سس قارچ یکی از خوشمزهترین و محبوبترین سسها است که اغلب از آن برای طعم دادن به انواع پاستاها، سالادها، انواع سوخاریها، قارچ و سیبزمینی سرخ شده و تنوری استفاده میکنند. اگر شما از طعم این سس لذت میبرید و میخواهید همانند یک سرآشپز حرفهای، آن را در خانه درست کنید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه سس قارچ آشنا شوید.
مواد اولیه برای تهیه سس قارچ
مانند هر سس دیگری، برای درستکردن سس قارچ، در ابتدا باید مواد اولیه آن را آماده کنید. برای آمادهکردن سس قارچ خوشمزه، به این مواد اولیه نیاز دارید:
مواد اولیه | مقدار لازم |
قارچ | ۳۰۰ گرم |
خامه | ۳۰۰ گرم |
شیر | یک لیوان |
پودر سیر | ۲ قاشق مرباخوری |
پیاز | ۲ عدد |
آب لیموترش | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۵ گرم |
ماست چکیده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل درستکردن سس قارچ
این سس بهآسانی آماده میشود و برای درستکردن آن، بهتر است این مراحل را دنبال کنید:
- مرحلهی اول: برای آنکه بتوانید سس قارچ حرفهای را درست کنید، در ابتدا پوست قارچ را بگیرید و آنها را خوب بشویید. سپس آنها را درون صافی بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد و قارچها خشک شوند. بعد از آن باید قارچها را به شکل حلقهحلقه خرد کنید.
- مرحلهی دوم: قارچها را درون کاسه بریزید و روی آن آب لیموترش ریخته و با نمک و فلفل سیاه طعمدار کنید. مقداری آب نیز به آن بیفزایید. به کمک دستتان، قارچها را هم بزنید تا تمامی قارچها با آبلیمو و فلفل و نمک، طعمدار شوند.
- مرحلهی سوم: اکنون که این ترکیب را آماده کردید، کاسه قارچ را برای مدت نیم ساعت کنار بگذارید تا مواد به خورد قارچها بروند. سپس تابهای آورده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. کره را به تابه بیفزایید و صبر کنید تا آب شود.
- مرحلهی چهارم: اکنون پیازها را نگینی خرد کنید و آن را درون تابه بریزید تا با کره تفتداده و نرم شوند. به سراغ قارچها بروید و آب اضافه آن را گرفته و قارچها را به تابه بیفزایید. خوب این مواد را با هم تفت دهید تا قارچ آب اندازد.
- مرحلهی پنجم: در این مرحله از طرز تهیه سس قارچ، درون ظرفی ماست ریخته و نصف خامه را بیفزایید. این دو را با هم مخلوط کنید تا به ترکیب یکدستی تبدیل شوند. بعد باید آرامآرام شیر را به آن اضافه کنید تا سس شما به غلظت دلخواه برسد.
- مرحلهی ششم: اکنون باید ترکیب، شیر و ماست و خامه را به تابه قارچ اضافه کنید. این مواد را بهخوبی با هم ترکیب کنید تا تبدیل به سس یکدستی شوند. در آخر پودر سیر، نمک و فلفل سیاه را نیز به سس بیفزایید.
- مرحلهی هفتم: در آخرین مرحله، باید باقیمانده خامه را به تابه اضافه کنید تا سس غلیظتر شود. در آخر تابه را از روی حرارت بردارید. به همین آسانی سس قارچ شما آماده میشود.
نکات مهم برای درستکردن سس قارچ
برای درستکردن این سس، به این نکات توجه کنید. با لحاظکردن این نکات و بهکاربردن آنها در فرایند تهیه، در نهایت بهترین سس را آماده کرده و از طعم عالی آن لذت خواهید برد.
- در صورت تمایل میتوانید ترکیب قارچ و پیاز را در غذاساز ریخته تا پوره شوند. توجه داشته باشید که هر چهقدر بیشتر این مواد اولیه با هم مخلوط شده و حالت خمیری و پوره به خود بگیرند، در نهایت نتیجه کار بهتر بوده و سس شما غلظت و یکدستی بهتری خواهد داشت.
- اگر میخواهید سس شما مجلسی باشد، بهتر است از پوره کردن قارچ خودداری کنید، چرا که یکی از جذابیتهای این سس، نمایان بودن قارچ است. در حقیقت برخلاف این که میخواستیم قارچ و پیاز پوره باشند؛ بهتر است که قارچها در سس مشخص بوده و دیده شوند.
- مقدار افزودنیهایی مانند، نمک، فلفل و پودر سیر کاملا سلیقهای است. البته بدیهی است که با اضافهکردن مقادیر بیشتری نمک، طعم سس شور شده و جالب نخواهد بود. اما اگر به طعمهای تند علاقهمند هستید، میتوانید میزان بیشتری فلفل سیاه یا حتی کمی فلفل قرمز اضافه کنید.
سس قارچ، سس خوشمزه با مواد اولیه تازه
همانطور که خواندید، سس قارچ بسیار آسان آماده میشود و شما میتوانید با این دستورالعمل، یک سس لذیذ و خوشمزه تهیه کنید و آن را روی غذاهای مختلفی بریزید. خبر خوب این که میتوانید مواد اولیه موردنیاز سس قارچ را از سرویس سوپرمارکت اسنپ خریداری کرده و درب منزل تحویل بگیرید. شما تابهحال چطور این سس را تهیه کرده و چه تکنیک دیگری برای آمادهکردن آن میشناسید؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران وبسایت به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید