کولاش نامی است که شاید برای شما ناآشنا باشد! اما باید گفت در واقع یک پیراشکی خوشمزه است که برای صبحانه مورداستفاده قرار میگیرد و اصالتا برای تبریز بوده و در آنجا پخته میشود. خوردن کولاش بهعنوان وعدهی صبحانه، بسیار پر طرفدار است، چرا که بر خلاف دیگر پیراشکیها در مدتزمان کوتاهی آماده میشود و تهیهی آن نیاز به دردسر زیادی ندارد.
در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه کولاش به سادهترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما دوست دارید تا این پیراشکی خوشمزه را درست کنید و برای صبحانه میل کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه کولاش
حالا که آمادهی درستکردن کولاش هستید، به سراغ مواد اولیه و لازم برای تهیه آن میرویم. در نظر داشته باشید که شما با این میزان از مواد اولیه میتوانید کولاش را برای ۴ نفر درست کرده و میل کنید. تمام مواد موردنیاز این پیراشکی بهآسانی در دسترس است.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
تخممرغ | یک عدد |
شیر | یک لیوان |
آرد | ۳ پیمانه |
کره | ۳ قاشق غذاخوری |
شکر | ۴/۱ پیمانه |
خمیرمایه | ۳ قاشقچایخوری |
سیبزمینی | ۲ عدد |
سوسیس | ۵۰۰ گرم |
پنیر پیتزا | یک پیمانه |
پنیر چدار | به میزان لازم |
ادویه (زردچوبه، نمک، فلفل) | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه کولاش بهصورت مرحلهبهمرحله
طرز تهیه کولاش و دستور تهیه آن را میتوان بهعنوان یکی از سادهترین روشهای تهیه پیراشکی دانست. هرچند که این دستور بسیار ساده است؛ اما روشهای متنوعی برای پخت این پیراشکی وجود دارد. شما میتوانید با دستور تهیه زیر، کولاش را بهسادگی تهیه کنید.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای درستکردن کولاش، مخلوطکردن تمام مواد با یکدیگر است. برای انجام این کار یک ظرف مناسب را انتخاب کنید و تخممرغ را درون آن بشکنید. سپس با کمک یک همزن برقی یا دستی آن را هم بزنید تا بهخوبی پف کند و از حالت لختگی خارج شود.
- مرحلهی دوم: حالا باید به تخممرغ، کره، نمک، شکر، آرد و خمیرمایه فوری را اضافه کنید و مجددا بهخوبی هم بزنید تا مخلوط شوند. بعد از هم زدن این مواد، نوبت به اضافهکردن شیر میرسد، اما باید شیر را بهصورت گرم اضافه کنید! البته نکتهی دیگر این است که قبل از اضافهکردن آرد، حتما آن را الک کنید تا در زمان تهیه کولاش گلوله نشود.
- مرحلهی سوم: بهترین دما برای شیر بین ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد است. چرا که این دما، دمای ایدهآل برای بهعملآمدن خمیرمایه است. البته اگر از خمیرمایه فوری استفاده کنید، دیگر این دردسر را نخواهید داشت و میتوانید شیر را بهصورت سرد با مواد دیگر مخلوط کنید.
- مرحلهی چهارم: بعد از اضافهکردن شیر، مجددا با کمک همزن مواد را هم بزنید تا بافت آن کاملا یکدست شود و مطمئن باشید که مواد بهخوبی ترکیب شدهاند.
- مرحلهی پنجم: مایه خمیر شما آماده است و حالا باید آن را ورز دهید. برای انجام این کار، حداقل ۱۰ دقیقه با کمک دست، خمیر را خوب باز و بسته کنید تا خمیر نرمی به دست آید.
- مرحلهی ششم: اگر احساس کردید که خمیر بیش از اندازه شل است، میتوانید به آن کمی آرد اضافه کنید و مجددا ورز دهید. اگر برعکس اتفاق افتاده بود و خمیر سفت شده بود، باید کمی آب یا شیر به آن اضافه کنید و ورز دادن را ادامه دهید تا به یک حالت ایدهآل برسد.
- مرحلهی هفتم: حالا نوبت به آمادهسازی خمیر برای پخت است. برای انجام این کار خمیر بهدستآمده را به ۱۵ چانهی متوسط تقسیم کنید. سپس یک سینی را انتخاب کرده و روی آن به میزان کافی آرد بپاشید. چانههای خمیر را روی سینی قرار دهید و بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنند.
- مرحلهی هشتم: بعد از استراحتکردن خمیر متوجه میشوید که خمیر پفکرده و برای پخت آماده شده است. ازآنجاکه خمیر بعد از استراحت پف خواهد کرد؛ بنابراین حتما آنها را بافاصله درون سینی قرار دهید.
- مرحلهی نهم: برای تهیه این نوع کولاش باید از ترکیب سوسیس و سیبزمینی به همراه یکدیگر یا هرکدام از آنها بهتنهایی استفاده کنید. برای انجام این کار باید سوسیسها را از وسط نصف کنید و درون هرکدام از چانهها نصف سوسیس را قرار دهید.
- مرحلهی دهم: اگر دوست دارید تا از سیبزمینی نیز استفاده کنید، باید سیبزمینی را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس سیبزمینی را نیز درون خمیر قرار دهید. در نهایت نیز پنیر رنده شده را روی خمیر بریزید و به شکل دلخواه خود بپیچید!
- مرحلهی یازدهم: کولاش آماده است. حالا باید آن را درون فر قرار دهید تا بپزد. برای انجام این کار باید فر را از قبل به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۴۰ درجهی سانتیگراد گرم کنید. بعدازاین که فر خوب گرم شد، کولاشهای آماده شده را درون سینی فر با فاصله از یکدیگر بچینید. اما حتما از قبل، سینی فر را کمی چرب کنید!
- مرحلهی دوازدهم: بهتر است تا برای کولاشها، رومال انجام دهید تا هم ظاهر آنها را جذابتر کند و هم این که طعم بهتری داشته باشد. برای رومال کردن کولاش میتوانید اندکی زعفران دم کشیده را با قلممو روی آن بکشید و کمی هم کنجد روی آن بپاشید.
- مرحلهی سیزدهم: کولاشها را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید و بعد از گذشت این مدت گریل فر را روشن کنید تا روی آنها طلایی شود. کولاش شما آماده است و میتوانید بعدازاین که خنک شد آن را میل کنید و لذت ببرید.
نکات کلیدی در تهیه کولاش
برای این که بتوانید کولاش را به شکل بهتری درست کنید و کیفیت بیشتری داشته باشد، نکاتی وجود دارد که میتوانید آن را رعایت کنید. در ادامه مهمترین نکات در دستور تهیه کولاش را بیان کردهایم:
- معمولا زمانی که خمیر را آماده میکنید، کمی حالت چسبندگی دارد که برای ازبینبردن این حالت باید خمیر را ورز دهید. هر چه بیشتر این کار را انجام دهید، هم خمیر بهتر پف میکند و هم این که چسبندگی آن از بین میرود.
- ممکن است که خمیرمایه فوری برای تهیه کولاش را در دسترس نداشته باشید که در این حالت میتوانید با نصف لیوان شیر، کمی شکر و خمیرمایه معمولی آن را تهیه کرده و سپس استفاده کنید.
- اگر بعد از ورز دادن و استراحت خمیر متوجه شدید که پف نکرده است، کمی بیشتر زمان دهید.
- ازآنجاییکه استفاده از مواد داخل کولاش کاملا سلیقهای است، شما میتوانید با حذف پنیر، کولاش را بهصورت رژیمی درست کرده و از طعم آن لذت ببرید.
- حتما بعد از اتمام زمان پخت کولاش و خارجکردن از فر، پختهشدن آن را چک کنید. اگر کولاش کامل پخته نشده بود، زمان بیشتری برای پخت در نظر بگیرید.
- یکی از خوبیهای تهیه کولاش این است که شما میتوانید از شب قبل آن را تهیه کنید و فقط در هنگام صبحانه آن را گرم کرده و میل کنید.
کولاش و صبحی پر از نشاط
همانطور که متوجه شدید طرز تهیه کولاش بسیار راحت است و یکی از صبحانهها و پیراشکیهایی است که بدون دردسر حاضر خواهد شد. اگر قصد دارید تا کولاش را درست کنید و مواد اولیه آن را در خانه موجود ندارید، تنها میتوانید با سفارش از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ، کار خود را آسان کنید و هرآنچه که نیاز دارید را سفارش داده و در زمان کوتاهی تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید