پوره سیبزمینی از غذاهایی است که بهرغم دستورالعمل آسان و زمان پخت سریع، بسیار لذیذ و پرطرفدار است. میتوانید پوره سیبزمینی را بهعنوان پیشغذا یا میانوعده میل یا از آن برای تزیین غذاهای دیگر استفاده کنید. در این مقاله دستورالعمل پخت پوره سیبزمینی بسیار لذیذ و خوشطعم را با هم مرور میکنیم. با ما همراه باشید.
دستورالعمل پخت پوره سیبزمینی
- زمان آمادهکردن مواد موردنیاز: ۱۰ دقیقه
- زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد موردنیاز
- ۱٫۵ کیلو سیبزمینی (۵ عدد متوسط)؛
- نصف پیمانه کره آبشده؛
- یک لیوان شیر؛
- نصف لیوان خامه ترش؛
- ۳ حبه سیر؛
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم؛
- پیازچه کوهی خردشده برای تزیین.
روش پخت
- سیبزمینیها را پوست بگیرید و خرد کنید. اگر سیبزمینیهایتان کوچکاند، آنها را نصف کنید و اگر سیبزمینیهای بزرگی دارید، آنها را به شش تکه تقسیم کنید. سعی کنید قطعات خردشده سیبزمینی همه یکاندازه باشند تا همزمان بپزند.
- سیبزمینیهای خردشده و سیر را داخل قابلمه بریزید و یک پارچ آب سرد به قابلمه اضافه کنید. مقدار آب باید بهقدری باشد که کاملا روی سیبزمینیها را بگیرد.
- قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید تا زود به جوش بیاید و پس از جوشآمدن آب، حرارت را کم کنید تا سیبزمینیها کمکم آبپز و خوب نرم شوند. معمولا سیبزمینیها بعد از گذشت یکربع تا ۲۰ دقیقه میپزند.
- پس از گذشت این زمان و قبل از بیرونآوردن سیبزمینیها، برای اطمینان از پختهبودن آنها را با چنگال تست کنید. چنگال را در سیبزمینیها فرو کنید؛ اگر پخته باشند، چنگال بهراحتی فرو میرود. اگر احساس میکنید بخشی از سیبزمینیها هنوز سفت است، چند دقیقه دیگر هم صبر کنید تا کامل بپزند.
- پس از پخت کامل سیبزمینیها، آنها را داخل آبکش بریزید و چندبار تکان دهید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود.
- حالا نوبت نرمکردن سیبزمینیهاست. سیبزمینیهای پخته و آبکششده را داخل قابلمه بریزید و با استفاده از گوشتکوب ساده یا برقی آنها را کاملا نرم کنید.
- پس از اینکه سیبزمینیها کاملا نرم شدند و هیچ تکه سفتی باقی نماند، شیر، کره آبشده، نمک و فلفل را به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا به قوام موردنظرتان برسد.
- مرحله آخر نوبت اضافهکردن خامه ترش است. استفادهکردن از خامه ترش در این دستورالعمل اختیاری است و دلیل افزودن آن افزودن بافت خامهای و طعم دلپذیر به پوره سیبزمینی است.
- پس از اینکه تمام مواد بهخوبی مخلوط شدند، طعم پوره سیبزمینی را بچشید و اگر نیاز است کمی خامه، نمک و یا فلفل دیگر اضافه کنید.
- پوره سیبزمینی خوشطعم شما آماده است. نوش جان!
دستورالعمل پخت پوره سیبزمینی با پنیر
اگر از طعم پنیر خوشتان میآید، میتوانید برای خوشطعمترشدن پوره سیبزمینیتان به آن پنیر اضافه کنید. مانند دستورالعمل اصلی پیش بروید. تنها کار اضافهای که باید انجام دهید این است که پس از آمادهشدن پوره سیبزمینی آن را در ظرف مخصوص فر بریزید، رویش را با پنیر پارمسان بپوشانید و سپس آن را بهمدت ۵ تا ۱۰ دقیقه داخل فر بگذارید تا پنیرها آب شوند. پس از اینکه پنیرها طلاییرنگ شدند ظرف را از داخل فر بیرون بیاورید و پوره سیبزمینی خوشمزهتان را سرو کنید.
دستورالعمل پخت پوره سیبزمینی با قارچ
قارچ طعم دلچسبی دارد و افزودن آن به پوره سیبزمینی طعم غذای شما را بسیار لذیذتر میکند. دستورالعمل پخت پوره سیبزمینی با قارچ به این شکل است:
- مانند دستورالعمل اصلی سیبزمینیها را آبپز کنید و پس از نرمشدن با ادویهها و سبزیجات مخلوط کنید.
- بهازای هر ۳ عدد سیبزمینی ۳۰۰گرم قارچ نیاز دارید.
- قارچها را خرد کنید و در تابهای تفت بدهید.
- برای اینکه قارچها آب نیندازند، حرارت را زیاد و مدتزمان تفتدادن را کوتاه کنید.
- حالا قارچهای پختهشده را به پوره سیبزمینی اضافه کنید و هم بزنید.
- غذای لذیذ و مقوی شما آماده است. آن را سرو و رویش را با سبزیجات دلخواهتان تزیین کنید.
دستورالعمل پخت پوره سیبزمینی بدون شیر
برخی افراد بهخاطر عدم تحمل لاکتوز نمیتوانند شیر مصرف کنند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، نگران نباشید و با خیال راحت شیر را از دستورالعمل پوره سیبزمینی حذف کنید. فقط بهجای شیر حذفشده، دو قاشق خامه صبحانه به پوره سیبزمینی اضافه کنید تا طعم و بافت خوبی به خود بگیرد.
گرمکردن مجدد پوره سیبزمینی
شاید بخواهید پوره سیبزمینی را بعدا هم میل کنید. در ادامه، دو روش گرمکردن مجدد پوره سیبزمینی را توضیح میدهیم:
نحوه گرمکردن با مایکروویو
- پوره سیبزمینی پختهشده را در ظرف مخصوص بریزید.
- ظرف را داخل مایکرویو بگذارید و هر ۲ دقیقه یکبار هم بزنید.
نحوه گرمکردن با فر
- فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- پوره سیبزمینی پختهشده را داخل قابلمه یا تابه مخصوص فر بریزید و روی آن کمی کره بریزید.
- ظرف پوره را داخل فر بگذارید.
- گرمکردن مجدد پوره سیبزمینی در فر بسته به اندازه و جنس ظرف شما حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول خواهد کشید.
- اگر بافت پوره سیبزمینی پس از گرمکردن مجدد کمی خشک شده است، مقداری کره آبشده یا شیر روی آن بریزید و هم بزنید.
ترفندها و نکاتی که باید در هنگام پخت پوره سیبزمینی رعایت کنید
- قبل از آغاز فرایند پخت پوره سیبزمینی، کره را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد و کمکم آب شود.
- میتوانید از پوره سیبزمینی برای تزیین غذاهایی مانند شنیسل یا فیله مرغ هم استفاده کنید. برای تزیین غذاها با پوره سیبزمینی از ماسورههای فرمدهنده استفاده کنید.
- اگر میخواهید پوره سیبزمینی رژیمی بپزید، کره را از این دستورالعمل حذف کنید و بهجای آن یک قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید.
- اگر طعم نعناع را دوست دارید، میتوانید برای تزیین پوره سیبزمینی از نعناع خشک یا خردشده استفاده کنید.
- برای پیشگیری از رنگگرفتن قابلمه حین جوشیدن سیبزمینی، بهتر است از قابلمههای تفلون یا نچسب استفاده کنید.
- برا طعمدارکردن پوره سیبزمینی میتوانید از برگ بو استفاده کنید. برگ بو را به شیر، کره آبشده و یا خامه مخلوط و طبق دستورالعمل به پوره سیبزمینی اضافه کنید.
- میتوانید از پوره سیبزمینی باقیمانده برای درستکردن پیراشکی استفاده کنید.
- اضافهکردن خامه ترش به این دستورالعمل ضروری نیست ولی طعم و بافت بسیار دلچسبی به پوره سیبزمینی شما خواهد بخشید.
- پوره سیبزمینی باقیمانده را داخل ظرف دربداری بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید. با این روش نگهداری، میتوانید پوره سیبزمینی لذیذتان را با خیال راحت و بدون تغییر بافت و طعم تا ۳ روز مصرف کنید.
- اگر میخواهید پوره سیبزمینی را برای کودکتان درست کنید، میتوانید بهمنظور بالابردن ارزش غذایی آن، یک تخممرغ آبپز را درون پوره پختهشده رنده کنید.
- برخی افراد سیبزمینیها را با پوست آبپز میکنند و بعد از پخت پوست آن را جدا میکنند. این کار هم مانعی ندارد اما با پوستگرفتن و خردکردن سیبزمینیها سریعتر میپزند.
کلام پایانی
در این مقاله دستورالعمل تهیه پوره سیبزمینی را با هم مرور کردیم. گرچه ممکن است فکر کنید پوره سیبزمینی غذایی ساده است که پخت آن تکنیک خاصی ندارد، کم یا زیادکردن هرکدام از مواد موردنیاز یا بیتوجهی به نکات مهم گفتهشده بافت و طعم این غذای بهظاهر ساده را تغییر میدهد. به نکات و ترفندهایی که گفتیم توجه کنید تا پوره سیبزمینیتان طعمی دلچسب و خوشمزه داشته باشد. همچنین شما میتوانید برای خرید میوه و سبزیجات و مواد اولیه با کد تخفیف اسنپ فود به سرویس اسنپ میوه مراجعه کنید و تا پس از ثبت سفارش در سریع ترین زمان ممکن اقلام مورد نیاز را درب خانه تحویل بگیرید
برای خرید سبزجیات شما چه نکات دیگری در زمینه مواد اولیه یا نحوه پخت پوره سیبزمینی به ذهنتان میرسد؟ لطفا نظرات و تجربیات ارزشمندتان را با ما و کاربران عزیزمان در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید