طرز تهیه پاچانگا ترکیه‌ای پیش‌غذای خوشمزه + معرفی انواع آن

طرز تهیه پاچانگا ترکیه‌ای و دیگر انواع معروف آن

تهیه پاچانگا ترکیه‌ای که از آن گاهی با عنوان بورک نیز یاد می‌شود، با برش نازکی از خمیر یوفکا و موادی (فیلینگ) که پرکننده آن است صورت پذیرفته که علاوه بر اینکه سریع حاضر می‌شود، طعمی فوق‌العاده دلچسب و دلپذیر نیز دارد. میزان کالری این پیش‌غذا باتوجه‌به نوع پنیر، گوشت یا فرآورده‌های گوشتی و همچنین شیوه طبخ آن که می‌تواند در تابه سرخ شده یا در فر قرار گیرد، متفاوت است. ناگفته نماند معمولا این پیش‌غذای جمع‌و‌جور و جذاب، با سالاد و سبزیجات میل می‌شود. بدین ترتیب، برای آشنایی بیشتر با این پیش‌غذای ترکیه‌ای و برخی دیگر از انواع معروف آن، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم برای درست‌کردن پاچانگا لذیذ ترکیه‌ای

مواد لازم جهت تهیه پاچانگا خوشمزه و ساده ترکیه‌ای

برای تهیه این پیش‌غذای خوشمزه ترجیحا بهتر است از خمیر یوفکا مثلثی استفاده کنید. درصورتی‌که این خمیر در دسترس شما نبود به‌عنوان گزینه دوم می‌توانید از خمیر فیلو استفاده کنید. علاوه‌برآن اگر فلفل چارلستون در منزل نداشتید می‌توانید فلفل‌دلمه‌ای رنگی یا فلفل سبز و قرمز شیرین را جایگزین آن کنید.

از طرفی، ترکیب فلفل چارلستون سبز و دلمه‌ای قرمز نیز بسیار مرسوم بوده و می‌توانید از آن استفاده کنید.

بنابراین، انتخاب برخی از مواد اولیه، تنها به سلیقه شخصی و امکانات شما بستگی دارد. درهرصورت، ازآنجایی‌که پاچانگای طبخ‌شده با انواع فرآورده‌های گوشتی چون کالباس و بیکن از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند، در جدول زیر مواد لازم جهت تهیه این پیش‌غذا را برای ۶ نفر بیان کرده‌ایم:

مقدار موردنیاز مواد لازم
۱۲ عدد خمیر یوفکا مثلثی (یا فیلو)
۳۰۰ گرم کالباس یا پاسترامی یا بیکن یا ژامبون
۲۵۰ گرم پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا ورقه‌ای
۶ عدد متوسط گوجه‌فرنگی
۶ عدد فلفل چارلستون رنگی (سبز و قرمز)
۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱.۵ لیوان آرد سوخاری یا آرد ذرت
۴ عدد تخم‌مرغ
نصف فنجان شیر
به میزان لازم روغن مایع، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پولبیبر

مراحل گام‌به‌گام و ساده طرز تهیه پاچانگا ترکیه‌ای

شیوه تهیه پاچانگا به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

برای آماده‌سازی این پیش‌غذای ساده و خوشمزه ترکیه‌ای، مراحل بسیار ساده و روتینی پیش‌روی شماست؛ بنابراین فقط کافی است ظرف مدت کمتر از ۵ دقیقه آموزش مرحله‌به‌مرحله زیر را مطالعه کنید، تا به‌سادگی هر‌چه‌تما‌م‌تر بتوانید آن را برای وعده بعدی مهیا کنید. بدین منظور، شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می‌کنیم.

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ فلفل چارلستون رنگی رفته و آن‌ها را پس از شستن، به‌صورت نگینی ریزریز کنید. در ادامه تابه‌ای برداشته و در آن مقداری روغن زیتون بریزید. وقتی روغن داغ شد، تکه‌های فلفل را در آن قدری تفت دهید. دقت داشته باشید نیاز به سرخ شدن کامل فلفل‌ها نیست.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون گوجه‌فرنگی‌ها را شسته و آن‌ها را از وسط برش بزنید. دقت داشته باشید که قسمت سفت و سفید وسط گوجه‌فرنگی را جدا کرده و مابقی را به‌صورت نگینی خرد کنید. اکنون دوراه پیش روی شماست. اگر می‌خواهید گوجه را به‌صورت خام در لایه خمیر یوفکا بگذارید، بایستی آب گوجه و حتی قسمت‌های خیلی شل آن را جدا کنید. در شیوه دوم اگر مایل هستید گوجه‌فرنگی را مانند فلفل‌ها تفت دهید، نیازی به جداکردن آب گوجه‌فرنگی نیست.
  • مرحله‌ی سوم: در روشی که مدنظر ماست، تقریبا هر دوراه را انتخاب کنید؛ بنابراین قسمت‌های شل و آبدار گوجه را در تابه ریخته و با مقدار کمی روغن زیتون تفت دهید. بخشی از قسمت‌های قوام‌دار گوجه‌فرنگی را نیز برای مرحله بعدی نگه دارید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون تا زمانی گوجه‌فرنگی‌ها را تفت دهید که تمام آب آن بخار شود. سپس قبل از برداشتن تابه از روی حرارت مقدار کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و در نهایت گوجه‌فرنگی مزه‌دار شده را به ظرف حاوی فلفل‌ها اضافه کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: حال، نوبت به خمیر یوفکا می‌رسد. با اینکه می‌توانید از خمیر مستطیلی هم استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم خمیر یوفکا مثلثی را تهیه کنید. در ادامه، خمیر را روی سطح کاری که کمی نمناک است قرار دهید تا خشک نشود. البته می‌توانید با یک براش آشپزخانه که با آب یا مخلوطی از آب و روغن، تر شده است، روی سطح خمیر کشیده تا از خشکی آن جلوگیری شود.
  • مرحله‌ی ششم: اکنون از ترکیب فلفل و گوجه‌فرنگی، در بخش منحنی‌شکل خمیر بریزید. سپس اندکی گوجه‌فرنگی خردشده که از قبل کنار گذاشته بودید را روی آن قرار دهید. در ادامه، یک ورق یا یک‌تکه از کالباس، ژامبون، بیکن یا پاسترامی را که بر حسب سلیقه تهیه کرده‌اید، به آن اضافه کنید. در نهایت، یک‌تکه پنیر موزارلا یا پیتزا را روی مواد قبلی فیکس کنید.

انتخاب پاچانگا به‌عنوان یک پیش‌غذای لذیذ

  • مرحله‌ی هفتم: در این مرحله خوب دقت کنید، ابتدا خمیر را از سمت لبه گرد روی فیلینگ (مواد) قرار داده و سپس از هر طرف، لبه‌های خمیر را به سمت داخل تا کنید. در ادامه، خمیر را به سمت بالا تا زمانی که به نقطه بالایی خمیر برسید، تا کنید. به عبارتی قسمت حجیم وسط را به سمت نوک خمیر تاکرده تا تمام خمیر، رول شود. در نهایت، به دلیل اینکه از قبل خمیر را مرطوب کرده بودید به‌راحتی می‌توانید خروجی را با کمی فشار بسته تا مواد به بیرون درز پیدا نکند.
  • مرحله‌ی هشتم: در این مرحله از طرز تهیه پاچانگا ترکیه‌ای بایستی تخم‌مرغ‌ها را جداگانه و یکی‌یکی در دو ظرف شکانده تا در صورت وجود ماندگی یا خرابی یک تخم‌مرغ، مابقی آن‌ها خراب نشود. سپس همه آن‌ها را در یک ظرف ریخته و قدری به آن نمک اضافه کنید و در ادامه با چنگال آن‌قدر تخم‌مرغ‌ها را هم می‌زنیم تا از لختگی درآیند.
  • مرحله‌ی نهم: اکنون قدری پولبیبر و فلفل سیاه را به همراه شیر به ظرف تخم‌مرغ‌ها اضافه کرده و مواد را به‌خوبی با هم ترکیب کنید. پس از هم زدن، باید ماده‌ای با بافت یکدست داشته باشید. علاوه‌برآن، پودر سوخاری را نیز در ظرف دیگری ریخته و برای مرحله بعد آماده بگذارید.
  • مرحله‌ی دهم: در این مرحله، لقمه‌ها را ابتدا درون ظرف تخم‌مرغ قرار داده و به‌خوبی با دست یا دو چنگال، به تخم‌مرغ آغشته کنید. سپس آن‌ها را به ظرف پودر سوخاری منتقل کرده تا از این پودر به دورتادور لقمه بچسبد. یادتان باشد حتما زیر و روی این پیش‌غذا را با آرد کاور کنید.
  • مرحله‌ی یازدهم: در نهایت یک تابه مناسب برداشته و در آن مقدار نسبتا زیادی روغن مایع بریزید. وقتی روغن به‌خوبی داغ شد، لقمه‌ها را بادقت درون روغن انداخته تا سرخ شوند. وقتی یک طرف سرخ شد، طرف دیگر هم طلایی‌رنگ کنید. در ادامه، تمام آن‌ها را روی دستمال مخصوص روغن‌گیری قرار داده تا روغن اضافی‌شان به دستمال بگیرد. دست آخر، آن‌ها را در ظرف سرو ریخته و با انواع سس کچاپ، مایونز یا خردل میل کنید.

معرفی انواع دیگر پاچانگا ترکیه‌ای

آشنایی با دیگر انواع پاچانگا خوشمزه

با اینکه در بخش بالا نوع معروف و محبوب‌تر این پیش‌غذا را با استفاده از فرآورده‌هایی چون ژامبون و بیکن به‌طورکلی شرح دادیم، خالی‌ازلطف نیست که درباره دیگر انواع آن نیز صحبت کنیم؛ بنابراین همچنان به خواندن ادامه دهید تا بیشتر با این پیش‌غذای لذیذ و دوست‌داشتنی آشنا شوید:

پاچانگا گوشت

پاچانگا محبوب گوشت

در تهیه این پیش‌غذا مراحل رول کردن خمیر به همان ترتیب است که پیش‌تر شرح دادیم و تفاوت تنها در نوع مواد فیلینگ آن است. برای آماده‌سازی این پیش‌غذا، از گوشت چرخ‌کرده استفاده شده که در ابتدای کار با پیاز تفت داده می‌شود و پس از افزودن رب گوجه‌فرنگی، با ادویه‌هایی چون آویشن و فلفل سیاه طعم می‌گیرد.

علاوه‌برآن سبزیجات مقوی چون هویج و اسفناج نیز در پرکردن داخل این لقمه‌ها به کار می‌روند. بدین منظور، هویج را ابتدا آب‌پز کرده و سپس رنده ریز کنید. در مورد اسفناج یا برگ چغندر نیز پس از شستن، آن‌ها را کمی با روغن تفت‌داده و دست آخر، از ترکیب همه این مواد با پنیر پیتزا، داخل خمیر قرار دهید.

پاچانگا مرغ

پاچانگا لذیذ مرغ

به‌منظور تهیه این پیش‌غذا ابتدا پیاز‌های ریزریز شده را در تابه با ادویه‌هایی چون زردچوبه تفت‌داده و پس از آزادشدن بوی ادویه‌ها، سینه مرغ را که به تکه‌های کوچک و مکعبی برش زده‌اید به آن اضافه کنید. پس از تغییر رنگ و نیم‌پز شدن تکه‌های مرغ، فلفل‌دلمه‌ای خردشده و در ادامه، قارچ‌های اسلایس شده را اضافه کرده و میزان ادویه‌ها را نیز تنظیم کنید.

پس از پخت مواد، حرارت را خاموش کرده و سس خردل و سس کچاپ را به مواد فیلینگ اضافه کنید. در ادامه، همه مواد را با پنیر چدار یا پنیر پیتزا درون خمیر قرار داده و باقی مراحل رول کردن و رومال کردن آن به روال پیشین خواهد بود.

پاچانگا جعفری و پنیر

پاچانگا سبک جعفری و پنیر

یکی دیگر از انواع رایج و محبوب این پیش‌غذا که سبک‌تر از مابقی آنهاست، پاچانگای جعفری و پنیر است. این پیش‌غذای درست‌شده با سبزی و پنیر برای کسانی که از خوردن گوشت منع شده یا دلشان پیش‌غذایی با سبزی می‌خواهد بسیار مناسب است. در این نوع علاوه بر مواد معمول فیلینگ و رومال کردن آن، از انواع پنیر مانند پنیر خامه‌ای نیز استفاده شده که با جعفری خردشده برای قرارگرفتن در لای خمیر یوفکا، میکس می‌شود.

پاچانگا قارچ و اسفناج

پاچانگا مقوی قارچ و اسفناج

با اینکه در تمام انواع این پیش‌غذا از پنیر به‌عنوان ماده‌ای ثابت استفاده می‌شود، اما طبیعتا وقتی از سبزیجات به‌جای گوشت و فرآورده‌های آن استفاده می‌شود، می‌توان آن را نوعی پیش‌غذای سبک‌تر و رژیمی دانست. بدین ترتیب به‌منظور تهیه آن، ابتدا اسفناج را خردکرده و آب‌پز کنید. سپس پیاز نگینی شده را با ادویه‌هایی چون فلفل سیاه و زردچوبه تفت‌داده و سیر رنده‌شده را نیز اضافه کنید.

در ادامه، قارچ‌های خردشده را نیز در تابه تفت داده و اسفناج پخته‌شده را پس از آبکش کردن به همراه پنیر لبنه به مواد درون تابه اضافه کنید. در نهایت، پس از تنظیم میزان ادویه‌ها، همه مواد را با پنیر پیتزا درون خمیر یوفکا رول کرده و با تخم‌مرغ و کنجد تزیین کنید.

نکاتی که هنگام درست‌کردن انواع پاچانگا ترکیه‌ای باید بدانید

فوت‌و‌فن‌های طبخ انواع پاچانگای خوشمزه

برای اینکه پاچانگایی که درست می‌کنید عطروطعم بسیار خوب و حتی متفاوت‌تری داشته باشد، می‌توانید نکات زیر را نیز مدنظر قرار دهید. علاوه‌برآن، ذکر برخی از نکات لزوما برای خلق مزه بهتر نبوده و قرار است کار شما را هنگام آماده‌سازی این پیش‌غذای خوشمزه، راحت‌تر کنند؛ بنابراین شما را به مطالعه این نکات دعوت می‌کنیم.

  • اگر خمیر یوفکا را قبلا تهیه کرده و در فریزر نگه داشته بودید، ابتدا با وسیله‌ای نوک‌تیز مانند سوزن، چند سوراخ روی آن ایجاد کرده تا هوای اضافی خارج شود. همچنین این کار، به روند دی‌فریز شدن خمیر نیز کمک می‌کند.
  • برای جلوگیری از خشکی خمیر و مرطوب کردن آن، علاوه بر آب می‌توانید از ترکیب شیر و تخم‌مرغ نیز استفاده کنید.
  • شما می‌توانید همراه با پنیر پیتزا یا موزارلا از پنیر ورقه‌ای چدار نیز استفاده کرده و مزه و ظاهر داخلی این پیش‌غذا را متفاوت‌تر کنید.
  • علاوه بر اینکه شما می‌توانید برای تهیه این پیش‌غذا از انواعی از کالباس، ژامبون، پاسترامی یا بیکن استفاده کنید، می‌توانید ترکیبی از آن‌ها را نیز داخل خمیر بپیچید.
  • در رسپی دیگری از تهیه پاچانگا ترکیه‌ای می‌توانید تمام مواد فیلینگ مانند فلفل، گوجه‌فرنگی و بیکن را خردکرده و با پنیر پیتزای رنده شده مخلوط کنید. در ادامه، مخلوط یکدست حاصل را در لابه‌لای خمیر یوفکا بپیچید.
  • علاوه بر اینکه می‌توانید لقمه‌های این پیش‌غذا را با روکشی از آرد در روغن برشته کنید، استفاده از کره ذوب‌شده و کنجد سیاه‌وسفید برای رومال کردن آن رایج است.
  • دقت داشته باشید فلفل و گوجه‌فرنگی را حتما با روغن کم سرخ‌کرده و آن‌ها را بدون آب اضافی در لای خمیر قرار دهید.
  • برای سرخ کردن پاچانگا‌ها بایستی از روغن داغ به مقدار بسیار استفاده کنید، به‌طوری‌که لقمه‌ها روی سطح آن شناور بمانند.
  • دقت داشته باشید برای سرخ کردن هر نوع پاچانگایی حتما از روغن مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کنید. به دلیل اینکه این روغن‌ها مقاومت زیادی در برابر حرارت بالا داشته و دود نمی‌کنند.
  • اگر برای روغن‌گیری لقمه‌ها دستمال مخصوص روغن‌گیری در منزل نداشتید، می‌توانید از چند عدد دستمال کاغذی استفاده کرده و آن‌ها را روی‌هم قرار دهید.
  • با اینکه سرخ کردن این پیش‌غذا سریع‌تر و آسان‌تر و نیز روشی رایج برای پختن آنهاست، اگر طرف‌دار سرخ‌کردنی نیستید، می‌توانید لقمه‌های آن را در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت حدود ۲۵ دقیقه بپزید. در این صورت یادتان باشد که حداقل دو دفعه روی آن‌ها را با براش روغن‌مالی کنید.

پاچانگا ترکیه‌ای پیش‌غذایی سریع و خوشمزه

اصولا پیش‌غذا‌ها و غذا‌هایی که به فرم لقمه تهیه می‌شوند؛ مانند پیراشکی و اشترودل، همچنان که برای بچه‌ها جذاب هستند، برای بزرگ‌سالان نیز موردپسند بوده و می‌توان از آن‌ها به‌عنوان غذایی که همه افراد حتما دوستش دارند استفاده کرد. بدین منظور، باتوجه‌به اینکه رسپی تهیه این پیش‌غذا فوق‌العاده ساده و روان است، می‌توانید آن را با انواع و اقسام مواد اولیه خوشمزه و رنگارنگ تهیه کرده و میان وعده یا حتی وعده‌ای سریع را تدارک ببینید.

طبیعتا برای تهیه این پیش‌غذای لذیذ مانند دیگر غذا‌ها به خرید مواد موردنیاز باید بپردازید که ما استفاده از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ را پیشنهاد می‌کنیم تا تمام اقلام موردنیازتان در سریع‌ترین زمان ارسال شود. از طرفی، برای اینکه این پیش‌غذای فوق‌العاده خوش‌طعم و دلپذیر را بدون زحمت روی میز نهارخوری‌تان ببینید، سرویس غذای اسنپ را به‌عنوان پیشنهاد دوم به شما ارائه می‌دهیم.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.