درستکردن رب آلوچه یک فرصت جذاب است تا شما طعمدهندههای خود را تغییر دهید و کمی غذاهای خود را به سمت متفاوت بودن در طعم و مزه ببرید. تفاوتی که هر فردی با چشیدن غذاهای شما بهراحتی متوجه آن خواهد شد. این مطلب به شما خواهد گفت که رب آلوچه چطور جادو کرده و ورق را به نفع شما برمیگرداند. البته تهیه رب از بیشتر میوهها ممکن بوده اما رب آلوچه یک غافلگیری جذاب است.
مواد لازم برای طرز تهیه رب آلوچه
رب آلوچه خانگی یکی از پرطرفدارترین چاشنیها محسوب میشود. طعم بینظیری دارد و رنگی خاص و ظاهری لوکس به غذاهای روی میز شما میدهد. البته همانطور که پیشتر اشاره کردیم طرز تهیه این رب نکاتی دارد که قرار است در این مطلب آنها را برای شما بازگو کنیم. اما بد نیست بدانید که بهراحتی میتوانید در خانه یک رب آلوچه خوش طعم و خوشرنگ تهیه کنید. ناگفته نماند که درستکردن رب آلوچه به فصل تابستان و حضور پررنگ آلوچههای خوشمزه در این فصل بستگی دارد. فراموش نکنید که زمان پخت در تهیه رب آلوچه جنگلی اهمیت فراوانی دارد و البته صبر زیادی میخواهد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
شکر | باتوجهبه ذائقه شخصی |
آب | ۳ لیوان |
نمک | باتوجهبه ذائقه شخصی |
آلوچه یا گوجه سبز | ۲ کیلو |
طرز تهیه رب آلوچه جنگلی
در طرز تهیه رب آلوچه خانگی باید از آلوچه یا همان آلوچه جنگلی استفاده کنید. البته اگر تمایل به درستکردن رب آلوچه داشتید اما آلو در دسترس شما نبود، با استفاده از گوجه سبز نیز میتوانید این طعمدهنده خوشرنگ و لعاب را تهیه کنید.
نکته مهمی که باید آن را بدانید این است که میزان نمک و شکر در این رب به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. توصیه ما به شما این است که از نمک زیاد استفاده نکنید. این طعمدهنده قرار است بهعنوان چاشنی در تمام غذاها مورداستفاده قرار بگیرد. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم که میزان نمک آن را زیاد نکنید. اندازه شکر نیز باز به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. برخی از افراد این رب را شیرین، بعضی دو مزه و ملس و بعضی دیگر ترش تهیه میکنند.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از درستکردن رب آلوچه میتوانید از آلوچه جنگلی یا گوجه سبز استفاده کنید. برای خوشرنگتر شدن این چاشنی بینظیر هم میتوانید از چند عدد آلبالو استفاده کنید. این میوهها همگی محصول فصل تابستان هستند.
مرحلهی دوم: در گام بعدی ابتدا چوب و برگهای آلوچهها را از آنها جدا کرده و آنها را شسته و تمیز کنید.
مرحلهی سوم: سپس آنها را در یک آبکش قرار داده و اجازه بدهید آب اضافی آنها گرفته شود.
مرحلهی چهارم: بعدازاین که آب آلوچهها گرفته شد، آنها را در یک قابلمه مناسب با حجم آلوچهها، ریخته و ۳ لیوان آب به آن اضافه کنید.
مرحلهی پنجم: در گام بعدی قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شعله را کم کنید و اجازه بدهید تا آلوچهها بهآرامی پخته و مغز پخت شوند و بهخوبی آب بیندازند.
مرحلهی ششم: بعد از پختهشدن آلوچهها، روی آنها کف ایجاد میشود. کفهای ایجاد شده را بگیرید و اجازه بدهید که آلوچه شما خوشرنگ بشود. اگر کفها از سطح آلوچه جدا نشوند، رب آلوچه شما کدر خواهد شد.
مرحلهی هفتم: بعد از پختهشدن آلوچهها قابلمه را از روی حرارت بردارید. سپس اجازه بدهید که قابلمه شما خنک بشود و آلوچههای پخته شده حرارت خود را از دست بدهند.
مرحلهی هشتم: در قدم بعد آلوچههای پخته شده را در یک صافی یا آبکش ریخته و با کمک پشت قاشق و فشار دست آنها را از صافی رد کنید. در این مرحله هستهها از آلوچهها جدا شده و گوشت و آب آنها به درون ظرف زیر صافی منتقل میشود. سعی کنید تمام گوشت آلوچهها را از هستهها جدا کنید.
مرحلهی نهم: در مرحلهی بعدی مایه صاف شده را مجددا به قابلمه دیگر منتقل کرده و روی حرارت قرار دهید.
مرحلهی دهم: در این مرحله فراموش نکنید که بهتر است آلوچهها بهصورت ممتد هم زده شوند تا بر اثر حرارت ته نگرفته و به غلظت دلخواه برسند.
مرحلهی یازدهم: در انتهای پخت آلوچه جنگلی میتوانید به میزان دلخواه نمک و شکر اضافه کنید. در نهایت رب آلوچه شما آماده است. این چاشنی را با غذاهای محلی مورداستفاده قرار میدهند تا غذا خوشمزهتر شود. اما نکته مهم اینکه استفاده از این چاشنی در غذاهای مدرن و امروزی نیز مرسوم شده و میتواند طعمی متفاوت به غذای شما بدهد.
چند ریزهکاری در تهیه آلوچه جنگلی
برای درستکردن آلوچه جنگلی به شما توصیه میکنیم که از آلوچههای نرم و نه آلوچههای سفت، استفاده کنید. هرچه آلوچهها نرمتر باشند سریعتر و راحتتر پخته شده و از هسته جدا میشوند. اگر از آلبالو برای خوشرنگ شدن رب آلوچه استفاده کردید، بد نیست بدانید که باید حتما آلبالوها را هسته گرفته و به آلوچه اضافه کنید. هسته آلبالو کوچک بوده و ممکن است که در رب آلوچه شما باقی بماند. برخی از افراد به دلیل سرد بودن طبع رب آلوچه، برای شیرین کردن آن از شیره خرما، انگور، انجیر یا توت استفاده میکنند. این کار سبب میشود تا رب آلوچه شما ضمن شیرین شدن، کمی طبع ملایمتر و گرمی به خود بگیرد.
یک طعمدهنده ارگانیک و واقعی، رب آلوچه
در این مطلب، از طرز تهیه رب آلوچه جنگلی گفتیم و اینکه این طعمدهنده چطور میتواند همانند یک چوب جادوی سحرآمیز طعم غذای شما را تغییر دهد. در تهیه این چاشنی نکات ریزی وجود دارد که اگر آنها را رعایت کنید، بهترین چاشنی رب آلوچه خانگی را در نهایت خواهید داشت. درهرحال اگر هوس پخت یک رب آلوچه جذاب و خوش طعم را داشتید اما مواد اولیه لازم در دسترس شما نبود، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ بهراحتی میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر تا ۳۰ دقیقه تمام مواد را درب منزل تحویل بگیرید و یک رب آلوچه خانگی معرکه داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید