفس در دوران بارداری خودداری کنید، زیرا برای جنین مضر است.
  • در افرادی که مثانه سنگ­ساز دارد، تجمع اگزالات موجود در کرفس، باعث بزرگتر شدن سنگ مثانه می­شود.
  • کسانی که مبتلا به صرع هستند، از خوردن آب کرفس باید خودداری کنند.

سوالات متداول

۱) مدت زمان نگهداری آب کرفس چقدر است؟

آب کرفس را می­توان به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کرد، اما بهتر است آن را بلافاصله پس از آبگیری مصرف کرد تا خواص آن از دست نرود.

۲) مصلح آب کرفس چیست؟

آب کرفس طبع گرم و خشک دارد و برای اعتدال طبع، آن را با سرکه مصرف می­کنند.

۳) چه نوشیدنی­های ترکیبی با آب کرفس می­توان تهیه کرد؟

آب کرفس را می­توان با بسیاری از میوه‌­ها همچون سیب، هویج، آناناس، لیمو ترش، پرتقال، خیار و غیره ترکیب کرد. این کار باعث بهتر شدن طعم آن نیز می­شود.

۴) بهترین شیوه نگهداری ساقه کرفس چیست؟

ساقه کرفس را باید در یک ظرف در بسته و یا در یک پارچه نمناک در یخچال نگهداری کرد. می­توان کرفس خرد شده را در فریزر نیز نگهداری کرد تا در فصول سرد در غذاهای مختلف استفاده کرد.

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی کلیه خواص آب کرفس، ارزش غذایی و عوارض مصرف آن پرداختیم. همچنین طرز تهیه آب کرفس را مرور کردیم. اگر قصد دارید در منزل آب کرفس تهیه کنید، می­توانید با استفاده از سرویس سوپرمارکت اسنپ، کلیه مواد اولیه مورد نیاز را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن در منزل تحویل بگیرید. اما اگر حوصله و یا وقت این کار را ندارید، کافی است با استفاده از سرویس غذای اسنپ هر نوشیدنی را که میل دارید سفارش دهید.

اشتراک گذاری پست

1 دیدگاه

  • کارن پاسخ

    از توضیحات و آموزش های تخصصی شما بسیار سپاسگزارم استفاده بردم

    ۱۳ آذر, ۱۴۰۲ در ۵:۰۶ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *