طرز تهیه سس مایونز خانگی + سس مایونز وگان

همه ما درباره مضرات استفاده از سس مایونز به مقدار زیاد در رژیم‌های غذایی خود شنیده‌ایم. اما با دنبال‌کردن طرز تهیه سس مایونز خانگی، می‌توان به‌اندازه قابل‌توجهی از این مضرات کاسته و محصولی سالم‌تر را برای استفاده تهیه کرد. این سس برای همراهی انواع سالاد‌ها، ساندویچ‌ها و … کاربرد داشته و یک چاشنی بسیار خوشمزه محسوب می‌شود. در این مطلب با ما همراه شوید تا نگاهی به فرایند تهیه این سس بیندازیم.

طرز تهیه سس مایونز خانگی

پیش از هر چیزی برای تهیه این سس در منزل، باید مواد اولیه موردنیاز آن را بادقت و به‌درستی آماده کنید:

مواد اولیه

میزان لازم

روغن مایع

۱ لیوان

تخم‌مرغ

۱ عدد

شکر

۱ قاشق مرباخوری

نمک

۴/۱ قاشق چایخوری

آبلیمو

۲ قاشق مرباخوری

سرکه سفید

۲ قاشق مرباخوری

فلفل سیاه

به میزان کافی

سس خردل

۲/۱ قاشق چایخوری

مراحل تهیه سس مایونز در منزل

برای تهیه این سس، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: دقت داشته باشید که لازم است حتما روغن و تخم‌مرغ در یک دمای یکسان باشند تا تهیه سس به‌خوبی میسر بوده و فرایند آن به‌درستی پیش برود. با درنظرگرفتن این موضوع، تخم‌مرغ را شکسته و در یک ظرف مناسب بریزید. سپس به کمک همزن برقی، تخم‌مرغ را بزنید تا حجم آن نزدیک به دوبرابر شده و به رنگ سفید دربیاید. شما باید چیزی بین ۳ تا ۵ دقیقه این هم زدن را ادامه دهید.
  • مرحله‌ی دوم: حالا نوبت آن است که سرکه سفید، فلفل سیاه و نمک و همین‌طور آبلیمو و شکر و خردل را به‌آرامی اضافه کنید. پس از اضافه‌کردن هر یک از این مواد، هم زدن را مجدد برای ۲ دقیقه تکرار کنید تا ترکیب آن‌ها به‌خوبی حاصل شود.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله به‌آرامی و کاملا ذره‌ذره، روغن را اضافه کنید. در نظر داشته باشید که با اضافه‌کردن هر قطره از روغن، باید هم زدن ادامه داشته باشد تا به‌خوبی مخلوط شما حفظ شده و فرم خود را حفظ کند. دقت داشته باشید که این مرحله مهم‌ترین گام در طرز تهیه این سس خوشمزه بوده و درصورتی‌که روغن را یکباره اضافه کرده یا هم زدن را به‌خوبی دنبال نکنید، کل فرایند تحت‌تأثیر منفی قرار خواهد گرفت. در اینجا احتمالا زمانی که نزدیک به نیمی از روغن را استفاده کردید، سس مایونز شما حالت سفتی خود را به دست آورده و می‌توانید هم زدن را متوقف کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون نوبت آن است که سس مایونز تهیه شده را کنار بگذارید تا خودش را به‌خوبی بگیرد. بهتر است سس را برای چیزی نزدیک به ۱ تا ۲ ساعت در دمای محیط (خارج از یخچال) قرار دهید. سپس آن را در ظرف مناسبی ریخته و درب آن را به‌خوبی ببندید و در یخچال بگذارید.

نکته: در نظر داشته باشید که در فرایند نگهداری سس مایونز خانگی از مواد نگهدارنده استفاده نکردیم و همین راز سلامت این سس است. از این روی شما نمی‌توانید مانند سس‌های مایونز که از سوپرمارکت خریداری می‌کنید، آن را طولانی‌مدت (بیش از یک هفته) نگهداری کنید. بهتر است هر بار به مقدار کم این سس را تهیه کرده و زودبه‌زود، مصرف آن را به پایان برسانید.

برخی نکات مهم

برای آن که بتوانید خوشمزه‌ترین و سالم‌ترین سس مایونز را در منزل تهیه کنید، این نکات را در نظر داشت باشید:

  • به اضافه‌کردن روغن تا جایی ادامه دهید که سس غلظت خوبی به دست نیاورده است. زمانی که مشاهده کردید غلظت سس به‌اندازه خوبی رسیده، دیگر نیاز به اضافه‌کردن روغن نخواهد بود.
  • تا زمانی سس را هم بزنید که به غلظت لازم برسد. پس از آن باید حتما هم زدن را متوقف کنید، در غیر این صورت غلظت سس ازدست‌رفته و دیگر نیز امکان بازیابی آن وجود ندارد.
  • دقت داشته باشید که سرعت همزن برقی در درجه بالا باشد تا سس به‌سرعت غلظت خود را به دست بیاورد.
  • شما می‌توانید به‌جای فلفل سیاه از فلفل سفید استفاده کنید که باعث خواهد شد تا رنگ بافت سس، کاملا سفید و شبیه به سس‌های کارخانه‌ای شود.
  • هرگز بیش از یک هفته از این سس استفاده نکرده و درصورتی‌که مقداری از آن هنوز باقی‌مانده بود، باید دور ریخته شود.

طرز تهیه سس مایونز وگان

اما اگر می‌خواهید در منزل نسبت به تهیه سس رژیمی اقدام کنید، نیز دستورالعمل خوبی برای شما داریم.

مواد لازم به شرح زیر هستند:

مواد اولیه

میزان لازم

شیر سویا

یک‌چهارم پیمانه

روغن زیتون

۱۷۰ گرم

آب‌لیمو

۱ قاشق چایخوری

نمک

به میزان کافی

مراحل تهیه سس مایونز وگان

برای تهیه این سس مایونز رژیمی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله‌ی اول: شیر سویا و آبلیمو را در ظرف مناسبی ریخته و به کمک همزن برقی، به‌خوبی هم بزنید.
  • مرحله‌ی دوم: پس از ترکیب‌شدن مواد، روغن را قطره‌قطره به آن اضافه کرده و باز هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد.
  • مرحله‌ی سوم: زمانی که سس مایونز وگان شما نزدیک به غلظت لازم بود، مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: وقتی مشاهده کردید سس خانگی رژیمی شما، به غلظت لازم رسیده است؛ هم زدن را متوقف کنید. این سس را داخل یک ظرف شیشه‌ای ریخته و حداکثر برای سه روز از آن استفاده کنید.

خرید اینترنتی سس مایونز از سرویس سوپرمارکت اسنپ

بااین‌همه زمانی که فرصت کافی برای تهیه این سس در منزل ندارید، به‌راحتی این امکان را خواهید داشت تا نسبت به سفارش و خرید اینترنتی از سرویس سوپرمارکت اسنپ اقدام کرده و سس را درب منزل یا هر جای دیگری در محل آدرس خود به‌سرعت تحویل بگیرید. برند‌های مشهور و قابل‌اطمینانی در بازار انواع سس وجود داشته که شما می‌توانید محصولات موردنظر خود را از آن‌ها خریداری کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *