طرز تهیه عرق نعنا خانگی، سرشار از خاصیت و فواید

طرز تهیه عرق نعنا به سبک خانگی

عرق نعنا، یکی از عرق‌های گیاهی است که جدا از طعم خوب، خواص زیادی دارد. یکی از کاربرد‌های اصلی این عرق برای رفع مشکلات معده و دل‌درد است، اما خواص دیگری نیز دارد. معمولا از عرق نعنا به‌عنوان سیروپ در تهیه انواع نوشیدنی‌های تابستانه استفاده می‌شود. در این مقاله قرار است به طرز تهیه عرق نعنا به سبک خانگی بپردازیم.

بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا بتوانید در خانه عرق نعنا درست کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. چرا که قرار است یک روش ساده برای انجام این کار را آموزش دهیم.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

مواد اولیه برای تهیه عرق نعنا

مواد اولیه و لازم برای تهیه عرق نعنا

برای تهیه عرق نعنا، مواد ساده و ارزان قیمتی نیاز دارید و با هزینه‌ی معقولی خودتان می‌توانید آن را تهیه کنید. در جدول زیر مواد اولیه و لازم برای تهیه آن قید شده است. این میزان از مواد اولیه معمولا برای درست‌کردن ۲ تا ۳ شیشه کوچک عرق نعنا کافی است. البته اگر می‌خواهید مقادیر بیشتر یا کمتری تهیه کنید، به نسبت باید اندازه‌ها را تغییر دهید.

مواد اولیه مقدار موردنیاز
سبزی نعنا ۲ کیلوگرم
آب به میزان کافی

 

طرز تهیه عرق نعنا به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

مراحل درست‌کردن عرق نعنا

قبل از این که به سراغ مراحل تهیه برویم، باید گفت که روش تهیه عرق نعنای خانگی یکی از ساده‌ترین کار‌هایی است که می‌توانید انجام دهید و به دستگاه و وسایل خاصی نیز برای انجام این کار نیاز ندارید. تنها با استفاده از یک قابلمه و سه‌پایه کار شما به‌سادگی انجام خواهد شد.

بهتر است برای درست‌کردن این عرق، از نعنای تازه و چیده شده استفاده کنید تا علاوه بر طعم، عطر عرق شما نیز بهتر شود. در ادامه ساده‌ترین روش برای تهیه را بیان کرده‌ایم.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن عرق نعنا، آماده‌سازی نعنا‌ها است. به‌منظور انجام این کار در ابتدا باید برگ نعنا‌ها را از ساقه جدا کنید. سپس یک ظرف را پرازآب کرده و برگ نعنا‌ها را در آن بریزید. البته می‌توانید از نعنا به همراه ساقه نیز استفاده کنید و این مورد کاملا به خودتان بستگی دارد.
  • مرحله‌ی دوم: برای این که نعنا به‌خوبی تمیز و ضدعفونی شود، بهتر است تا مقداری نمک و شوینده سبزی نیز به ظرف اضافه کنید و با استفاده از دست، سبزی‌ها را درون ظرف به هم بزنید.
  • مرحله‌ی سوم: اجازه دهید تا نعنا‌ها در حد ۱۰ دقیقه در ظرف آب بماند، سپس آن‌ها را بشویید و چندین بار آبکش کنید تا خیالتان از بابت تمیزی نعنا‌ها راحت شود.
  • مرحله‌ی چهارم: حالا باید یک قابلمه با ابعاد مناسب را انتخاب کنید و نعنا‌ها را درون آن بریزید. سپس به قابلمه آب اضافه کنید. اضافه‌کردن آب باید در حدی باشد که به طور کامل روی سطح نعنا‌ها را بپوشاند.
  • مرحله‌ی پنجم: زیر قابلمه را روشن کرده و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید و بگذارید تا آب به همراه نعنا‌ها بجوشد. البته به دلیل سبک بودن نعنا‌ها، در زمان پخت ممکن است به روی سطح قابلمه و آب بیایند. برای رفع این مشکل باید یک جسم سنگین را روی نعنا‌ها قرار دهید تا نعنا‌ها در حال جوش بالا نیاید. برای انجام این کار می‌توانید از یک سه‌پایه استفاده کنید.
  • مرحله‌ی ششم: حالا باید یک کاسه یا سینی را روی سه‌پایه قرار دهید، محل قرار‌گیری آن باید طوری باشد که کاسه بالاتر از سطح نعنا‌ها قرار گیرد؛ اما در مرکز قابلمه باشد.
  • مرحله‌ی هفتم: نوبت به گذاشتن درب قابلمه می‌رسد. درب قابلمه را باید طوری بگذارید تا پشت آن روبه‌داخل قابلمه باشد. یعنی درب را وارونه روی آن قرار دهید. اگر درب به طور درست روی آن قرار نگرفت می‌توانید دستگیره‌ی آن را باز کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: بعد از گذشت چند دقیقه مشاهده می‌کنید که درب قابلمه عرق می‌کند و عرق نعنا درون سینی یا کاسه می‌چکد. به این عمل تقطیر می‌گویند.
  • مرحله‌ی نهم: در ابتدای کار بهتر است تا حرارت زیاد باشد؛ اما در ادامه حرارت را کم کنید و بگذارید تا روی حرارت ملایم این اتفاق رخ دهد.
  • مرحله‌ی دهم: برای بهتر رخ‌دادن این اتفاق می‌توانید یک‌تکه یخ بزرگ را روی درب قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۶ ساعت عصاره‌گیری انجام شود.
  • مرحله‌ی یازدهم: بعد از گذشت مدت‌زمان لازم، عصاره‌گیری به اتمام می‌رسد و آبی که درون کاسه یا سینی جمع شده است همان عرق نعنا است. البته در طول این مدت حتما چک کنید که کاسه پر نشده باشد و جای کافی داشته باشد.
  • مرحله‌ی دوازدهم: عرق نعنای شما آماده است و می‌توانید آن را به‌آرامی از قابلمه بعدازاین که خنک شد، خارج کنید و به ظرف موردنظرتان انتقال دهید. بهتر است تا ظرف شما شیشه‌ای باشد و بعدازاین که عرق کاملا سرد شد، آن را درون یخچال قرار دهید و هر زمان که خواستید خارج کرده و استفاده کنید. به همین سادگی عرق نعنای خانگی شما آماده شد!

 

نکات و ترفند‌های درست‌کردن عرق نعنای خانگی

نکات مهم در درست‌کردن عرق نعنا

معمولا درست‌کردن عرق نعنا در خانه نکات و ترفند‌هایی دارد که با دانستن و رعایت آن‌ها می‌توانید این عرق را باکیفیت بالاتری تهیه کنید و همچنین مرغوب‌تر نیز باشد. در ادامه به این موارد اشاره کرده‌ایم که بهتر است حتما آن‌ها را در زمان تهیه رعایت کنید.

  • یکی از مهم‌ترین فاکتور‌هایی که می‌تواند در کیفیت عرق نعنای شما اثر‌گذار باشد، مرغوبیت و تازگی نعنا‌ها است. نکته مهم این است که هنگام شستن نعنا حتما باید به این دقت داشته باشید که از برگ‌های تازه استفاده کنید و اگر در بین آن‌ها برگ‌های سیاه و له شده وجود دارد، آن را جدا کنید و دور بریزید.
  • اگر دوست دارید تا طعم و عطر نعنا بر عرق نعنای شما غالب باشد و بتوانید به‌وضوح آن را حس کنید؛ باید مقدار نعناع نسبت به آب مورداستفاده، بیشتر باشد.
  • عرق نعنایی که طعم و عطر آن نسبت به عرق نعنای معمولی بیشتر باشد، عرق نعنای دو آتیشه نام دارد. در این مدل عرق نعنا یا از نعنای بیشتری استفاده شده است یا این که عمل تقطیر کردن آن دومرتبه صورت‌گرفته است.
  • هراندازه که عرق نعنای شما بوی بیشتری داشته باشد به این معنا است که اسانس بیشتری در مولکول‌های آب وجود دارد و صدالبته خواص درمانی آن نسبت به عرق نعنای معمولی نیز بیشتر است. عرق نعنا در حل مشکلاتی مانند نفخ معده بسیار اثرگذار است و با مصرف آن خیلی سریع می‌توانید بهبودی خود را به دست آورید.
  • یکی از مهم‌ترین و البته اصلی‌ترین مراحلی که در تهیه عرق نعنا وجود دارد، مرحله‌ی تقطیر است که در روش خانگی عمل تقطیر در واقع توسط درب قابلمه انجام می‌شود. اگر درب قابلمه‌ی شما منحنی باشد این کار راحت‌تر انجام می‌شود. اگر درب قابلمه‌ی شما منحنی نبود، می‌توانید از یک فویل آلومینیومی استفاده کنید و به‌صورت منحنی آن را روی درب قابلمه ایجاد کنید.
  • یکی از کار‌هایی که می‌توانید برای سرعت بخشیدن در درست شدن عرق نعنا انجام دهید، این است که چند بسته یخ یا آب سرد را روی درب قابلمهقرار دهید.
  • بهتر است تا عرق نعنا را حتما در بطری شیشه‌ای نگهداری کنید. البته اگر بطری شیشه‌ای شما رنگی باشد، بسیار بهتر است. چرا که شیشه رنگی مانع از رسیدن نور خورشید به عرق نعنا می‌شود و طول عمر نگهداری آن را بیشتر می‌کند.

یک عرق نعنای معرکه درست کن!

طرز تهیه عرق نعنا در خانه بسیار ساده است و شما می‌توانید خودتان آن را در خانه تهیه کنید. اگر کیفیت و سلامت عرق نعنا برای شما بسیار مهم است با درست‌کردن آن در خانه می‌توانید خیال خودتان را از بابت این موضوع راحت کنید.

همان‌طور که متوجه شدید درست‌کردن عرق نعنا به مواد خاصی نیاز ندارد و با هزینه‌ی کمی می‌توانید به مقدار دلخواهتان آن را تهیه کنید. البته گاهی پیش می‌آید که شما قصد درست‌کردن عرق نعنا را داشته باشید؛ اما مواد اولیه که همان نعنا است را نداشته باشید که در این صورت با استفاده از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ می‌توانید هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن (در حدود ۳۰ دقیقه) تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *