طرز تهیه حلوا با روش‌های مخصوص و مجلسی

در زمان‌های گذشته از حلوا به عنوان دسر بعد از غذا استفاده می‌کردند، همان‌طور که می‌دانید دسر‌های بعد از غذا طعم شیرینی دارند تا به هضم بهتر غذا و رفع چربی آن کمک کنند. البته در حال حاضر از حلوا به عنوان یک دسر بعد از غذا استفاده نمی‌شود، بلکه بیشتر مناسب مراسم‌های ختم و مذهبی است. در این مقاله طرز تهیه حلوا‌های متنوع را به طور مفصل برای شما شرح می‌دهیم.

طرز تهیه حلوا ساده با آرد گندم، دسر ایرانی

در بیشتر مراسم‌های خاص و عزاداری از حلوا ساده استفاده می‌کنند زیرا این دسر مقوی‌ترین دسر سنتی ایران است که برای بسیاری از مراسم‌های ختم کاربرد دارد. قبل از آشنایی با طرز تهیه این حلوا ساده بهتر است با مواد اولیه آن آشنا شوید. در نظر داشته باشید این مواد برای ۴ نفر مناسب است بنابراین اگر مهمانان بیشتری دارید، باید مواد اولیه خود را افزایش دهید.

مواد لازم

مقدار لازم

آرد

۱۲۵ گرم یا ۱ لیوان

آب

۱۲۵ سی سی یا ۱ لیوان

شکر

۱۲۵ سی سی یا ۱ لیوان

گلاب

۳۵ سی سی

عرق هل

۱ قاشق چای خوری

زعفران دم کرده

۲ قاشق غذاخوری

کره

۱۲۵ گرم

روغن سرخ کردنی

یک چهارم لیوان

  • مرحله‌ی اول: آب و شکر را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آب را به قدری هم بزنید تا شکر در آن حل شود.
  • مرحله‌ی دوم: عرق هل و گلاب را به ترکیب شکر و آب اضافه کنید. در ادامه می‌توانید زعفران دم کرده را نیز به قابلمه بیفزایید. در نهایت شربت حلوا ساده شما آماده می‌شود.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله نوبت به الک کردن آرد می‌رسد.
  • مرحله‌ی چهارم: کره و روغن را در یک ظرف بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره آب شود و کره و روغن با هم ترکیب شوند.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون آرد الک شده را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. در ادامه به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه آرد را تفت دهید تا حدی که رنگ آن تغییر کند. در واقع خامی آرد باید از بین برود. در آخر دوباره آرد تفت داده شده را الک کنید و باز آن را در تابه بریزید.
  • مرحله‌ی ششم: با آماده شدن آرد وقت آن می‌رسد که ترکیب روغن و کره را به تابه آرد خود اضافه کنید تا مواد به صورت یکدست با هم ترکیب شوند.
  • مرحله‌ی هفتم: بعد از ۱۰ دقیقه شربت آماده شده را به تدریج به تابه مواد خود اضافه کنید و آن‌ها را هم بزنید.
  • مرحله‌ی هشتم: حلوا را به قدری هم بزنید که از حالت آبکی و شل خارج شود و به صورت گهواره‌ای در تابه حرکت کند. حلوا ساده شما آماده است.

طرز تهیه حلوا مجلسی، مخصوص مراسم‌های خاص

حلوا مجلسی نیز همانند حلوا ساده از آرد گندم درست می‌شود ولی به شکلی تزیین می‌شود که بهترین گزینه برای پذیرایی در انواع مراسم‌های خاص عزاداری خواهد بود. در این بخش مواد اولیه و طرز تهیه حلوا مجلسی را به طور کامل شرح می‌دهیم.

مواد لازم

مقدار لازم

آرد

۱۲۵ گرم یا ۱ لیوان

آب ولرم

یک دوم لیوان

شکر

۱۲۵ سی سی یا ۱ لیوان

گلاب

یک دوم لیوان

پودر هل

۱ قاشق چای خوری

زعفران دم کرده

۲ قاشق غذاخوری

شیر خشک قنادی

یک دوم لیوان

روغن جامد

۱ لیوان

  • مرحله‌ی اول: در قدم اول باید آب ولرم، شکر، گلاب، زعفران و پودر هل را در یک ظرف با هم قاطی کنید تا شکر در آب ولرم حل و شربت حلوا شما آماده شود.
  • مرحله‌ی دوم: آرد را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا هم رنگ آن تغییر کند و هم طعم خامی آن از بین برود.
  • مرحله‌ی سوم: شیر خشک قنادی را به آرد خود اضافه کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: به مدت ۵ دقیقه ترکیب روغن، آرد و شیر خشک قنادی را با هم قاطی کنید و به تدریج شربت را به آن‌ها بیفزایید به طوری که مواد حلوای شما یکدست شوند.
  • مرحله‌ی پنجم: مواد حلوا باید به قدری منسجم باشد که به صورت گهواره‌ای در تابه جابه‌جا شود.
  • مرحله‌ی ششم: در این مرحله حلوا مجلسی شما آماده است و باید آن را در ظرف دلخواه خود قرار دهید و با خلال بادام یا پسته تزیین کنید.

طرز تهیه حلوا زعفرانی، خوشبوترین حلوا

در نظر داشته باشید طرز تهیه و مواد لازم برای حلوا زعفرانی بسیار نزدیک به مواد اولیه و طرز تهیه حلوا مجلسی است ولی حلوا زعفرانی دستور پخت‌های مختلفی دارد که در ادامه یکی از روش‌های تهیه این حلوا خوش بو و خوش رنگ را برای شما توضیح می‌دهیم:

مواد لازم

مقدار لازم

آرد سنگک

۱۲۵ گرم یا ۱ لیوان

آب

یک لیوان

شکر

۱۲۵ سی سی یا ۱ لیوان

گلاب

یک دوم لیوان

پودر هل

یک دوم قاشق چای خوری

زعفران دم کرده

به مقدار کافی

کره

۱۰۰ گرم

روغن مایع

یک دوم لیوان

  • مرحله‌ی اول: آماده کردن شربت حلوا با ترکیب آب، پودر هل و زعفران است.
  • مرحله‌ی دوم: حل کردن مواد شربت یا شهد حلوا با هم زدن آهسته بر روی حرارت ملایم اجاق گاز است.
  • مرحله‌ی سوم: الک کردن آرد و تفت دادن آرد الک شده به مدت ۳۰ دقیقه به قدری که رنگ و طعم خام آن از بین برود.
  • مرحله‌ی چهارم: تفت دادن مواد حلوا در روغن و کره ذوب شده به قدری که رنگ حلوا طلایی شودو
  • مرحله‌ی پنجم: شهد یا شربت را به مواد حلوا به صورت تدریجی اضافه کنید.
  • مرحله‌ی ششم: حلوا را گهواره‌ای تکان داده و در نهایت حلوای آماده زعفرانی را درون یک ظرف مناسب بریزید.

طرز تهیه حلوا خرما، یک دسر جنوبی خوشمزه

حلوا خرما یکی از دسر‌های طبع گرم جنوب ایران است که به دلیل مواد مقوی درون این حلوا، می‌توان حلوا خرما را یکی از انرژی‌زاترین میان وعده‌ها دانست. این حلوای جنوبی را در منزل برای خودتان درست کنید.

مواد لازم

مقدار لازم

آرد

۱۰۰ گرم

آب جوش

یک دوم لیوان

خرما

۲۰۰ گرم

گلاب

یک قاشق غذاخوری

پودر هل

یک چهارم قاشق چای خوری

کنجد

۲ قاشق غذاخوری

پودر دارچین

یک چهارم قاشق چای خوری

روغن مایع

یک دوم لیوان

  • مرحله‌ی اول: هسته خرما‌ها و پوست آن‌ها را جدا کنید.
  • مرحله‌ی دوم: خرما را در آب جوش بریزید و صبر کنید تا نرم شود، سپس آن را با گوشتکوب بکوبید. در نهایت پوره خرما را در میکسر حسابی میکس کنید.
  • مرحله‌ی سوم: آرد را الک کنید و به مدت ۳۰ دقیقه آن را تفت دهید تا رنگ و بوی خامی آن تغییر کند.
  • مرحله‌ی چهارم: روغن، پودر دارچین و پودر هل را در یک تابه با هم ترکیب کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
  • مرحله‌ی پنجم: پوره خرما و کنجد را به مواد اضافه کنید. همچنین گلاب نیز باید به آن افزوده شود.
  • مرحله‌ی ششم: این مواد را به قدری هم بزنید که حلوا به صورت گهواره‌ای حرکت کند.
  • مرحله‌ی هفتم: در نهایت کمی کره به حلوا خرمای خود اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.

طرز تهیه حلوا شیره خرما، تجربه طعمی بی‌نظیر

از دیگر دسر‌های سنتی و پرطرفدار ایرانی می‌توان به حلوا شیره خرما اشاره کرد که طعمی خاص دارد زیرا در تهیه این نوع دسر از شیره خرما استفاده می‌شود.

مواد لازم

مقدار لازم

آرد گندم

۲ لیوان

آب جوش

یک دوم فنجان

زعفران دم کرده

۱ قاشق چای خوری

گلاب

یک دوم فنجان

پودر هل

یک قاشق چای خوری

روغن مایع

یک لیوان

شیره خرما

۱ لیوان

  • مرحله‌ی اول: شهد یا شربت حلوا را با ترکیب شیره خرما، آب، گلاب، پودر هل و زعفران دم کرده آماده کنید.
  • مرحله‌ی دوم: مواد ترکیب شده را بر روی اجاق قرار دهید تا کمی گرم شوند، البته نباید شربت حلوا به جوش آید.
  • مرحله‌ی سوم: آرد را بعد از الک کردن به مدت ۳۰ دقیقه بر روی اجاق تفت دهید.
  • مرحله‌ی چهارم: روغن مایع را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و دوباره آن را تفت دهید.
  • مرحله‌ی پنجم: شهد شیره خرما را به تدریج به تابه حلوا اضافه کنید و آنقدر هم بزنید که جذب حلوا شود و به صورت گهواره‌ای در تابه قابل جابه‌جایی باشد.
  • مرحله‌ی ششم: حلوای شما آماده شده است، می‌توانید آن را با پودر نارگیل و کنجد تزیین کنید.

طرز تهیه حلوا هویج، از خوش رنگ‌ترین حلوا‌ها

یکی دیگر از انواع حلوا‌ها که برای مجالس و مراسم خاص مذهبی پخته می‌شود، حلوای هویج خاص است. در واقع افراد کمی از این نوع حلوا در مراسم خود استفاده می‌کنند، پس شما خاص باشید و این حلوا را برای پذیرایی از مهمانان خود انتخاب کنید.

مواد لازم

مقدار لازم

آرد سفید

۱ لیوان

گلاب

یک چهارم لیوان

پودر هل

یک دوم قاشق چای خوری

روغن مایع

یک دوم لیوان

شکر

یک دوم لیوان

هویج تازه

۵ عدد در سایز متوسط

  • مرحله‌ی اول: هویج‌ها را پوست بکنید و به همراه آب بر روی اجاق قرار دهید تا به طور کامل پخته شوند.
  • مرحله‌ی دوم: هویج را درون مخلوط‌کن بریزید تا پوره هویج به دست‌آورید.
  • مرحله‌ی سوم: آرد الک کرده را به مدت ۳۰ دقیقه بر روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از تفت آرد، روغن مایع را به همراه گلاب و شکر به تابه خود اضافه کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: مواد حلوا را به ظرف پوره هویج بیفزایید.
  • مرحله‌ی ششم: تمام این مواد را با هم ترکیب کنید و به اندازه کافی تفت دهید.
  • مرحله‌ی هفتم: حلوا هویج شما آماده است، می‌توانید آن را در ظرف مناسب پذیرایی قرار دهید و با سلیقه خودتان تزیین کنید.

طرز تهیه حلوا شیره انگور خاص‌ترین حلوا ایرانی

در این نوع حلوای خاص شما باید از شیره انگور به جای شربت حلوای خود استفاده کنید. طعم محبوب این نوع حلوا بدون‌شک شما را شگفت‌زده می‌کند. حلوا شیره انگور خواص زیادی دارد و همچنین طبع و مزاج این میان وعده انرژی‌زا گرم است.

مواد لازم

مقدار لازم

آرد سفید یا سنگک

۱ لیوان

گلاب

یک دوم لیوان

پودر هل

مقدار دلخواه

روغن مایع

یک چهارم لیوان

شیره انگور

یک لیوان

زعفران دم کرده

به مقدار لازم

آب

یک دوم لیوان

پودر هل

به اندازه دلخواه

  • مرحله‌ی اول: روغن جامد را ذوب کنید و آن را به روغن مایع، زعفران، شیره انگور، پودر هل، آب و گلاب بیفزایید. این مواد را بر روی حرارت ملایم با هم ترکیب کنید.
  • مرحله‌ی دوم: آرد را الک کنید و سپس آن را در تابه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  • مرحله‌ی سوم: مواد مرحله‌ی اول را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و آن‌ها را با هم ترکیب کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: در نهایت آنقدر مواد حلوا را هم بزنید تا یک دست شود و به صورت گهواره‌ای در تابه حرکت کند. در این مرحله حلوا شیره انگور شما آماده است.

طرز تهیه حلوای شکلاتی، یک حلوا شیک و بین‌المللی

به خاطر داشته باشید طرز تهیه حلوا ساده، مجلسی و حلوا آرد گندم و شکلاتی شبیه به یکدیگر هستند و به طور معمول در مراسم‌های خاص کاربرد دارند. البته از حلوای شکلاتی به عنوان یک دسر خوشمزه نیز استفاده می‌شود. وسیله مناسبی برای پذیرایی در برخی از مراسم‌های مهم و خاص خواهد بود.

مواد لازم

مقدار لازم

آرد سفید یا قنادی

۱ لیوان

آرد نخودچی

دو سوم لیوان

پودر قند

یک سوم لیوان

روغن و کره

۶۰ گرم

گردو

۶ عدد

شکلات

۱۱۰ گرم

دارچین

به مقدار کافی

پودر هل

به اندازه دلخواه

زنجبیل

به مقدار کافی

  • مرحله‌ی اول: آرد سفید یا قنادی را چند باری الک کنید و سپس بر روی حرارت ملایم آن را گرم کنید.
  • مرحله‌ی دوم: آرد سفید را به مدت ۳۰ دقیقه بر روی اجاق تفت دهید.
  • مرحله‌ی سوم: آرد نخودچی را ۳ مرتبه الک کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: آرد نخود چی را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی اجاق تفت دهید.
  • مرحله‌ی پنجم: این ۲ آرد را با یکدیگر ترکیب کنید.
  • مرحله‌ی ششم: ترکیب این ۲ آرد را الک کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: کره، روغن و پودر قند را به آرد الک شده اضافه کنید و سپس آن‌ها را هم بزنید.
  • مرحله‌ی هشتم: مغز گردو را آسیاب کنید.
  • مرحله‌ی نهم: پودر هل، مغز گردوی آسیاب شده، پودر زنجبیل و پودر دارچین را به مواد اضافه کنید و حسابی آن‌ها را هم بزنید.
  • مرحله‌ی دهم: شکلات را خرد کنید.
  • مرحله‌ی یازدهم: شکلات را بر روی حرارت بگذارید تا ذوب شود.
  • مرحله‌ی دوازدهم: شکلات را به مواد حلوا اضافه کنید و روغن مایع را به این مواد بیفزایید. حلوا شکلاتی شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف دلخواهتان قرار دهید و تزیین کنید.

نکاتی در مورد طرز تهیه انواع حلوا‌ها

با اینکه در نگاه اول این حلوا‌ها شبیه به هم درست می‌شوند ولی هر یک از حلوا‌های ذکر شده در بالا طرز تهیه متفاوتی دارند. در ادامه چند نکته مهم و کاربردی را در مورد برخی از انواع حلوا‌ها ذکر می‌کنیم:

  • حلوا مجلسی: خیلی آرد حلوا مجلسی را تفت ندهید زیرا رنگ حلوا تیره می‌شود. همچنین لازم نیست برای ترکیب شدن مواد اولیه حلوا با یکدیگر آن‌ها را بر روی حرارت قرار دهید.
  • حلوا خرما: در تهیه حلوا خرما به جای شکر از خرما یا رطب استفاده کنید.
  • حلوا شیره خرما: در طرز تهیه حلوا شیره خرما هیچ شکری استفاده نمی‌شود زیرا شیره خرما باعث شیرینی این حلوا می‌شود.
  • حلوا هویج: آرد الک شده را به قدری تفت ندهید که رنگ آن زیادی تغییر کند، در این صورت حلوا شما بد رنگ می‌شود.
  • حلوا شیره انگور: به هنگام تفت دادن آرد، لازم نیست، آرد خیلی قهوه‌ای شود زیرا شیره انگور رنگ آن را تیره می‌کند. همچنین در تهیه این حلوا به شکر نیاز ندارید.

انواع حلوا را آنلاین سفارش دهید

اگر وقت کافی برای تهیه این حلوا‌های لذیذ را ندارید و به زودی مراسمی در پیش دارید، می‌توانید انواع این حلوا‌ها را به صورت اینترنتی نیز سفارش دهید و در زمان مناسب حلوای مورد نظر خود را درب منزل دریافت کنید. کافی است از سرویس غذای اسنپ کمک بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.