احتمالا با شنیدن اسم انار به یاد غذاهای خوشمزه شمالی یا شب یلدا افتادهاید. البته پربیراه هم فکر نمیکنید، چراکه این غذای خوشمزه و مجلسی مرسوم است در شب یلدا پخته شود. از طرفی برای تهیه کوفته انار دون، رسپی فوقالعاده لذیذ شمالی نیز وجود دارد. فارغ از این حرفها، کوفته اناردون به سبب ظاهر زیبا و مجلسی که دارد میتواند گزینه خوبی برای سرو در میهمانیهای شما نیز باشد. بدین منظور، اگر پیشتر با دستور تهیه کوفته اناردون آشنا نبودهاید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای مطبوع و دلپذیر و فوقالعاده مقوی را هماکنون بیاموزید.
مواد لازم جهت درستکردن کوفته اناردون خوشمزه
برای آمادهسازی کوفته اناردون و سس مخصوص و خوشمزه همراه آن، نیاز به مواد پایهای از جمله انار، گوشت و گردو دارید. البته این که میگوییم انار، فقط به رب آن ختم نشده و نیاز است انار تازه داشته باشید تا علاوه بر استفاده از آب انار، از دانههای یاقوتی و زیبای آن برای گارنیش کوفته اناردون استفاده شود؛ بنابراین برای کسب بهترین مزه از این غذا، سعی کنید انار تازه یا دستکم آب انار تازه را مهیا کنید. درهرصورت، مواد لازم برای تهیه کوفته اناردون لذیذ برای ۶ نفر بهقرار زیر است:
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
گوشت چرخکرده | ۵۰۰ گرم |
گردو | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
آب انار | ۲ پیمانه |
دانه انار | ۴ قاشق غذاخوری |
تخممرغ | ۲ عدد |
آرد نخودچی | ۴ قاشق غذاخوری |
رب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | یک قاشق غذاخوری |
مجموعه سبزیهای معطر و خشک (مرزه، آویشن، نعناع) | ۳ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
سماق | ۲ قاشق چایخوری |
ادویه کاری | ۲ قاشق چایخوری |
پودر سیر | یک قاشق مرباخوری |
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین و پاپریکا | به میزان لازم |
مراحل گامبهگام تهیه کوفته انار دون با طعمی باورنکردنی
برای درستکردن کوفته اناردون خوشمزه با سسی بینظیر، کار سختی پیش رو نداشته و فقط کافی است مراحل زیر را با صبر و حوصله دنبال کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار به سراغ آمادهسازی پیازها بروید؛ بنابراین پیازها را شسته و قسمت انتهایی و ریشه مانند آنها را جدا نکنید تا هنگام رنده کردن، پرههای پیاز از هم جدا نشوند. سپس آنها را در دستمالی نخی ریخته و سعی کنید با فشار دادن تا آنجایی که امکان دارد آب پیازها را بگیرید.
- مرحلهی دوم: حال بایستی پیازها را به گوشت چرخکرده اضافه کرده و کنار بگذارید. در ادامه حبههای سیر را در شیشهای ریخته و مقداری آب خنک در آن بریزید. سپس آن را چندین بار تکان داده تا پوست سیرها خودبهخود جدا شود. اکنون آنها را بار دیگر آبکشیده و سپس رنده ریز بزنید. در نهایت، سیر رندهشده را نیز به ظرف گوشت اضافه کنید.
- مرحلهی سوم: حال بایستی مغز گردوها را رنده کرده یا با استفاده از آسیاب کن، آسیاب کنید. سپس گردوی ساییدهشده را به همراه آرد نخودچی به ظرف گوشت اضافه کنید. البته اگر آرد نخودچی در منزل نداشتید میتوانید از آرد سوخاری نیز بهعنوان جایگزین استفاده کنید.
- مرحلهی چهارم: در این مرحله بایستی مقداری از رب انار را به مخلوط موردنظر اضافه کرده و در ادامه، قدری سماق و ادویه کاری گوشت را نیز به آنها بیفزایید. علاوهبرآن، مجموعه سبزیهای معطر را به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا به مواد قبلی اضافه کنید.
- مرحلهی پنجم: اکنون تخممرغها را جداگانه در ظرفی شکسته و هم بزنید تا از لختگی درآیند. سپس باید از نیروی دستان خود کمک گرفته و همه مواد را بهخوبی ورز دهید. پس از اینکه مواد با هم ترکیب شدند، روی ظرف را با درپوش پوشانده و برای مدت حدود ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.
- مرحلهی ششم: پس از استراحت کردن مواد کوفته، با دستان چرب یا کاسهای آب خنک، به فرم دادن کوفتهها به شکل دایرهای یا دوکی بپردازید. همچنین در این مرحله پیشنهاد میشود چند دانه انار را درون شکم کوفتهها بهگونهای جاسازی کنید. دقت داشته باشید که باید با فشار دادن یکنواخت دورتادور کوفتهها، قوام لازم را به آنها بدهید.
- مرحلهی هفتم: در این مرحله از طرز تهیه کوفته اناردون، تابهای مناسب و تقریبا گود را انتخاب کرده و در آن به مقدار کافی روغن زیتون یا روغن مایع معمولی بریزید. سپس کوفتهها را با ملایمت در آن سرخ کنید تا طلاییرنگ شوند. توجه داشته باشید که باید همه طرف کوفتهها را سرخ کنید.
- مرحلهی هشتم: پس از اتمام مرحله سرخ کردن کوفتهها، آنها را در ظرفی کنار بگذارید. اکنون زمان آمادهسازی سس خوشمزه کوفته اناردون است؛ بنابراین یک عدد پیاز باقیمانده را رنده ریز زده یا بهصورت نگینی خرد کنید. سپس پیاز را همراه با مقداری زردچوبه در همان تابه و با همان روغنی که کوفتهها را سرخکرده بودید، تفت دهید.
- مرحلهی نهم: در ادامه، مقداری گردوی آسیاب شده را نیز در آن بریزید تا تفت بخورد. سپس در وسط تابه جا بازکرده و رب گوجهفرنگی را در آن تفت دهید تا از خامی آن گرفته شده و رنگ آن باز شود.
- مرحلهی دهم: اکنون رب انار یا سس انار را به تابه افزوده و حرارت را ملایم کنید. بعد از یکی دو دقیقه، آب انار طبیعی را به تابه اضافه کرده و مواد را بهآرامی هم بزنید تا محلول یکدستی به دست آید. پس از چند دقیقه اندکی پودر سیر را نیز اضافه کرده و درب تابه را نیمهبسته بگذارید.
- مرحلهی یازدهم: پس از اینکه سس کوفته اناردون به قلقل افتاد حرارت شعله آن را کمتر کرده و از آن مزه بگیرید. سپس به آن پودر دارچین اضافه کرده و در صورت نیاز مقدار نمک و سایر ادویههای گفتهشده را نیز تنظیم کنید.
- مرحلهی دوازدهم: کار تمام است! فقط کافی است پس از اینکه از حجم سس موردنظر کم شد، کوفتهها را با ملایمت درون تابه بچینید. سپس تا مدت لازم صبر کنید تا سس به غلظت افتاده و کوفتهها کاملا پخته شوند.
- مرحلهی سیزدهم: دست آخر، کوفتهها را به همراه سس مخصوص و خوشمزهاش درون ظرف سرو ریخته و با مقداری مغز گردو، دانه انار و چند برگ ریحان سبز و قرمز، روی آن را به بهترین نحو دیزاین کنید. همچنین پیشنهاد میشود این غذا را با برنج دمی و سبزیجات تازه میل کنید.
رازهای خوشمزه شدن کوفته انار دون دوستداشتنی
کوفته اناردون از جمله غذاهای خوشمزه و کمنظیر بوده، برای اینکه بهترین عطروطعم را با هر دستور پختی به دست آورید، رعایت یکسری نکات ریزودرشت ضرورت پیدا میکند؛ بنابراین هماکنون که تا اینجای کار همراه ما بودید پیشنهاد میکنیم از نکات زیر نیز غافل نشوید:
- برای انتخاب گوشت چرخکرده پیشنهاد میکنیم از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید.
- گردو را در کوفته میتوانید با چاقو نیز ریزریز کنید اما بهتر است در تهیه سس غذا از نوع آسیاب شده آن استفاده کنید.
- علیرغم اینکه آب پیاز ویتامینهای زیادی دارد، اما بایستی آب آن را پس از رنده کردن بگیرید، وگرنه بافت کوفته قوام لازم را نخواهد داشت و در هنگام پختن، بهگونهای وا میرود.
- ابدا در تهیه سس کوفته اناردون از آب انار غیرطبیعی با رنگ مصنوعی استفاده نکنید. بدین منظور، میتوانید دانه انار را در فصل مناسب تهیه کرده و در فریزر برای زمانی که انار تازه و آب آن در دسترس نیست، استفاده کنید.
- حتما تخممرغها را در ظرفهای جداگانه بشکنید تا در صورت ماندگی یا فاسد بودن، تمام مواد را خراب نکنند.
- درصورتیکه در منزل آرد نخودچی نداشتید، بهراحتی میتوانید از آرد سوخاری یا حتی آرد گندم استفاده کنید.
- اگر رب انار شما از نوع ترش و با غلظت بالا مانند ربهای شمالی است، حتما در میزان استفاده از آن دقت کرده و مقدار کمتری در غذا بریزید.
- بهتر است مجموعه سبزیهای معطر موجود در رسپی کوفته انار دون، از نوع کاملا پودر شده نباشند تا قدری برگهای ریز سبزی را در کوفته ببینیم.
- اگر از عطر سیر بیزار هستید حتما از پودر دارچین برای خنثیکردن مقداری از بوی آن استفاده کرده یا دستکم، پودر سیر بیشتری در کوفته بریزید.
- در استفاده از پودر پاپریکا افراط نکنید. چراکه علاوه بر مزه خوب، رنگ قرمز زیادی به سس میدهد.
- برای اینکه عطروطعم کوفته اناردون مانند آن چیزی باشد که در رستورانها میل میکنید، یکی از راهها استفاده از ادویههای آماده و ترکیبی مخصوص برای تهیه کوفته است.
- اگر خوردن غذاهای ترش شما را اذیت میکند، میتوانید به سس کوفته در حال جوشش، قدری شکر افزوده یا اینکه میزان رب انار کمتری به آن اضافه کنید.
- بهمنظور تهیه کوفته اناردون به سبک شمالی بایستی از برنج، میزان گردوی بیشتر و زعفران دمکرده بهعلاوه مواد گفته شده استفاده کنید. همچنین همانطور که گفتیم در تهیه سس کوفته معمولا از رب انار ترش و غلیظ استفاده میشود.
کوفته انار دون یک انتخاب ویژه برای نهار امروز!
بهاحتمال بسیار با خواندن دستور طرز تهیه کوفته اناردون هماکنون دلتان میخواهد این غذای مطبوع و دلپذیر را برای خودتان و خانواده مهیا کنید. از طرف وقتی به مواد موردنیاز تهیه این غذای خوشمزه نگاهی میاندازید، با اقلامی مواجه میشوید که احتمالا در خانه موجود نیستند. بدین منظور، بهجای اینکه در این هوای گرم و طاقتفرسا خودتان شخصا برای تهیه آنها اقدام کنید، پیشنهاد میکنیم سرویس سوپر مارکت اسنپ را مدنظر قرار داده و بهسادگی مواد اولیه کوفته اناردون را درب منزل تحویل بگیرید و یا از طریق سفارش آنلاین غذا سوپراپلیکیشن اسنپ، غذای دلخواه خود را سفارش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید