مرغ ترش بهعنوان یکی از غذاهای جذاب و محبوب شمالی شناخته میشود و اصالتا متعلق به شهر گیلان است. در حال حاضر این غذا در بین تمام مردم محبوبیت پیدا کرده و تهیه میشود.
معمولا مرغ ترش را با روشهای متفاوت و مواد اولیه مختلفی تهیه میکنند. در این مقاله قرار است به سادهترین و ارزانترین روشها برای تهیه مرغ ترش بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا این غذای خوشمزه را آماده و در خانه میل کنید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای تهیه مرغ ترش خانگی
یکی از موادی که در تهیه مرغ ترش بسیار مهم است و تأثیر زیادی در طعم آن دارد، سبزیجات معطری است که استفاده میشود.
در جدول زیر مواد اولیه برای تهیه مرغ ترش قید شده است. شما میتوانید با استفاده از این میزان مواد، مرغ ترش را برای ۴ نفر تهیه کنید. البته بر حسب نفرات امکان تغییر اندازهها و کموزیاد کردن مقادیر بهصورت دلخواه وجود دارد.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
ران و سینه مرغ | ۵ تکه |
گردو | ۳۰۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
سبزی معطر | ۲۰۰ گرم |
پیاز | یک عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
طرز تهیه مرغ ترش خانگی بهصورت مرحلهبهمرحله
در ادامه قرار است به طرز تهیه مرغ ترش خانگی بهصورت مرحلهای و به سادهترین شکل ممکن بپردازیم. با استفاده از این آموزش میتوانید یک مرغ ترش بینظیر تهیه کنید که مجددا علاقهمند به درستکردن و خوردن آن خواهید شد.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای درستکردن مرغ ترش، مزهدار کردن مرغ است. برای انجام این کار در ابتدا به میزان کافی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را روی تکههای مرغ بریزید و به کمک دست ماساژ دهید تا ادویهها کاملا در سطح مرغ پخش شود و به خورد آن برود.
- مرحلهی دوم: اگر فرصت کافی برای درستکردن غذا را دارید، اجازه دهید تا مرغها حداقل ۲۰ دقیقه در یخچال بمانند تا ادویهها بهتر به خورد آنها برود و طعم آنها را جذب کند.
- مرحلهی سوم: بعد از گذشت زمان کافی مرغها را از یخچال خارج کنید. در یک تابه با سایز مناسب به میزان کافی روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود. سپس قسمتهای مرغ را درون تابه قرار دهید و بگذارید تا بهخوبی سرخ شود.
- مرحلهی چهارم: وقتی که تکههای مرغ کاملا سرخ شدند و رنگ آنها طلایی شد، میتوانید آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید و به سراغ باقی مراحل بروید.
- مرحلهی پنجم: حالا پیاز را بهخوبی بشویید و پوست آن را بگیرید. با استفاده از یک تخته و چاقوی تیز، پیاز را بهصورت نگینی و کاملا ریز خرد کنید و درون یک قابلمهی مناسب بریزید و با میزان کافی روغن سرخ کنید، اجازه دهید تا رنگ پیاز کاملا طلایی شود.
- مرحلهی ششم: همچنین سیر را نیز رنده کرده یا کاملا ریز کنید، سپس آن را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا سرخ شود. در ادامه مقداری زردچوبه، نمک، فلفل را نیز به پیاز و سیر اضافه کنید و همراه با آنها تفت دهید تا جایی که عطر ادویهها کاملا آزاد شود.
- مرحلهی هفتم: حالا نوبت به ساطوری کردن سبزیجات معطر است. برای درستکردن مرغ ترش بهتر است تا از سبزیجاتی مانند تره، نعنا، شوید، گشنیز و برگ سیر استفاده کنید. سبزیها را بهخوبی بشویید و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافهی آن گرفته شود.
- مرحلهی هشتم: حالا با استفاده از یک چاقوی تیز یا دستگاه سبزیخردکن، سبزیجات را کاملا ریز و ساطوری کرده و به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. دقت کنید که سبزیجات را فقط چند دقیقه تفت دهید که خامی آنها گرفته شود و کمی رنگشان تغییر کند. اگر این کار را بیش از اندازه انجام دهید ممکن است سبزی مزهی تلخی بگیرد و غذا را خراب کند.
- مرحلهی نهم: در ادامه گردوی سابیده شده به همراه رب انار را نیز به قابلمه اضافه کنید و با سایر مواد تفت دهید. در نهایت ۵ لیوان آب جوش را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید.
- مرحلهی دهم: زمانی که آب به جوش آمد، زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید تا به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد و گردو روغن بیندازد. بعدازاین که روغن روی سطح قابلمه جمع شد، تکههای مرغ را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت مجددا بپزد.
- مرحلهی یازدهم: اجازه دهید تا آب خورشت جمع شود، بعد از این که خورشت شما در این مرحله قرار گرفت، آماده است و میتوانید زیر آن را خاموش کنید. در نهایت مرغ ترش را به همراه کته در ظرف مورد نظر خود سرو کرده و نوش جان کنید.
درستکردن مرغ ترش با استفاده از رب انار بدون سبزی
برخی از افراد استفاده از سبزی در مرغ ترش را دوست ندارند، به همین دلیل میتوانید بدون استفاده از سبزی و تنها با استفاده از رب انار این غذا را درست کنید. تمام مراحل پخت کاملا یکسان است و باید مرحلهی اضافهکردن سبزی را حذف کنید.
در عوض زمانی که رب انار را اضافه میکنید، میتوانید مقداری آب انار را نیز به خورشت اضافه کنید و بگذارید تا خورشت بپزد.
اگر به دانههای انار دسترسی دارید، در دقایق آخر پخت نیز میتوانید در حدود نصف پیمانه انار دون شده را به خورشت اضافه کنید که هم ظاهر آن را جذابتر میکند و هم در مزهی خورشت اثرگذار است.
درستکردن مرغ ترش بدون استفاده از رب انار
در استان مازندران معمولا مرغ ترش را بدون استفاده از رب انار و به کمک آبغوره درست میکنند. همچنین در عوض از تخممرغ و لپه در تهیه این غذا استفاده میکنند.
تمام مراحل درستکردن غذا کاملا یکسان است. اما ازآنجاییکه از لپه در تهیه این غذا استفاده میشود باید لپهها را از قبل بپزید. بهجای مرحلهی اضافهکردن رب انار به قابلمه، لپه را به همراه آبغوره اضافه کنید و بگذارید تا خورشت شما جا بیفتند.
در نهایت ۱۵ دقیقه قبل از اینکه خورشت شما آماده شود یک تخممرغ را بهخوبی هم زده و به آن اضافه کنید. به همین سادگی …
نکات طرز تهیه مرغ ترش
مانند هر غذای دیگری درستکردن مرغ ترش نیز ترفند و نکاتی دارد که اگر آنها را بدانید و رعایت کنید، قطعا طعم نهایی غذای شما جذابتر خواهد شد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره کردهایم:
- همانطور که گفتیم یکی از موادی که در طعم این غذا تأثیر زیادی میگذارد، سبزیجات است. برای این که طعم مرغ ترش شما به مدل شمالی این غذا نزدیکتر باشد، مقدار گشنیز را بیشتر از بقیهی سبزیها اضافه کنید. بقیهی سبزیها را میتوانید به میزان یکسان اضافه کنید. همچنین تا جایی که برایتان امکانپذیر است، سعی کرده تا از سبزیجات تازه و معطر بهجای سبزی خشک استفاده کنید.
- اگر قرار است تا از نعنا هم در بین سبزیها استفاده کنید، تنها چند برگ از آن اضافه کنید. چرا که افزودن بیش از حد نعنا میتواند سبب ایجاد مزهی تلخ در غذا شود و کل طعم و مزهی غذا را خراب کند. البته نکتهای که باید بدانید، این است که در استانهای شمالی، نوعی سبزی به اسم خالواش وجود دارد که بهجای نعناع از آن استفاده میکنند. اگر به این نوع سبزی دسترسی دارید، بهتر است تا از آن استفاده کنید.
سبزی مخصوص مرغ ترش
در استانهای شمالی کشور، معمولا برای درستکردن مرغ ترش از سبزیهایی مانند چوچاق و خالواش استفاده میکنند که جزء سبزیهای محلی شمال است.
از آنجاییکه این نوع سبزی در تمام استانهای کشور در دسترس نیست بهجای آن امکان استفاده از ترکیب سبزیجاتی مانند ریحان، گشنیز، جعفری، نعناع و برگ سیر تازه وجود دارد و میتوانید از ترکیب تمام این سبزیها یا برخی از آنها در درستکردن مرغ ترش استفاده کنید.
سفارش آنلاین مواد اولیه برای تهیه مرغ ترش
همانطور که دیدید، تهیه مرغ ترش به هر دو روش بسیار ساده و راحت است و خودتان میتوانید بهسادگی آن را تهیه و نوش جان کنید.
اگر مواد اولیه برای تهیه این غذا را ندارید بهجای منصرف شدن از پخت میتوانید از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ استفاده کنید و هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در کوتاهترین زمان ممکن تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید