لیمو شکری در واقع یک چاشنی جذاب و خوشمزه است که میتوانید بهعنوان یک جایگزین خوب برای قند از آن استفاده کرده و شربت یا چای خود را به همراه آن میل کنید. معمولا درستکردن لیمو شکری بسیار ساده است و با فرایند پیچیدهای روبهرو نیستید.
در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه لیمو شکری خانگی به سادهترین شکل ممکن و بهصورت مرحلهبهمرحله بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا دستور تهیه این چاشنی را یاد بگیرید و بتوانید خودتان آن را در خانه تهیه کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه لیمو شکری
در جدول زیر به مواد اولیه و لازم برای تهیه لیمو شکری اشاره کردهایم. با این میزان از مواد اولیه شما میتوانید حداقل ۲ شیشه لیمو شکری تهیه کنید. در نظر داشته باشید که هزینه تهیه و آمادهکردن این مواد اولیه بسیار معقول است و ارزش درستکردن و امتحان کردن را دارد.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
لیموترش | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۲۵۰ گرم |
برگ نعنا | به میزان دلخواه |
درستکردن لیمو شکری بهصورت مرحلهبهمرحله
در ادامه به مراحل درستکردن لیمو شکری به شکل سادهای پرداختهایم. در کل برای انجام این کار با پروسه سختی روبهرو نیستید و مراحل کاملا ساده است. اگر یکبار لیمو شکری را درست کنید قطعا از طعم آن احساس رضایت خواهید داشت و مجددا آن را امتحان میکنید.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای تهیه لیمو شکری با طعمی جذاب، انتخاب لیمو است. شما میتوانید برای انجام این کار هم از لیموی سبز و هم از لیموی زرد استفاده کنید و تفاوت چندانی ندارد! اما به این نکته دقت کنید که لیموهای گوشتی و آبدار را انتخاب کنید و به سراغ خرید لیموهایی که پوست خشک دارند، نروید!
- مرحلهی دوم: دومین قدم شما، شستن لیموها است. ازآنجاییکه باید برای درستکردن لیمو شکری خانگی از لیمو به همراه پوست استفاده کنید. این مرحله بسیار مهم است و باید حتما بهخوبی انجام شود!
- مرحلهی سوم: برای شستن لیموها بهتر است تا یک ظرف را انتخاب کنید و لیموها را درون آن ریخته و آب بریزید تا جایی که روی لیموها را کاملا بپوشاند. سپس مایع ضدعفونیکننده سبزیجات به ظرف اضافه کنید و بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند. البته بهجای مایع ضدعفونیکننده از نمک نیز میتوانید استفاده کنید.
- مرحلهی چهارم: بعد از گذشت این مدت با کمک دست کمی لیموها را هم بزنید و در نهایت یک تا دو بار آنها را آبکش کنید و بگذارید تا درون سبد بماند تا آب اضافهی آن خارج شود.
- مرحلهی پنجم: بعدازاین که لیموها کاملا خشک شد از یک تخته و چاقوی تیز کمک بگیرید و آنها را به شکل حلقهای برش دهید. نکتهای که در اینجا باید بدانید و انجام دهید، این است که وجود هستهی لیمو سبب تلخ شدن لیمو شکری خانگی شما خواهد شد! بنابراین حتما هستهها را جدا کنید.
- مرحلهی ششم: نوبت به قراردادن لیموها در ظرف میشود. برای انجام این کار بهتر است تا حتما ظرف شیشهای را انتخاب کنید و از قبل نیز بهخوبی آن را ضدعفونی کرده باشید! لیموهای برش زده را بهصورت ردیفی در ته ظرف بچینید، سپس روی آن مقداری شکر و برگ نعنا بریزید.
- مرحلهی هفتم: این کار را تا جایی انجام دهید که حلقههای لیمو و شکر تمام شود. سپس باید درب ظرف را بهخوبی ببندید بهطوریکه هیچگونه هوایی وارد آن نشود و سپس آن را در یک جای خشک و خنک قرار دهید.
- مرحلهی هشتم: بهتر است تا ظرف لیمو شکری را در جایی غیر از یخچال قرار دهید، چرا که اگر ظرف لیمو شکری را درون یخچال بگذارید، شکر سریع آب نخواهد شد. بعد از گذشت ۲ تا ۳ روز سری به ظرف لیمو شکری بزنید و چندین بار آن را تکان دهید تا لیمو و شکر با هم ترکیب و یکدست شود.
- مرحلهی نهم: مجددا ظرف لیمو شکری را در همان محل قرار دهید و بگذارید تا چند روز دیگر بماند. بعد از گذشت چند روز به آن سر بزنید و درب ظرف را بازکرده و مقداری شکر یا عسل به آن اضافه کنید. به این دقت کنید که آیا شکر ذوب شده یا خیر! اگر شکر کاملا ذوب شده بود که لیمو شکری شما آماده است و میتوانید از آن استفاده کنید.
- مرحلهی دهم: در غیر این صورت باید کمی صبر کنید تا شکر ذوب شود و سپس آن را استفاده کنید. طرز تهیه لیمو شکری به همین سادگی امکانپذیر است و میتوانید آن را به همراه چای نوش جان کنید و لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه لیمو شکری
برای این که بتوانید لیمو شکری را با کیفیت بهتری درست کنید، نکاتی وجود دارد که باید آنها را بدانید و رعایت کنید. در ادامه به برخی از این نکات اشاره کردهایم. با درنظرگرفتن این موارد کیفیت لیمو شکری خانگی شما چندین برابر خواهد شد.
- محل قراردادن ظرف لیمو شکری بسیار مهم است و حتما باید جای خشک و خنکی را برای آن انتخاب کنید. بهتر است تا ظرف از مکانهایی که در معرض نور خورشید است، دور نگه داشته شود؛ چرا که تابش نور خورشید به ظرف میتواند ویتامین C موجود در لیموها را از بین ببرد.
- در ابتدای مقاله گفتیم که انتخاب نوع لیمو تفاوتی ندارد و میتوانید هم لیموی زرد استفاده کنید و هم لیموی سبز! اما نکتهای که باید به آن اشاره شود این است که لیموهای سبز در مقایسه با لیموی زرد ممکن است اندکی تلخی داشته باشند.
- لازم نیست تا در مورد کپک زدن لیمو شکری خانگی نگرانی داشته باشید چرا که این مدل لیمو شکری به دلیل این که هیچگونه آبی در تهیهی آن استفاده نمیشود و فقط آبلیمو دارد، اصلا کپک نخواهد زد.
- بهجای استفاده از شکر در درستکردن لیمو شکری از عسل هم میتوانید استفاده کنید. در صورت استفاده از عسل، علاوه بر این که رنگ لیمو شکری شما در نهایت بسیار خوشرنگ و جذاب خواهد بود، طعم بهتری نیز دارد و در مواقع سرماخوردگی هم میتوانید از آن استفاده کنید و یک تسکیندهندهی فوقالعاده برای درد گلو است.
- اگر دوست داشته باشید و برای این که طعم جذابتری را در لیمو شکری ایجاد کنید، میتوانید مقداری دارچین پودر شده یا چوب دارچین نیز به ظرف لیمو شکری اضافه کنید. قطعا تفاوت طعم آن شما را شگفتزده خواهد کرد. البته استفاده از هل نیز طعم جالبی را ایجاد میکند.
طرز تهیه دمنوش با لیمو شکری
یکی از کاربردهایی که لیمو شکری دارد، استفاده از آن برای تهیهی دمنوش است. این دمنوش بهسادگی قابل درستکردن بوده و جدا از آن خاصیت زیادی نیز دارد. برای تهیه دمنوش با لیمو شکری تنها کاری که باید انجام دهید، این است که مقداری از آن را درون یک فنجان ریخته و سپس به آن آب جوش اضافه کنید، درب آن را بپوشانید و بعد از چند دقیقه با قاشق هم بزنید و نوش جان کنید. به همین سادگی.
بهعنوان جمعبندی باید گفت
در این مقاله به طرز تهیه و درستکردن لیمو شکری خانگی پرداختیم. همانطور که متوجه شدید درستکردن این چاشنی بسیار ساده است و زمان زیادی نیز از شما نمیگیرد و جدا از آن خواص شگفتانگیزی نیز دارد. بهخصوص در مواقع سرماخوردگی میتوانید آن را بهعنوان یک معجون آماده و نوش جان کنید.
همچنین افرادی که مبتلا به بیماری مانند دیابت هستند و نمیتوانند قند زیادی مصرف کنند نیز میتوانند لیمو شکری به همراه عسل را میل کنند چرا که جایگزین برای قند است. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد و به کمک آن بتوانید لیمو شکری خوشمزه درست کنید. همچنین، شما میتوانید از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید و مواد اولیه موردنیازتان را از این سرویس خریداری کنید، تا با کیفیت بسیار بالا و در سریعترین زمان ممکن به دستتان برسد.
دیدگاهتان را بنویسید