طرز تهیه مرغ لونگی خوشمزه و مخصوص به روش اصیل شمالی

طرز تهیه مرغ لونگی فوق‌العاده خوشمزه و مخصوص شمالی

مرغ لونگی شمالی در واقع همان مرغ شکم‌پر و مخصوص این ناحیه است که طرف‌داران بسیاری در سراسر ایران دارد. با اینکه برخی استان‌ها هم بعضا مرغ شکم‌پر یا لونگی مخصوص به خود را دارند، جالب اینجاست که در شهر‌های استان‌های شمالی این غذا به یک شیوه واحد تهیه نمی‌شود. در واقع همچنان که در یک استان ممکن است طبخ این غذا به چندین روش باشد، از رستورانی به رستوران دیگر نیز متفاوت است.

این تفاوت‌ها قطعا به سبب وجود مواد اولیه متنوع و تازه در این منطقه بوده که باذوق و سلیقه و البته هنرمندی مردم این خطه آمیخته شده و در نهایت، باعث شده امروزه دستور پخت‌های متنوعی از این غذای خوشمزه در دسترس باشد. بدین منظور همراه ما باشید زیرا قصد داریم یکی از بهترین و کامل‌ترین رسپی‌های طبخ مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی را با شما به اشتراک بگذاریم.

« سفارش آنلاین غذاهای شمالی»

مواد لازم برای تهیه مرغ لونگی شمالی با طعمی بی‌نظیر

مواد لازم برای تهیه مرغ شکم‌پر مخصوص یا لونگی شمالی

همان‌طور که گفتیم رسپی‌های زیادی برای تهیه مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی وجود دارد. فارغ از زمان اضافه‌کردن مواد به یکدیگر یا استفاده از فر یا قابلمه برای تهیه این غذا، این مواد اولیه هستند که تفاوت اصلی را ایجاد می‌کنند. برای نمونه در یک رسپی از زرشک و آلو جنگلی استفاده شده و در رسپی دیگر فقط از زرشک و کشمش به همراه گردو، سبزیجات و رب انار استفاده شده است.

علاوه‌برآن در برخی مناطق فقط رب انار موردپسند بوده و بعضی دیگر، ترکیب رب انار با سایر رب‌ها را دوست دارند. درهرصورت، در بخش زیر با توجه به یکی از رسپی‌های گیلانی، مواد لازم برای ۶ تا ۷ نفر بیان شده است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
مرغ درسته یک عدد بزرگ
مغز گردو ۲۰۰ گرم
زعفران یک قاشق مرباخوری
مجموعه سبزی معطر (جعفری، گشنیز، نعنا، پونه، چوچاق، برگ سیر و خالواش) ۳۵۰ گرم
رب انار ۳ قاشق غذاخوری
رب گوجه سبز ۲ قاشق غذاخوری
رب ازگیل ۲ قاشق غذاخوری
آلو قیسی ۶ عدد
آلو بخارا یا آلو جنگلی ۶ عدد
زرشک ۳ قاشق غذاخوری
کشمش ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۳ حبه
برگ‌بو ۲ عدد
کره ۱۵۰ گرم
چوب دارچین یک عدد
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین به میزان لازم

مراحل تهیه مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی فوق‌العاده خوشمزه

 مراحل آماده‌سازی مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی

برای آماده‌سازی این غذای فوق مجلسی و پرملات، مراحل ساده‌ای وجود دارد که البته با یکسری ریزه‌کاری‌های ویژه غذا‌های شمالی همراه است. بدین ترتیب، برای اینکه سرانجام غذای شما نیز به‌اندازه مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی به آن عطروطعم مطلوب و بی‌نظیر برسد، بایستی مراحل زیر را به‌دقت مطالعه و پیگیری کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ پاک‌کردن مرغ می‌رویم. سعی کنید تمام قسمت‌های داخل شکم مرغ را بیرون کشیده و به‌خوبی بشویید. علاوه‌برآن پیشنهاد می‌شود که پوست مرغ را جدا نکنید. سپس مرغ را در قابلمه‌ای با سایز بزرگ به همراه یک عدد پیاز خردشده، سیر و آب بگذارید و فرصت بدهید تا کمی بپزد. در ادامه، کف تولید شده را جمع کرده و برگ‌بو، زردچوبه و چوب دارچین را اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دوم: دقت داشته باشید که قرار نیست مرغ کاملا بپزد، چراکه اصل پخت مرغ درون فر صورت می‌پذیرد؛ بنابراین وقتی مرغ به پخت ۵۰ درصدی رسید و عطر آن در فضا پخش شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و مرغ را درون آبکش بگذارید تا خشک شود.
  • مرحله‌ی سوم: حال بایستی زعفران را دم‌کرده و با برس مخصوص، روی تمام قسمت‌های مرغ بکشید. حتی لازم است درون شکم و زیرپوست سینه را نیز با زعفران برس‌کشی کنید. سپس مرغ را برای استراحت کنار بگذارید. در ادامه، مغز گردو را با رنده پودر کرده یا اینکه از آسیاب کن برای آسیاب کردن آن استفاده کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون به سراغ مجموعه سبزی‌های معطر و مخصوص شمالی می‌رویم. آن‌ها را شسته و روی دستمال نخی پهن کنید تا خشک شوند. سپس آن‌ها را ساطوری کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی پنجم: در این مرحله، پیاز دوم را با رنده ریزریز کرده یا نگینی خرد کنید. سپس آن‌ها را درون تابه‌ای با مقدار کافی روغن تفت دهید. وقتی پیاز‌ها شیشه‌ای شدند، زردچوبه را اضافه کرده و پس از چند دقیقه گردوی ساییده‌شده را نیز بیفزایید.

مرغ شکم پر مخصوص

  • مرحله‌ی ششم: در ادامه، سبزی خردشده را نیز به تابه اضافه کرده و در صورت لزوم قدری روغن، نمک و فلفل سیاه نیز بیفزایید. توجه داشته باشید که قرار نیست سبزی‌ها سرخ شوند، همین که عطر خوشایند آن‌ها بلند شد، تابه را از روی حرارت برداشته و مواد را به ظرف پیاز اضافه کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: اکنون در تابه‌ای دیگر، کشمشی را که از قبل به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خیسانده بودید را با روغن و زردچوبه قدری تفت دهید. سپس زرشکی را که به همین منوال از قبل خیس کرده بودید، اضافه کرده و مخلوط حاصل را به‌خوبی هم بزنید. در نهایت آن‌ها را نیز به ظرف حاوی پیاز اضافه کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: اکنون رب گوجه‌فرنگی را در تابه ریخته و با مقداری روغن و پودر دارچین، خامی آن را بگیرید. پس از دو سه دقیقه، رب انار، رب گوجه‌سبز و در صورت دردسترس‌بودن، رب ازگیل را اضافه کرده و همه آن‌ها را با هم زدن یکدست کنید. سپس ترکیب به‌دست‌آمده را به ظرف پیاز اضافه کرده و مواد را به‌خوبی ترکیب کنید.
  • مرحله‌ی نهم: تابه‌ای دیگر برداشته و آلو قیسی و آلو بخارا یا اگر دوست داشتید آلو خورشتی را در آن تفت دهید. نیاز به سرخ شدن نیست، بنابراین پس از قدری تفت خوردن، شعله را خاموش کنید. اکنون مقدار کمی از مواد ظرف آغشته به رب را برای تزیین مرغ کنار گذاشته و مابقی را با آلوها مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی دهم: به جا‌های جذاب کار رسیده‌ایم. پس از اینکه از تنظیم بودن میزان ادویه‌های مایه داخل شکم مرغ اطمینان حاصل کردید، مخلوط پیاز، گردو، سبزی، کشمش، زرشک و آلوها را که به‌خوبی با ادویه‌ها و مجموعه رب‌ها ترکیب شده‌اند به داخل شکم مرغ بریزید. سعی کنید مواد را به‌صورت فشرده درون شکم مرغ قرار دهید.
  • مرحله‌ی یازدهم: حال بایستی خروجی مرغ را با سوزن و نخ بدوزید تا مواد به بیرون درز پیدا نکنند. همچنین با بندی مناسب که باید غیر پلاستیکی باشد، ران‌های مرغ را به سمت داخل کشیده و ببندید. ترجیحا بال‌های مرغ را نیز به سمت زیر قرار دهید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: کره را به چند قسمت باریک و پهن برش زده و زیرپوست مرغ در بخش سینه قرار دهید. این کار را تا آنجا که امکان دارد انجام داده تا مرغ در نهایت، خوش‌رنگ‌تر، خوش‌طعم‌تر و آبدار‌تر شود. اگر از زعفران دم‌کرده چیزی باقی‌مانده بود، حتما در این مرحله روی سطح بیرون مرغ برس‌کشی کنید.

مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی، انتخابی ویژه و خوشمزه

  • مرحله‌ی سیزدهم: اکنون فر را روشن کرده و با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سپس سینی فر را چرب کرده و در صورت تمایل مقداری سیب‌زمینی، گوجه یا هویج در کف آن بچینید. در ادامه، مرغ را روی آن‌ها قرار داده و فویل را به دور آن‌ها بپیچید. مقداری از آب مرغ را در کف سینی ریخته و صبر کنید تا مرغ بپزد.
  • مرحله‌ی چهاردهم: پس از اینکه مرغ به مرز پختن رسید، از مواد داخل شکم مرغ که البته بدون آلو هستند، روی مرغ بریزید. سپس مرغ را بدون فویل و با گریل برای مدت کوتاهی برشته کنید. در نهایت مرغ شکم پر شمالی یا لونگی شما حاضر است و می‌توانید آن را با برنج صدری گیلانی میل کنید.

راز‌های خوشمزه شدن مرغ لونگی مخصوص شمالی

نکات ویژه برای درست کردن مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی

برای اینکه طبخ مرغ شکم‌پر یا لونگی به روش مخصوص شمالی به بهترین نحو صورت‌گرفته و نتیجه کار خوشایند باشد، نیاز به یکسری فوت و فن‌های ریزودرشت ضرورت پیدا می‌کند؛ بنابراین در بخش زیر مجموعه‌ای از نکات را جمع‌آوری نموده‌ایم که هم‌اکنون شما را به خواندن آن‌ها دعوت می‌کنیم:

  • حتما مرغ را با پوست در فر بگذارید، چراکه پوست مانند لایه‌ای محافظ عمل کرده و حرارت فر را کنترل می‌کند. در نتیجه مرغ در انتهای کار، آبدار خواهد شد.
  • می‌توانید مغز گردوها را با چاقو نیز خردکرده ولی بهتر است، خیلی درشت نباشند.
  • درصورتی‌که برگ سیر در دسترس نداشتید اشکالی نداشته اما حتما سعی کنید خالواش و چوچاق را تهیه کنید.
  • اگر تهیه رب ازگیل یا رب گوجه‌سبز برایتان مقدور نبود می‌توانید از رب نارنج هم استفاده کنید.
  • هنگام خوردن، مراقب هسته آلو بخارا یا آلو خورشتی باشید.
  • با اینکه معمولا برای تفت دادن زرشک از شکر استفاده می‌شود اما در اینجا به دلیل وجود کشمش و آلو قیسی نیاز به افزودن شکر نبوده و این مواد مجموعا طعمی ملس به غذا می‌دهند.
  • حتما از تکه‌های کره و در صورت دردسترس‌بودن، از کره محلی برای قراردادن در زیرپوست مرغ استفاده کنید.
  • یکی دیگر از مواردی که در رسپی‌های مختلف برای شکم‌پر کردن در شمال کشور مرسوم است، استفاده از اردک به‌جای مرغ بوده که طعم خوشایند و قدری چرب‌تر دارد.
  • در نهایت اگر مایل هستید مرغ شکم‌پر شما بسیار به نوع شمالی شبیه شود، در صورت امکان سعی کنید مرغ محلی و طبیعی را تهیه کنید. این مرغ‌ها به‌قدری در عطروطعم متفاوت از مرغ ماشینی هستند که برای مثال نیاز به کره و زردچوبه را به حداقل می‌رسانند.

غذایی به خوشمزگی و دلچسبی مرغ لونگی شمالی

همان‌طور که گفتیم مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی به انواع مختلفی تهیه می‌شود. در واقع این غذا ممکن است در شهر‌های گوناگون و رستوران‌های مختلف به شیوه‌های جورواجور تهیه شود. در هر حالت، همه این رسپی‌های فوق‌العاده و خوشمزه، نیاز به طیف وسیعی از مواد اولیه دارند. بدین منظور، قطعا برای تهیه این غذا به خریدکردن نیاز پیدا خواهید کرد که ما سرویس سوپرمارکت اسنپ را برای راحتی شما پیشنهاد می‌کنیم.

این‌چنین بدون هیچ دردسری، اقلام موردنیاز شما در کسری از ثانیه به دستتان می‌رسند. از طرفی مرغ لونگی شمالی آن‌قدر پرملات و با تشکیلات است که معمولا برای مجالس و میهمانی‌ها سرو می‌شود؛ بنابراین اگر در این زمینه هم به کمک نیاز داشتید، سرویس غذای اسنپ در نزدیکی شماست تا سفارش مرغ شکم‌پر یا لونگی شمالی را برای شما دلیوری نماید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.