مرصع پلو، یک غذای سنتی و خوشمزه است که در میان غذاهای مجلسی نیز قرار میگیرد. از این غذا تحت عنوان جواهر پلو نیز یاد میشود. طرز تهیه مرصع پلو، از ترکیب برنج سفید به همراه بادام، پسته، پوست پرتقال و در نهایت زرشک و کشمش در کنار گوشت مرغ یا گوسفندی است. تاریخچه این غذا به دوران صفوی برمیگردد و زادگاه آن در شهر قزوین است. البته در استان فارس و خراسان نیز دستورالعملهای متفاوتی از آن را میبینیم. اگر طرفدار طعمهای ترکیبی و جدید هستید، پیشنهاد میکنیم برای یکبار هم که شده طعم این غذای اصیل را امتحان کنید.
مرصع پلو با مرغ
اگرچه مراحل پخت مرصع پلو اهمیت زیادی دارد، اما بخشی از مراحل درست کردنش به تزیین غذا برمیگردد. درست کردن مرصع پلو با مرغ، بسیار آسان است اما قبل از هر چیز باید ترکیبات مورد نیاز موجود در جدول زیر را آماده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | ۴ پیمانه |
سینه مرغ | ۴۰۰ گرم |
کشمش | ½ پیمانه |
زرشک | ½ پیمانه |
پیاز | ۳ عدد بزرگ |
خلال بادام | ¼ پیمانه |
خلال پسته | ¼ پیمانه |
خلال پوست پرتقال | ¼ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ ق غ |
دارچین | ½ ق چ |
آب لیمو ترش | ۲ ق غ |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ
با آماده کردن مواد مورد نیاز اکنون باید به سراغ مراحل درست کردن مرصع پلو برویم:
مرحله اول: بخش نارنجی رنگ پوست پرتقالها را گرفته و در داخل یک لیوان پر آب قرار دهید. نزدیک به ۱ ساعت اجازه دهید تا خیس بخورند. سپس باید آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آمده و در نهایت نیز آب ظرف را عوض کنید و دوباره آن را روی حرارت بگذارید. این مراحل را باید چند بار انجام دهید، تا در نهایت تلخی این بخش از پرتقال از بین برود.
مرحله دوم: 2 قاشق غذاخوری روغن را روی پوست پرتقالها ریخته و در نهایت آنها را تفت دهید.
مرحله سوم: یک قاشق شکر نیز به پوست پرتقال اضافه کرده و اجازه دهید تا بهخوبی حل شود. در این مرحله رنگ پوست پرتقالها تقریبا شیشهای خواهد شد.
مرحله چهارم: سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید.
مرحله پنجم: یک عدد پیاز را به صورت حلقه حلقه درون ظرف حاوی سینه مرغ ریخته و آبلیمو و نمک را نیز به آن اضافه کنید. این ترکیبات را هم بزنید تا مواد کاملا به خورد هم بروند. سپس آنها را با سلفون پوشانده و درون یخچال قرار دهید.
مرحله ششم: برنج را درون ظرفی ریخته و روی آن آب بریزید تا خیس بخورد.
مرحله هفتم: پیاز بعدی را روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد کنید و درون تابه حاوی روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شوند.
مرحله هشتم: مرغها را از یخچال خارج کرده و در پیازها تفت دهید. سپس کمی زردچوبه و فلفل نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا تقریبا ۲۰ دقیقه، مرغها کاملا درون پیاز با حرارت کم پخته شوند.
مرحه نهم: زعفران دم کرده و نمک را در این مرحله به غذا اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله دهم: آب لیمو و دارچین را روی آن ریخته و هم بزنید.
مرحله یازدهم: ترکیبات را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
مرحله دوازدهم: درون قابلمه ۶ لیوان آب ریخته و نمک را به آن اضافه کنید تا جوش بیاید. سپس برنج را داخل آن ریخته و پس از ۷ دقیقه در صورت نرم بودن اطراف دانهها، آن را آبکش کنید.
مرحه نهم: قابلمه دیگری را روی حرارت قرار داده و کف آن روغن بریزید. سپس برنج را با کفگیر داخل آن ریخته و یک حفره در بخش میانی آن ایجاد کنید. در قابلمه را بگذارید و زیر آن شعله پخش کن قرار دهید.
مرحله دهم: شعله را ابتدا زیاد و پس از بخار دادن، آن را کم کنید.
مرحله یازدهم: روی خلال بادام، گلاب و روی زرشک و کشمش نیز کمی آب بریزید تا کاملا خیس بخورند. پس از ۱۰ دقیقه آنها را درون آبکش بریزید.
مرحله دوازدهم: در داخل تابه کمی روغن ریخته و در هر قسمت از آن یکی از مواد خود را بریزید. خلال بادام، زرشک و شکر و کشمش و آنها را بهآرامی تفت دهید.
مرحله سیزدهم: مقداری از برنج خود را با اضافه کردن کمی زعفران، زرد کنید.
مرحله چهاردهم: درون یک دیس کمی برنج بریزید، روی آن تکههای مرغ پخته شده را قرار دهید، سپس روی آن بقیه برنج را بریزید. در نهایت نیز برنج زعفرانی را اضافه کنید.
مرحله پانزدهم: زرشک، کشمش، خلال بادام و پوست پرتقالهای تفت داده شده را روی برنج ریخته و خلال پسته را نیز روی آن بریزید.
غذای شما آماده است… نوش جان!
درست کردن مرصع پلو با گوشت
مرصع پلو با گوشت نیز به اندازه مرغ، میتواند جذاب باشد. معمولا ترکیب این غذا با گوشت، برای مجالس بهتر است. در ادامه ترکیبات مورد نیاز و طرز تهیه این مدل از مرصع پلو را به شما آموزش دادهایم:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز بزرگ رنده شده | ½ پیمانه |
خلال پوست پرتقال | ۱۰۰ گرم |
کشمش پلویی | ۱۰۰ گرم |
زرشک | ۱۰۰ گرم |
خلال بادام درختی | ۱۰۰ گرم |
خلال پسته | ۱۰۰ گرم |
کره | ۱۰۰ گرم |
خلال هویج | ۱۰۰ گرم |
زعفران آب کرده | به میزان کافی |
دارچین، برگ بو، نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
طرز تهیه مرصع پلو با گوشت
مرحله اول: گوشت، پیاز، دارچین و برگ بو را در قابلمه قرار داده و اجازه دهید تا کاملا پخته شود.
مرحله دوم: در مراحل آخر پخت گوشت، زعفران دم کرده و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: خلالها را با کره تفت داده، زرشک و کشمش را پس از ۱۰ دقیقه خیس کردن به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم: هویج خلال شده را با شکر و آب بپزید تا نرم شوند.
مرحله پنجم: خلال پرتقال را ۳ بار جوشانده و آب آن را تعویض کنید و در نهایت با شکر و کره تفت دهید.
مرحله ششم: برنج را به صورت آبکش پخته و در نهایت این مواد را برای تزیین روی آن بریزید.
مرصع پلوی شما آماده است… نوش جان!
مرصع پلو، غذای رنگارنگ سر میز غذای شما…
همان طور که مشاهده کردید، روش درست کردن مرصع پلو با وجود مواد زیادی که نیاز دارد، اما به آسانی انجام میشود. مراحل عنوان شده را باید با دقت بالا و بدون جا انداختن حتی یک مرحله انجام دهید.
اگرچه میتوانید خودتان با تهیه ترکیبات مورد نیاز از سرویسهای آنلاین مانند سرویس سوپرمارکت آنلاین اسنپ نیز آن را درست کنید، اما در منوی بسیاری از رستورانها نیز این غذا دیده میشود. سرویس تهیه غذای اسنپ نیز بهترین راه برای امتحان کردن طعم اصیل این غذا در منزل شماست
همچنین اگر به دنبال روشی آسان و مطمئن برای سفارش غذای شرکتی هستید، سرویس غذای سازمانی اسنپ را امتحان کنید. با این سرویس، میتوانید ناهار کارکنان را بهراحتی و با انتخاب از میان گزینههای متنوع، تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید