طرز تهیه مافین، مجلس‌آرای بی‌رقیب

کیک مافین

اسم کیک‌ها که به میان می‌آید و پای آن‌ها که به وسط کشیده می‌شود، نمی‌توان به‌راحتی از موضوع صرف‌نظر کرد و آن‌ها را ندیده گرفت. کیک‌ها چه فنجانی و چه قالبی و با هر طعم و مزه و ظاهری، دوست‌داشتنی و پرطرف‌دار هستند. دراین‌بین کیک‌های فنجانی بسیار محبوب بوده و طرف‌داران پروپاقرص خود را دارند. حال اگر قرار باشد در مورد یک کیک دوست‌داشتنی، خجالتی و کمی از فرنگ برگشته صحبت کنیم، مافین‌ها اولین موردی هستند که به ذهن هرکسی می‌رسند. اشتباه نکنید، گفتیم مافین، نه کاپ کیک! در همین ابتدا بهتر است قبل از هر چیز تفاوت مافین‌ها و کاپ کیک‌ها را برای شما مشخص کنیم.

 

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم برای تهیه مافین

مواد اولیه برای تهیه مافین‌های خجالتی

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم کاپ کیک‌ها و مافین‌ها تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. بارزترین تفاوت آن‌ها که در همان نگاه اول، شما را متوجه خود می‌کند، خامه قرار گرفته روی کاپ کیک است. بله کاپ کیک‌ها با خامه تزئین می‌شوند؛ اما مافین‌ها شکری هستند و نیازی به خامه برای تزیین شدن ندارند. از جمله دیگر تفاوت‌هایی که بین کاپ کیک و مافین وجود دارد، می‌توان به مواد داخلی آن‌ها اشاره کرد. کاپ کیک‌ها را از مخلوط کره و شکر تهیه می‌کنند و خمیر آن‌ها بیشتر از خمیر مافین هم زده می‌شود. همین کار باعث می‌شود که در کاپ کیک حباب‌های ریزی ایجاد شود. از سوی دیگر خمیر مافین را کمتر هم می‌زنند که این کار سبب می‌شود قلمبه‌های کوچکی در خمیر کیک مافین به وجود آید. البته برخی بر این اعتقادند که مافین‌ها خوش‌طعم‌تر هستند و مزه‌های بهتری دارند. درهرحال کاپ کیک‌ها را کیک‌های کوچک و مافین‌ها را نان‌های شیرینی کوچک می‌دانند.

مواد لازم مقدار موردنیاز
شیر یک پیمانه
شکر یک پیمانه
آرد یک پیمانه و نیم
کره ۶۰ گرم
تخم‌مرغ ۳ عدد
شکلات شیری ۶۰ گرم
پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر یک قاشق‌چای‌خوری

 

 

مراحل طرز تهیه مافین

مافین خانگی

مواد اولیه مافین‌ها را گفتیم و حالا نوبتی هم باشد نوبت به طرز تهیه کیک مافین جذاب و لذیذ است. کیک‌های مافین در طعم‌های وانیلی و کاکائویی تهیه می‌شوند. اگر تمایل داشتید کیک شما ساده باشد نیاز به پودر شکلات و کاکائو نخواهید داشت. اما اگر دوست داشتید مافین شما قهوه‌ای رنگ باشد، می‌توانید از پودر کاکائو در مخلوط مواد خود استفاده کنید. درهرحال کیک‌های مافین گزینه‌های مناسبی برای عصرانه یا یک میان وعده سبک هستند. البته اخیرا کیک‌های مافین را در مجالس، مهمانی‌ها و دورهمی‌ها نیز به‌وفور مورداستفاده قرار می‌دهند.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه مافین، شکلات شیری را با کره در یک قابلمه مناسب بریزید و سپس آن را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید. حرارت ملایم باعث می‌شود که شکلات شیری و کره شما به‌آرامی ذوب شده و با هم مخلوط و ترکیب شوند.

مرحله‌ی دوم: در گام بعدی، بعد از اینکه شکلات و کره شما کاملا ذوب و با هم یکدست شدند، قابلمه را از روی حرارت کنار بگذارید و اجازه بدهید که محتویات آن سرد شود. سپس خمیر را آماده کنید.

مرحله‌ی سوم: برای آماده‌کردن خمیر باید تخم‌مرغ‌ها را با شکر در یک کاسه مناسب ریخته و مخلوط کنید. بهتر است که از همزن استفاده کنید تا حجم تخم‌مرغ‌ها زیاد شده و مواد شما را حجم‌دار کند.

مرحله‌ی چهارم: بعد از آن کره و شکلات سرد شده را به همراه شیر به این کاسه اضافه کرده و مجددا تمام مواد را یک تا ۲ دقیقه به‌خوبی با هم مخلوط کنید تا کاملا یکنواخت و یکدست شوند.

مرحله‌ی پنجم: در ادامه مراحل درست‌کردن مافین، آرد و پودر کاکائو را به همراه بکینگ پودر ترکیب کرده و سپس مواد را در سه مرحله الک کنید. بعد از الک کردن آرد و بکینگ پودر، همه مواد را با لیسک مخلوط کنید. به عبارتی آرد و بکینگ پودر و پودر کاکائو را به تخم‌مرغ و بقیه مواد ترکیب شده با آن اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا بافت مایه کیک شما کاملا یکدست باشد.

مرحله‌ی ششم: در طول این کار فر را روشن کرده و آن را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا محیط داخلی آن به‌خوبی گرم شود.

مرحله‌ی هفتم: در گام بعد کپسول‌هایی را که برای قرار دادن در قالب‌های مافین انتخاب کرده‌اید آماده کرده و آن‌ها را تا نیمه با مایه کیک مافین پر کنید. بعد از آن قالب مافین را که در آن کپسول‌های مافین قرار دارند و با مایه کیک پر شده‌اند را در فر قرار بدهید. بعد از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه کیک‌های شما آماده است.

مرحله‌ی هشتم: در مرحله‌ی آخر از طرز تهیه مافین اگر خواستید کیک‌های مافین شما کمی شل باشند، باید ۵ دقیقه زودتر کیک را از فر خارج کنید. ضمنا در حین پخت و سفت شدن رویه کیک‌ها، می‌توانید درب فر را بازکرده و روی قالب‌های کیک مافین شکلات چیپسی یا دراژه شکلاتی بریزید. در انتها نیز بعد از اتمام زمان پخت، قالب را از فر خارج کرده و آن را در کناری قرار دهید تا خنک شود. بعد از خنک شدن هم آن‌ها را از قالب مافین جدا کرده و سرو کنید، نوش جان!

 

مانند مافین، با کمالات و همه‌چیزتمام

در این مطلب از نحوه درست‌کردن مافین گفتیم و اینکه کیک‌های مافین را در دسته شیرینی‌های پرطرف‌دار قرار می‌دهند. هرچقدر هم که با شیرینی و شیرینی‌جات مخالف باشید، نادیده‌گرفتن کیک‌های مافین کار آسانی نیست. البته تهیه کردن این کیک‌ها در منزل به شما کمک می‌کند که بتوانید میزان شکر و چربی این کیک‌ها را به‌راحتی با درنظرگرفتن ذائقه و سلیقه شخصی خودتنظیم کنید.

برای شیرین کردن این کیک‌ها می‌توانید از شیره‌های طبیعی مانند شیره توت، انگور، انجیر و خرما هم استفاده کنید. در نهایت اگر تصمیم گرفتید درست‌کردن مافین را در منزل امتحان کنید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، به‌راحتی با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانید تمام مواد اولیه و لازم برای تهیه مافین معطر و پرطرف‌دار را خیلی سریع یعنی حداکثر تا ۳۰ دقیقه درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *