اسباب کشی منزل برای بسیاری از آدمها بخشی از تغییر هیجانانگیزی است که برایش روزشماری میکنند. تنها چیزی که این فرایند را سخت و حوصله سربر میکند، بستهبندی اثاثیه است. برای آنکه همه وسایل سالم و بیخطوخش به مقصد برسند، بایدها و نبایدهایی وجود دارد که رعایتشان آسیبهای جابهجایی را به حداقل میرساند. همراه ما باشید تا مفصل درباره این نکات صحبت کنیم.
موقع اسباب کشی منزل چهکارهایی بکنیم؟
قرار نیست همیشه باربری وسایل منزل با شکستن ظرفها و خرابشدن اثاثیه خانه همراه باشد. اگر محافظت از مبلمان و اثاثیه موقع اسباب کشی بزرگترین دغدغه شماست، بایدهای این بخش را تا انتها مطالعه کنید.
۱. قبل از اسباب کشی منزل فهرستی از اثاثیه تهیه کنید
با داشتن فهرست راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید کدام لوازم را نگه دارید و به خانه جدید ببرید و کدام لوازم را به سمساری ببرید یا به خیریه محله اهدا کنید.
۲. لوازم را قبل از جابهجاکردن تمیز کنید
تمیزکاری فقط برای بعد از اسبابکشی نیست. قبل از شروع جابهجایی دستی به روی وسایل خانه بکشید و با گردگیر یا پارچه نرم گردوغبارها را تمیز کنید. این تمیزکاری زحمتتان بعد از اسباب کشی را کمتر میکند.
۳. وسایل داخل کمدها و قفسهها را تخلیه کنید
کتابها را از قفسه کتاب درآورید و داخل کارتن بچینید، تمام وسایل آشپزخانه را از کابینتها خارج کنید و محتویات کشوها را خالی کنید تا هم حمل وسایل بزرگ راحتتر باشد و هم نیمی از وسایلتان در طول جابهجایی مفقود نشوند.
۴. قبل از اسباب کشی منزل اندازه مبلمان را چک کنید
یکی از چالشهای اسباب کشی منزل، خارجکردن مبلمان بزرگ از درهای تنگ و باریک خانه است. یک متر بردارید و ابعاد مبلمان را با در ورودی خانه مقایسه کنید. گاهی اوقات چارهای جز بازکردن پیچومهرهها و کوچککردن وسایل نیست.
۵. لوازم مخصوص بستهبندی اثاثیه تهیه کنید
حتی اگر یک بار فرایند اسباب کشی منزل را از نزدیک دیده باشید، میدانید که اثاثیه را بدون حفاظ جابهجا نمیکنند. چون احتمال شکستن و از بین رفتن آنها چندین برابر بیشتر خواهد بود. قبل از اینکه بستهبندی وسایل را شروع کنید، ابتدا وسایل بستهبندی مثل کارتن، نایلون حبابدار، بستهای کشی، پتو و نوارچسب تهیه کنید و کنار بگذارید تا دسترسی به آنها در طول اسبابکشی راحت باشد.
۶. درب کشوها و قفسهها را محکم ببندید
اگر درب کمدها و کشوی قفسهها محکم بسته نباشند، احتمال بازشدن آنها در طول مسیر وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل، قبل از آنکه اثاثیه را داخل وانت بچینید، همه درها را با بستهای مخصوص یا یک کش ساده کیپ کنید.
۷. وسایل بزرگ را به قطعات کوچک تبدیل کنید
اگر وسایل بزرگ مثل مبلمان، میز، تخت، قفسه و کمدهای خانه را باز و به قطعات کوچکتر تبدیل کنید، علاوه بر زحمت جابهجاکردن، احتمال آسیبدیدن آنها در طول اسبابکشی کمتر میشود. یادتان نرود تکههای مربوط به هر وسیله مثل پیچ، مهره، رولپلاک و واشر را در یک کارتن بستهبندی کنید و برچسب بزنید تا گم نشوند.
- برای بازکردن مبل ابتدا کوسنها را بردارید و پیچهای قاب مبل را باز کنید؛ سپس پیچ بازوها را باز کرده و آنها را جدا کنید. در آخر بست صندلی و پشتی مبل را بردارید و تکههای قاب را در کارتن بگذارید؛
- برای بازکردن صندلی چرخدار ابتدا دستگیره پایین صندلی را به سمت چپ بچرخانید تا صندلی از پشتی جدا شود؛ سپس چرخها را بکشید تا از مجموعه جدا شوند؛
- برای بازکردن میز ابتدا پیچهای هر پایه را باز و بعد بریسها را جدا کنید؛
- تاج تخت را با پیچگوشتی جدا کنید تا راحتتر از ورودی تنگ خانه عبور کند؛
- دستگیرهها و سایر قطعات قابل جابجایی را از کمدها و میزها جدا کنید.
۸. قبل از جداسازی قطعات مبلمان از آنها عکس بگیرید
وقتی برای بازکردن قطعات مبلمان آچاربهدست شدید، فراموش نکنید که باید دوباره آنها را روی هم سوار کنید. برای اینکه بستن دوباره اثاثیه چالشانگیز نباشد، محض احتیاط از آنها چند عکس از زوایای مختلف بگیرید.
۹. برای محافظت از وسایل حساس روی آنها مقوا بکشید
تجربه نشان میدهد حین اسباب کشی منزل پارگی وسایلی مثل مبل و کاناپه اصلا عجیب نیست. اما شما میتوانید با یک تکه مقوا از این اتفاق جلوگیری کنید. قسمتهای حساس مبل مثل دسته مبل، گوشهها، پایه و پشتی چرمی را با مقوا بپوشانید تا حتی در صورت ضربه، آسیب جدی نبینند. میتوانید برای جلوگیری از شکستن میزهای شیشهای، روی آنها یک تکه مقوای بزرگ بگذارید و با چسب محکم کنید.
۱۰. برای اسباب کشی اثاثیه را لای پتو بپیچید
چنانچه مقوا و نایلون حبابدار خیالتان را از بابت وسایل حساس و شکستنی راحت نمیکند، آنها را لای پتوهای ضخیم بپیچید. هر وسیله را بسته لای دو یا سه پتو بپیچید و در نهایت آنها را با چسب محکم کنید تا در طول جابهجایی باز نشوند.
این روکش بیشتر جنبه نظافت دارد و جلوی کثیفشدن اثاثیه در طول اسباب کشی منزل را میگیرد. یک رول پلاستیکی تهیه کنید و آن را دورتادور مبلمان و سایه اثاثیه بکشید. مراقب باشید لایه زیرین (مقوا یا پتو) جابهجا نشود.
۱۱. دور همه اثاثیه روکش پلاستیکی بکشید
موقع اسباب کشی منزل چهکارهایی نکنیم؟
اگر قرار است وسایل خانه را طوری بستهبندی کنید که سالم به مقصد نرسند، بهتر است آنها را در همان خانه رها کنید تا حداقل مستأجر بعدی از آنها استفاده کند. در ادامه نبایدهای مهم بستهبندی اثاثیه خانه را مرور میکنیم.
۱. وسایل کهنه و فرسوده را با خود نبرید
اثاثیه که عمرشان تمام شده، آسیب دیدهاند یا کارایی سابق را ندارند، بهتر است به خانه جدید منتقل نشوند. تجربه نشان میدهد بیشتر این وسایل در مسیر از بین میروند و فقط بودجه اسبابکشی را روی دوش شما میگذارند.
۲. در اسباب کشی منزل اثاثیه را بدون محافظ جابهجا نکنید
اگر اسباباثاثیه را بدون هیچگونه محافظی پشت وانت میگذارید، خود را برای چند تکه ظرف شکسته، ترکهای بزرگ روی آینه و پارگی مبلمان پارچهای آماده کنید. کلیه وسایل باید ابتدا لای کاغذ بستهبندی یا روزنامه پیچیده شوند و بعد داخل نایلون حبابدار قرار بگیرند تا احتمال آسیب روکش ظریف آنها بهحداقل برسد.
۳. لوازم خانه را کثیف و پر از گردوغبار جابهجا نکنید
بسیاری از افراد بهخیال اینکه در خانه جدید خواهناخواه باید دستی به روی اثاثیه بکشند، قبل از اسباب کشی منزل از این مرحله صرفنظر میکنند. در حالی که حتی یک گرده درشت یا یک سنگ ساینده میتواند حین حرکت به سطح ظریف اثاثیه آسیب برساند.
۴. همه وسایل و مبلمان خانه را باز نکنید
ترفند بازکردن وسایل بزرگ و تبدیل آنها به تکههای کوچک تنها در صورتی توصیه میشود که اثاثیه از در یا راهرو عبور نکنند. با بازکردن پیچومهرههای تمام مبلمان خانه برای خودتان دردسر نتراشید.
۵. هنگام اسباب کشی منزل خود را دانای کل فرض نکنید
هیچ کاری با عجله درست پیش نمیرود. قبل از آنکه آستینهای خود را بالا بزنید، نگاهی به اطراف بیندازید و تصمیم بگیرید از عهده این کار برمیآیید یا نه. وجود اثاثیه ارزشمند مثل مبلمان عتیقه یا وسایلی که ارزش احساسی دارند، ظرافت و دقت اسبابکشی را چند برابر بیشتر میکنند. بهتر است در این موارد برای حفظ امنیت اثاثیه منزل، کار را به دست افراد کاردان در شرکتهای اسباب کشی منزل بسپارید.
۶. نکات چیدن اثاثیه در وانت یا کامیون اسبابکشی
بعد از آنکه تمام وسایل بهدرستی و با دقت در کارتنها گنجانده شدند، نوبت چیدن کارتنها و لوازم بزرگ پشت وانت یا کامیون اسبابکشی است. در این مرحله نیز باید به چند نکته دقت کنید:
· برای راحتی راننده، وزن اثاثیه را یکنواخت پخش کنید
اگر همه اقلام سنگین در یک سمت وانت چیده شوند، هدایت ماشین برای راننده دشوار میشود. وزن اثاثیه را بهطور یکنواخت پشت وانت پخش کنید و سنگینترین اثاثیه را به دیوارهها بچسبانید تا فضای وسط برای بارگیری و تخلیه باز باشد.
· تابلوها و آینهها را بین تشک و وسایل نرم بگنجانید
اگرچه در مرحله بستهبندی یک لایه محافظ دورتادور تابلوها و آینههای خانه میکشید، اضافه کردن یک لایه محافظتی اضافه ضرری ندارد. این وسایل را لای دو تشک یا کوسنهای مبل بگذارید و تا مقصد خیالتان از بابت جابهجایی راحت باشد.
· وسایل بزرگ را عمودی در وانت قرار دهید
اثاثیهای مثل کاناپه و لاو سیت فضای زیادی در وانت اشغال میکنند؛ طوری که جای زیادی برای سایر اثاثیه باقی نمیماند. یک ترفند عالی برای بارگیری این وسایل، گنجاندن آنها در وانت بهصورت عمودی است، بهخصوص اگر امکان بازکردن مبلمان از هم وجود نداشته باشد.
· قبل از اسباب کشی اثاثیه را با طناب ببندید
بیشتر شرکت های خدمات باربری آنلاین مخصوص اسبابکشی تسمههایی دارند که اثاثیه را سر جای خود محکم میکنند. از راننده وانت بخواهید قبل از آنکه حرکت کند، با این تسمهها لوازم را خوب ببندد تا در طول مسیر حرکت نکنند.
کلام آخر
سختی اسباب کشی منزل را بپذیرید و خود را برای چند روز فعالیت بیوقفه آماده کنید. مقدمات اسبابکشی نهایتا یک هفته وقتتان را بگیرد. اینکه بعد از این یک هفته از نتیجه کار خود راضی هستید یا دورتان پر از اثاثیه شکسته و آسیبدیده است، به نحوه بستهبندی اثاثیه بستگی دارد. اگر تجربه زیادی در این زمینه ندارید، نکات این مقاله کمک میکند مبلمان حساس و وسایل شکستنی را طوری بستهبندی کنید که بعد از این یک هفته، موقع بازکردن کارتنها در خانه جدید، از خودتان تشکر کنید.
شما چه توصیههای دیگری برای روزهای اسبابکشی دارید؟ چه ترفندهایی برای بستهبندی اثاثیه منزل بلدید که اینجا اشاره نکردهایم؟ مشتاقانه منتظر شنیدن تجربههای شما عزیزان هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید