طرز تهیه کیک خیس با یک رسپی کاملا هیجان‌انگیز

اسم کیک‌ها که به میان می‌آید همه ما بیشترین تصوری که داریم کیک‌های تولد و عروسی هستند. کیک‌هایی که بدون شک هر کدام خاطره‌های جذابی را برای ما خلق می‌کنند.

کیک در حالت کلی از ترکیب آرد، طعم‌دهنده‌های معطر، رنگ‌های خوراکی، شیر و تخم‌مرغ به همراه شیرین‌کننده‌ای مانند شکر تهیه می‌شود.

برای جلوگیری از مضر بودن شکر و شیرین بودن کیک، می‌توانید از شیرین‌کننده‌های گیاهی مانند شیره توت، شیره انگور، شیره انجیر و شیره خرما هم استفاده کنید.

در سال‌های اخیر صنایع غذایی و صنعت آشپزی پیشرفت بسیار چشمگیری داشته که دراین‌بین کیک‌ها نیز دچار تغییر و تحولات گوناگونی شده‌اند. کیک خیس یکی از کیک‌های مدرنی است که در ادامه بیشتر راجع به آن صحبت خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه کیک خیس

درست‌کردن کیک خیس دقیقا مانند سایر کیک‌ها انجام می‌شود؛ اما در انتها چند فاکتور مجزا دارد که سبب می‌شود که کیک اسفنجی شما به کیک خیس تبدیل شود.

تهیه کردن کیک خیس در حالت کلی و در منزل کار چندان سختی نیست و امروزه افراد زیادی وجود دارند که کیک خیس را در دسته دسر‌های موردعلاقه خود قرار داده‌اند و حداقل هفته‌ای یک‌بار آن را در منزل تهیه می‌کنند.

در حالت کلی ما با کیک‌های مختلف و متعددی روبرو هستیم که این نوع کیک مخصوص یا همان کیک خیس در میان طرف‌داران خود جایگاه ویژه‌ای دارد.

کیک خیس را در حالت کلی به‌صورت شکلاتی تهیه می‌کنند؛ اما بد نیست بدانید که بافت نرم و سبک آن با کیک‌های اسفنجی معمولی تفاوتی ندارد. در ادامه مواد اولیه برای تهیه کیک خیس را با هم مرور خواهیم کرد.

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

شیر

یک پیمانه و نیم
شکر

یک پیمانه و نیم

آرد

۲ پیمانه
پودر کاکائو

۴ قاشق سر پر غذاخوری

وانیل

یک قاشق‌چای‌خوری
بکینگ پودر

۲ قاشق‌چای‌خوری

روغن

یک و نیم پیمانه
تخم‌مرغ

۳ الی ۴ عدد

طرز تهیه کیک خیس خانگی

موادی که ما برای تهیه این دسر و درست‌کردن کیک خیس به شما ارائه کردیم، همگی استاندارد هستند. پس به شما توصیه می‌کنیم که حتما اندازه مقادیر را به‌خوبی رعایت کنید.

همان‌طور که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره کردیم به‌جای شکر می‌توانید از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند شیره‌ها نیز استفاده کنید.

شاید نام کیک خیس کمی شما را بترساند که ممکن است نتوانید آن را به‌راحتی در منزل تهیه کرده و از طبخ آن منصرف شوید.

اما اجازه بدهید همین‌جا به شما اطمینان دهیم که ما مرحله‌به‌مرحله و نکته به نکته با طرز تهیه کیک خیس در ادامه با شما خواهیم بود تا در انتها بوی عطر کیک خیس شما فضای خانه و آشپزخانه را پر کند. پس بدون هیچ نگرانی تا انتها ما را همراهی کنید.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از نحوه درست‌کردن کیک خیس باید یک قالب مناسب برای کیک خود تهیه کنید. بعد از آن برای اینکه کیک به قالب شما نچسبد، یک قطره روغن در آن ریخته و سرتاسر قالب را به روغن آغشته کنید. برای این کار می‌توانید از برس آشپزی استفاده کرده و تمام اطراف ظرف را چرب کنید.

مرحله‌ی دوم: در مرحله‌ی بعدی بهتر است که روی روغن‌ها مقداری آرد به‌اندازه خیلی کم ریخته و تمام سطح قالب را آغشته به آرد کنید. سپس ظرفی مناسب را انتخاب کرده و شکر و پودر کاکائو را در آن بریزید و خوب با یکدیگر مخلوط کنید تا شکر و پودر کاکائو به‌خوبی با یکدیگر مخلوط شده و یکدست شوند.

مرحله‌ی سوم: در گام بعد شیر را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد و آن را به شکر و پودر کاکائو اضافه کرده و با قاشق به‌خوبی هم بزنید. اگر شیر سرد بود شکر شما دیر با آن ترکیب شده و در آن به‌راحتی حل نمی‌شود. به همین دلیل برای شیر سرد بهتر است اول از قاشق و سپس از همزن استفاده کنید. بعد از آن پودر کاکائو، شکر و شیر باید به طور کامل با یکدیگر مخلوط شوند.

مرحله‌ی چهارم: در گام بعدی، بعد از اینکه مواد را حدود ۲ الی ۳ دقیقه با همزن به‌خوبی مخلوط کرده و هم زدید، روغن مایع را به‌آرامی به این مواد اضافه کنید و مجددا ۵ دقیقه تمام مواد را هم بزنید تا به غلظت برسند. بعد از آن مواد موجود در ظرف را در کناری قرار دهید. قبل از آن مقداری از این مایه را در یک لیوان جداگانه برای تزیین روی کیک پخته شده جدا کنید و کنار بگذارید.

مرحله‌ی پنجم: در گام بعدی ظرفی مناسب انتخاب کرده، تخم‌مرغ‌ها را در آن بشکنید و مطمئن شوید که سالم هستند و سپس آن‌ها را به‌خوبی با همزن مخلوط کنید. در ادامه آرد، وانیل و بکینگ پودر باید با یکدیگر مخلوط شده و حداقل ۳ بار در سه مرحله الک شوند. بعد از سه بار الک شدن این مواد آن‌ها را به‌آرامی و کم‌کم به مواد مایه شکلاتی خود اضافه کنید و با همزن دستی یا قاشق به‌صورت کاملا ملایم آن‌ها را هم بزنید.

مرحله‌ی ششم: سپس تمام مواد مخلوط شده را که به‌خوبی با یکدیگر مخلوط و یکدست کرده‌اید در قالب بریزید و دقت کنید که هم زدن شما به‌گونه‌ای انجام شود که از گلوله گلوله شدن آرد در مایه کیک جلوگیری شود. بعد از اضافه‌کردن تمام مواد به قالب کیک، با دُم یک قاشق آغشته به روغن در وسط مایه کیک یک سوراخ ایجاد کنید. شاید این کار به نظر شما پیش‌پاافتاده و بی‌اهمیت باشد؛ اما در انتها خواهید دید که با همین کار ساده، کیک شما بیشترین پف را خواهد داشت.

مرحله‌ی هفتم: دقت کنید که قبل از منتقل کردن مایه کیک به قالب، فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و نگه دارید تا فضای فر شما گرم شود. بعد از اینکه از گرم‌شدن محیط فر مطمئن شدید، قالب حاوی کیک را به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. بعد از گذشت مدت‌زمان ذکر شده کیک را از فر خارج کرده و از پخت آن مطمئن شوید. برای مطمئن شدن از پخت صددرصدی کیک، یک خلال دندان چوبی باریک به وسط کیک فرو کنید. اگر بعد از خارج‌کردن خلال دندان مواد کیک به چوب خلال دندان نچسبیده بود، یعنی کیک شما کاملا پخته و آماده سرو است.

مرحله‌ی هشتم: بعد از این مرحله کیک را به قطعات دلخواه برش دهید و همان‌طور که داغ است لیوان مایه شکلات را روی کیک داغ بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا شکلات به خورد کیک برود. بعد از آن مجددا با خلال دندان سوراخ‌های کوچکی روی قطعات برش خورده کیک ایجاد کنید تا مایه شکلات به‌خوبی در کیک فرو رود.

مرحله‌ی نهم: در مرحله‌ی آخر می‌توانید کیک خود را با ترافل‌های رنگی، پودر نارگیل، پودر پسته، شکلات چیپسی، پودر قند و سایر طعم‌دهنده‌های مجاز خوراکی تزیین کنید. کیک شما آماده سرو است، نوش جان!

جهان بی‌پایان کیک‌ها و شیرینی‌ها

در این مطلب از نحوه درست‌کردن کیک خیس گفتیم و اینکه کیک‌ها چه خیس باشد و چه اسفنجی و ساده، در هر حالتی دوست‌داشتنی و پرطرف‌دار هستند.

اینکه شما در منزل کیک تخته‌ای، قالبی، فنجانی، خیس، اسفنجی، ساده، وانیلی، شکلاتی و غیره تهیه می‌کنید، نشان‌دهنده ذوق و سلیقه شما در زندگی و اشتیاق شما برای در کنار عزیزانتان بودن است.

هیچ‌کس نمی‌تواند عطر خوشه کیکی که در فضای خانه پیچیده می‌شود را نادیده بگیرد و آن را نشانه شادابی، امید و سرزندگی اهل آن خانه نداند.

در هر حال اگر هوس پخت یک کیک خیس لذیذ و جذاب را در منزل داشتید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه می‌توانید تمام مواد لازم را درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.