طرز تهیه لگیمات بوشهری در خانه با شیره خرما و زعفران

شیوه درست‌کردن لگیمات با شیره خرما و زعفران

شیرینی لگیمات با آن ظاهر زیبا و جذاب خود که بسیار به شیرینی بامیه شباهت دارد، یکی از شیرینی‌های بومی و محلی استان بوشهر است. این شیرینی به‌قدری طرف‌دار دارد که حتی در کشور‌های عربی نیز آن را طبخ و میل می‌کنند.

لازم به ذکر است که شیرینی لگیمات به دلیل سرخ شدن در روغن فراوان قدری چرب بوده و اگر چربی خون شما بالاست توصیه می‌کنیم در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.

در واقع مقاومت کردن در برابر این شیرینی خوشمزه و دلپذیر قدری سخت بوده و صرف‌نظر کردن از خوردن آن قدری دشوار خواهد بود.

درهرصورت، برای اینکه تنوعی در شیرینی‌هایی که تاکنون انتخاب می‌کرده‌اید ایجاد شود، توصیه می‌کنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه لگیمات را بیاموزید.

مواد لازم برای درست‌کردن لگیمات بوشهری در خانه

مواد لازم جهت تهیه لگیمات بوشهری خوشمزه و شیرین

برای آماده‌سازی این شیرینی خوشمزه و دلچسب، به مواد اولیه روتین و در دسترسی نیاز دارید. البته استفاده از زعفران، پودر نارگیل و پودر پسته اختیاری بوده و ما از زعفران برای بهتر کردن عطر، مزه و رنگ شیره خرما بهره برده و از پودر پسته و نارگیل نیز برای تزیین آن استفاده کرده‌ایم.

علاوه‌برآن گزینه‌های دیگری چون شهد، شربت، کنجد، عسل و نوتلا نیز موجود هستند که در بخش نکات به آن‌ها پرداخته‌ایم. درهرصورت، در جدول زیر مواد لازم برای تهیه این شیرینی خوشمزه بوشهری برای ۸ نفر آورده شده است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری سرپر
آرد سفید ۱.۵ لیوان
شیره خرما نصف لیوان
زعفران یک‌سوم قاشق مرباخوری
تخم‌مرغ ۲ عدد
مایه خمیر ۱.۵ قاشق مرباخوری
پودر نارگیل ۲ قاشق غذاخوری
پودر پسته ۳ قاشق غذاخوری
آب یک لیوان
روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه لگیمات شیرین بوشهری به‌صورت گام‌به‌گام

مراحل درست‌کردن لگیمات خوشمزه در خانه

برای تهیه این شیرینی بوشهری خوشمزه و روغنی، همان‌طور که به مواد اولیه به‌خصوصی نیاز ندارید، مراحل ساده‌ای نیز پیش‌روی شما قرار دارد؛ بنابراین بدون فوت وقت، شما را به پیگیری ادامه مطلب دعوت می‌کنیم:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار، به سراغ استفاده از خمیرمایه بروید. برای این منظور، کاسه‌ای بزرگ و مناسب انتخاب کرده و آرد سفید را پس از ۲ تا ۳ بار الک کردن در آن بریزید. سپس خمیرمایه را افزوده و در ادامه، هم‌زمان با اضافه‌کردن چندمرحله‌ای آب ولرم به ظرف، با دست دیگر به ترکیب کردن مواد با یکدیگر بپردازید.
  • مرحله‌ی دوم: برای اینکه خمیر لگیمات به‌خوبی عمل بیاید، روی ظرف را با سلفون یا درپوش پوشانده و پیشنهاد می‌کنیم روی آن یک حوله نیز قرار دهید. نکته‌ای که در اینجا بایستی به آن توجه داشته باشید قراردادن ظرف خمیر، در جایی نسبتا گرم است. برای مثال می‌توانید ظرف را در نزدیکی شومینه یا بخاری بگذارید تا مدتی استراحت کند.
  • مرحله‌ی سوم: برای اینکه خمیر به‌خوبی پف‌کرده و به‌نوعی عمل آید، به زمانی حدود ۱۰۰ تا ۱۳۰ دقیقه نیاز داریم. پس از سپری شدن زمان لازم، تخم‌مرغ‌ها را در دو ظرف مجزا شکانده و در صورت عدم ماندگی یا خرابی، به یک ظرف واحد منتقل کنید. سپس آن‌ها را قدری با چنگال هم بزنید تا از لختگی درآیند.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون بایستی نشاسته ذرت را به تخم‌مرغ اضافه کرده و مواد را به‌خوبی با هم ترکیب کرده، برای این کار می‌توانید از همز‌ن برقی نیز استفاده کنید. حال، تخم‌مرغ و نشاسته را به ظرف مایه خمیر اضافه کرده و آن‌ها را با هم مخلوط کنید. درصورتی‌که خمیر چسبندگی لازم را نداشت، می‌توانید مقداری آرد به آن اضافه کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: در این مرحله از طرز تهیه لگیمات شیرین و خوشمزه، باید از نیروی دستانتان کمک گرفته و خمیر را به‌خوبی ورز دهید. شما باید آن‌قدر مواد را ماساژ دهید تا در پایان این مرحله چیزی که به دست می‌آورید، خمیری با بافت یکدست و نرم باشد.
  • مرحله‌ی ششم: در ادامه، قابلمه یا تابه‌ای گود را انتخاب کرده و چیزی حدود یک پیمانه در آن روغن بریزید. البته ما پیشنهاد می‌کنیم شیرجوش را انتخاب کنید، چرا که عمق نسبتا خوبی داشته و جمع‌کردن لگیمات‌ها از روی سطح روغن ساده‌تر خواهد بود. درهرصورت، یادتان باشد حرارت را ملایم تنظیم کنید تا روغن به‌تدریج و به‌آرامی داغ شود.

 

انتخابی متفاوت با شیرینی لگیمات بوشهری

 

  • مرحله‌ی هفتم: قیف مناسبی را انتخاب کرده و از تمیز بودن داخل آن مطمئن شوید. سپس از مایه لگیمات درون آن بریزید. در ادامه، مواد را قدری فشار دهید تا به سمت دهانه قیف حرکت کنند. سپس خروجی قیف را بالای سطح شیرجوش گرفته و با فشار دادن، هراندازه که دلخواه شماست از مایه شیرینی لگیمات، درون ظرف بیندازید و برش بزنید.
  • مرحله‌ی هشتم: اینکه شکل شیرینی لگیماتی که در خانه درست می‌کنید به فرم گرد باشد یا کشیده، تماما بستگی به سلیقه شخصی شما دارد. درهرحال، هراندازه که شیرجوش جا داشت، خمیر را برش زده و درون آن بیندازید. همچنین حواستان باشد همه طرف لگیمات‌ها باید با زیرورو کردن مداوم، به‌اندازه مناسب سرخ‌شده و طلایی‌رنگ شود.
  • مرحله‌ی نهم: در ادامه اگر از روغنی بودن لگیمات خوشتان نمی‌آید یا منعی در مصرف روغن دارید، آن‌ها را روی دستمال مخصوص روغن‌گیری قرار دهید. البته استفاده از توری فلزی یا دست‌کم، چند عدد دستمال کاغذی هم می‌تواند به‌عنوان راه‌های بعدی مورد توجه قرار گیرد.
  • مرحله‌ی دهم: اکنون بایستی زعفران را دم کنید. بدین منظور آن را به ظرفی که دارای مقدار کافی آب است اضافه کرده و روی حرارت بگذارید. سپس برای بهتر رنگ پس دادن زعفران، زیر شعله را کم کنید. وقتی زعفران به‌خوبی دم کشید، آن را کنار بگذارید تا قدری از حرارت بیفتد.
  • مرحله‌ی یازدهم: در این مرحله از آموزش درست‌کردن لگیمات‌های لذیذ و دلچسب، به سراغ آماده‌سازی شیره خرما بروید. بدین منظور آن را درون قابلمه‌ای کوچک یا شیرجوش ریخته و حرارت زیر آن را ملایم تنظیم کنید. سپس زعفران دم کشیده را به آن اضافه کرده و پس از خوب ترکیب کردن آن‌ها با هم شعله را خاموش کنید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: اکنون دو راه برای افزودن شیره خرما به لگیمات‌ها پیش روی شماست. در راه اول می‌توانید لگیمات‌ها را قسمت به قسمت، درون شیرجوش حاوی شیره خرما بریزید و پس از کمی زیرورو کردن، آن‌ها را به ظرف سرو منتقل کنید. در راه دوم که ما آن را پیشنهاد می‌کنیم، ترکیب شیره خرما و زعفران را پس از چیدن لگیمات‌ها درون ظرف سرو، به روی آن‌ها بریزید.
  • مرحله‌ی سیزدهم: کار تمام است! اکنون که همه چیز مهیاست فقط باید از پودر نارگیل برای پاشیدن روی لگیمات‌ها استفاده کنید تا به‌وسیله چسبندگی شیره خرما روی آن‌ها فیکس شود. علاوه‌برآن، اضافه‌کردن پودر پسته نیز با اینکه ماده‌ای اختیاری در دستور آماده‌سازی شیرینی لگیمات است، ظاهر بسیار مجلسی به آن می‌دهد؛ بنابراین آن را نیز در نظر بگیرید.

نکاتی که هنگام درست‌کردن لگیمات باید بدانید

نکات درست‌کردن و خوشمزه کردن لگیمات

برای اینکه لگیمات‌های شما عطر و طعمی فوق‌العاده مطبوع و دلپذیر داشته باشند، برخی از نکات را مابین دستور تهیه بیان کرده و مابقی را در بخش زیر به شما خاطرنشان خواهیم کرد؛ بنابراین شما را به مطالعه بخش زیر دعوت می‌کنیم:

  • اگر شیره خرما در دسترس شما نبود، می‌توانید شربت بار را تهیه کنید. بدین منظور، یک پیمانه آب را به همراه نصف پیمانه شکر و به همان اندازه گلاب با هم ترکیب کرده و در ادامه روی حرارت ملایم بگذارید تا به غلظت مطلوب برسد.
  • برای تزیین لگیمات‌ها علاوه بر استفاده از پودر پسته می‌توانید از دانه‌های کنجد نیز استفاده کنید.
  • برای سرخ کردن لگیمات‌ها حتما از روغن مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کنید. چرا که در برابر حرارت زیاد، مقاومت کرده و دود نمی‌کند.
  • برای تزیین جذاب و متفاوت و همچنین شیرین شدن لگیمات‌ها، می‌توانید مقداری سس شکلات یا نوتلا را روی آن‌ها بریزید.
  • به یاد داشته باشید که در تمام مدت سرخ کردن شیرینی لگیمات، حرارت شعله بایستی کم تنظیم شده باشد.
  • با اینکه زعفران عطر و رنگ فوق‌العاده‌ای به لگیمات‌ها می‌بخشد، می‌توانید از مقداری عسل یا شهد نیز به‌عنوان گزینه بعدی برای بهتر شدن مزه و رنگ آن‌ها استفاده کنید.
  • اگر قیف در منزل نداشتید، می‌توانید از کیسه فریزر به‌عنوان قیف استفاده کرده یا به‌وسیله دو عدد قاشق آن‌ها را درون روغن بیندازید. البته اگر سخت بود، از دستانتان برای فرم دادن به لگیمات استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید بافت شیرینی لگیمات از نرمی به تردی گرایش پیدا کند، می‌توانید از ۲ الی ۴ قاشق غذاخوری شیرخشک نیز استفاده کنید. (برای این منظور، شیرخشک را می‌توانید از قنادی‌ها تهیه کنید.)

شیرینی لگیمات، شیرین‌کننده لحظات!

اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که به شیرینی‌ها علاقه بسیار دارند، پیشنهاد می‌کنیم فرصت درست‌کردن و امتحان کردن یکی از لذیذ‌ترین شیرینی‌های جنوبی را از خود نگیرید.

در واقع اگر خوردن شیرینی بامیه برایتان لذت‌بخش بوده است، به‌سادگی عاشق طعم دلچسب لگیمات هم خواهید شد.

بدین ترتیب، اکنون که با طرز تهیه لگیمات آشنا شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم از طریق سرویس سوپرمارکت اسنپ مواد اولیه مورد نیاز آن را تهیه کرده و بساط یک دورهمی خاطره‌انگیز را با خوردن چای و لگیمات بچینید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.