نانها در تمام دنیا جزء خوراکیهای پرطرفدار محسوب میشوند. در ایران اما واضحترین تصویر از نان لواش، ساندویچ نان و پنیری است که با گردو، خیار، گوجهفرنگی و غیره پیچیده شده و طعم آن از هر غذایی لذیذتر است. بماند که عطرش شما را به دنیای دیگری خواهد برد. طرز تهیه نان لواش خانگی، یک دستور پخت آسان و البته کاربردی است که دانستن آن هیچ ضرری ندارد. اندازهها در تهیه این نان و البته هر نان دیگری اهمیت فراوانی دارند و در نتیجه نهایی تأثیر بسزایی خواهند گذاشت.
« همین الان نان تازه سفارش دهید »
مواد لازم برای تهیه نان لواش خانگی خوشخوراک
نان لواش، نانی محبوب در خاورمیانه محسوب میشود که قطع آن البته کوچکتر است اما در کشور ما آن را در قطعهای بزرگ تهیه میکنند. نانی بهشدت محبوب در خاورمیانه که برای تهیه آن نیازی به فر نیست. از جمله وسایلی که برای طبخ نان در منزل بسیار کاربردی است “تابه” نام دارد که بدون هیچ محدودیتی میتوانید انواع نانها را در منزل و بر روی آن طبخ کنید.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
آرد | ۲ لیوان |
خمیر مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | ۱ لیوان |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۵ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه نان لواش خانگی، عضو جدانشدنی سفره
نانها خصوصا نان لواش، دوستداران زیادی دارد. ضخامت آن بهاندازه است و با هر غذایی قابل خوردن که همین موضوع آن را جزء جدانشدنی سفرهها کرده است. درگذشته سفره را که باز میکردند، قطعهای نان لواش در آن بود که حتی میشد آن را در زمان گرسنگی بهتنهایی با ولع خورد. البته وقتی که داغ و تازه از تنور درآمده باشد، طعم و عطر خاص دیگری دارد. ما قصد داریم تا در ادامه طرز تهیه نان لواش خانگی را برای شما شرح دهیم. این نان نیاز به مواد اولیه خاصی ندارد، اما دقت کنید که نسبت اندازهها بهدرستی رعایت شوند.
- مرحلهی اول: در مرحلهی اول پودر خمیر مایع، نصف لیوان آب و شکر را در داخل یک کاسه بریزید و بهآرامی با هم مخلوط کنید. بعد از اینکه این مواد بهخوبی با یکدیگر مخلوط شدند، ۱۰ دقیقه آنها را استراحت دهید. سپس آرد را الک کرده و درون یک ظرف بزرگ بریزید. نکته مهم اینکه در وسط آرد، یک حفره ایجاد کنید تا بهخوبی باز شود.
- مرحلهی دوم: در مرحلهی بعدی از طرز تهیه نان لواش، نمک، مایه خمیر عملآوری شده و روغن مایع را به همراه نصف دیگر لیوان آب مخلوط کرده و بهآرامی و با دست آرد را آهستهآهسته به این مواد اضافه کنید. در حین اضافهکردن آرد، محتویات کاسه را با دست ورز داده و خمیری منسجم، یکدست و لطیف تهیه کنید. فراموش نکنید که خمیر نباید به دست شما بچسبد.
- مرحلهی سوم: در قسمت بعد از تهیه نان لواش خانگی، خمیر تهیه شده به یک قطعه خمیر در وسط کاسه شما تبدیل میشود. روی کاسه خود را با سلفون آشپزخانه پوشانده و در قسمتی از آشپزخانه بگذارید. فراموش نکنید که روی ظرف را با یک حوله ضخیم و تمیز یا یک پارچه بپوشانید. اجازه بدهید که خمیر در حدود ۱ ساعت استراحت کند.
- مرحلهی چهارم: بعد از گذشت ۱ ساعت، حوله تمیز و سلفون را برداشته خمیر را با دست ورز بدهید. ورز دادن سبب میشود تا پف خمیر از آن گرفته شود. بر روی یک سطح صاف آرد بپاشید و خمیر را به چند قسمت کوچک یا بهاصطلاح چانه، تقسیم کنید. سپس هر چانه را بهصورت جداگانه بر روی سطح صافی که آن را با آرد پوشش دادهایم، قرار دهید.
- مرحلهی پنجم: در این مرحله شما به یک وردنه متوسط تا بزرگ نیاز دارید تا نانها را صاف کرده، باز کنید و در اندازه، شکل و ضخامت مورد نظر تهیه کنید. بهتر است چانهها به شکل تابهای باشند که قرار است بر روی آن پخته شوند. برای مثال اگر تابه شما ما گرد است باید خمیر را با وردنه به شکل گرد باز کرده و شکل بدهید.
- مرحلهی ششم: در گام بعدی از تهیه نان لواش سنتی خانگی، بعد از اینکه خمیر نان لواش به ضخامت و شکل موردنظر رسید، تابه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا آهستهآهسته داغ شود. بعد از داغ شدن تابه، خمیر آماده شده نان لواش را بهآرامی بر روی تابه قرار دهید.
- مرحلهی هفتم: در گام آخر اجازه بدهید تا خمیر خود را گرفته و پف کند. وقتی خمیر خود را گرفت، بهراحتی میتوانید آن را از تابه برداشته، پشتورو کنید. هر دو طرف باید بهخوبی پخته شده و رنگگرفته باشد. توصیه میکنیم که نانهای تازه و داغ را همان موقع خنک کرده و نوش جان کنید.
نکته پخت نان لواش در منزل
اگر برای بار اول است که اقدام به پخت نان لواش کردهاید، به شما توصیه میکنیم که قطع چانههای خود را کوچک انتخاب کنید. دلیل این امر تسلط کافی شما به پخت نان لواش خواهد بود. بعد از اینکه در پخت این نان مهارت کافی را کسب کردید، میتوانید اندازه چانهها را بهدلخواه خود انتخاب کرده و تغییر دهید. باز هم تأکید میکنیم که اندازهها را بادقت اعمال کنید تا در نهایت مشکلی در نان لواش شما ایجاد نشود.
پخت نان لواش خانگی و هرآنچه که باید بدانید
نان لواش، خوشخوراک و معطر است و همینکه خمیرها بر روی تابه شروع به پختن کردند، عطر این نان فضای منزل شما را پر خواهد کرد. البته شما میتوانید در طرز تهیه نان خوشمزه لواش خانگی در منزل از زیره سیاه، کنجد، سبزیجات معطر و غیره نیز استفاده کرده و آنها را یا با خمیر ترکیب کنید یا بر روی خمیری که بر روی تابه قرار دادهاید، بپاشید و در نهایت یک نان معطر و خوشطعم خانگی و لذیذ داشته باشید. این نان با هر غذایی قابل خوردن است. برای تهیه مواد اولیه یک نان لواش خانگی خوشطعم و داغ، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ نیز میتواند به شما کمک کرده و در کمترین زمان ممکن یعنی ۳۰ دقیقه شما را به یک نان لواش سنتی خانگی با مواد اولیه مرغوب و باکیفیت، دعوت کند.
دیدگاهتان را بنویسید