طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزه

طرز تهیه خیارشور خانگی

خیارشور یکی از چاشنی‌های خوشمزه در کنار غذا است و طرف‌داران زیادی دارد. معمولا از خیارشور در تهیه غذا‌های مختلف نیز استفاده شده و سبب می‌شود تا طعم خوبی در غذا ایجاد شود. خیارشور را هم می‌توان با خیار‌های کوچک درست کرد و هم می‌توانید از خیار با ابعاد بزرگ در تهیه آن استفاده کرد. در این مقاله قرار است به طرز تهیه خیارشور خانگی بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا روش درست‌کردن خیارشور در خانه را یاد بگیرد و آن را به بهترین شکل ممکن درست کنید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

 

مواد اولیه برای تهیه خیارشور

مواد لازم برای درست‌کردن خیارشور

برای این که بتوانید در خانه خیارشور درست کنید، به مواد اولیه خاصی نیاز ندارید و با هزینه‌ی معقولی می‌توانید مواد اولیه برای تهیه آن را فراهم کرده و در خانه خیارشور درست کنید. در جدول زیر مواد اولیه و لازم برای تهیه خیارشور به میزان ۲ شیشه آماده است. البته اگر قصد دارید تا خیارشور را در مقادیر بیشتر یا کمتری درست کنید، خودتان می‌توانید اندازه‎‌ها را تغییر دهید.

مواد اولیه مقدار موردنیاز
خیار ۵۰۰ گرم
سیر ۳ حبه
فلفل سبز ۲ عدد
نخود ۴ عدد
سرکه سفید یا قرمز ۲/۱ پیمانه
مرزه و ترخون ۱۰۰ گرم
نمک به میزان لازم

 

مراحل درست‌کردن خیارشور خانگی و ترد

مراحل درست‌کردن خیارشور

با استفاده از این آموزش می‌توانید خیارشور را به ساده‌ترین شکل ممکن درست کنید و از طعم و مزه‌ای که دارد لذت ببرید. دقت داشته باشید که طرز تهیه خیارشور در عین سادگی، نکاتی دارد که در انتها آن‌ها را بیان کرده‌ایم.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن خیارشور، انتخاب خیار‌ها است. اگر دوست دارید تا خیارشور شما باریک و کوچک باشد پس باید خیار‌های کوچک را انتخاب کنید و برعکس اگر می‌خواهید تا ابعاد و اندازه‌ی آن‌ها بزرگ باشد به سراغ انتخاب و خرید خیار‌های بزرگ بروید.
  • مرحله‌ی دوم: در ادامه خیار‌ها را به‌خوبی بشویید. برای این که بهتر تمیز شوند آن‌ها را در یک ظرف بزرگ آب و نمک بیندازید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه آنجا بمانند. سپس آن‌ها را خارج کنید و بشویید و اجازه دهید تا در آبکش بمانند تا آب اضافه‌ی آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله‌ی سوم: نوبت به انتخاب قابلمه‌ی مناسب می‌رسد. ابعاد و اندازه‌ی قابلمه‌ی شما باید به‌صورتی باشد که بتوانید خیار‌ها را به همراه آب و سرکه درون آن جا دهید.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از انتخاب قابلمه، آب را به همراه سرکه به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا چند دقیقه روی حرارت زیاد بماند. در ادامه نمک را نیز به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا روی حرارت بالا حل شود و برای سریع‌تر رخ‌دادن این اتفاق، می‌توانید محتویات درون قابلمه را هم بزنید.

 

  • مرحله‌ی پنجم: بعدازاین که محتویات درون قابلمه به نقطه‌ی جوش رسید و نمک هم به طور کامل حل شد، باید قابلمه را از روی حرارت برداریم و اجازه دهید تا مواد خنک شوند و در این مدت به سراغ انتخاب ظرف برای خیارشور‌ها بروید.
  • مرحله‌ی ششم: بهتر است تا برای درست‌کردن و نگهداری از خیارشور از ظرف شیشه‌ای و کاملا تمیز استفاده کنید و حتما مراقب باشید تا ظرف کاملا خشک باشد. برای اطمینان خاطر بهتر است تا آن را با یک دستمال خشک، مجددا تمیز و خشک کنید. همچنین ظرف موردنظر باید طوری باشد که هوا نتواند وارد آن شود.
  • مرحله‌ی هفتم: اگر قصد دارید تا برای نگهداری خیارشور از ظرف پلاستیکی استفاده کنید باید ظرف انتخابی شما حتما دیوار‌های ضخیمی داشته باشد و حتی یک سوراخ نیز روی آن نباشد. چرا که ممکن است سبب خراب‌شدن و کپک زدن خیارشور شود. بهترین انتخاب برای ظرف خیارشور همان ظرف شیشه‌ای با درب فلزی است.
  • مرحله‌ی هشتم: حالا باید خیارشور‌ها را در ظرف بریزید. برای انجام این کار باید مقداری از ترخون و مرزه را در ظرف بریزید. همچنین در همین مرحله باید نخود‌ها را نیز به ظرف اضافه کنید.
  • مرحله‌ی نهم: برخی از افراد اضافه‌کردن نخود را به‌دلخواه حذف می‌کنند. اما هرگز این کار را انجام ندهید. چرا که نخود در طول زمان درست شدن خیارشور، از خود گازی متصاعد می‌کند که سبب می‌شود تا خیارشور‌ها تردتر شوند.
  • مرحله‌ی دهم: حالا باید باقی مواد مانند سیر و فلفل سبز را اضافه کنید. خیار‌ها را نیز روی آن‌ها بچینید. در ادامه و بعد از قراردادن تمام خیارشور‌ها در ظرف ادامه‌ی مرزه، ترخون، سیر و فلفل را نیز به آن اضافه کنید. اما تمام ظرف را پر نکنید چرا که باید جای خالی برای ریختن سرکه نیز داشته باشد.
  • مرحله‌ی یازدهم: در ادامه محلول آب‌نمک و سرکه را به ظرف اضافه کنید. اما حتما به این دقت داشته باشید که کاملا خنک شده باشد. سطح ارتفاع محلول باید در حد یک‌بند انگشت بالاتر از مواد باشد.
  • مرحله‌ی دوازدهم: طرز تهیه خیارشور شما به اتمام رسیده است و باید درب ظرف را ببندید و بگذارید تا به مدت یک هفته تا ۱۰ روز در یک جای خشک و خنک بماند. بعد از گذشت این مدت می‌توانید آن را به یخچال منتقل کنید و هر زمان که خواستید آن را در کنار غذا سرو کرده و نوش جان کنید.

 

نکات و ترفند‌های مهم در روش درست‌کردن خیارشور

نکات مهم در تهیه خیارشور

برای این که خیارشوری که در خانه تهیه می‌کنید، کیفیت خوبی داشته و دقیقا مانند خیارشور‌های بازاری حالت ترد و شکننده داشته باشد، لازم است تا ترفند‌های درست‌کردن آن را بدانید. در ادامه به بررسی برخی از این نکات پرداخته‌ایم.

  • یکی از مهم‌ترین نکات در تهیه و درست‌کردن خیارشور این است که نسبت نمک درست و به‌اندازه باشد. اگر اندازه نمک درست و به‌اندازه نباشد ممکن است خیارشور شما یک طعم خیلی شوری داشته باشد یا این که بی‌طعم شود! برای این که بتوانید این کار را به درست‌ترین شکل ممکن انجام دهید باید در نظر داشته باشید که میزان نمک باید دو قاشق غذاخوری به‌ازای هر لیتر آب جوشیده باشد.
  • همان‌طور که چندین بار در این مقاله گفتیم، انتخاب ابعاد و اندازه خیارشور‌ها کاملا به خودتان بستگی دارد. اما هرچقدر خیار کوچک‌تر باشد، قطعا طعم خیارشور شما بهتر خواهد بود. اگر می‌خواهید از خیار‌های بزرگ استفاده کنید، می‌توانید آن‌ها را به‌صورت حلقه‌ای برش زده و سپس به ظرف اضافه کنید.
  • اضافه‌کردن سرکه به خیارشور کاملا اختیاری است و می‌توانید از دستور تهیه آن را حذف کنید. استفاده از سرکه می‌تواند باعث خوشمزه‌تر شدن خیارشور شود، اما در عوض مشکلاتی نیز دارد که یکی از آن‌ها کپک زدن خیارشور در صورت نگهداری نامناسب است! اما در کل خیارشور سرکه‌ای عمر نگهداری کوتاه‌تری نسبت به خیارشور معمولی دارد.
  • یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در طرز تهیه خیارشور خانگی که ممکن است با آن نیز روبه‌رو شده باشید این است که بعد از آماده‌شدن خیارشور متوجه می‌شوید که خیارشور حالت پوکی دارد. برای رفع و حل‌شدن این مشکل می‌توانید در زمان اضافه‌کردن خیارشور با استفاده از یک میله نازک داخل آن سوراخ ایجاد کنید.
  • اگر دقت کرده باشید، خیارشور یکی از چاشنی‌هایی است که به‌سرعت کپک می‌زند و فاسد می‌شود. این اتفاق دلایل زیادی دارد؛ اما یکی از آن‌ها، علاوه بر مواردی که تابه‌حال گفتیم به این مربوط می‌شود که سبزیجات به‌خوبی ضدعفونی نشده‌اند. پس حتما به این مورد دقت کنید.

برای بهترشدن طعم خیارشور می‌توانید در انتهای کار یک ورقه لیموی برش خورده شده را به ظرف اضافه کنید و سپس درب ترشی را ببندید. این کار به کپک نزدن ترشی کمک می‌کند.

مزه خیارشور خانگی فرق می‌کند!

همان‌طور که متوجه شدید روش درست‌کردن خیارشور بسیار ساده و راحت است و اگر نکاتی که گفتیم را در نظر بگیرید، می‌توانید یک خیارشور ایده‌آل داشته باشید. حال اگر تصمیم داشتید تا خیارشور خانگی تهیه کنید و مواد اولیه آن را در دسترس نداشتید، از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس می‌توانید مواد موردنیاز خود را در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت درب منزل تحویل بگیرید. البته، اگر فکر می‌کنید که زمان کافی برای درست‌کردن خیارشور را ندارید، می‌توانید خیارشور را به‌صورت آماده از این سرویس خریداری کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.