طرز تهیه سس انبه خانگی با انبه تازه و پودر انبه

طرز تهیه سس انبه در خانه به روش‌های مختلف

سس انبه یا دیپ انبه از انواع سس‌هایی است که به‌راحتی می‌توان آن را در منزل درست کرد. رنگ روشن و درخشان و همچنین طعم شگفت‌انگیز و خوشایند این سس، هرکسی را می‌تواند مجذوب خودش کند.

معمولا در کشور‌های مختلف از این سس در کنار انواع پیش‌غذا‌ها و غذا‌هایی از جمله میگو، اسپرینگ رول، کالاماری، استریپس و سوخاری‌های مختلف استفاده می‌شود. در واقع این سس یک دیپ خوشمزه برای هر فینگرفودی می‌تواند باشد.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

از طرفی در ایران معمولا مرسوم است که سس انبه با فلافل، سمبوسه و سایر سوخاری‌ها و فینگرفود‌ها صرف شود.

علاوه‌برآن استفاده از این سس برای مرینیت کردن گوشت و مرغ کبابی نیز بسیار رایج است. همان‌طور که می‌بینید برای سس انبه کاربرد‌های زیادی می‌توان نام برد.

بدین ترتیب، با ما همراه باشید؛ زیرا تصمیم داریم طرز تهیه سس انبه خانگی و ساده را با روش‌های گوناگون و مواد مختلف با شما به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای درست‌کردن سس انبه خوشمزه در خانه

مواد لازم جهت تهیه سس انبه خوش‌رنگ و لعاب در خانه

آماده‌سازی انواع سس‌ها معمولا به دو شیوه ساده (با حداقل مواد اولیه) و شیوه پرملات‌تر (همراه با ادویه‌های گوناگون) صورت می‌پذیرد.

در رسپی که در بخش زیر مهیا شده است، تقریبا چیزی مابین این دو روش را خواهید دید. برای مثال ما از شیر نارگیل استفاده کرده‌ایم که به سس، عطر و طعم گرمسیری می‌بخشد.

از طرفی کمی آب لیموترش تازه در آن به کار برده‌ایم که علاوه بر اینکه رنگ آن را روشن‌تر می‌کند، مزه‌اش را نیز ترش‌تر می‌نماید.

بدین ترتیب، برای درست‌کردن سس انبه خانگی به‌اندازه یک شیشه متوسط، به مواد زیر با نسبت‌های تقریبی بیان‌شده نیاز خواهید داشت:

مقدار مورد نیاز مواد لازم
۲ عدد انبه تازه
یک‌چهارم قاشق مرباخوری زعفران
۲ قاشق غذاخوری نشاسته
یک‌چهارم فنجان شیر نارگیل
۲ قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای
یک قاشق غذاخوری آب لیموترش
نصف قاشق مرباخوری پودر گشنیز
یک قاشق غذاخوری سس سویا
نصف قاشق مرباخوری پودر سیر
نصف قاشق مرباخوری فلفل سیاه
نصف قاشق مرباخوری فلفل چیلی
به میزان لازم نمک، زردچوبه

طرز تهیه سس انبه خانگی به‌صورت گام‌به‌گام

شیوه درست‌کردن سس انبه خانگی به‌صورت گام‌به‌گام

حقیقت این است که برای تهیه بیشتر سس‌هایی که می‌شناسید، نیازی به‌زحمت بسیار ندارید و فقط مسئله مهیا کردن مواد اولیه است.

در ادامه تنها کاری که باید انجام دهید، خرد کردن و میکس کردن مواد و دست آخر، مزه‌دار کردن آن‌ها است. بدین ترتیب مراحل بسیار راحت زیر را مطالعه کرده تا به سادگی رسپی تهیه این سس پی ببرید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ میوه تازه انبه بروید و پس از شستن، پوست آن را با دقت جدا کنید. حال با استفاده از چاقو، گوشت میوه را از هسته جدا کرده به‌طوری‌که روی هسته حتی مقدار کمی گوشت انبه باقی نماند. در ادامه انبه را به قطعات کوچک خرد کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی دوم: حال زعفران را در شیر جوشی که حاوی مقداری آب است ریخته و فرصت دهید تا رنگ پس دهد. در ادامه صبر کرده تا زعفران به غلظت مناسب برسد. سپس آن را از روی حرارت برداشته و برای مرحله بعدی کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی سوم: حال بایستی با استفاده از فود پراسسور، بلندر یا مخلوط‌کن، تکه‌های انبه را به همراه فلفل سیاه، فلفل چیلی، یک قاشق زعفران دم‌کرده، شیر نارگیل، نمک، شکر قهوه‌ای، پودر گشنیز، سس سویا، آبلیمو، پودر سیر و زردچوبه پوره کنید تا در نهایت، ترکیبی یکدست و خوش‌رنگ به دست آید.
  • مرحله‌ی چهارم: باتوجه‌به اینکه ذائقه افراد در عطر و طعمی که برای سس‌ها می‌پسندند با یکدیگر متفاوت است، حتما از ترکیبی که تا الان درست کرده‌اید مزه گرفته تا در صورت تمایل از فلفل بیشتر یا حتی نمک بیشتر استفاده کنید. برای مثال اگر تند بودن سس‌ها را دوست دارید، مقدار بیشتری فلفل سیاه و چیلی اضافه کنید و اگر رنگ آن برایتان مهم‌تر است، زردچوبه بیشتری در آن بریزید؛ بنابراین تعادل میزان شیرینی، شوری، ترشی و تندی سس، تماما به سلیقه شما بستگی دارد.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون بایستی نشاسته را در یک فنجان آب سرد حل کرده و خوب هم بزنید. سپس شیرجوش را روی حرارت گذاشته و ترکیب نشاسته و آب را در آن بریزید. در ادامه، از هم زدن مواد غافل نشوید.

خوشمزه شدن انواع غذا‌ها با سس انبه

  • مرحله‌ی ششم: در این مرحله از طرز تهیه سس انبه خانگی و ساده می‌بایست پوره‌ای که از انبه و ادویه‌ها تهیه کرده بودید را آرام‌آرام درون شیرجوش ریخته و با هم زدن، سعی در یکدست کردن ترکیب کنید. توجه داشته باشید که حرارت زیر شیرجوش بایستی ملایم باشد و ابدا از شعله زیاد در این مرحله استفاده نکنید.
  • مرحله‌ی هفتم: همان‌طور که انتظار دارید، وقتی مواد سس داخل شیرجوش در معرض حرارت قرار می‌گیرند از آب آن‌ها کاسته شده و به‌مرورزمان دچار غلظت می‌شوند؛ بنابراین اگر سس انبه‌ای رقیق، مانند آنچه که معمولا همراه فلافل‌های جنوبی سرو می‌شود می‌خواهید، می‌بایست مواد را زودتر از روی حرارت بردارید. طبیعتا اگر سس را غلیظ می‌پسندید، باید کمی بیشتر صبر کنید تا غلظت مطلوب و مدنظر شما به دست آید.
  • مرحله‌ی هشتم: وقتی ترکیب داخل شیرجوش به قوام و غلظت موردنظر شما رسید، آن را از روی حرارت بردارید. سپس به ترکیب حاصل که می‌توان هم‌اکنون آن را سس نامید فرصت بدهید تا در دمای اتاق به حال خود بماند و خودبه‌خود از حرارتش کاسته شود.
  • مرحله‌ی نهم: دست آخر، شیشه‌ای تمیز و عاری از چربی را انتخاب کرده و پس از اینکه درون آن را دوباره دستمال کشیدید، سس انبه را که تقریبا خنک شده است در آن بریزید. همچنین دقت داشته باشید که حتما می‌بایست درب شیشه را محکم کرده و در یخچال نگهداری کنید. علاوه‌برآن یادتان باشد پس از هر بار استفاده از سس نیز از محکم بسته‌شدن درب شیشه اطمینان حاصل کنید.

روش‌های دیگر برای درست‌کردن سس انبه در خانه

دیگر روش‌های تهیه سس انبه در خانه

سس انبه علاوه بر اینکه می‌تواند با میوه تازه آن تهیه شود، با پودر انبه نیز درست می‌شود. برای مثال در یکی از رسپی‌های آماده‌سازی سس انبه با پودر آن، از رب گوجه‌فرنگی استفاده می‌شود.

بدین ترتیب که رب گوجه‌فرنگی باید به‌اندازه نصف پودر انبه در تهیه سس استفاده شده و در ادامه با یک پیمانه سرکه بجوشد. در حین جوشیدن مواد، نمک و فلفل و دیگر ادویه‌هایی که در جدول آورده‌ایم را بر حسب سلیقه اضافه کنید.

یکی از رو‌ش‌هایی که می‌توان سس انبه را تند درست کرد، استفاده از سرکه سفید است. بدین ترتیب که ابتدا سرکه را با پودر انبه و دیگر مواد و ادویه‌های موردنظر جوشانده و سپس تا زمانی که سس به یک قوام و غلظت مطلوب برسد، آن را روی حرارت نگه دارید.

برای تهیه سس انبه می‌توانید از بسیاری ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های دیگر استفاده کنید. برای مثال در روش دیگری که بدون پودر نشاسته انجام می‌شود از برخی از مواد مانند پاپریکا، برگ‌بو، عسل، پودر خردل، جوز هندی، پودر شنبلیله، پودر زنجبیل، دانه زیره سبز و… می‌توان استفاده کرد.

به این صورت که آن‌ها را درون تابه با روغن زیتون تفت می‌دهند تا عطر آن‌ها آزاد شود. سپس شکر را افزوده و قدری تفت می‌دهند و دست آخر، انبه و آبلیمو را اضافه می‌کنند. در آخر، مواد خنک شده را در میکسر می‌ریزند تا سس یکدستی به دست آید.

نکاتی که در طرز تهیه سس انبه خانگی باید بدانید

فوت‌و‌فن‌های درست‌کردن سس انبه در خانه

فارغ از مراحل ساده و روانی که برای درست‌کردن سس انبه خانگی باید پیگیری کنید، چند نکته کوچک به‌عنوان تکمیل‌کننده این آموزش وجود دارد که هم مربوط به مراحل آماده‌سازی سس بوده و هم با مراحل نگه‌داری آن مرتبط است.

بدین منظور به نکاتی که در بخش زیر گردآوری شده است توجه کنید:

  • اگر تصمیم دارید با پودر انبه سس درست کنید، فقط به این نکته دقت داشته باشید که مدام باید ترکیب در حال جوش را که پودر انبه در آن است هم بزنید؛ زیرا به‌راحتی گلوله‌گلوله می‌شود.
  • برای تهیه سس انبه خوشمزه، با بافت نرم و مخملی، یکی از کار‌هایی که باید انجام دهید اطمینان از رسیده بودن انبه است. برای این منظور دقت داشته باشید که یک انبه رسیده باید نسبت به اندازه‌اش سنگین‌تر به نظر برسد.
  • شما می‌توانید علاوه بر شکر سفید از شکر قهوه‌ای یا عسل برای شیرین کردن طعم سس استفاده کنید.
  • حتما پیش از آنکه سس را در ظرف بریزید یکبار دیگر از آن مزه بگیرید، ممکن است شیرینی انبه زیاد نبوده باشد و شما مجبور به اضافه‌کردن مقداری شکر شوید.
  • اگر دوست دارید سس، مزه ترشی بیشتری داشته باشد حتما از آب‌لیموی بیشتری استفاده کنید.
  • برای اینکه رنگ و مزه سس انبه متفاوت‌تر شود، می‌توانید مقداری سس چیلی شیرین تایلندی یا رب فلفل شیرین به آن اضافه کنید.
  • اگر دوست داشته باشید می‌توانید تکه‌های خشک‌شده میوه انبه را نیز در انتها به سس اضافه کنید.
  • دقت داشته باشید که تمام سس‌های انبه‌ای که درست کرده‌اید، به دلیل اینکه فاقد مواد نگهدارنده هستند، ماندگاری طولانی‌مدت نداشته و بایستی ظرف مدت ۷ تا ۱۰ روز به مصرف برسند.
  • برای نگه‌داری طولانی‌مدت از سس انبه می‌توانید آن را در یک ظرف کوچک درب‌دار فریز کنید. البته فریز کردن این سس در قالب یخ نیز روش خوبی است که معمولا خارجی‌ها از این روش استفاده می‌کنند. بدین ترتیب، هنگامی که سس به‌صورت مکعبی یخ زد، آن را به یک کیسه زیپ‌دار منتقل کنید. اکنون شما می‌توانید آن را برای مدت ۳ الی ۴ ماه در فریزر نگه دارید.

سس انبه و یک دنیا خوشمزگی با آن!

همان‌طور که می‌دانید سس‌ها قدرت این را دارند که طعم غذا‌های معمولی و گوناگون را ازاین‌رو به آن رو بکنند.

علاوه بر سس‌های رایجی که می‌شناسید، استفاده از سس انبه در کنار انواع فینگرفود‌ها، سوخاری‌ها و غذای کریسپی شده دیگر، به‌قدری لذت‌بخش و دلپذیر است که پس از یکبار امتحان کردن بعید است آن را فراموش کنید.

بدین ترتیب، پیشنهاد می‌کنیم مواد موردنیاز آماده‌سازی این سس را از طریق سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ تهیه کرده، تا ظرف مدت کمتر از ۲۰ دقیقه یکی از سس‌های کم‌نظیر با مزه‌ای منحصربه‌فرد را داشته باشید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *