طرز تهیه سمبوسه خانگی با طعمی بی‌نظیر

طرز تهیه سمبوسه خوشمزه خانگی

سمبوسه جنوبی مانند فلافل از جمله غذا‌های خیابانی یا استریت فود بوده که طرف‌داران زیادی از کوچک و بزرگ برای آن صف می‌کشند. این غذا همچنان که از مواد اولیه مفیدی تهیه می‌شود، بسیار خوش‌طعم و مقوی بوده و علاوه‌برآن، مقرون‌به‌صرفه نیز است؛ بنابراین اگر با طرز تهیه سمبوسه آشنا نیستید تا انتهای مطلب همراه ما باشید، زیرا تصمیم داریم نحوه درست‌کردن سمبوسه خانگی خوشمزه را با ذکر تمام ریزه‌کاری‌هایش با شما به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه خانگی فوق‌العاده خوشمزه

مواد لازم جهت تهیه سمبوسه خانگی

با اینکه به دستور تهیه سمبوسه می‌توان مواد متنوع زیادی اضافه کرد، پیشنهاد می‌کنیم این غذا را به همین شیوه ساده و بااصالت خود تهیه نموده و تشکیلات بیشتر را صرف غذا‌هایی چون پیراشکی و اشترودل کنید. درهرصورت، مواد لازم جهت تهیه این غذای مطبوع و دلپذیر برای ۷ نفر به‌قرار زیر است:

مواد لازم

مقدار موردنیاز

سیب‌زمینی

۴ عدد بزرگ
پیاز

۳ عدد متوسط

سیر

۳ حبه
سبزی (جعفری و گشنیز)

۲۰۰ گرم

نان لواش

به تعداد لازم
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر فلفل چیلی

به میزان دلخواه

مراحل تهیه سمبوسه خانگی با طعمی لذیذ

نحوه درست‌کردن سمبوسه خانگی

به‌جرئت می‌توان گفت که نحوه درست‌کردن سمبوسه خانگی بسیار راحت بوده و یکی از ساده‌ترین رسپی‌ها را دارد‌؛ بنابراین بدون فوت وقت، فقط کافی است ظرف ۵ دقیقه مراحل زیر را مرور کرده و یک ساعت دیگر، سمبوسه‌های خوش‌طعم و خوش‌رنگ را میل کنید. بدین منظور، شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می‌نماییم.

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار می‌بایست سیب‌زمینی‌های سالمی را انتخاب کرده و پوستشان را به‌خوبی بشویید. سپس آن‌ها را به قابلمه‌ای با مقدار کافی آب و یک قاشق مرباخوری نمک اضافه کرده و فرصت بدهید تا بپزند. برای اطمینان از پختن مطلوب سیب‌زمینی‌ها، چنگال را به بافت سیب‌زمینی فروکرده و وضعیت را بررسی کنید.
  • مرحله‌ی دوم: پس از طی زمان کافی و پختن سیب‌زمینی‌ها، آن‌ها را از آب درآورده و کنار می‌گذاریم تا خودبه‌خود از حرارت بیفتند. سپس پوست آن‌ها را بادقت جدا کنید. اکنون بایستی آن‌ها را با استفاده از غذاساز یا گوشت‌کوب برقی به‌صورت پوره دربیاورید. اگر هیچ‌کدام این ابزار‌ها را در اختیار ندارید، دست‌کم از گوشت‌کوب دستی بهره ببرید.
  • مرحله‌ی سوم: اکنون به سراغ پیاز‌ها رفته و آن‌ها را به‌صورت نگینی خرد کنید. سپس تابه‌ای برداشته و به‌اندازه کافی روغن سرخ‌کردنی در آن بریزید. در ادامه، پیاز‌ها را در آن تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شوند. سپس اندکی زردچوبه به آن افزوده و حرارت زیر آن را ملایم کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: چند حبه سیر را در ظرفی حاوی آب قرار داده تا پوست کندنشان راحت‌تر شود. سپس آن‌ها را از آب درآورده و پوستشان را جدا کنید. اکنون سیر‌ها را رنده ریز زده و سپس به تابه اضافه کنید. دقت داشته باشید سیر رنده‌شده خیلی زود دچار سوختگی می‌شود، بنابراین همچنان که روی حرارت کم قرار می‌دهید، از هم زدن نیز غافل نشوید.
  • مرحله‌ی پنجم: حال بایستی سبزی‌ها را پس از پاک‌کردن و شستن، روی دستمال پارچه‌ای پهن کنید تا آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس با کمک تخته کار و ساطور، آن‌ها را ریزریز کرده و به تابه اضافه کنید. در این هنگام در صورت لزوم مقدار اندکی روغن به تابه بیفزایید.
  • مرحله‌ی ششم: حال، قبل از اینکه مواد را از روی حرارت بردارید، مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل چیلی و زردچوبه را به تابه اضافه کرده و خوب مواد را با هم مخلوط کنید. در ادامه، تابه را کنار بگذارید تا محتویات آن از حرارت بیفتند.

مراحل درست‌کردن سمبوسه

  • مرحله‌ی هفتم: اکنون بایستی نان‌های لواش نرم و تازه را روی سطح کار قرار دهید. سپس آن‌ها را به‌گونه‌ای برش بزنید که مستطیل‌های با طول زیاد حاصل آید. در واقع باید نان لواش را از سمت ضلع کوچک‌تر برش‌زدن تا به سمت ضلع مقابل برسید. دقت داشته باشید هرچقدر عرض برش را بیشتر بگیرید، لقمه سمبوسه شما بزرگ‌تر و اگر عرض را کمتر بگیرید، لقمه کوچک‌تر شده که بهتر است این کار را نکنید.
  • مرحله‌ی هشتم: اکنون برای نحوه درست‌کردن سمبوسه خانگی بایستی نان لواش را به‌صورت مثلثی چند بار تا بزنید تا به فرم کیسه مانند که مدنظر ماست برسید. سپس مقداری از مایه را داخل آن قرار داده و با قسمت انتهایی، درب لقمه سمبوسه را ببندید. برخلاف آنچه تصور می‌کنید، این مرحله بسیار ساده بوده و فقط کافی است به برش نان توجه داشته باشید.
  • مرحله‌ی نهم: حال در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه باید از قابلمه یا تابه‌ای گود استفاده کنید. البته ما پیشنهاد می‌کنیم شیر داغ کن را انتخاب کرده و آن را تا نیمه از روغن پر کنید. وقتی روغن به‌خوبی داغ شد، لقمه‌های سمبوسه را یکی‌یکی در آن سرخ کنید.
  • مرحله‌ی دهم: وقتی یک طرف سمبوسه طلایی‌رنگ شد آن را زیرورو کنید تا طرف دیگر هم به همان اندازه طلایی شود. دقت داشته باشید که مواد داخل سمبوسه از قبل پخته بوده و نان هم نیاز به پختن ندارد، بنابراین مراقب باشید که روغن داغ، سمبوسه‌ها را نسوزاند.
  • مرحله‌ی یازدهم: یادتان باشد زمانی که هر سمبوسه را سرخ می‌کنید، آن را روی دستمال مخصوص روغن‌گیری یا دست‌کم، چند عدد دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی جذب آن شود. در نهایت، سمبوسه‌ها را در ظرف سرو چیده و در صورت تمایل با چیدمانی از زیتون، گوجه گیلاسی و خیارشور به همراه سس کچاپ آن را تزیین کنید.

نکاتی که در هنگام تهیه سمبوسه باید بدانید

راز‌های خوشمزه شدن سمبوسه خانگی

بدیهی است، برای اینکه آماده‌سازی هر نوع غذایی به نتیجه‌ای عالی بینجامد، نیاز مبرم به یکسری از نکات ریزودرشت خود را نشان می‌دهد. نحوه درست‌کردن سمبوسه خانگی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و فوت و فن‌های خاص خودش را دارد. بدین منظور، در بخش زیر، مجموعه‌ای بی‌نظیر از نکات را گردآوری نموده و خواهشمندیم آن‌ها را نیز مدنظر قرار دهید.

  • در هنگام انتخاب سیب‌زمینی برای سمبوسه یا اساسا هر غذایی، ابدا آن‌هایی که رنگ سبز دارند را انتخاب نکنید زیرا دارای ترکیبات سولانین و کاکونین بوده که برای سلامتی مضر محسوب می‌شوند.
  • حتما پیش از انداختن سیب‌زمینی‌ها در آب جوش، پوست آن‌ها را به‌خوبی با اسکاچ بشویید.
  • برای ر‌هایی از داغی سیب‌زمینی‌های پخته‌شده جهت پوست کندن سریع آن‌ها، به‌هیچ‌وجه از آب خنک استفاده نکنید. به عبارتی نباید آن‌ها را زیر شیر آب بگیرید.
  • ترجیحا سیر را از دستور تهیه سمبوسه حذف نکنید، ولی اگر سیر تازه در دسترستان نیست، می‌توانید از پودر سیر بهره ببرید.
  • یادتان باشد نسبت جعفری و گشنیز را در سمبوسه برابر در نظر بگیرید.
  • اگر پس از شستن سبزی‌ها به آن‌ها فرصت بدهید تا به‌خوبی روی دستمال پارچه‌ای خشک شوند، بعد از خردکردن و حتی هنگام افزودن به تابه، آب زیادی پس نخواهند داد.

انتخاب سمبوسه خوشمزه برای شام

  • دقت داشته باشید نباید از نان ترد یا خشک‌شده برای تهیه سمبوسه استفاده کنید. در واقع یکی از نکات مهمی که در هنگام پیگیری طرز تهیه سمبوسه باید بدان توجه داشته باشید، تازگی و نرمی نان است.
  • علاوه بر نان لواش می‌توانید در منزل با مایه خمیر، نان درست کرده یا از خمیر آماده یوفکا سود ببرید.
  • اگر از فرم مثلثی سمبوسه خوشتان نمی‌آید یا به دنبال تنوع در ظاهر سمبوسه هستید، می‌توانید فرم استوانه‌ای یا رول را امتحان کنید.
  • حتما بایستی برای سرخ کردن مواد از روغن مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کنید. چرا که علاوه‌بر نداشتن مضرات دیگر روغن‌ها، مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته و دود نمی‌کند.
  • برای اینکه طعم سمبوسه متفاوت‌تر باشد، می‌توانید از عصاره‌های آماده مرغ یا گوشت در مایه آن بهره ببرید.
  • اگر فلفل بسیار دوست دارید، می‌توانید میزان فلفل چیلی و سیاه را افزایش دهید.
  • برای مجلسی شدن سمبوسه‌ها می‌توانید از ترکیب کره و کنجد سیاه‌وسفید برای تزئین کردن آن بهره ببرید.
  • اگر رژیم داشته و نباید روغن مصرف کنید، علاوه‌بر اینکه می‌توانید با دستمال مخصوص، میزان روغن جذب‌شده سمبوسه‌ها را کاهش دهید، پیشنهاد می‌کنیم با کره روی آن‌ها را برس‌کشی کرده و در فر آن‌ها را برشته کنید.

سمبوسه جنوبی، بهترین انتخاب برای پیک‌نیک آخر هفته!

اکنون که با نحوه درست‌کردن سمبوسه خانگی خوشمزه آشنا شدید، وقت آن است که برای آخر هفته یا گردش شبانه در پارک، این غذای سبک و لذیذ را آماده نموده و لحظات خوشی را با دوستان و خانواده سپری کنید. با اینکه برای تهیه این غذای مقوی جنوبی به مواد خاصی نیاز ندارید، دست‌کم برای تهیه انواع سس و مخلفات همراه سمبوسه، به‌زحمت خواهید افتاد.

بدین ترتیب، سرویس سوپرمارکت اسنپ برای مهیا نمودن اقلام و مواد موردنیاز، در کنار شماست. همچنین اگر طرز تهیه سمبوسه برای شما دشوار بوده یا وقت کافی برای تهیه آن به مقدار زیاد ندارید، فقط کافی است سرویس غذای اسنپ را در این مواقع به یاد آورده و انواع سمبوسه را سفارش دهید و درب به محل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.